Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz nyogo83 #2657 üzenetére
A vagyonszerzési illeték nélkül nincs hivatalos átírás. Amikor megkaptad a kocsi papírjait volt mellette befizetés igazoló csekk? Azzal tudsz reklamálni.
Andrew: Az egyik hivatal a közterület felügyelethez tartozik, a másik meg rendőr. Ha feljelentettek, akkor a feljelentés alapjául szolgáló rendőr által megírt papperon rajta kellene lenni a dátumnak. Ha az előbbi mint a bilincs leszedésekor kapott ebédjegy akkor az előadónak írni egy méltányossági kérelmet. Amúgy, a két szerv egymástól függetlenül bírságol sajnos.
A nem jogosult hely használata a rendőrségi feljelentés, a bilincs meg mert nem tudtad igazolni (kvázi nem volt kint az ablakban a rokkant kártya) a parkoláskor ezt.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
válasz nyogo83 #2743 üzenetére
Tény kérdés h az átírási illeték megfizetése a vevő dolga, de jóhiszeműen járt el, csalás áldozata lett. És javasolnám nekik hogy a kormányhivatallal pereltessen mert végső soron ők fogadtak el egy hamis csekket, ami alapján -még ha jóhiszeműen is- ha nem is akaratlagosan de részt vettek egy csalásban.
Érdemes lenne a nav és a kormányhivatal ellen egy próba pert indítani, és perközösségre összeszedni kismarék károsultat.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
válasz nyogo83 #2745 üzenetére
Már hogy ne lett volna az államnak kára? Nem folyt be a vagyonszerzési illeték. Más kérés h ennek a majd te kifizeted megint-nek pontosan milyen jogszabályi háttere is van. Ez olyan mintha bemennél a hivatalba ügyet intézni, kapnál egy papírt a pénz ellenében oszt hónapokkal később derülne ki hogy az ügyintéző saját zsbre dolgozott oszt csít kaptál, nem ügyintézést. Szvsz amíg a Te jóhiszeműséged bizonyítható, menjenek a picsbe.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
senior tag
válasz nyogo83 #9592 üzenetére
A foglaló a szerződést biztosító mellékkötelezettség, ami ha a szerződés teljesül, akkor beleszámít az ellenértékbe.
Az előleg pedig már a teljesítés része, azaz előre fizetsz.A foglalót, ha vevőként megfelelő indok nélkül elállsz, nem jár vissza, elveszíted.
Amennyiben pedig az eladó hibájából nem jön létre a szerződés, akkor ő a dupláját kell hogy visszaadja.
Amikor pedig mindketten felelősek, vagy egyikük sem felelős, akkor egyszeres összegben jár vissza.Az előleg viszont, amennyiben a szerződés meghiúsul, visszajár a vevő részére.
Az a vásárlási folyamat/alku/megállapodás kérdése, hogy melyiket várja el az eladó, és melyiket hajlandó teljesíteni a vevő. (Az pedig az ügyvéd dolga, hogy bármelyikről is van szó, megfelelő módon rögzítse a szerződésben).
No money, no honey.
-
senior tag
-
mike1334
veterán
válasz nyogo83 #10226 üzenetére
Alapvetően vélelem keletkezik a mellett, hogy ez munkaviszony. Egy esetleges ellenőrzés során neked kell megdöntened a vélelmet. Van egy felsorolás, amiből ha egynél több megvalósul, akkor megdőlt a vélelem. Ilyen pl, hogy a tevékenység végzésének helye a kisadózó birtokában áll, illetve a tev. végzéséhez szükséges eszközöket és anyagokat nem a megrendelő bocsátotta a kisadózó rendelkezésére. Van több is, NAV honlapján KATA információs füzet 12. oldalán vannak felsorolva.
Ja azt kihagytam, hogy a vélelem az ellenőrzési eljárásban keletkezhet, tehát addig nincs dolgod vele, míg nem vizsgálnak.
[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
senior tag
válasz nyogo83 #10226 üzenetére
Kb. ezeket érdemes belefoglalni (a :
Vállalkozó ügyvezetője nem áll sem munkaviszonyba, sem közszolgálati jogviszonyba a Megrendelővel,
b. a tevékenység elvégzéséhez a Vállalkozó a saját eszközeit használja, illetve
c. a Megrendelő nem adhat utasítást a Vállalkozó tevékenysége végzésének módjára.Azaz a mike1334 által írtak, és a 12-es füzetben foglaltak kellenek fordítva.
No money, no honey.
-
válasz nyogo83 #11047 üzenetére
Szia
Régebben (sajnos már 20+ éve volt ) a telekom cégek nyújtottak egy szolgáltatást, aminek olyasmi volt a neve, hogy rosszindulatú megfigyelése. Telefonnál naplózták a kért időszakot, és hatóságoknak kiadtak a hívó félről minden elérhető adatot. Szerintem ezt most is megcsinálják a szolgáltatók. Csak hatóságnak.
Beszélj velük, csináljanak hivatalos logokat, te meg a második ilyen mellé odateszed az általad eddig gyűjtött adatot és feljelentést teszel.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
senior tag
-
Egon
nagyúr
válasz nyogo83 #11769 üzenetére
+1.
Ha még 08. hó 08-án állt volna elő ilyesmivel, megérteném. De ennyi idő után, felejtsék el...
Anno amikor a faterom adta el a Lada Samarát, utólag nála is bepróbálkoztak ugyanígy. Csak ott még annyival rosszabb volt a helyzet, hogy a márkakereskedést is szét lehetett volna perelni, ugyanis a fater egy Astrára cserélte a kocsit, a Samara beszámításával, csak azok voltak olyan inkorrektek, hogy a szalon kihagyásával adták tovább a Ladát...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz nyogo83 #12136 üzenetére
Jogilag nem tudom az irányt, de eredeti számla ellenében hivatalos Apple eladóknál (vagy szolgáltatónál ha ott lett véve) le tudják gyalulni. Nyilván ez nem segít azon ha valami adat kéne róla, de használható lesz a továbbiakban.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
senior tag
válasz nyogo83 #12136 üzenetére
Az Mt. 80. §-a erről így rendelkezik: "a munkavállaló munkaviszonya megszüntetésekor (megszűnésekor) munkakörét az előírt rendben köteles átadni és a munkáltatóval elszámolni. A munkakörátadás és az elszámolás feltételeit a munkáltató köteles biztosítani."
Ebbe tartozik bele az eszközök átvétele-átadása is.Ez mennyiben valósult meg? Van erre valami belső szabály, hogy hogyan kell átadni az eszközt, készült erről bármiféle jegyzőkönyv? Együttműködő volt az átadáskor, vagy nem?
Azért lenne ez fontos, mert az Mt. 84. § (4) bekezdése alapján: "A jogellenes munkaviszony-megszüntetés szabályait kell megfelelően alkalmazni, ha a munkavállaló munkakörét nem az előírt rendben adja át."
No money, no honey.
-
senior tag
válasz nyogo83 #12140 üzenetére
Ebben az esetben szerintem nem áll meg az, hogy pereljétek, bár az még lehet hogy megér egy kört, hogy önmagában a saját account használata engedélyezett-e. Viszont ő még mindig mondhatja azt, hogy megvolt az átadás-átvétel (aminek ha nincsenek szabályai, akkor nehezen tudja megsérteni őket).
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
azbest
félisten
válasz nyogo83 #12142 üzenetére
azért két percet megért volna keresni a neten pereskedés helyett, ha már ... ahogy nézem recovery módban lényegében újraflasheli a készüléket és gyári állapotra áll vissza [link], van magyarul is [link]
"A készülék törlése a helyreállítási mód segítségével a jelkód eltávolítása céljából"
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz nyogo83 #12328 üzenetére
Alapvetően a NAIH illetékes (ha a szomszéd náluk jelenti be), a bírság előre borítékolható, hiszen megvalósult a jogellenes adatkezelés, a mértéke attól függ, hogy mennyi ideig, milyen számosságú jogalany tekintetében állt fenn a jogsértő állapot. A vizsgálat során olyanokara lehetnek kíváncsiak, hogy mennyi ideje valósul meg a jogellenes adatgyűjtés, hány embert érint, a hatályos Infotv. mely rendelkezéseinek nem felel meg az adatkezelés (mennyi ideig tárolod a felvételeket, azokhoz ki férhet hozzá, milyen jogosultsággal, mikor kerülnek törlésre a felvételek, stb.,).
NAIH/2015/7001/2/V állásfoglalás hasonló ügyben.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
senior tag
válasz nyogo83 #12328 üzenetére
Valszeg kicsi az esély rá, de a parkoló, illetve az a területrész, ahol a meghúzták a kocsit, biztosan közterület? Amennyiben biztosan nem, akkor a későbbiekre nézve egyeztessetek az önkormányzattal/rendőrséggel hogy van-e mód kamera kirakására.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
Spet
addikt
-
Víz Elek
senior tag
válasz nyogo83 #13339 üzenetére
Gyújtáskor természetesen világított az olajvisszajelző lámpám.
Az érdekesség az, hogy valószínűleg ők húzhatták le szándékosan mielőtt előttem megemeltél, mivel pár napot ott áltt náluk a kocsi, addig konkrétan le is húzhatták ezt is.Nemhiába látszik a fóton is amit átküldtek, hogy ez nem annnyira koszos, hogy hosszú hosszú, több ezer km-et úgy fusson le.
Samsung S9
-
Golyobis
aktív tag
válasz nyogo83 #13822 üzenetére
Szia.
B kategória, Páv IV (rendkívüli PÁV). Első jogosítvány, tanfolyamot nem volt lehetőségem elkezdeni, így megbukni sem tudtam rajta.
Valószínűleg az övétől, vagy az általánostól eltérő világfelfogásom miatt a háziorvos furcsának talált, nem adott "alkalmas" véleményt, pszichiáterhez küldött, majd PÁV vizsgára mentem.
Egyesek szerint túl őszinte voltam a beszélgetések során.Alkohol, agresszió, száguldozás, kalandvágy nincs, mások jogait tiszteletben tartom, sőt bizonyos szintig meg is védem. Tipikusan ilyen jellegű egyértelmű kézzel fogható kizáró okról nem tudok. Én talán a figyelmi képességeimet találom esetleg gyengének, de a műszeres vizsgálatok szerint nem volt gond velük.
Szerintem itt a különféle meggyőződések ellentétéből ered ez a konfliktus. Sokan ebben hisznek én meg abban, és én egy olyan háziorvost fogtam ki aki másban hitt. Arról, hogy amiben hiszek, valamilyen módon helytelen, sosem próbáltak érveléssel meggyőzni, ezért -jobb híján- maradtam a régi nézeteimnél. Helyette egy erős gyógyszer lett felírva (amit nem szedtem be).
Ez két évvel ezelőtt.A legutóbbi pszichiátriai vélemény szerint (anélkül hogy túl sok személyes infót megosztanék):
"Vél:
Pszichotikus veszélyeztető tünete nincs. Klinikai kórkép nem diagnosztizálható, panaszai nincsenek, tünetei nem indokolnak feltétlenül kezelést."
Ennek ellenére továbbra is alkalmatlannak találnak.
A PÁV határozat végén az szerepel, hogy pszichoterápia sokat javítana az állapotomon, elmentem tehát beutalót kérni lehetőleg államilag finanszírozott terápiára, annak ellenére hogy egészségesnek tartom magam, és hogy nem tapasztalok konkrét tüneteket. Az orvos hülyének nézett, azt mondta hogy még nem hallott olyan esetről hogy arra ne kapjon valaki jogosítványt ami nekem van "az emberek 1/3 - 2/3 -a rendelkezik valamilyen személyiségzavarral". Végül odaadta egy igazságügyi orvosszakértő telefonszámát.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz nyogo83 #15032 üzenetére
nagy bajod biztos nem lesz belőle
de ha zavar valakit, ugyis meg fogja rongálni, vagy addig levelez amíg kiszedikszemélyes véleményem szerint nem szép dolog a közterület kisajátítása, ha engem zavarna biztos tennék ellene (de ha van bőven elég parkoló, akkor valszeg nem fog vele foglalkozni senki)
szerk: eszembe jutott egy hülye, amikor társasáhzban laktam mindig odaláncolta a korláthoz a biciklijét, hogy alig lehetett elférni mellette
neki valaki rakott rá egy plusz lakatot[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
galoslac
tag
válasz nyogo83 #15028 üzenetére
Béreld ki a parkolóhelyet, évi 30-40k itt, + első évben a tábla ára.
(Amúgy ér ez valamit nyilt parkolóba? Újjnyi vastag láncot is el lehet vágni hang nélkül, azt a 4 gyári dűbelt meg kihúzza a betonból simán. )
@LuckyL: Ilyet nálunk is csinált valaki, érdekes volt reggel 6kor ordításra és anyázásra ébredni.
Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál
-
senior tag
válasz nyogo83 #15028 üzenetére
Egyeztess az önkormányzattal, hogy bérelheteted-e a helyet. Vannak önkormik, ahol erre van lehetőség.
(#15030) pigsty: Megpróbálkozhatsz birtokháborítással, mert szerintem a két dolgot el kellene választani egymástól. Az egyik az, hogy a közös tulajdonú részt valaki bérbeveszi (és ha bérbeveszi, akkor a közös tulajdon fenntartásának költségei is változnak, valamint a háznak tényleg lesz bevétele belőle), a másik kérdés viszont az, hogy amit épít az odaépíthető-e, és ott minden rendelkezést betart-e az építtető. Megnézném azt is, hogy a vajon a közgyűlésen résztvevők szavazata, vagy az összes lakó szavazata kell-e az bérbeadáshoz (SZMSZ-ben)
viszont a csepegő kondenzvíz elvezetése a ti feladatotok, a homlokzatra szerelt légkondi ügyében pedig érdemes megnézned az adott település szabályozását (Nálunk pl. csak az erkélyre rakhatod).
A 2. résszel ne törődj, és nem tudom a társasház méretét, de ha legalább két ilyen csodálatos szomszéd van, akkor nem irigyellek.[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
őstag
válasz nyogo83 #16207 üzenetére
feljelentést akkor van értelme tenni ha konkrét csalás gyanúja felmerül
az hogy valaki rosszul gazdálkodik, hülye, az nem csalás, hanem a lakók hibája hogy nem váltják le
ettől függetlenül persze tehetsz feljelentést, de ha ennyi információ lesz benne, amit ide leírtál akkor ugyis elutasítják szerintem
ezzel azt akarom mondani, hogy ne várd el a rendőrségtől, hogy majd helyettetek lakók helyett könyvelést fog vizsgálni, meg szerződéseket elemezgetni minden különösebb konkrétum nélkülamikor én laktam társasházban akkor egy tisztességes és lelkes lakó vállalta ezeket a feladatokat és gyorsan kirugtuk akit az építtető nevezett ki anno, mert nemtörődöm volt, pont mint a tiétek a leírás alapján
illetve mellé a kifizetéseket mindig 2 másik lakónak is jóvá kellett hagynia akik vállaták a pénzügyi bizottásgi tagságot, ha jól emlékszemcryptot minden termékemért elfogadom
-
őstag
válasz nyogo83 #16209 üzenetére
én a helyedben kikérném és összeszedném az összes dokumentumot, mielőtt feljelentést teszek, hogy legyen értelme a dolognak
meghatalmazások, hitelszerződés, árajánlatok stb.
nem fog a rendőrség helyettetek lakók helyett könyvvizsgálatot csinálni, a konkrét esetet fogják vizsgálni, amiben megalapozott a csalás gyanúja
vagy ha csak dokumentumok nélkül bemész, akkor várnak 1-2 hónapot aztán az egészet elutasítják
szerintem...de persze biztosan nem tudokcryptot minden termékemért elfogadom
-
asdf_
veterán
válasz nyogo83 #20973 üzenetére
Alapvetően kereskedésben minden esetben A0-ra kötnek, utána TE eladod a régi paripát, majd ezt követően TE ráíratod a régi bónuszát az újra. Ha úgy kötötted, hogy a régi jármű már nem volt meg és leesett róla a biztosítás, akkor viszont az ehhez tartozó papírokat el kellett volna vinned és eleve a megfelelő bónuszra kötik meg. Nyomozgatni senki nem fog neked semmit, az A0-s kötésen nincs is mit, ha B9-et írsz be, akkor meg kérik a kártörténeti azonosítót, hogy ugyan mire fel a B9 enélkül.
A nagy kérdés így, amit ki kell nyomoznod, hogy egy lemondott biztosítás átíratása másik járműre történetnél milyen határidő van erre (3 hónap, fél év, egy év, két év), és hogy kifutottál-e már ebből. Délutánra megkérdem neked.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest