- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
6100 - 6001
7650 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
-
adoks
aktív tag
Leírnád mégegyszer hogy milyen kártya, és milyen fényképezőgép? Tudom már késő, de itt már sokszor leírtuk hogy nem javasolt az átalakító használata. Egyébként meg mindig jobb több kisebb kártya mint egy nagyobb, az ilyen problémák elkerülésére. Ha már egyszer volt vele gond akkor meg nyugdíjazni kell és legfeljebb olyan helyen használni ahol nem nagy tragédia az adatvesztés.
-
ANOka
őstag
-
Donki Hóte
veterán
-
hito
nagyúr
Köszi, de nem visszaállítani szeretném a 120GB-nyi adatot, hanem megúszni formázás (és ebből következően fájlvisszaállítás) nélkül. Az adatok valószínűleg rajta vannak, csak a fájlrendszer veszhetett el, azt kéne valahogy visszahozni, ha lehetséges. Most formázni szeretné akármibe teszem. Úgy érzékeli, hogy nincs formázva. És valószínűleg egy rossz microSD => SD átalakító miatt történt a dolog.
-
Donki Hóte
veterán
Egy file visszaállító programra van szükséged. Ezek közül válogass, bármelyik jó lehet.
-
hito
nagyúr
Segítséget szeretnék kérni, ismét oda van 2 hónapnyi képem a telibevert memóriakártya hiba miatt. Múltkor én formáztam véletlenül, amit tudtam visszahoztam. Most nem volt más bűnöm, csak beletettem a fényképezőbe, mire kiírta, hogy a memóriakártya nincs formázva.
Akármibe tettem ezek után, formázni akarja, és azt írja, hogy nincs formázva. Mit tudnék tenni annak érdekében, hogy elkerüljem a formázást? Esetleg valami partíciónálóban nem lehet helyrebillenteni?
-
Tin
veterán
ez egy ilyen kártya (Sandisk Ultra 128GB MicroSDXC CL10, U1, A1, FFP) írási és olvasási sebessége:
és egy Kingston MobileLite G3 (USB3) olvasóval csináltam.
-
adoks
aktív tag
A teszt szerint írni tud 20MB/s sebességgel. Ennyit kell tudnia, nem többet. Az olvasást meg elég nehéz lenne a fényképezőgépen megállapítani.
-
Donki Hóte
veterán
-
adoks
aktív tag
-
scout pro
csendes tag
-
adoks
aktív tag
Az eredményből látatlanban is azt mondom, hogy nem 3.0-ás volt az olvasó.
-
Donki Hóte
veterán
-
scout pro
csendes tag
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. High endurance memokarinal melyik a legjobb ar/értékű megbízható, dashcamba valo?
-
Donki Hóte
veterán
A High Endurance kártyák semmivel sem tudnak jobb minőségben, vagy gyorsabban írni-olvasni, mint a közönséges kártyák, csak ezt az írás-olvasást sokkal több alkalommal tudják elvégezni, mint a normál memóriakártyák.
Az általad írt kártyát sajnos nem ismerem, de ha rá merik írni, hogy High Endurance, és árulják az Amazonon, akkor valószínűleg teljesíti a vele szemben támasztott követelményeket (amely követelmények - ismétlem - nem azok, hogy gyorsabban olvas, vagy szebb képet rögzít
). -
ödönke
aktív tag
Köszi a válaszokat.
Most túrtam én is magam a netbe bele. Látom az autós kamerákhoz high endurance kártyákat ajánlanak. Viszont azok tudják kezelni a legjobb minőségben a Full HD 60 fpst?
-
Donki Hóte
veterán
Az EVOPlus kártya az újabb és kicsit gyorsabb, az EVO+ meg a beragadt raktárkészlet

Amúgy a jobbik kártya elég sűrűn szokott kuponos akcióban lenni a Gearbesten 19 dollárért.
Bár a nemakciós ára (21,8 dollár) is jóval alatta marad az általad linkelt hely árának

Egyébként nemrégen volt szó róla, hogy a dashcamokba ezek a kártyák csak korlátozásokkal alkalmasak (a folyamatosan működő biztonsági kamerákba és dashcamokba úgynevezett High Endurance kártyák ajánlottak), de autós kamerába, ami azért nem megy folyamatosan éjjel-nappal, megfelelnek ezek a kommersz kártyák is.
-
Tin
veterán
-
ledgeri
nagyúr
-
ödönke
aktív tag
Sziasztok!
Vettegy egy ilyen autós kamerát. Kérdés milyen 64gb-os kártyát érdemes bele venni full hd 60fps rögzítéshez?
"For 1080P 60fps video recording, we advise you to use Class10 (80MB/s reading) high speed MicroSD card from reliable manufacturers. The maximum capacity of the card supported is 64GB, which offers you a wide range of choices."
Ezt írja a honalap.
Mi a különbség a kettő között?
-
adolfo01
tag
Sziasztok.
Egy samsung galaxy note 3 készülékem van,elviekben max 64 Gb kártyával lehet bővíteni a gyári leírás szerint.Olvastam már olyant külföldi fórumokon,hogy kezeli a 128 Gb micro sd kártyát is.Valakinek hasonló tapasztalat esetleg?Nem szeretném feleslegesen megvenni a nagyobb tárhelyű kártyát.
Köszönöm.

-
ledgeri
nagyúr
-
janisjoplin1
tag
Megjöttek a kártyák.Minden rendben velük.
Köszi a segítséget.
Janis Joplin -
Donki Hóte
veterán
Ha ugyanúgy használnál egy telefont, mint egy folyamatosan rögzítő kamerát, akkor a bennük lévő memóriakártya szempontjából nincs nagy különbség.
Csakhogy telefonnal (videokamerával) nem tudsz folyamatos felvételt készíteni, 30 perc a maximum. Persze 30 percenként újraindíthatod a felvételt, de pár újraindítás után betelik kártya és a telefon közli, hogy megtelt a memóriakártya.
Persze csinálhatod azt, hogy ekkor törlöd a memóriakártyát és kezded elölről a 30 percenkénti felvételek elkészítését, majd a memóriakártya törlését és így tovább, és így tovább.
Elvileg így tönkre lehet tenni a memóriakártyát, de megnyugtatlak, a memóriakártya később purcan ki, mint ahogy a telefonod feldobja a pacskert (de még inkább te unod meg a szórakozást egy idő után)

-
törölt tag
Mi a különbség a kártya szemszögéből nézve a dashcam és az okostelefon videórögzítése között, ha mondjuk rendszeresen használom az utóbbi felvételi funkcióját a telefonnak és a kártya van kijelölve célnak, mert ott van több hely?
-
Donki Hóte
veterán
Mint olvashattad korábban, a csomagolásra természetesen nem írják azt, hogy mire nem jó a kártya (de azt se hogy mire jó), a cég oldalán közzétett garanciális feltételek (amire egyébként van hivatkozás a kártya csomagolásának a hátoldalán!) tartalmaznak kizárásokat, ebből lehet következtetni arra, hogy mire nem alkalmas a kártya.
(Ha az ilyen, korszerű, de meglehetősen olcsó kártyák minden létező felhasználásra alkalmasak lennének, akkor ki venné meg a drágább High Endurance kártyákat
) -
törölt tag
OK.
Azt, hogy pl. nem jó egy adott (új, korszerű) kártya valamilyen felhasználásra, azt rávésik a csomagolásra, vagy nekem kell utánaolvasnom a gyártó oldalán? -
Donki Hóte
veterán
Na, a lényeg az, hogy az eltelt időtől és borításon lévő kicsit más szövegektől eltekintve a két kártya egyforma. Mindkettő ugyanarra jó és ugyanarra nem jó.
Jó fényképezőgépbe, jó telefonba, jó kamerába, jó adatot hordozni, jó videókat nézni róla.
Viszont nem jó megfigyelőkamerába, nem jó arduino PC-be torrentszervernek és nem jó okostv-be dugva folyamatos time-shift felvételre (pontosabban ezekre is jó, de csak korlátozott ideig lehet ilyen célra használni).
-
törölt tag
A kérdés, hogy egy híres előttem szólót idézzek:
"Most komolyan: van jelentősége, hogy a másodikon a marketingesek külön kiemelik az androidot, az elsőn meg nem? Van a hardverben különbség? Van jelentősége, hohy melyiket mibe teszem?, (lásd előzőekben a kamerás dolog...)?"
-
Donki Hóte
veterán
-
törölt tag
Ez két, teljesen legális beszerzésből származó kártya, az első pár évvel korábbi beszerzés.
Azt hittem itt csak profik vannak a témában (..mint kocsmában a futball szakértők...).
Most komolyan: van jelentősége, hogy a másodikon a marketingesek külön kiemelik az androidot, az elsőn meg nem? Van a hardverben különbség? Van jelentősége, hohy melyiket mibe teszem?, (lásd előzőekben a kamerás dolog...)? -
Donki Hóte
veterán
-
törölt tag
-
Donki Hóte
veterán
-
Donki Hóte
veterán
Közvetlen tapasztalatom nincs, mert nem használok se dashcamot, se más folyamatosan rögzítő videóeszközt.
A véleményem meg csak annyi, hogy ha használnék ilyen eszközt, akkor sem tennék bele Sandisk Ultra, vagy Extreme sorozatú kártyát, ágyúval nem lövünk verébre, az ilyen eszközökbe nagyon jól megfelelnek a régebbi, sokkal lassúbb kártyák is.
-
Donki Hóte
veterán
Korábban már írtuk, hogy a 4K videózás nem olyan űrtechnika, mint azt sokan gondolják
Mint itt is olvasható, 4K-s videók folyamatos rögzítését egy 60 MB/s írási sebességű kártya tökéletesen tudja biztosítani 
-
Tin
veterán
voltaképp az mlc/tlc közti különbséget vesézi, és azt, hogy a sandisk microsd vezérlője nem a folyamatos lineáris írásra optimalizált, ezért azt a sebességet sem tudja, amit rövidebb írásnál, illetve túl hamar és túl agresszív a bad sector jelölése, és gyorsan mondja egy kártyára, hogy vége. emellett arról is szól, hogy a sandisk nem vállal garit arra, ha a kártyát dashcamben használod.
neked/nektek, mint szakértőknek, mi a véleményetek ezekről a kártyákról? mik a tapasztalatok? sandisk ultra microsdhc/xc?
-
Donki Hóte
veterán
A cikket eddig részig olvastam:
There are two physical sizes, SD and microSD. We recommend the microSD size even if your camera takes the larger full size SD card.
Vagyis a cikkben akkor is microSD kártya használatát javasolják, ha az eszköz normál méretű SD kártyát kérne, csak ebben az esetben adapterbe javasolják rakni

Ez a legnagyobb butaság, amit ebben a témában le lehet írni, innentől nem is olvastam a cikk többi sületlenségeit, fogalmam sincs, hogy a többi aspektust tekintve milyen hülyeségeket írnak le

-
Tin
veterán
sziasztok,
ráakadtam erre a cikkre, miszerint a sandisk ultra microsdhc kártyák nem bírják a dash camos használatot, pillanatok alatt kinyíródnak tőle, és még gari sincs rájuk ilyen használat mellett.
mennyire van ez túlhype-olva? elég jó a kártyák értékelése amazonon, szóval nehezen értelmezem, hogy tényleg ennyire rosszak lennének, vagy csak egyszerűen az 500 ciklust felélik egy dashcamben fél-1 év alatt, napi 10 óra használattal?
-
spm
tag
Kösz a tippeket. 2 dolgot nem írtam:
1. Mindenképp magyarországi oldalról kellene rendelnem, ez nagyon fontos.
2. Maradnék Sony-éknál.Így ahogy nézem értelmes keretek közt ez a kettő marad:
Sony SDXC 64GB SF64UX2 emag 19k
Sony SDXC 64GB SF64UZ digitcam 25k
Az olcsóbb elég lehet a maximum bitrátás 4k videózáshoz? Itt úgy tűnik a tesztek alapján hogy igen.
-
Donki Hóte
veterán
Lejárt a szerkesztési idő, miközben belezavarodtam a linkek gyomlálásába

Szóval a 64 GB-os U1-es Sandisk és az U3-as Toshiba Exceria Pro.
-
Donki Hóte
veterán
Nem rossz kártya az a SONY, de nem ér több mint kétszer annyit, mint az ugyanolyan sebességű 64 GB-os Sandisk Extreme Pro.
SZERK: most látom, hogy a linkelt kátyát pont nem postázza Magyarországra, de van hasonló árban ilyen kártya:
Picit kisebb írási sebességgel:
-
spm
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Sony RX100 M4 gépet és keresem a megfelelő SD kártyát hozzá 64Gb méretben. Használ valaki ilyen gépet és tudna ajánlani jó kártyát?
Eddig ezt néztem:
Sony SDXC 64GB Class 10 SF64UZ -
gkfx
csendes tag
Rendben akkor egy U3-as lesz. Köszi.
-
Donki Hóte
veterán
Az U3-as SanDisk Extreme Pro sorozatnál a gyár megad nemcsak olvasási, hanem írási sebességet is, 95/90 olvasási/írási sebességet vállalnak.
Ennél gyorsabb UHS-I kártya jelenleg nincs.
-
gkfx
csendes tag
-
ledgeri
nagyúr
-
gkfx
csendes tag
Sziasztok! Panasonic G80-hoz keresek kártyát. Főleg képekhez de csinálnék vele 4k videót is. Visszaolvasva ezt a Sandisk-et néztem ki a célra. Viszont találtam egy ilyet is: [link]. Az első U1-es a második U3-as, de mindkettőre 95/mbs van írva. Melyiket érdemes választani, van egyáltalán különbség köztük?
-
s7evcsenko
addikt
Köszönöm szépen.

USB3-ba dugtam, így tuti adapter.
-
Donki Hóte
veterán
Az általad használt adapter a fénykép alapján USB2.0 sebességű és/vagy a számítógép USB2.0 portjába dugtad. 2.0 USB sebességben ennyit tudnak a kártyák

A nagyobb sebességű kártyák sebességének kihasználásához USB3.0 sebességű adapter szükséges és persze azt a számítógép USB3.0-ás portjába kell dugni.
-
Donki Hóte
veterán
Igen, szállít Magyarországra, természetesen rendeltem már onnan legalább 5 alkalommal.
A feladott küldemény repülőpostával jön, kb. 4-7 nap alatt érkezik meg Magyarországra. Hogy a Ferihegyre beérkezett küldemény mikor jut el hozzád, az a Magy. Kir. Posta kénye-kedvétől függ, nyáron ez 1-2 nap, karácsonykor 1 hónap is lehet

A postaköltség minden esetben oda van írva a termékhez, jelenleg a postaköltség az esetek 99,9 %-ában ingyenes.
Ha komolyan gondolod, hogy rendelsz onnan, akkor mondom, hogy amikor a fizetésre kerül sor, akkor van egy sor ahová beírhatsz kedvezményre jogosító kuponkódokat. Ha oda beírod a SAVE5 kódot, akkor kapsz 5 % kedvezményt a kártya árából

-
s7evcsenko
addikt
Van egy Samsung 64GB-os microsd-m.
Próbáltam sebesség tesztet csinálni a számitógépemen, de bármelyik usb-portba dugom, mindenhol ezt az eredményt kapom.
Egy ilyen adaptert használok, ez lehet probléma? Vagy ez nem befolyásol? Esetleg USB driver gond a gépen?
Ha Samsung S7 telóba berakom a kártyát, akkor ezt kapom eredményül.
Mondjuk ez se a beígért 100/60, de ezzel már együtt tudnék élni gépen is.
Előre is köszi a helpet.
-
ledgeri
nagyúr
Ja meg hogy ott vannak memóriakártyák is tesztelve benne (első link).... OK nincs több kérdésem kedves bíróúr... ELKELT!
-
Donki Hóte
veterán
Ezt negspórolták nekünk, tesztelték a gépet a cameramemoryspeed oldalon, ott azt mérték, hogy maximális felbontásban egy RAW kép mérete 24,1 MB, egy JPG kép mérete pedig 9,7 MB.
A szakirodalom szerint 1 perc 4K felbontású (30 fps) videó mérete 375 MB, 1 perc FHD (30 fps) videó mérete pedig 130 MB.
-
ledgeri
nagyúr
-
Donki Hóte
veterán
-
apple87
senior tag
egyébként elég a 32gb? vagy kell a 64?
-
Donki Hóte
veterán
Van olyan SONY kártyám, itt találod azt, hogy mit írtam róla (bár én még 23 dollárért vettem a 64 GB-is kivitelt
). Jó kártya, viszonylag gyors is.Az ajánlott Sandisk Extreme Pro kártyát itt találod, ez még a SONY kártyánál is gyorsabb és innen véve olcsóbb is lesz

-
Muerte68
addikt
-
Donki Hóte
veterán
Nem, éspedig 3 okból:
- mi nem ajánljuk, hogy egy normál SD kártyát fogadó gépbe microSD kártyát tegyenek adapterrel,
- az A6300 egy elég gyors gép, mindenképpen gyorsabb kártya ajánlott hozzá,
- a linkelt forrásnál a combos árengedmény ellenére is drága az a kártya.Mindenképpen egy SanDisk Extreme Pro kártyát javaslok hozzá, normál SD kivitelben, a lentebb linkelt forrásból

-
apple87
senior tag
-
adoks
aktív tag
-
adoks
aktív tag
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Melyiket a három közül:
Legdrágább, de van adapter hozzá
Legfrisseb samsung
legfrissebb SD szabvány jeleit is hordozó san disc
?Telóba, alapfelhasználás, még csak multitasking sem erősen..
-
chatran
őstag
-
vidocq
csendes tag
Akkor tényleg látszik, hogy nem vagyok képben a memóriakártyák terén - nem tudtam, hogy ez a leggyorsabb UHS-I kártya. Sajnos utánaolvasás után sem teljesen tiszta ránézésre, hogy a sok különböző jelölés mit ad ki egy adott terméknél. Ezért is nagyon hálás vagyok a segítségedért, valószínűleg a 64-es kártya lesz a nyerő, de ezt majd a tulajdonos dönti el. Köszönöm szépen ismét!
-
Donki Hóte
veterán
Na, erre a beírásodra kénytelen voltam én is visszaolvasni, mert kezdtem kételkedni az emlékeimben

De jól emlékeztem, az akkori kérdésre válaszolva egy új fejlesztésű (piros-arany) Sandisk Extreme Pro kártyát javasoltunk megvételre (az általunk már sokszor kipróbált forrásból).
Erre írtam, hogy augusztus óta nem fejlődött a technika, gyakorlatilag jelenleg is ez a leggyorsabb kártya az UHS-I (és nem a hibásan UHS3-nak nevezett) kártyák piacán. Ennél gyorsabb kártya csak a ténylegesen UHS-II kompatibilitású kártyák között létezik, de azt nem tudja kihasználni a géped! (mert ahhoz több fizikai érintkező lenne szükséges a gép kártyafoglalatában, ami nincs benne)
Szóval gyorsabb kártyát ha akarsz, se tudsz venni
A kérdés inkább úgy merülhet fel, hogy nagyobb kell-e. Ha tényleg sok 4K-s felvételt készítesz, akkor esetleg megfontolandó egy ugyanilyen típusú, de 64 GB-os kártya megvásárlása 
(Illetve a 64 GB-os kártya helyett 2 db 32 GB-osat is szoktunk ajánlani, ha valaki tart a kártyameghibásodás miatti adatvesztéstől, ha két kártyára veszel fel, akkor csak a felvételek fele tud sérülni egy kártyahibánál.)
-
vidocq
csendes tag
Köszönöm szépen - bár megtaláltam az idézett kérdést, nem voltam benne biztos, hogy a 4K videófelvétel nem fog-e nagyobb sebességet igényelni a tárolótól.
-
Donki Hóte
veterán
-
tomazin
veterán
valakit megkérek, hogy a rendeléséhez csapja hozzá
-
Donki Hóte
veterán
Szerintem nem, mert van szállítási díj, azzal együtt 12,99 euró lenne az ára. Itt viszont megkapsz egy kicsit jobb kártyát 12,99 dollárért.
-
tomazin
veterán
-
adoks
aktív tag
-
ANOka
őstag
-
Donki Hóte
veterán
-
Cry0
őstag
-
Donki Hóte
veterán
-
vidocq
csendes tag
Sziasztok!
Panasonic G7-hez szeretnék SD kártyát venni, 4K videórögzítés a fő felhasználási terület.
Köszönöm szépen! -
Donki Hóte
veterán
Volt szó már a fórumban a SONY A6000 fényképezőgépről, keress rá a keresővel

A lényeg röviden összefoglalva az, hogy ehhez a fényképezőgéphez inkább olcsó, mintsem gyors kártyát érdemes venni

A géped által készített legjobb minőségű jpg kép maximális mérete 9,5 MB, ha 1000 képet akarsz rögzíteni, annak az össz mérte 9500 MB, azaz kb. 10 GB. Tehát neked méretben egy 16 GB-os kártya is megfelelő.
Hogy konkrét kártyát is ajánljak, egy ilyen olcsó, de korrekt minőségű Sandisk Ultra kártya teljesen megfelelő a számodra.
-
apple87
senior tag
Sziasztok
Sonya6000 gépbe szeretnék kártyát venni, milyet érdemes?
Írási sebesség, és hány gb? Inkább képeket csinálok mint videót, de egy két videót is néha. legalább 1000 kép ráférjen, ha úgy adódik.... -
Magnézium
csendes tag
-
ANOka
őstag
-
Magnézium
csendes tag
-
ANOka
őstag
Ha tényleg csak egy FAT32 fájlrendszer van a forrás kártyán - és ugyebár nem erről boot-ol a telefon - , akkor annak a tartalmát nyugodtan átmásolhatod az újra, amit szinten FAT32-re formázol előtte. Ha csak egy kártyaolvasód van, akkor akár úgy is, hogy a gép egyik üres könyvtárába másolod a kártya tartalmát, majd azt onnan vissza az új kártyára.
Partició kezelő programmal is át lehet méretezni. (Pl. ami én ismerek, az a Paragon, de van ingyenes is és másik 12 tucat.)
Win 7-től felfelé talán ezt tudja a Windows beépített lemezkezelője is. -
Magnézium
csendes tag
-
ANOka
őstag
-
Magnézium
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy SanDisk Ultra 16 GB-os micro SHDC memóriakártya. Ennek a tartalmát szerettem volna átklónozni egy új,nagyobb memóriakártyára. Ehhez a művelethez a Win32DiskImager programot választottam.
A cél kártya:
Intenso class10 32 GB-os micro SHDC m.kártya.Sikeresen készítettem a régiről egy .img fájlt, amit rá is tudtam írni az új,Intenso kártyára, de arra lettem figyelmes,hogy a klónozás után a 32 GB-os kártya mérete lecsökkent 16 GB-ra.

Ezzel kapcsolatban két kérdésem lenne:
1. Valahogy lehet úgy formázni az Intensot,hogy újra ~32 GB legyen rajta a szabad hely?
2. Van másik módszer a klónozásra, amivel nem csökkentem a memórikártya méretét, csak átmásolom a fájlokat?Válaszokat előre is köszönöm!
M! -
Donki Hóte
veterán
-
Toxee03
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy ismerősömtől egy Amerikából rendelt 128 GB-os Lexar 633x microSD xc kártyát, mondván, hogy szerinte nem működik, mert nem olvasta be a Samsung Galaxy Note 8-a, illetve asztali pc-je sem.
Megnéztem, pendrive-os adapterbe berakva, az én gépem olvassa és írja, a tv is látja, de a telefon tényleg nem.
A kártya fájlrendszere exFAT a méretéből adódóan. A telefon más 128 gb-s kártyákat olvas.
Találkoztatok már ilyen problémával? Esetleg tudtok rá valami megoldást, hogy a telefon is lássa?Előre is köszi a válaszokat.
-
adoks
aktív tag
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
6100 - 6001
7650 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5465, 91%AKKSI
- GAMER PC! Ryzen 5600 / RTX 3060 12GB / A520M / 16GB DDR4 / 512GB NVMe!
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
- Logitech G PRO X Wireless (981-000907) gamer fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).

)

).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)