Új hozzászólás Aktív témák
-
kapaca76
tag
Sony DSC-RX100 kompakt fényképezőhöz mekkora és milyen/melyik memóriakártya ajánlott?
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Erről mi a vélemény?
[link] -
adoks
aktív tag
válasz arcitec #4992 üzenetére
A megfogalmazás tényleg nem túl szerencsés.
Én látatlanban is biztos vagyok benne hogy eredeti.
Szerinted amit itthon tetszőleges webáruházból megveszel, annak hány százaléka jön ugyanarról a gyártósorról?
A legegyszerűbb módja az eredetiség kiderítésének, hogy csekkoljuk a szériaszámot. Másik meg ha hozza a sebesség adatokat, gyakorlatilag kizárt hogy hamisítvány lenne.
Nem kéne egy kalap alá venni minden ebay-es eladót. Ahogy a mi szebb napokat látott vateránkon is voltak sumák rohadékok, természetes, hogy az ebayen ami kb. több milliószor akkora, ott sokkal többen vannak.
Ebayen ha egy eladó sokszázezer eladás után is 99.X %-os ott nagy baj nem lehet.
Sincerity 3 felhasználó néven nyomul az ebayen (vagy még ki tudja hány amit nem ismerünk) biztos hogy több kártyát adott el eddig mint az összes magyar webáruház eggyüttvéve, ekkora mennyiségnél simán bele lehet futni egy-egy gyárihibás cuccba, vagy éppen egy kekeckedő vásárlóba, aki annak reményében, hogy fél centet visszakap képes rá hogy rossz értékelést adjon. -
arcitec
addikt
Sziasztok
MicroSDXC ( HC) kártyát 64GB keresek telefonba lenne. Hátértárolónak, (mint eddig) illetve a méret a zenei állománynak kellene , erről hallgatok DLNA keresztül zenét.Párat néztem ( Nem feltételen Ipon ha van olcsóbb hely)
[link]Ezen kettő itt alant nem tudom mi a különbség
[link]
[link]Ezekre 5 év a garancia
Jelen állás szerint a Samsung S4 mobilba lenne használva.Apropó ha lenne megbízható nem kinai Ebay azt is megköszönném....
Köszönve..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
szaszlaci
addikt
Plusz pont courtesytrading ebayes eladónak. Samsung Evo mSD 16 GB, 1400 Ft. Hibátlan és eredetinek is néz ki.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
HaZsolt
őstag
Milyen 16 GB-os mem. kártyát ajánlotok 4000Ft-ig bezárólag? Mindenképpen iponból venném. Átlagos felhasználás, fater táblagépére raknék navigációt. Én ezt néztem ki. 4000Ft-ig van ennél jobb alternatíva (ha már veszek a legjobbat szeretném ennyiért)?
-
adoks
aktív tag
-
vittorio7
őstag
Sziasztok!
Pont egy évet működött a sinceritytrading-től rendelt kártya. Ilyenkor mit lehet csinálni? Gondolom esélytelen garanciáztatni?
-
Ciccuka
veterán
válasz Oroszlánom #4979 üzenetére
15-23MB/s körül.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Oroszlánom
tag
Sziasztok! Ezeknek most akkor mekkora az írási sebességük? Köszönöm!! http://www.ebay.com/itm/331733415880?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
http://www.ebay.com/itm/371572967868?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
-
WiZARD
addikt
válasz Zsigi72 #4974 üzenetére
sebességre jónak tűnik (telefonban 40-45 mega/sec közötti írás/olvasás. Elvi olvasás lehetne több, de könnyen lehet hogy a telefon a korlátozó tényező)
Igazából egyedül az arany felirat gagyisága ami aggasztott. Majd írok a Kingstonnak mailt.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Balinov
titán
SANK10 koddal 10% kedvezmeny (nem tul sok, de hatha valakinek pont jol jon).
Ja, es ez tuti ervenyes, a promo majus 30-an ejfelig el
udv
B10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
WiZARD
addikt
Rendeltem itmedia-tól (itmedia.sk) memóriakártyát, ma vettem át, nekem gyanús, hogy ócska hamisítvány.
Szerintetek?
Hogy tudok megbizonyosodni róla?(a csomagolás első oldalán az arany felirat nagyon szar minőségnek tűnik)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
adoks
aktív tag
válasz Oroszlánom #4968 üzenetére
Írok privátban.
-
adoks
aktív tag
Nos akkor, szándékosan külön hozzászólásként.
1.Soha egyetlen hozzászólásban sem degradáltam le a Samsung kártyáit
(amennyiben valaki is talál ilyen hozzászólást kérem linkelje)2.Azt írtam márkáktól függetlenül, hogy nem túl jó ötlet microSd kártyát adapterrel
fényképezőgépben használni.3.Ezzel kapcsolatban azt is írtam, hogy azért mert nem elég gyors az azonos árú
normál Sd-hez képest. Ez bebizonyosodott, hogy ebben nem volt igazam ezt le is
írtam, csak érdekes módon ez mindenkinek elkerüli a figyelmét.
A plusz egy érintkezés=plusz egy hibalehetőség dolgot azt hiszem mindenki belátja
viszont.4.DSLR kártya sebességek kapcsán soha nem írtam hogy kizárólag SD...akármilyen
végződésű kártyáról beszélnék. Csúcskategóriában persze hogy játszik a CF kártya is.
(középkategóriából már kikopott)5.Sorozat kapcsán mindig is RAW+JPEG össz fájlméretekről beszéltünk, ezt bármikor
vissza lehet nézni.6.Bárki ellenőrizheti különböző Nikon dslr-ek használati útmutatójában a "Jóváhagyott memóriakártyák"
címszó alatt miket ajánl a gyártó. Szándékosan nem írom le hogy melyek vannak ezek közt.
Akit érdekel megnézi.7.Végezetül néhány Nikon DSLR RAW+JPEG fájlméretei:
D5200-5300-5400 24mpx 40-45MB,
Nikon D810 csak a RAW fájl is lehet 75MB, RAW+JPEG 100+MB -
Oroszlánom
tag
Sziasztok! Melyik a legmegbízhatóbb SDHC kártya? Nikon DSLR géphez kellene. Most egy Kingston UHS-I van. Eddig nem vettem észre, hogy lassú lenne a sima fotózáshoz, video készítéshez. Nyárra készülve RAW-ban lesznek a képek.Nem ártana a gyors, de nem drága megoldás.Köszönöm!
-
McLaca
őstag
Mindenekelőtt a személyeskedést mellőzd, az ugyanis a kicsinyes ember fegyvere (akinek érvei nincsenek).
Te kezdted el a személyeskedést, én nem neveztelek szerencsétlennek, és sértő, degradáló megjegyzéseket sem tettem arra, hogy kinek vagy a spanja.
Attól, hogy leírsz szenzorméreteket és pár felbontást, még nem determinált, hogy te értenél a fotózáshoz (ezt bárki be tudja írni) és nem változik az a tény sem, hogy éles RAW sorozat tesztben a Pro+ vitte a pálmát. Én csupán leírtam egy saját tapasztalatot is a kistesójával és te azóta is ezen pörögsz, mert kiderült, hogy amibe eredetileg belekötöttél, az nem jött be.De amire megint nem figyeltél (és ez jellemző a kommunikációdra úgy általában), hogy én RAW+JPEG sorozattal írtam tapasztalatot, ami fájlméretben (20+~9 MB) kb. megegyezik egy 24Mpixeles gép (12 bites) RAW-jával annyi különbséggel, hogy kétszer kell a FAT táblába írni, így még pont, hogy jobban igénybe veszi a kártyát, mint ha egyben kell egy fájlként felírni a 30MB-ot. Az, hogy a szenzor 4:3, vagy APS-C, vagy fullframe, netán középformátum, az aztán marhára lényegtelen dolog az írási sebesség szempontjából. Ha azzal akartad igazolni a "hozzáértésedet", hogy ezeket beírtad, hát nem sikerült. (Fogalmak és érzelmek helyett lassan elkezdhetnél tényeket írni.)
Sokkal jobban számít, hogy 12, vagy 14 bites az a RAW, tömörített-e, vagy sem, és ha igen, akkor veszteségesen-e.Még valami: fullframe berkekben CF-et szokás használni - persze nem belépő szinten - , ami még mindig lenyomja az SD-t. De ha belépő szintet is nézünk, azok is kétkártyás gépek és pl. egy RAW-JPEG sorozatnál kérhető, hogy egyik kártyára írják a RAW-ot, másikra a JPEG-et, amivel nő a tempó.
A kérdésedre a válasz: igen, hallottam az UHS-II-ről, de egyrészt még nem túl nagy a támogatottsága, másrészt ami gép támogatja, annak is a belső buszrendszere sokszor nem képes kihasználni (nem beszélve a horror áráról). Igen, vannak olyan DSLR vázak, amikhez a Samsung nem gyárt elég gyors kártyát, mert a Samsungnak nincs UHS II-je. Ezekhez a vázakhoz azonban a többi gyártó sem gyárt elég gyors UHS-I-es kártyát. Te viszont általánosságban degradáltad a Samsung kártyáit, az UHS-I-II témába csak most kezdtél belemenni, amikor a korábbi kötekedéseid tárgyát rendre megcáfoltuk.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
-
adoks
aktív tag
Te szerencsétlen, van neked fogalmad a fényképezésről bármi is?
Nehogy már azt mond hogy a Pana Milc a 16 megapixeles 4:3-os szenzorával akkora fájlméretet ír mint egy 24 megapixeles APSc vagy egy 36 megapixeles fullframe Nikon.
De írhattam volna Canon vagy esetleg Sonyt is.
Fogd már fel hogy vannak olyan dslr vázak amikhez a Samsung nem gyárt elég gyors kártyát.
UHS-2 mond neked valamit?
Gondolom Ciccuka spanod kért meg hogy írogasd ide a baromságokat. Senkit nem érdekel hogy a te Pana milc-ed Samsung kártyára mit tud. A kérdező Nikon dslr-hez szeretett volna kártyát ami egy elég tág fogalom. Mikor kiderült hogy milyen ajánlottunk neki. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
Mert az, hogy egy Pana, vagy egy Nikon, netán egy Sony ír a kártyára azonos fájlméretet, az aztán nagyon meghatározza a kártya képességeit... Tudod, a kaja ízét a szakács frizurája alapján minősíteni meglehetősen ostoba dolog.
De tudod, mit? Egy E-M5-tel pont ugyanezeket tapasztaltam (igaz, az nem az enyém - még), csak mivel nem tudom bármikor reprodukálni a zárójeles okokból, így azzal nem érvelek.
Linkeket vártál, sőt, elég sokszor írtad, hogy linkeljenek neked. Linkeltem. Többet. Hirtelen nagyon csöndben lettél és belekötöttél másba, mert kiderült, hogy nem jöttek be a számításaid.
Mellesleg mire nem írtam érvet (ne magadból indulj ki)? Az egyik link alatti éles sorozatteszt gépben nem elég érv? Vagy csak elolvastad a fejléceket, a cikkeket pedig nem? Vagy nem ismered az "érv" szó jelentését?
Érdekelne, hogy kinek is képzeled magad és hol tanultál "vitázni", mert az, hogy gyakorlatilag a HSZ-eidre adott minden reakció után ment a "szerecsenmosdatás", az azon túl, hogy inkorrekt, még saját magadnak is ellent mondasz vele. Az is érdekes, hogy több száz kártya járt (ha járt...) nálad, mégsem találkoztál a Samsung PRO szériával, pedig már évek óta a piacon van.Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
adoks
aktív tag
Pana Milc ez igen!!!
A fényképezés csúcsa. Mátol ez az etalon.
Felébtedtél egy héttel a vita után, és ugyanúgy nem írsz semmi érvet.
Nekem semmi bajom a Samsung kártyákkal, mindössze tényként leírtam, hogy többszáz kártya közül ami keresztülment a kezemen ez az egy Samsung volt ami tönkrement. Sandisk, Lexar, Transcend közül egy sem. -
McLaca
őstag
A "kistesó" (a + nélküli PRO) 32GB-os mérettől kezdve tud 80MB/s írást (szintén grade 3). A 16GB-os "csak" 60MB/s-ra képes, de az is grade 3.
Nekem van egy 16GB-os PRO-m, amivel egy Pana MILC-ben, RAW+jpeg sorozatban bírja a gyűrődést.
Melegedni csak a géptől melegszik, de marhára tesz rá a kártya, mert a sebessége nem változik.
A két típusból az SD és a microSD sebessége abszolút azonos.Figyeltem a topicban az "érvrendszeredet" (bár érvek nélkül azt elég nehéz...), azt is megértem én, hogy nincs hozzád bekötve a google és azt gondolod, hogy máshoz sincs, ezért megy a szájkarate, de kicsit átgondolhatnád, amit leírsz, mielőtt leírod. Az külön érdekelne, hogy miért repülsz rá minden Samsung kártyára, főleg, ha hibát írnak róla és a legutóbb említett Sandiskre miért nem? Az, hogy nálad egy Samsung meghalt, az egy dolog. Másnál más halt meg. Minden gyártónak halnak meg kártyái, te pont egy Samsungot fogtál ki, más meg az istenkirály Sandisket. Hopsz, nála a meghalt kártyák 75%-a Sandisk (nyilván direkt dramatizáltam, de akkor is 3 Sandisk halt meg és 1 Samsung). Félreértés ne essék, nem sztárolom a Samsungot és nem fikázom a Sandisket, mert egy ligában játszanak. Ha meg már ennyire rápörögtél a linkekre, akkor én is szeretnék linket a gyártók kártyáinak halálozási arányáról %-osan... Ja, és nem 5 éveset.
Üdv!
-
Balinov
titán
válasz vadorzó #4956 üzenetére
hulye otlet, de talan mukodhet...keszits rola iso-t, azt mountold be virtualis meghajtonak, es arra valami recuva fele programot raszabaditani ?
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
vadorzó
tag
Üdv.,
Adott egy 32gb-os sandisk microSD kártyám, ami egyik napról a másikra behalt.
A telefon, PC látja, de megnyitni nem tudja.
Fájlkezelő látja, hogy mennyi szabad hely van rajta.
Kérdésem: hogy lehet rendbehozni? (Ha egyáltalán lehet...)You can't see California without Marlon Brando's eyes
-
LógaGéza
veterán
IP Kamera, de 1db kell egy olyan helyre ahol nem nagyon van lehetőség mást berakni, és a fő célja az, hogy távolról is lehessen nézni. Na akkor meg csak legyen egy minimális rögzítési lehetőség...
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Ciccuka #4948 üzenetére
Hát nem tudom, a 32-esnél 5000, a 64-esnél 10000 óra van (1 év 8760 óra), ráadásul az van kiemelve, hogy víz- rázkódás- és hőmérsékeltálló, ez egyik se szükséges egy beltéri kameránál...
Nem győzött meg...[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
MicroSD memóriakártyát vennék, a lényeg nem a sebesség, hanem a megbízhatóság lenne. Biztonsági kamerába menne, ergo szinte folyamatosan lenne rá írva.
Milyen típust nézzek?[ Szerkesztve ]
-
t.dave500
tag
Nos, nekem közel sem ennyire "vészes" a helyzet, tökéletesen működött, formázásig. Régi nokia telefonnal próbáltam, megformázta, de nem működött. A helyzet továbbra is fent áll, ha telefonban van, és recovery-be vagyok, tudom formázni bármilyen formátumba, szépen kezeli a windows is, SŐT!!! TWRP-ben is tudok rá adatot másolni (belső tárolóból) és azt olvasni is tudja! Géppel végigfuttattam egy ellenőrzést, minden szektor rendben van, mindegyik írható olvasható.
Mégis, amint "nem kap áramot" (ki lesz véve, le lesz csatlakoztatva gépről, bármi egyéb) azonnal megszűnik működni.
"buta" lett, mintha elfelejtené, hogy formázva lett, és lett rá írva adat.Fentiek miatt gondolom azt, hogy helyrehozható, csak nem látom még, hogy hogyan.
Még egy chekdisk-et is futattam rajta, az sem talált hibát. Ott is írta az elsőtől az utolsó szektorig, mind rendbe van. Másoltam rá egy fullhd filmet (10 giga) elkezdtem lejátszani, bele bele tekergettem, végig tudta olvasni, nem volt hiba.
Tanácstalan vagyok. -
adoks
aktív tag
válasz t.dave500 #4944 üzenetére
Nekem a telefon egyszer csak kiírta, hogy leválasztva a kártya. Aztán persze el is tüntek róla az adatok. Minden eszköz látja időszakosan hogy 32 gigás kártya, de a formázás mindig csak hibával fut le, és nem lehet rá adatot írni akkor sem amikor éppen jónak mutatja magát. Elvileg a particiós táblája sérült, de semmilyen programmal nem lehet helyreállítani.
-
Balinov
titán
3.14csaba, de hulye vagyok!!1 bocs sracok, a szovegtorzs nem irja, de a cimsorban irta,hogy csak az elmult hetvegen...mea culpa
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Ciccuka #4939 üzenetére
lehet valaki lecsapott ra. megneztem a hirlevelet, nem jelzi, hogy 1xi vagy tobbszori felhasznalasu a kuponkod
-
Balinov
titán
Ha esetleg valaki Lexar memkartyat akar venni mymemory-tol annak erdemes megnezni a mostani promojukat, LEXR10 kuponkoddal 10% kedvezmeny
-
adoks
aktív tag
-
t.dave500
tag
Sziasztok!
Ide is írok, hátha valaki tudja, hogy mi a megoldás.
Adott egy 32 Gigás Samsung micrsoSD kártya, ami "rossz" fájlrendszerbe lett formázva, azóta a mérete 0 bájt. Semmilyen gép nem tudja olvasni, formázni, semmit sem tud vele csinálni, de az én gépem, ha a telefon recovery-ben van (Galaxy S4), és csatlakoztatom a tárhelyet, megjelenik az sd kártya, le tudom formázni, tudok rá írni adatot, vissza is tudom olvasni, rendben látja a méretét is, DE! Amint lecsatlakoztatom, vagy kiveszem a kártyát a telefonból, nem működik, minden kezdődik elölről.
Ha a telefonba akkor rakom be a kártyát, amikor a rendszer megy, annyit ír ki, hogy az SD kártya üres, vagy nem támogatott formátum.
Próbáltam egy partíciós programmal is helyre hozni, szépen leformázta FAT32-be, eszközkezlőbe, windows 10 -ben a lemezkezelésnél is rendben látja, méretét, fájlrendszer. Egyszóval minden rendben van, amíg le nem csatlakoztatom, utána meghal.
Mit tudnék csinálni? Kidobni nem akarom, elvégre működik a kártya "bizonyos körülmények között".. -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy itthon üzletet, vagy akár itt a ph-n apróhirdetésből olyan eladót, aki garantáltan nem fake memóriakártyát árul? Igazából holnap-holnapután kéne beszerezzek egy 32 vagy 64gb-os microSD kártyát. Néztem, hogy a Samsung Evo/Evo+ jó kártyák, csak eligazodni nem tudok rajta, hogy melyik lenne fake melyik nem.
Köszönöm segítségetek! -
adoks
aktív tag
válasz fireman123 #4928 üzenetére
Jó döntés! 😃
-
fireman123
őstag
huuuuuha .....most olvasom micsoda vitát generált a kérdésem ...amúgy köszi az infókat, asszem ezt a kártyát fogom rendelni ....ugyanis van ebből a Sandisk Extreme típusból egy 60 MB/s sebességűm, és kipróbáltam sorozatra is....gond nélkül írt rá a D5300 RAW+jpeg-ben ......
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Én az állításodat próbáltam megcáfolni, de ezt már most írom le neked harmadszor. Ahelyett, hogy érdemeben próbáltad volna megvédeni amit állítottál, kitérve a megfelelő válaszadás elől kérted, hogy linkeljek neked "ezt-meg azt", ami nem is az eredeti kérdésre vonatkozik (csak makacsul, hogy valahogy úgy tűnjön, hogy mégis). Ennek így semmi értelme, mert nem jutunk előre. Szóval én itt befejeztem.
[ Szerkesztve ]
-
adoks
aktív tag
válasz Ciccuka #4925 üzenetére
Amit nem értesz nem értesz, nem fogom többet magyarázni.
Szerintem rajtad kívül már mindenki érti a topikban.Ami a lényeg: a kérdező sem fejtette ki elég bőven hogy mit szeretne, de te úgy adtál rá "tanácsot" hogy szemmel láthatóan fogalmad sincs róla, hogy a fotózás, főleg dslr-el, milyen igényeket támaszt a kártyával szemben.
Ezt az adapterezést meg felejtsük már el.
Ha nem lehetne kapni normálSd kártyát és erre lenne az ember rászorulva akkor OK.
De miért kell bonyolítani? Még akkor is ha feltélezzük hogy minden tökéletesen működik adapterrel is. Egyszerűen nem microSd való bele. Kész.Pont.Belemehetünk az adott területen nagyobb adatsűrűség rejtelmeibe, de szerintem erre senki sem kiváncsi.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Ha a videóban nincs olyan összehasonlítás, akkor nem értem mit akartál bizonyítani vele.
Továbbra sem értem, hogy mi a jelentősége (miért kötődik) az eredeti vitakérdés szempontjából a válaszod második felében foglaltaknak (mit bizonyít, mit módosít).
[ Szerkesztve ]
-
adoks
aktív tag
válasz Ciccuka #4923 üzenetére
Jó akkor ebben tévedtem!!!
Elégedett vagy?Üldögélj a gép előtt és tesztelgess szorgalmasan, hogy hasznos tanácsokat tudj adni itt a topikban.
Egy szóval sem utaltam rá hogy a videóban van pc-s teszt. Pont arra utaltam hogy az szart sem ér.(szövegértés 1)
Továbbra is várom az épkézláb sebességű Samsung kártya linkjét. Csak és kizárólag SD és nem micro érdekel. Tudomásul kell venni hogy ez az adapterezési lehetőség ez NEM ERRE VAN KITALÁLVA.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Csak úgy mellékesen megkérdezem, hogy hol van ebben a videóban az a "PC-teszt"?
Ha ezek eredményit átlagolod, akkor abban biztos lehetsz, hogy a mért sebesség közel lesz a valósághoz:
Atto disk benchmark
Crystaldiskmark
HD Tune
AIDA64 Disk Benchmark
Windows fájlmásolásKanyarodjunk vissza ide ezen állításodhoz, mert látom próbálsz kitérni és így meg már nincs sok értelme vitatkozni:
Ráadásul a leggyorsabb microSd is csak töredékét tudja sebességben egy jobb normálSD-nek.[ Szerkesztve ]
-
adoks
aktív tag
válasz Ciccuka #4921 üzenetére
Valószínűleg annak köszönhető hogy szerencséd volt illetve közel sem ment keresztül a kezeden annyi kártya mint nekem.
Csak hogy érezd mennyire semmit nem ér egy pc-s teszt a valós használathoz képest:
https://youtu.be/vp9XJcmNHxw
(telóról írok macerás linkesíteni, bocs)
Az általad linkelt kártyák kb. a ha ingyen adnák sem használnám fotózásra kategória.
És ugye milyen szépen domborít a tesztjeidben?Az általam linkelt tesztben a Sandisk Extreme még vagy 2 generációval régebbi mint a mostaniak.
Kérlek linkelj nekem egy igazán gyors Samsung normálSd kártyát. Mindegy mibe kerül csak látni szeretném a létezését.[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Látom sikerült leszűrnöd a lényeget . Kereshetsz te más márka teszteket, ha azonos márka azonos kategóriájában nézelődsz túl nagy kilengést (általánosságban elmondható) nem fogsz tapasztalni. Nekem eddig a márkásak közül semmilyen se ment tönkre, valószínűleg köszönhető annak, hogy vigyázok rájuk (és nem rakom bele gagyi kártyaolvasókba).
[ Szerkesztve ]
-
adoks
aktív tag
válasz Ciccuka #4919 üzenetére
Látom te csak a Samsung-ot ismered.
Vedd azt. Használd egészséggel, és megelégedéssel.
Erre csak annyit tudok mondani amit már leírtam ide pár hete.
Jónéhány kártya keresztül ment már a kezemen a legkülönbözőbb fajtájú és méretű, de egyetlen egy volt ami helyrehozhatatlanul tönkre ment és az egy Samsung microSd volt. Kb.8-9 hónap normál, telefonban történő használat után. -
Ciccuka
veterán
Én nagy melegedést eddig nem tapasztaltam (pedig H2tesw és a többi tesztprogram azért eléggé igény beveszi a kártyát.) Szerintem nem igazán van jelentősége. Ezek a mai kártyák egyébként is ellenállóbak hőnek. Ha túlzott a melegedés akkor ott valami biztosan nincs rendben.
Extrém sebességű kártyák, extrém használata esetén talán felléphet melegedés, de ezeknek meg illik is elviselni.
[ Szerkesztve ]
-
adoks
aktív tag
válasz Ciccuka #4917 üzenetére
Jó akkor közelítsük meg máshonnan.
Azzal egyetértesz, hogy ugyanannyi pénzért gyorsabb normálSd kártyát lehet venni mint microSd-t?És még egy utolsó érv.
Mint említettem folyamatos használat mellett fotózáskor a legtöbb kártya túlmelegszik.
Azt gondolom nem kell nagyon részletezni, hogy a normál és a microsd közül melyik fog előbb és miért. -
Ciccuka
veterán
Én ezt az állításodat próbáltam megcáfolni:
a leggyorsabb microSd is csak töredékét tudja sebességben egy jobb normálSD-nek.Ha összehasonlítasz egy Samsung Evo SD és egy Samsung Evo MicroSD kártyát azonos körülmények között hasonlóan fog teljesíteni, hasonló teljesítményt fog nyújtani.
[ Szerkesztve ]
-
adoks
aktív tag
válasz Ciccuka #4915 üzenetére
Amennyiben lehetőségünk lenne vásárlás előtt letesztelni minden egyes kártyát akkor igazad lenne. Így azonban arra kell hagyatkozni amit a gyártó leír. Az hogy egy tesztprogramban NEM valós körülményekhez hasonló fájlméretekkel operálva el lehet érni magassabb értéket is, az bocsáss meg, de a kutyát sem érdekli.
Egyébként meg én azt írtam hogy a leggyorsabb microsd sem tudja egy közepes normálsd sebességét.
Ezt fenntartom most is.
Persze vannak gyors microSd-k de mennyi is az áruk?
Annyiért már megveszed a 280/250 Sandisk Extreme Pro-t normál sdbe.
Ami 2-3 nagyságrenddel gyorsabb[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Nem tudom te mit néztél, de a sima Samsung Evo is többet tud írásban (memóriakártya sebesség teszt topik):
Ráadásul egy egyszerű laptop olvasójában tudja ezeket az értékeket. A 64GB-os még ennél is gyorsabb.Másrészről meg úgy lenne fair, ha ugyanannak a gyártónak az egy kategóriában lévő termékét hasonlítanád össze.
[ Szerkesztve ]
-
adoks
aktív tag
válasz Ciccuka #4911 üzenetére
Mire szeretnél példát?
A microsd vs normálsd sebességre?
Egy microsd Samsung Evo+ ami nem a legolcsóbb kártya tud 80MB/s-t olvasásban és 20MB/s-t írásban. Egy hasonló árú Sandisk Ultra esetén ugyanezek az értékek 80/30. Egy Sandisk Extreme írási sebességét semmilyen értelmes árú microSd nem tudja hozni. -
fireman123
őstag
Köszi az infókat! ....amatőr (hobby) szinten fotózgatok, saját részre
Akkor pontosítok: Nikon D5300 (APS-C) a gép, és RAW+jpeg-ben fotózok általában, néha csak jpeg-ben. A RAW ~25Mb, a jpeg ~12Mb méretűek átlagosan, sorozat nem jellemző, esetleg néha néhány.
Microsd+adapter részemről is elvetve.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz fireman123 #4905 üzenetére
"A microSD+adapter abszolút felejtős, az ellenségemnek sem ajánlanám!!!"
microSD+adapter = +1 (érintkezési) hibalehetőség.
-
adoks
aktív tag
Attól függ mire akarod használni? A gyorsabb kártya előnyei főleg sorozatnál jönnek elő.
A fullHD videóra bőven elég lehet a Sandisk Ultra, de a sorozatnál el fog vérezni. Profi használatra minimum Sandisk Extreme vagy hasonló tudású Transcend vagy Lexar.
Az átlagos kártyák durvább használat esetén túlmelegszenek és belassulnak.
Azt sem írtad, hogy konkrétan milyen váz és hogy használod? Csak jpeg vagy raw?
Jpeg+raw esetén Nikonnál simán lehet 40mega egy kép. Fullframe esetén akár 80mega is, aztán hirtelen már a sima kattintgatások után is várni kell hosszasan míg sikerül neki a kártyára írni.
A microSD+adapter abszolút felejtős, az ellenségemnek sem ajánlanám!!! -
Ciccuka
veterán
Sandisk Ultra is éppolyan jó. De ilyet is vehetnél bele akár (igaz az adapter plusz hibalehetőség, de cserébe nem túl drága).
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz fireman123 #4900 üzenetére
Valaki erre?
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írom-e a kérdésemet, na de hátha. Adott egy 64 GB-os Samsung micro SD-m. A probléma az, hogy a telefonomba beleraktam, ami nem akarta felismerni, felkért rá, hogy formázzam. Rámentem, de azt írja ki a telefon sokadik próba után is, hogy nem tudja formázni. Jó, berakom a gépbe, ami látja, bár ha a Sajátgépen belül rákattintok egyből formázni szeretné amit szintén nem enged még a lemezkezelésen belül sem. Itt egy F meghajtóként látja, 62,50 GB RAW kifogástalan blabla. Na már most két órája szenvedek ezzel a RAW formátummal, lehet egyáltalán ezzel kezdeni valamit? A memóriakártyán nincs semmi, még adatokat sem kéne róla menteni, csak át tudjam konvertálni valamivé amit felismerne a telefon. Próbáltam már pár programot, egyik sem segített, új partíciót sem tudok létrehozni a lemezkezelés alatt.Minden segítséget előre köszönök!
The owls are not what they seem.
-
winhate
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One mobilszolgáltatások
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés