Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz r0by #1798 üzenetére

    Igen, vettem, még akkor amikor kérdeztem róla, egy DLM431PTX1 lett végül. Azóta hetente nyírok vele kb. 500m2-t.

    Pro:

    - tényleg roppant kényelmes
    - könnyű
    - vettem szegélynyírót, sövényvágót, LED lámpát(!) amikhez szintén jó az akku (még LXT akkus kávéfőzőjük is van basszus...)

    Kontra:

    - 500m2-re eltolok összesen 22Ah-nyi akkut mire végzek (2x5Ah + 2x6Ah-m van), ha nagyon figyelek, optimalizálok, és gyors vagyok, akkor is max a háromnegyedét elhasználom a 4db akku töltésének. Volt hogy alig nőt a fű, akkor elég volt a 2x6Ah.
    - egyelőre nincs gondom a minőséggel, de nem tűnik masszívnak a gép, pedig én nagyobb modellt vettem (a legnagyobbnál egyel kisebbet), az első kerekek felfüggesztése pl. 1db ujjnyi hossz lapos fémdarabbal van megoldva, aminek a töve oda van fogatva a testhez 1db kis csavarral, egész ijesztően néz ki. Ha az egyszer kitörik, akkor szerintem kuka az egész test (vagy az egész gép?)

    Először amúgy a legnagyobbat akartam venni, 2x5Ah-val szintén szettben, de ugyanabból a pénzből kb. kijött a 431-es szett + 2db 6Ah-s LXT akku, ezért így utólag áldom magam, mert kevés lett volna, és még vehettem volna 50-60-ért akkukat a 200 ezres szetthez.

    Az 500m2-re és a kapacitásra visszatérve: az a menet, hogy elkezdem nyírni a 2x5Ah-val, kb. a felénél lemerül, akkor ezek mennek a töltőre, és folytatom a 6-osokkal. Mire végzek, az első pakk fel is töltődik, így abból az egyik akku mehet a szegélynyíróba.

    Persze ha nem zavar hogy hosszabb pihenőket iktatsz be a melóba a töltés miatt (vagy ha nem nagyobb a nyírandó terület 200-300m2-nél), akkor el lehet lenni 2db akkuval is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés