Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Gari alapból nincs is rá. Elvileg javítható, nem is drága, 2500Ft-os az óradíj, és egy tapasztalt műhelyről van szó, akik nyáklapok javítására szakosodtak. Hétfőn tudom csak vinni, addig izgulok mi lesz. Mert egyébként tökéletesen működik.
helkis: Az, ott tudtam elérni, hogy legyen fény, de mellette ne tükröződjön.

Cybertrone:

-
mpierre
veterán
Ránéztem a fogyasztásra.
A jelenlegi gép pihiben - erősebb vga-val, új procival - beéri 120Watt körül (ingadozik 130 és 110 között), míg terhelve Linx-szel ~180Watt, ha a vga-t is terhelem, akkor már ~290Watt. Konnektoros fogyimérővel mérve.
Az idle fogyasztás, vga és procicsere után ~10Wattot emelkedett. Ha csak a procit terhelem, akkor csökkent ~30Wattot, de az erősebb vga-t is terhelve, romlott az összkép, vagy 50-60Wattot.
Na most, a durva az, hogy - adatlapon 2. gép - pihiben eszik meg 120-125Wattot... Pedig az azért készült, hogy az legyen a netezős gép...
-
lizakattila
senior tag
Köszi a megnyugtató választ (ramok miatt főként). Régi vágyam volt egy ilyen rendszer, és most, hogy már csak lap hijja nem szeretnék mellényulni. (Két gyerekes apukaként nem nagyon engedhetem meg, hogy kedvem szerint cserélgessem a dolgokat. Ezt is nagyon nehéz volt összehozni.)
mpierre: ez nyomós érv volt (kék) csak hülyén néz majd ki a zöld ventikkel.

Biosokkal nincs különösebb gondom egyikkel sem. 775-ös redszerben anno volt mindkét féle lapom. -
mpierre
veterán
Azt nem néztem. Ez így is brutális. HT nélkül lenne vagy 90-100Gflops... elméletben. Most 160MHz biciklin használom.
lizakattila: Ha kell ventivezérlés, akkor Asus P6T, ha nem, mert megoldod máshogy, akkor UD4P. A ramokról csak annyit, hogy ha azok 2000MHz-esek, kell nekik vagy 1,8-1,9V az ilyen sebességhez. Azt itt elfelejtheted. Max 1,65V.
-
mpierre
veterán
Nem nyert. A páromé. A fiammal egy napon születtünk, más évben...

Miért nem veszed vissza 8× a ramot, míg 16×-ra az uncore-t. Akkor 1600MHz és 3200MHz-en se mennek 199MHz bicikli mellett. Azt bírnia kéne, ha 160MHz bicikli mellett 10× ram és 20× Uncore-t elviselte....
Na, néztem egyet gyorsba, míg fürcsi van. Eddig príma. "Vid": 1,21875V Az Uncore fix 20×, ahogy látom. Csak az Aida64 folyamatosan beledöglik, ha az L3 sebességét méri...
Lehet hibás az L3? -
ImI87
őstag

Más:
Néhány napja téma volt itt az Aida64 memória benchmark-ja.
Most én is ránéztem, többször futtattam, és nálam is kicsit gyengék az eredmények.
(Nem linkelek képeket, mert fölösleges, csak elhiszitek, amit mondok.
)ASUS P6X58D Premium, i7 920 D0, 3x2GB G.Skill Trident 2000 CL9
Szóval a beállítások:
BCLK: 200
Proci: 3800
Uncore: 3400
Ram: 1600És az eredmények: (olvasás/írás/másolás)
8-8-8-24 2N : 16-15-20
7-7-7-21 2N : 16-15-20 (nincs különbség az időzítések csökkentésével !)
7-7-7-21 1N : 17-15-21 (ez már egy kicsit jobb)A "csodatrükk"-ként ajánlott Adjacent Cache Line Prefetch és Hardware Prefetch opciók be vannak kapcsolva.
Mivel lehetne még feljebbtornászni az értékeket? (Nem a bench értékek miatt, csak a kiváncsiság maitt, hogy miért nem megy olyan jól, mint másoknak.)
Van még egy olyan, ami anno újdonság volt. A ram subtiming-oknál a B2B. Emlékszem, hogy ez is sokat számított, de már nem tudom, hogy mennyi azaz érték, amit érdemes beállítani. Nálam jelenleg 0-án van.......
-
HSM
félisten
De, határozott hátránya van. Egy 1000W-os tápon ha véletlen valamit rövidre zársz, de nem éri el a táp kb. 1100W-os kapcsolási küszöbét, akkor szépen leéghet winyód, tápkábeled, esetleg még tüzet is csinál a gépben. Egy ~330W-ra limitált kábelnél erre azért nagyságrendekkel kisebb esélyed van.... Egyébként sem túl egészséges, hogy egy ágazás nélküli tápon egyetlen molexre ráköthetnél 3db GTX580-at, aztán mehetnél perelni, hogy az egész géped leégett kábelestül a gonosz táp miatt. Kicsit kevésbé elvontan, többszörösen túl lehet terhelni az egyes vezetékeket, amik átmelegedhetnek, fel is gyulladhatnak, rövidre zárhatnak más motyókat, stb.
-
HSM
félisten
A bontott ágas tápot is meg lehet frankón csinálni. Persze, ahhoz már egy nagyon bonyolult kötési ábra illik a usernek, hogy kösse be a szerencsétlen meg kb. 15 perc gondolkodási idő kéne a mérnöknek, hogyan is kábelezze össze a kábeleket az ágakkal. Sajnos ezt nem midig sikerül abszolválni, pláne egyidejűleg mindkettőt. Pedig amúgy jó dolog ez.

-
MPowerPH
félisten
Részben. Én a Mushkin -ban nem csalódtam, ellenben G.Skill terén voltak fenntartásaim. Mielőtt megvettem a mostani ramomat, alaposan körbenéztem mindenhol. 2000-es kitteket néztem. Vannak a Tridentek, azok jók, időzítésben is csak egy kis lemaradásuk volt, nem tudták a CL6-ot. Aztán néztem G.Skill gyárilag Cl6-os PI ramját, az egy hulladék, majd 70k, és nem tudja a gyári értékeket, annyit megy mint a Corsair -om. Mushkin inkább az 1600 -as kategóriába dobbant nagyokat.
Nálam a legjobb memóriák a Corsair Dominator GTX-ek, láttam mit tudnak, elmebeteg módra mennek, persze egy modul ára egy GT Tri kit árával vetekszik, tehát elérhetetlen egy átlag felhasználónak.
-
MPowerPH
félisten
Ez a legújabb revízió.
Egyébként igazad van
, a régebbiek sokkal jobban mentek. Azok ugyan ezzel a paraméterrel tudták a 2000@
6-6-6-18-at, 1T-ben.
Csak ugye az Elpida Hyper volt...
Jah, oda válogatott IC-k kerülnek, de szerintem ez a Mushkin sem rossz, 1600 CL7 is elég jó. -
-
HSM
félisten
Az EIST szabályozza a feszt a terhelés/órajel függvényében. Legjobb tudomásom szerint a C1E is csak az órajelet veszi vissza EIST nélkül....
A HT OFF nem vagyok biztos benne, hogy fogyasztáscsökkenést okoz... Az biztos, hogy több áramot vesz fel a proci HT ON, de vajon mennyivel végez gyorsabban? Ez az igazi kérdés, ebből derülne ki igazából, energiatakarékosabb-e a HT OFF....

-
TomiLi
addikt
köszi!

Ezt értem - én nem voltam pontos, hogy mi a problémám - nálam Intel speedstep tech néven fut ez a beállítás a bios-ban. Természetesen enabled-re van állítva.
Csak a két monitorozó alapján, azt nem tudom, hogy most működik ez a funkció, vagy sem? Gondolom működik, hiszen kevesebbet csak nem mutat az Aida cpu-z-je.... -
katt777
félisten
Lesz Z67 februárban. Nem keverem Z68-cal, mint azt a másik topicban pár aluliformált gondolja. Ezért is bukott, aki már váltott.
timike85: Én tudom, miről beszélsz. Nálam ez volt AMD 6000+/E8400 váltásnál, és Phenom 955/965-ös ismerőseim is látváyos gyorsulásról számoltak be i7-920-szal.

Szerintem az uncore-t kellene levenned, és a QPI-t, gyakran ezek "limitálják" a RAM-ok sebességét.HSM: Én már csak úgy vagyok, hogy egy megvásárolt hardver sebessége ne a vásárlás UTÁN hónapokkal fejlődjön, bár vsz. a túlzott igényességem miatt.
Hű de hurrá volt a HD3870 is, amikor megjelenése után bő fél évvel hirtelen 20%-ot gyorsult, mert addigra sikerült drivert írniuk hozzá az AMD-seknek, addig 3870-árban kb. egy 4670-em volt.
Ha vennél egy kocsit, amelynek 150-et kéne mennie, de fél évig csak 100-at teljesít, mit szólnál? Nyilván nem azt szajkóznád, hogy na, majd csak kijön hozzá egy jó frissítés valamikor, hanem vinnéd vissza a márkakereskedésbe azonnal (és vennél egy olyan kocsit máshol, amelyik tudja azt, amire a paraméterei predesztinálják). 
MontyCrew: A topicban olvastottak szerint a 20/21X erősen lapfüggő. ASUS és ASRock lapjaimban lényegében mindegy volt, melyiket használom. Értelemszerűen előfordulhat, hogy egy 21X192 beállításhoz kevesebb fesz kell, mint 20X200-hoz.
-
mpierre
veterán
-
MPowerPH
félisten
Persze. De a Bulldozer csak akkor jelent alternatívát, ha látom rendes tesztben. Addig még álmodni se merek erről. Nem tudok bízni az AMD-ben, főleg a Cayman-ok után.

subaruwrc: Nem feltétlen. Én úgy váltottam i7-re anno, hogy 1:1-ben tudtam cserélni a régi Q9550+RE kombot, annyi különbséggel, hogy 1Gb-vel kevesebb ramom lett.

-
MPowerPH
félisten
Jah, hát én a Corsair SSD helyett majdnem vettem egy 120GB-s revo drive -ot, ugyan annyiba lett volna, de asszem Te tudod is. Írtam supportnak, lapom nem támogatja a pci-e -ről való boot -ot, így értelmét vesztené a dolog. Pedig csak egy BIOS -on múlna, ha jól tudom. Egyik jobb lap sem támogatja...
gombcomp: Ehh...
Céges gépet könnyű megfaragni.
Csak gond lehet a könyvelésben, mi már szívtunk miatta. 
-
HSM
félisten
Na tess... Itt vannak a képek, hőfokok függvényében változó áramfelvétel: maxon pörgetett hűtővel [link] letakarékolt hűtővel [link] valamint lekapcsolt ventivel, lélektani határig hagyva melegedni [link].
Jól látszik, hogy ~70 fokon ~97A, ~82 fokon ~103A, valamint ~92 fokon ~109A.
A teszt közben semmi nem változott a gépen, futás közben variálam a hűtővel és így a hőfokkal, a fesz is állandó 1,2V. Az utolsó képen a visszavett szorzó már a hővédelem, nem én kapcsoltam át... De szerencsére az áramfelvételen ez nem látszott meg. -
HSM
félisten
Nem így van. Magsabb hőfokon 100%, hogy nagyobb áramot vesz fel ha a többi körülmény változatlan, alaposan teszteltem, Zájec-nek be is linkeltem vagy ide, vagy a Giga X58 topicba, csak nem találom...
Ha otthon leszek este belinkelem újra, az eredeti képek szerencsére megvannak.
Amúgy elvileg azért van, mert a proci vezetési tulajdonságai romlanak magasabb hőfokon, nő az ellenállása, ezért vesz fel nagyobb áramerősséget.. Ezért lehet pl. jól megküldeni LN2 alatt.... -
szacsee
nagyúr
NWN-ben nincs semmi szégyenkeznivaló, karácsonyi akcióban én a KOTOR-t vettem meg.
Még a végén kiderül, hogy tényleg mindenki kb passziánszozik a géppel.
Nem futtattam többször a CF tesztet, mert így is elég jó ideig elvoltam vele.
Majd elküldöm pű-ben az eredményeket. Ami biztos, hogy ezen lepődtem meg igazán, mert majdnem minden tesztelt alkalmazásban rávert az erősebbnek hitt x16-ra. -
HSM
félisten
Igen, de a 65nm-es GTX-eken jobb is volt ám a hűtés.
Nekem a 65nm-es 216sp-s 260 730/1500/1250-es órajeleken full stabil volt, de 749/1531/1350-en is lement rajta a furmark, meg a vantage...
A GTX260-ban én azt szerettem, hogy 2D-ben nagyon halk volt, terhelésre meg bár nem volt halkabb, mint a 4890-em, de jóval tolerálhatóbb hangképet produkált.... Kár, hogy nagyon nem jött be a drivere, és így egy 4890-nél kötöttem ki. 
-
szacsee
nagyúr
Nice, de gondolom nem ezzel játszol.

Bár ma én is kínlódtam és meglestem x8+x8-as sávszéllel mit csinálnának a radeonok.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aztán elhessegettem az SB-re váltás ötletét... inkább SSD hangfalrendszer, de mindenek előtt a kocsit kell megpiszkálnom.3,5Ghz-en két alsó slot-ban x8+x8-as sávszéllel ezt műveli nálam a 2 5770-es.
Már csak azt nem értem, hogy minimálisan is, de miért gyorsabb a 2 8x-os sebességgel, mint 2 16x-ossal, vagy 16+8x-ossal?Ha majd lesz rá időd írnál pár eredményt játékokban? (pü-ben is jöhet... köszönöm!)
-
-
Cybertrone
veterán
Maradjunk annyiban hogy rázúdítottam egy 20 körös linx-et...
Túlvagyok a 7. körön, és stabilnak tűnik a cucc... A cpu vtt 1.3v szerintem ez is belefér....
Viszont nagyon melegedik a cucc... nyaldossa a 80 fokot sajnos 
10.körnél leállok 21 fokról i ndultam a vízhőfokkal, és 27 foknál járok most.. több mint 3 liter cucc kering a csövekben és a radiban, és nemképes megfegyelmezni a cuccot!
-
szacsee
nagyúr
1920x1200-ban nem tudok.

Általában 1920x1080-as felbontáson játszom, illetve mindig.
A képi minőséget pedig úgy állítom be, hogy mindig meglegyen a 60 FPS, kivéve FPS multiknál, ott 80-100 FPS a minimum. 300FPS meg egyéb dolgoknak nem vagyok híve, nézzen ki jól a játék és menjen is. 2db 5770 van nálam így elvileg 5870 szint, de van hogy felette és nem mindig kell kompromisszumokat kötnöm. Kivéve az gépzabáló játékoknál.Quados hsz-od olvastam is... az SB topikból Over-t kellene elzavarni mindig megríkat ahányszor ír egy hsz-t.

radi8tor1: Nálam 1,16V-on van. Biztos ami ziher alapon, így nem szórakozik, viszont ha monitorozza az alaplapod az IOH hőmérsékletét, akkor közbe figyelgesd.

-
szacsee
nagyúr
Hát csak játék miatt én sem váltanék hidd el, 950 meg annyira nem mozgat meg és egyik D0 sem amennyivel többet kérnének érte.
Ezeket a grafikonokat elnézve semmi előnye nincs se i7-nek, se SB-nek C2Q-hoz képest... talán annyi, hogy vegyeslimit esetén optimalizálatlan játékoknál nincs akadozgatás...
Régebben HSM tesztelgette 4850-el a GTA4-et, illetve DigitXT-vel néztünk pár Assassins Creed 2 alatti low grafra lőtt FPS-t (ott kegyetlenül elhúzott az i7).
Azért agyalok valami optimális beállításon, mert ez a grafikon helytálló és itt bizony az SB játék alatt bő 70W-al kevesebbet eszik majd 1Ghz-el gyorsabb procisebesség mellett:
radi8tor1: Itt a teljes cikk.
A lényeges dolog ez:"For this step, there are only two voltages you should play with; VTT, and IOH Core. IOH Core voltage is easy, if you are running a single PCIe card (graphics card), give the IOH Core 1.1V, two graphics cards 1.15V, three graphics cards 1.2V, or four graphics cards 1.25V. If you plan to run bclock frequencies far beyond 200MHz, sometimes it may help for the IOH core to be even higher."
Nálam nem fagyások voltak, na jó azok is (BSOD nélkül kiakadt a gép és egy idő után semmi billentyűzetkombinációra nem reagált,csak a reset gombra... ezt a Catalyst okozza). Amikor kevés volt, akkor megállt az egér és ahhoz hogy működjön ki kellett húznom és újra bedugni... illetve mint írtam win bejelentkezéskor kapásból usb cucc ki-be dugdosásakor lejátszott hangot adott a hangszóró, mintha valami HW-t dugtam volna a gépbe.
-
szacsee
nagyúr
Igazából 1200 Mhz 2 mag azt jónapot... netezni bőven sok, de nem kellene, hogy a CF miatt (cuccoknál elfelejtettem odaírni) instabil legyen.
Gondolom az USB-s ki-be dugdosós hang erre utal (instabil) mivel ha emelek az IOH feszen, akkor megszűnik... bár lehet a Samu monitor USB csatija kezdi megadni magát, de akkor jól összebeszél az alaplappal.
Játék alatt 3,2-3,5Ghz bőven elég lenne nekem itt még nagyon nem kell VID fölé mennem, viszont jó lenne a ramokat is húzni valamennyire... vagy magasabb Uncore és a ramok 1333-on... de jó lenne egy jobb D0-s cucc...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
katt777
félisten
Ami meg mintha nem lenne az mégsem...
No, majd meglátjuk, hogy ennek van valami hátránya, vagy tényleg eltalálták, mi kell a mai szoftverek alá, mert ugye, mint a jelen topicból jól tudjuk, igencsak nem sikerült igazából kihasználni a HT-t még szinte semminek (már a Windowst leszámítva, ha több CPU-igényes alkalmazást futtat az ember). Ez esetben gratula nekik, de csak majd nyugtával. -
katt777
félisten
World? Az az online? Szintén belső nézet nélkül? Zsír kenyér nélkül?

dime27: Sosem csak "jár a szám", elég sok cikket olvastam a témában, persze, nyilvánvalóan nem mindet. Az ilyesféle teszteket, meg a Photoshoppal készített érdekes eredményeket kezeljük fenntartással, és ahogy HSM mondta, durván csal az új proci a turbó2-vel. Megj.: Az 56W fogyasztás (ha igaz lenne) biztosítja a hiányzó PCI-E sávokat, vagy a TC-t?

Amúgy az ASRocknak ez a Fatal1ty P67-es lapja durván ott van a szeren.
Biztosan GB-ot akarsz? Amúgy őszintén kíváncsi vagyok a tapasztalataidra! 
Toninho13: Jó meglátás.

Cybertrone: ASUS X58 lap 52k, i950 62k, az 114k. ASUS P67 lap 37k, 2600K 85k, az 122k. Ja, olcsóbb az újdonság, nyilvánvalóan.
(duál vs. trikit RAM 15k vs. 22k) Nem véletlenül mondtam, hogy konkurens a két platform, hiszen egy árban vannak. 
Hát, aki megvette az én gépemet (monitorostul, mindenestül), annak nem került túl sokba az i7 platform.
BMW001: Tudod, mi a horror ár? Egy X58 lapért (bármit tud is) 95k-t elkérni.
Én sehol nem találtam 85k alatt 2600K-t.
Az előrendelés ált. elég jó átvágás. 
Erdei88: Az elégedettséget illetően én megnéznék pár tesztet (játékokat főleg), hol van egy 6 magos Phenom akár a core i79x0 prociktól (Guru3D 2600K-tetszt). CF-re meg felejtős az AMD, ez a legszánalmasabb az egészben.
Keldor papa: Az AMD jelenlegi teljesítményét ismerve én nem várok semmit a Bulldozertől, max egy rakás újabb, bugos meghajtót.

OldJohnny66:
Válts te is P4-re.
Stabil, megbízható.
Miért kellene csökenniük az X58-áraknak a SB megjelenésével?
HSM: P67-es lapok között nem nagyon néztél körül sztem. 25k-tól már vannak, és mint feljebb írtam, 35-40 körül már egész jók. Azt még megjegyezném a SB-dzsel kapcsolatban, hogy az X58 tech. már jóval kiforrottabb, ki tudja, milyen gyermekbetegségekkel kell majd szembesülniük az új tulajoknak. De majd legalább elmondják.
Csak nehogy az legyen (bár nekem mindegy), mint anno a 4 mag miatt Phenom-ra váltó ismerőseimnél, hogy kapálózva váltottak vissza Core2Duo-ra (E8X00). 
Az ASRock P67 Fatal1ty-jén 16+2 fázis van, de az árát nem tudom. Nem lehet magas, a márkát ismerve. -
Cybertrone
veterán
Nagyon inognak itt az emberek, főleg úgy hogy még ezt a rendszert is kb 50%-ban foglalják le a mai átlag programok gamek, addig mit inogtok? 10-15%-ban erősebb turbóval? Az is csak azért van mert az SB-nél nagyobb turbó mértéke, a tesztekben sem ment sosem egy órajelen, csak teszten kívül kis grafikonban mert akkor már nem akkora az előny... A másik meg nagyon hiszitek hogy húúúú 5ghz-n fogom járatni, de abba senki nem gondol bele hogy nem átlag userek járatták léggel annyin hanem erre szakosodott emberkék akik gondolnak egyet lőnek egy 5ghz-t aztát kuka blú a proci, és kapják a másikat!!! Nehogy csalódás legyen ez a nagy tuning!

Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- PayPal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Direct One (műholdas és online TV)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Router gondok
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150-Pro i5 6500 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA 450W
- Corsair MM350 pro XL egérpad, új
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez mondjuk elég elenyésző dolog, nem sokból tartana megcsinálni! 

Többiek már 1.45v fölött járnak, én meg 1.415v körül, természetesen műszerrel mérve. Én sem akarom kinyírni, csak jó lenne egy 4.8GHz-s Vantage.
Aztán had szóljon.
A 920 is tökéletes, de a 6 mag hatalmasat dob. Mindenben.
Nem tudom, azóta javították-e...

Nem volt egyszerű elhinni, hogy már a 4890-el is magas beállításokon vegyes limitem volt, még a 3800-3200 között is bőven érződött a különbség!
Hű de hurrá volt a HD3870 is, amikor megjelenése után bő fél évvel hirtelen 20%-ot gyorsult, mert addigra sikerült drivert írniuk hozzá az AMD-seknek, addig 3870-árban kb. egy 4670-em volt.