Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
DefJamHUN
üzenetére
Létező dolog maga a körtbér, de egy telefon esetébben jó nagy marhaság, pláne az, hogy a vevő jogosult bírósági eljárás nélkül, fizetési eljárás útján érvéányesíteni a követelését, hiszen ha mégis megtörténne, hogy a szolgáltató letiltja, és a vevő fizetési meghagyást ad be, akkor írsz egy 1000ft-os tértivevényes ajánlottan feladott válaszlevelet a kifzetési meghagyásra 15 napon belül, amiben annyit írsz, hogy nem ismered el a tartozást, és ellentmondással élsz, ekkor a másik fél kap egy levelet a MOKK-tól, hogy amennyiben továbbra is igényli a kért összeget, a befizetett fizetési meghagyási díj összeget egészítse ki a peres eljárás illetékére, azaz az ügy így is a bíróságra kerül, eltelik 1-2 év, mire tárgyalás lesz belőle, ott meg az is benne van, hogy simán elmeszelheik a szerződés kötbéres részét egy ilyen összegű kötbér kikötés miatt, tehát ha még az is lenne, hogy szorult helyzetedben kellett gyorsan eladnod, és emiatt írtad alá, és a letiltás miatt szerződésszegés történik, és részedről a mulasztás, pl részlet nemfizetés miatt súlyos szerződésszegő magatartás is megvalósuu, azaz a jog szerint te vagy a szterződésszegő, szerintem napi 5 ezret akkor se kérhet. Amennyiben a kötbér a bíróság megállapítrása szerint túlzott mértékű része a szerződésnek, simán bíróság által semmissé tehető, de a gyakorlat szerint inkább csökkenthető, tehát maga a kötbér, jogszerű, a mértéke vitatható, viszont az neked mindenképp pénzbe ffog kerülni, ha más nem a perköltség egy része és az ügyvédi díj mindenképp úszik, tehát egy telefon nem kerülhet annyiba, hogy megérje ezzel szórakozni, se neked, se a vevőnek.
De mondjuk egyrészt nem értem, ha a termék jó, és az ár korrekt, találsz holnap másik vevőt, ha ez az egy van csak, akor azt mondod, a használt készüléknél neki is be kell ennyit tudni vállalni kockázatként, egyébként meg vegyen újat, vegyen gsm boltból +30%- felárral, és akkor is meglesz a kockázata, itt ez egy ilyen szerződéssel nem eladó, amúgy meg ha tudod, hogy kifizeted, és nem lesz letiltva, nincs mit aggódnod a kötbér miatt.
Én ilyet biztos nem írnék alá, még akkor is, ha tudom, hogy a szolgáltató sose fogja letiltani a készüléket miattam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest