- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
Én 25 éve telepítettem a rendszert, akkor nem is hallottam ilyen szelepről
Nekem Nelson amerikai rendszerem van, anno a kite -től szereztem be, nem egy kétforintos cucc volt de a mai napig működik. Én pont a múlt héten víztelenítettem a rendszert, kompresszorral fújom ki mindig.
Szerintem az a biztos ha te is kifújod, mi van ha valamelyik víztelenítőd már nem működik -
Intel fan11
őstag
És ha teszemfel lebetonzom azt a placcot kb 150 nm. Kihajt alóla? Vagy feltori a betont? Én mosttansag astam fel a területet 2 aso nyom mélyen kiszedték amit tudtam. Plusz 2 anyatovet. De ugyanúgy hajt. Ráadásul most fuvesitettem. Folytonos fűnyírás se vakitja be? Amúgy terkovezni gondoltam azt a placcot de így biztos nem felnyomja az egészet.
-
Intel fan11
őstag
Mi tavaly ősszel költöztünk új helyre. Ahol pont ilyen 2 nagy méter átmérőjű telep volt a régi emésztő akna mellé ültetve. Én kiszedtem felástam az egész udvart és sajnos belevan nőve mélyen a tégla fugák közé esélytele kiáasni, de körbe az összes szomszédhoz átterjedt. Próbáltam totális gyomírtóval, de hatástalan. Erre én is várnék vmi ötletet, hogy lehet kiirtani.
-
Illetve bocsi, kiegészíteném, és lejárt a szerk.: most ugrott be, hogy ez inkább akkor történik meg, ha már nagyon kevés a töltés (az említett 1 led a kijelzőn), és nagyobb terhelést kap a gép, azaz beletolod egy magasabb részbe. Ilyenkor már nem tud szerintem akkora nyomatékot leadni, és csökken a fordulatszám.
-
HUTCHDB
nagyúr
Nyilván a késen is múlik, (él, kialakítás, bár én úgy tapasztalom, hogy ha más a kés elénél a hajlasszog, akkor képes csíkos lenni a végeredmény) de gondolj bele a fordulatszám csökkenés kovetkezmenyebe.
Én úgy gondolkodom, hogy ha lassul a vágási sebesség, akkor annak durván fogalmazva tepkedes lesz az eredménye.
És én arra gondolok, hogy ha az akku merül, akkor a fordulatszám is csökken.
Vagy te ilyet nem tapasztaltál? -
HUTCHDB
nagyúr
Köszönöm a reakciódat, atolvastam, amit korábban írtál.
Nem ismerem a Makita-t, így nem tudom, hogy dolgozik, tehát milyen a pázsit nyírás után.
Nekem az is fontos.
Elég régóta gondozok , illetve foglalkozom fűvel, kb 30-35 éve.
Eddig csak elektromos, kabelest vettem, azzal dolgoztam. (Pár benzines nyirastol eltekintve.)
Az első fűnyíróm egy magyar műanyag házas volt, majd lett egy kicsit Al-ko, utána bosch, majd bosch rotak, és most egy 6-7 éve Gardena.
Amig jó volt, addig a bosch és a Gardena tényleg minőségi darabok voltak, szép vágási felulettel.
Ezek már felső kategóriás gépek, a Gardena azt hiszem, olyan 60-70e forint korul volt.
Az a gond, hogy mindkettőnél műanyag házban van a csapágy, igy az, a hő miatt előbb vagy utóbb elmozdul, nem fut tengely középen, így a motor nagyon hamar képes leegni.
Úgy tudom, az akkus gépek motorjai más elven működnek, és időközben új házat is építettünk, kb. 150-200 nm a fű, így egy kisebb, könnyebb gép jobb is lenne.
Visszakanyarodva a márkákhoz, én a bosch és Gardena akku-s gépeket nézegettem a korábbi pozitív tapasztalataim miatt.
Igazából mindkettőnél 1-1 akku jár a szetthez, amit én is keveseltem, és pontosan ez az egyik aggályom a vásárlással kapcsolatban, hogy nem tudom egy feltöltéssel levágni az egész területet.
A másik, a minőség, vagyis van-e olyan a lenyirt terulet kinézete, mint egy hagyományos elektromos gépnél. Tehat, amikor már gyengül az akku teljesítménye, akkor az vagasi egyenetlenseget eredményez-e, vagy jobban szegdeli a fűszálak véget a kisebb fordulatszám miatt.
Igazából kb. az 50-60 e forint körüli "hagyomanyos" gép alternatívája inkább 130-150 e forintos akkumulatoros, és nem szeretném, ha ennyiért még nyögvenyelősebb is lenne a munka, es még a végeredmény sem tetszene. -
Még annyi, hogy Amazonon meg itt-ott láttam kínai klónt az akkukból, kb. féláron be lehet szerezni. Én inkább nem vágtam bele, mert elég nagy beruházás volt, egyben vettem meg az összes kerti gépet + szerszámokat, és nem igazán osztott/szorzott annak a +2db makita akkunak a felára (a másik kettő meg ugye a szett része volt, azt eleve úgy érte meg megvenni), így ráadásul van garim, meg nem kell tőle tartani, hogy felrobban a drága töltőben/gépben a kínai akku
-
jeriko2
tag
Gazdaboltban nyugodtan kérj segítséget, biztos szívesen adnak. Illetve itt olvasgass: https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9020473
Gyümölcsöknél arra kell figyelni, hogy minden szernél más az az idő, amit a permetezés és fogyasztás között ki kell várni. Cseresznye esetén lassan oda érkezünk, hogy egyre kevesebb dolog használható.
A gombák és rovarkártevők ellen más-más szerek vannak, de nagy részüket egyszerre (összekeverve) ki lehet permetezni, de ezt is érdemes megkérdezni.https://www.novenypatika.hu/204-a-cseresznyelegy-elleni-helyes-vedekezes
-
goldnarmz
aktív tag
Használok akkus kerti gépeket. Ugyan nem Makita, de szerintem ebben az esetben mindegy. Amennyiben valóban lesz 4-5 db 5Ah-s akkud, akkor nem lesz gond. Fűnyíróhoz kell a kraft, nagyobb területen simán elfogyasztja az összes akkudat majd. Szegély,- és sövénynyíróval nem lesz gondod ennyi energiaforrás mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest