Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Felső szomszéd áztatós témában kérem a segítségeteket.
8 éve lakunk az ingatlanban, ez idő alatt 3x áztatott a felső szomszéd. A legutóbbi, a tegnapi volt messze a legdurvább, megítélésem szerint +3 milliós a kárunk. (minden szoba ázott, különböző mértékben, falak, nappali mennyezet levált, konyha bútorból csorgott a víz, stb...)
Végtelenül együgyű emberekről van szó, az egyik gyenge elméjű, a másik egyszerűségében nehéz eset, nem nagyon lehet vele szót érteni. De nem elzárkózóak (egyelőre).
A tegnapi esetet lejelentettem a biztosítónak, várom a visszajelzést, de a mivel a legutóbbi ázásos bejelentés 1 éve és 1 hónapja volt, gyanítom, hogy a biztosító mindent ki fog találni, hogy ne kelljen fizetni megint.
A gond a felső lakás műszaki állapota, ez okozta a tegnapi ázást is. "Falon kívüli" a hiba, tehát a lakóé a felelősség és a kötelesség a javításra. A gyenge elméjű javítgatja kókány megoldásokkal a lakást, ezért történnek az ilyen esetek, mint a mostani. Bár konkrétan még nem derült ki, hogy mi okozta a tegnapi leáztatást.Két irányból kérem tanácsotokat.
1. Nem tudom, hogy a biztosító mikor fog elküldeni a kártérítési kapcsolatban, mert egy folyamatosan fennálló probléma okozza az ázást. Amennyiben a biztosító nem fizet, hogyan tudom a felső szomszéd felé a kártérítést rendeztetni?2. Ahogy írtam feljebb a lakás műszaki állapota a fő probléma. És bármilyen kártérítést is intézek, akárkitől és 1 hónap múlva szépen (megint) felújítjuk a lakást, nincs garancia arra, hogy másnap nem fog leáztatni újra...
Szóval a két kérdéskört nézve mit tanácsoltok, merre induljak el? Milyen emberi és jogi lépéseket tegyek? A lakók olyanok, ha fenyegetőzök, akkor azzal csak azt érem el, hogy nem fognak ajtót nyitni, mikor legközelebb probléma lesz.
Viszont a tegnapi eset után a "kedves kéréseknek" úgy érzem lejárt az ideje, mert nem veszik komolyan az esetet. Már írtam egy káreseti JKV-et, amit a gondnokkal alá fogok íratni és elkezdtem gyűjteni a fényképeket, videókat, mert úgy érzem ha jogi, peres útra menne a dolog, akkor szükség is lesz rájuk.Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Le Mans Ultimate
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Politika
- Interactive Brokers társalgó
- Gaming notebook topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- SzoftverPremium.hu
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest