Új hozzászólás Aktív témák
-
kerekfej
addikt
válasz Wind-Storm #1498 üzenetére
Mindenképp számolj be róla milyen lett. Egy jobbfajta kártyaolvasóban próbáld ki CDM-el és IDE-CF adapterrel is mérd meg a sebességét!
-
kerekfej
addikt
-
McLaca
őstag
válasz HollyBoni #1494 üzenetére
Ez a kártyaolvasó dolog azért érdekes, mert totalcommanderben még 6MB/s-ig se kúszott fel, viszont Crystalban simán, és fényképezőbe téve is érezhető a sebességtöbblet.
Viszont ha nem kártyaolvasóban használod, hanem telefonban, vagy fényképezőgépben, akkor tök mindegy, a kártyaolvasóban mit teljesít, mert az eszköz saját "kártyaolvasójának" sebessége fog dönteni, és itt inkompatibilitási dolgok is befolyásolhatják a sebességet.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
válasz HollyBoni #1492 üzenetére
Ilyenem van, és még egy másik topictársnak is.
CrystalDiskMark nagyjából a gyári adatokat mérte nálam, írás: 19MB/s.
De ha ilyet veszel, e-boltból vedd, mert ott lényegesen olcsóbb.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Ilyen kártyát tesztelt már valaki innen a topikból? Mennyi lehet a valós írási sebessége?
-
kerekfej
addikt
válasz Wind-Storm #1490 üzenetére
Igen. Az írási sebesség legalább olyan fontos, mint az olvasás. A másik, meg, hogy a gyári adatokat se könnyű elérni (SD és MicroSD kártyáknál a gyakorlat mást mutat, ott lehet gyorsabb is, mint a gyári adat), mert sokféle kártyaolvasó létezik (te meg CF to IDE adapterrel használnád), így csak akkor tudod meg pontosan milyen, mikor összerakod és leméred valamilyen sebességmérő programmal (pl. CrystalDiskMark).
[ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
válasz Wind-Storm #1488 üzenetére
Ezt találtam hirtelen: Kingston 133x 16GB Read: 22.6MB/s Write: 9.6MB/s
Gyári adatok elvileg:
8GB Data Storage Capacity
133x Speed Rating
Read Speed: 25MB/s
Write Speed: 20MB/s
Lifetime Limited WarrantyKingston 8GB Ultimate 133X
Speed Rating: 23 MB/sec. read & 20 MB/sec. write speed.Kingston 8GB Elite Pro 45X
Speed Rating: 8MB/sec read & 6.75MB/sec write speed[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz kerekfej #1487 üzenetére
Ez az SSD felejtős lesz úgy nézem...
Honnan tudod, hogy nem 20 ezres táppal hajtom? (Na jó kivételesen egy már kétszer is javított gagyiról megy mert van, a drága táp pihen...)
Linkelni nem tudnál viszont egy gyártói adatlapot az elite pro 133x-ról? Nem értem én ezt a gyártót..[ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
válasz Wind-Storm #1484 üzenetére
Annyiért 8GB-os mSata SSD-t is kapsz használtan. IDE SSD az drágább. Maga a gép nem ér annyit amennyibe kerül egy 4GB-os CompactFlash kártya. Standard változatot semmiképp se vegyél! HighSpeed ajánlott, minimum 10MB/s írással.
-
Wind-Storm
őstag
válasz kerekfej #1483 üzenetére
Köszi a válaszaid!
Jelenleg [erre] várok átalakító gyanánt.
Úgy vagyok vele, hogy maximum 5k HUF, de ez tényleg a teteje, és csakis abban az esetben, ha hoz még annyi pluszt gyorsaságban a gépnek és így érdemes lenne rá költeni.
XP-nek SSD? Bár ha van annyiért és IDE.
Egyébként meg nagyon alap XP, a létfontosságú szervizprogramjaimat futtatom csak, a gép még böngészni is túl lassú. Cirka 500mhz-es celeron 512MB SD RAM-mal, szóval...A 133x elite pro talán még beleférne, de kérdés, hogy kell-e ekkora sebesség.
-
kerekfej
addikt
válasz Wind-Storm #1480 üzenetére
Talán ezeket érdemes kipróbálni (a sebesség adatok hibásan vannak megadva!):
[link] [link]
Nézz körül esetleg hátra van valakinek olcsó SSD-je vagy CF-je!
Az írási sebesség minimum 10MB/s az legyen, de még jobb ha 20![ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
válasz Wind-Storm #1480 üzenetére
4GB elég kevés és drága a CF kártya manapság. Standardot ne vegyél, mert kegyetlen lassú.
Volt egy cikk itt a logout-on, amiben egy régi laposba rakott valaki CF kártyát átalakítóval (sajnos nem találom, de egy talán egy IBM gép volt).Egyébként mennyit szánsz a project-re, mert lehet egy kis SSD is kijön belőle (létezik IDE és Sata, stb. változatban is).
-
Wind-Storm
őstag
Üdv. mindenkinek a topikban!
CF kártya ügyében remélem nem járok rossz helyen.
Egy általam szervizes célokra használt régi celeronos gép 4GB-os merevlemezét szeretném kiváltani egy CF - IDE átalakítóba helyezett kártyával.
XP lenne rá telepítve.Egy ilyet néztem ki 4GB-os méretben: [CF/4GB]
Eléggé „beszédes" az adatlap.
A gyorsaságáról mit tudnátok mondani, érdemesebb lenne drágább/gyorsabb kártyát venni, vagy ez is megtenné?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Androidos telefonba szeretnék memóriakártyán venni (Defy+, főzött 2.3.7).
Akár 1Gb-os kártya is elég, de a lényeg, hogy minél kevesebbet fogyasszon.
Van számottevő különbség memóriakártyák között? Ha egy kártya gyorsabb, akkor rövidebb ideig szívja az akksit, ezáltal elméletben kevesebbet fogyaszt, nem? Vagy rövidebb ideig, de többet fogyaszt?Egyszóval a lehető legkisebb fogyasztású legalább 'GB-os karit keresem, de nagyobbat is vehetek, ha az nem sokkal drágább és kevesebbet fogyaszt.
Vagy ez a fogyazstás dolog baromság?
Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
Sorry! Rossz helyre írtam!
[ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
Samsung Essential 8GB SD Class6
MB-SS8GA/EU
Made in Korea
TermékoldalSamsung Plus Extreme Speed 16GB MicroSD Class10
MB-MPAGA/EU
Made in Korea
Termékoldal -
kerekfej
addikt
Verbatim 8GB MicroSD Class4
MVMS8G
Made in Taiwan
Termékoldal[ Szerkesztve ]
-
Zsigi72
aktív tag
Nem csak disztribútoron keresztül kerülhet az országba az ami legális.
Bárki hozhat be és vásárolhat hozzá Artisjus matricát és árulhatja nyugodtan.
Tehát kerülhet eredeti matrica nem eredeti termékre.
Az Artisjus nem vizsgálja, hogy a matrica eredeti vagy nem eredeti termékre kerül rá.
Volt is már rá példa, hogy hamis terméket árultak eredeti Artisjus matricával.[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
válasz kerekfej #1468 üzenetére
Ami nem disztribútoron keresztül jön, azon nincs matrica, mert "szürkén" jön az országba. Az meg, hogy a disztribútor hamisat forgalmazna, eléggé kétséges.
Hamis matricás hamisítvány a valószínű, de a hamisított hologramon mindig látszik, hogy "olcsó" utánzat.Üdv!
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, hogy ready boost-ra milyen SD/SDHC ill. microSD/SDHC kártya lenne alkalmas? 4 vagy 8 GB-os méretben. Tudom hogy így jóval hamarabb tönkremegy a kártya a fokozottabb használattól, ettől most tekintsünk el. Tesztelni akarnám hogy laptopon dob-e és mennyit, gördülékenyebb lesz-e a rendszer. Olyan kellene aminek vannak olyan tudottan fixen hozott írási-olvasási sebességei, ami elegendő a célomra. Mondjuk fő szempont a microSD, mert ha nem válik be a technológia, megy telóba.
Árban mondjuk 3-4K a max. 4GB-ra, 5-6K a max. 8GB-ra, de lehet olcsóbbat is ajánlani (árban eléggé széles a skála azt látom egy méreten belül is, class-onként is a márkák között, de érteni nem értek hozzá). Lényeg hogy a célra megfelelő és megbízható legyen! Márka mindegy csak ne noname. Esetleg microSD-ből 16GB max. 6K-ért.
Üdv
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
becsitibi
senior tag
Szevasztok!
Az lenne a kérdésem hogy melyik a best-buy SD kártya ami gyorsan olvas,és gyorsan ír,16 gb-os kellene egy laptopba használnám 8-12 gb-os filmeket raknák rá.A lényeg a szuper gyorsaság.Válaszokat köszönöm.
Üdv:becsitibi
-
-
McLaca
őstag
Bár nem találkoztam még hamisítvánnyal, de feltételezem, hogy artisjus matrica nincs rajta, vagy láthatóan silányabb minőségű (homályosabb a hologram). Viszont régebbi pc-s boltokból azért nem hiszem, hogy belefutna az ember, vagy nagy műszaki áruházakból, multiktól... Ebayről, vateráról és társairól azonban jó eséllyel lehet hamisat venni.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz kerekfej #1457 üzenetére
Tudok, csak azt nézem, hogy itt mindenki alapbeállításokkal mér, 1000MB-tal és 5 mintavétellel. Az úgy egy örökkévalóságig fog tartani...
Nem elég 100MB-tal és 3 méréssel?Üdv!
-
tzimash
őstag
Sziasztok!
A Verbatim ajánlott kategória micro SD-k között? konkrétan egy 8 Gb-os, class10-eset szeretnék venni, telefonban lenne használva.
-
thomeef
őstag
Hali, nem nagyon vagyok otthon az sd kártyák terén. Egy Samu wb750be kéne egy kártya 5-6k-t szánnék rá. 8-16gb-os nagyjából mind1, inkább a minőség a fontos.
Innen rendelek, ugyh ezek közül kéne válogatni
Előre is köszi
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Balinov
titán
válasz HollyBoni #1458 üzenetére
50mbit/sec nagyon durvan 5mbyte/sec, folyamatos adatmennyiseg, egy jobb C6-os Sandisk,Samsung, de mostansag ahogy latom a kerdezoktol nincs tul nagy kulonbseg C6 vs C10 teren, igy egy a C10-es is kepbe johet.
Arra figyelj, megbizhato helyrol vedd, eleg sok a hamisitvany
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
45-50mbps bitrátájú videóhoz milyen SD kártya ajánlott?
-
McLaca
őstag
No, nagy nehezen hazaért a 8GB-os Samsung SDHC Plus, class10-es kártya.
Kíváncsiságból lemértem crystaldiskmarkkal, gyakorlatilag a papírformát hozza. 25MBps olvasás, 21MBps írás. A fényképezőben érzésre 4× gyorsabb, mint a szintén class 10-es Kingston.
Amúgy a Kingston crystalban olvasás/írásban 21/10 megát hozott, nagyjából hasonló eredményt produkált egy régi, még class jelölés nélküli 2GB-os kártya is, de az mégis gyorsabb a fényképezőben kb.2×, mint a class10-es Kingston... Eredetileg is Samsungot akartam. Mindegy, a Kingston jó lesz tartaléknak.Üdv!
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Autórádióba milyen SD kártya kell?
Most veszek SDHC kártyát telóba isminek autóba kellene SD kártya...Akkor egyszerre meg lenne mind2.(Sorry nem nagyon értek a témához...)
THX!LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
dodoroli
aktív tag
válasz Viperator #1412 üzenetére
Szia! Itt a válasz,vásárlói vélemények első hozzászólója írja mit mért.
-
Chaser
legenda
válasz Balinov #1448 üzenetére
Haver Cl6-os samujánál gyorsabb volt egy cl4-es kingston Cardreaderről másolok majd rá és néha fontos lesz hogy gyorsan is vissza tudjam olvasni, azt csak mellékesen mondtam hogy tabletbe lesz. Cl6 sandisktől se voltam elragadtatva, valami 3MBps write, az kutyafüle.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Chaser
legenda
SanDisk Ultra Class10 32GB microSD SDHC UHS-I
Ilyet szeretnék tabletbe. Reális a 30MBps olvasási sebesség?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-B-
senior tag
Sziasztok!
Megérkezett az új 16 GB-os kártyám.
Telóba téve érdemes először megformázni, vagy egy új memóriakártyánál ez felesleges? -
Petyus87
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem.
Bővíteni szeretném a notim memóriáját. Jelenleg 2*1 gb van benne és az egyik modult 2 gigásra szeretném cserélni. Találtam egy céget, ahol rengeteg memória van jó árban. DDR2-es memóriára van szükségem, de egy adott márkából több fajta is van, de az ár 6 ezertől 10 ezerig is növekedhet, attól függően, hogy milyen a száma. Mit takar pl a Kingstonnál a 2gb CL5 DDR2 KAT, 2gb CL5 DDR2 KTD, 2gb CL6 DDR2 KVR800? talán az utóbbi a legolcsóbb, de a mi a különbség a leírt memóriák között?
Köszi előre is! -
Balinov
titán
válasz dodoroli #1440 üzenetére
tokeletes lesz bele, bar en inkabb 2db 8-ast vennek, szar dolog, mikor pl. egy nyaralas osszes kepe 1db sdhc-n van, aztan valamiert az beszarik
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz dodoroli #1438 üzenetére
ilyenbol van 2db 8GB-oson DSLR vazban jo 1 eve, teljesen megbizhato,meg vagyok vele elegedve.
Azert az segitene sokat, ha megmondanad, mibe lesz, mit akarsz vele,stb.
-
dodoroli
aktív tag
Sziasztok!
Eme kártyáról véleményt légy szives valaki írjon már!
-
Balinov
titán
en kerulnem az EMTEC sd kartyakat. Sandisk,Samsung,Transcend, Adata, ezek a megbizhatoak, ha megbizhato forrasbol tudsz venni
-
Fagyi
aktív tag
Kimaradt 32 gb.
https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
Fagyi
aktív tag
Sziasztok!
Off kicsit ,de nem találtam jó topikot.
Emtec class4 micro sd. öt év gari venném ócón boltból 50 % egyéb bolti árhoz.
Androidis telóba lenne. Okés e a termék vagy van valami nyűgje?https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
-B-
senior tag
Köszi mindkettőtöknek!
Egyébként ezt néztem ki!
-
-B-
senior tag
Sziasztok!
Androidos telefonba (Samsung galaxy s advance) akarok venni 16 gigás kártyát.
A class4 és class6 között nagy különbség van, érdemesebb már inkább a class6-ost venni? -
félisten
Első használat előtt érdemes átszaladni a kártyán SDformatter-rel?
Ha igen, akkor melyik módban? Quick, Full (erase), vagy Full (overwrite)?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
mondomén
őstag
válasz kerekfej #1423 üzenetére
Szia!
Telefonba keresek kártyát. Szeretek telefonról zenét hallgatni, szóval a főcsapásvonal az a zenetárolás lenne. Illetve még fényképezésnél is használnám, videózni nem igazán szoktam, ha mégis, akkor is csak 2-3 perceseket...
A lényeg, hogy erre elég lenne ez a C6-os Samsung vagy C10 érezhetően többet nyújtana ilyen felhasználás mellett? -
McLaca
őstag
válasz AxBattler #1421 üzenetére
Akkor viszont írhatnál tapasztalatot Te magad , hogy mire számítsak, mert egy Kingston-nal már befürödtem...
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz AxBattler #1419 üzenetére
Én az elsőt rendeltem meg, majd a jövő héten tudom átvenni, ha addig ráér, akkor tapasztalatot azután tudok mondani. Apropó, E-boltban 3.424 Ft és pick-pack ponton átvéve +390.
Üdv!
-
félisten
Üdv!
Canon Powershot A4000 Is gépbe kellene kártyát vennem. Melyiket válasszam az alábbiak közül?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Viperator
őstag
Újra...
Valakinek van ilyen kártyája (Sandisk SDHC EXTREME 16GB Class 10 kártya (45MB/s)) Ha igen, akkor letesztelné? (Írási/olvasási sebességre vagyok kíváncsi)
Előre is köszönöm!
Üdv!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
MinionFlasH
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Myaudio 708dcc androidos tabletet, szeretnék bele egy 16 vagy 32gb micro sd-t viszont nagyon nem vagyok képben melyiket kéne, régen beestem egy auchanbe és ott megvettem, nos ez nagy hiba!
Pen drive-ot az itt megkérdezettek alapján vettem(ADATA S102 Pro) és nagyon meg vagyok vele elégedve!
Válaszokat köszi!!! Kellemes ünnepeket minden kedves fórumtársnak!
[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
Sandisk SDHC EXTREME 16GB Class 10 kártya (45MB/s) - ennek a kártyának mekkora a valódi írási/olvasási sebessége? (D7000 fényképezőgéphez, RAW mentéssel)
Előre is köszönöm a választ!
OFF - Kellemes Ünnepeket kívánok Mindenkinek! - ON
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
csdm
senior tag
Androidos telefonba ( samsung galaxy ace 2) nem lenne nagy érvágás ha csak a class 6 os memóriakártyát vennék class 10 helyett?? Samsung 8gb microsd mindkettő (2.700ft a 6, 3.500ft a 10 classos).
-
McLaca
őstag
válasz kerekfej #1404 üzenetére
Csak a noti saját olvasójában (ami valami Ricoh származék), crystaldiskmarkkal meg még nem mértem, de egy fényképezőben a 4k írásnak 64 szálon nem sok értelme, csak a lineárisnak, szóval...
Ha gondolod, megcsinálom.jericho69: én épp a linkelt Kingston-nal szívok, szóval azt inkább ne.
Üdv!
-
jericho69
tag
Ezek a kártyák közül van olyan, amelyiket ajánlott megvásárolni, esetleg kerülni? Vagy lényegében mindegy, hogy melyiket veszem egy Samsung Galaxy S5.0 WIFI-be?
Samsung 8GB MB-MG8GB/EU PRO CL10
Samsung 16GBMB-SPAGB/EU Plus Class6
Samsung 16GB MB-MPAGB/EU Plus Class6
Samsung 16GB MB-MSAGB/EU Standard Class6
Silicon Power Micro SDHC 8GB + SD adapter CL6
Silicon Power Micro SDHC 16GB + SD adapter CL6
Kingston 8GB CL10 (SDC10/8GBSP)
ADATA 8GB CL10 AUSDH8GCL10-RKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
válasz kerekfej #1402 üzenetére
Először, amikor kipróbáltam, akkor még a csomagolásból kivett állapotban tettem. Gyárilag FAT32-re volt formázva. Akkor tapasztaltam a nem épp jó eredményeket, és utána kezdtem formázgatni. A fényképező meg úgyis nyekereg a formázásért, mert videót nem hajlandó csinálni rá anélkül, hogy maga le ne formázza. Érdekes egyébként, mert a videóhoz Class4 a minimum, és a kártya ezt se teljesíti, de fél perc full HD videó 70MB, tehát a 2-3MB-os írási sebesség azért elég.
Azt a progit majd megnézem, de nem hiszem, hogy a "protected area" formázása befolyásolja a sebességet, a fájlrendszer már inkább.Üdv!
-
kerekfej
addikt
Lehet ez is a probléma. Nem szabadott volna leformáznod vagy csak a hivatalos SD Formatterrel ami nem ír bele elvileg a védett szektorba.
-
McLaca
őstag
válasz kerekfej #1400 üzenetére
Garantáltan, mert még a nyüves Artisjus matrica is rajta van.
Formáztam telóval, notesszel, fényképezővel, eredmény ugyanaz. Csak NTFS-en hozza a sebességet notesszel, a telefonban meg FAT32-vel "majdnem" hozza, de a fényképezőben láthatóan lassú, pedig pont ott lenne lényeges.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos tablet topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...