- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Amit írtál (processzor/RAM/VGA nélküli BIOS-frissítés), az Q-Flash Plus néven fut a Gigabyte-nál, de azt még ez az alaplap nem tudja.
A Q-Flash csak a Gigabyte saját BIOS-ból elérhető frissítő szolgáltatása, de ehhez szükség van támogatott processzorra is, RAM-ra is, VGA-ra is (oprendszer viszont nem szükséges hozzá, simán BIOS-ból futtatható a frissítés). -
arabus
addikt
Várj most látom van benne q-flash.
Kell egy pendrive fat32-re formázva le töltöd a legfrissebb biost és kicsomagolod
valahová aholneked jó.
5 dolog lesz benne,de csak 3-ra lesz szükséged:Efiflash.efi,flash.nsh,H410M.F7a ezt a hármat ráteszed a pendrive gyökérkönyvtárába és H410M.F7a fájlt átnevezed GIGABYTE.bin-re.
A lapon az egyik usb-re odavan irva hogy Q-flash abba kell bedugni.
Ki kell venni a procit,ramot csak a táp legyen bedugva.
Ha elinditod a gépet ott az usb melett villogni fog egy kis led jó ideig eltart ha kész elalszik. -
Pityu.
nagyúr
Álelúja működik
F5 bios van rajta a számtek boltos ismerősömnek a dobozból kitúrt kártyája volt a fos a kollégája esküdött,hogy az jó kártya öröm és bódogtág van
-
Pityu.
nagyúr
-
törölt tag
Helyben érdemes valami boltot keresni, ahol foglalkoznak BIOS-frissítéssel is (kb 3ezer Ft-ért szokták csinálni).
F-es processzorokban nincs IGP, de jelen esetben inkább a megjelenési dátum az, ami problémás a te szempontodból, mert az i3-10100 az 2020. második negyedévében jelent meg, míg az i3-10100F csak a negyedik negyedévben, így a régebbi F3-as BIOS csak emiatt nem kezeli, semmi másért. -
Sdi
addikt
A 10100F-et csak az F5-el kezeli a honlapjuk szerint.
Pityu.
A boltos ismerős nem tudná neked lefrissíteni ? -
törölt tag
A BIOS-frissítéshez mindenképp olyan processzor kell, amit jelenleg is tud kezelni az alaplapod, erre más megoldás sajnos nincs.
A legtöbb helyen vásárláskor is lehet már előre kérni BIOS-frissítést, de akár utólag is megcsinálják kb 3ezer Ft-ért, ha beviszed hozzájuk. Azt a 3ezer Ft-ot érdemes rászánni, ennyit úgyis bukni fogsz a G5900-on is ha megveszed, majd utána eladod. -
arabus
addikt
Legelső bios az F3 az pedig kezeli a 10400f-et ezért nem kell se procit venni se frissiteni.
Ott más gond van vedd ki a videokártyát anélkül inditsd el majd pár perc után kapcsold ki áramtalanitsd,tedd bele a videokártyát úgy kapcsold be.
Az is gond lehet ha tul régi tipusu videokártya. -
Pityu.
nagyúr
válasz
#24845312 #7279 üzenetére
Az ismerősöm akinek boltja is van meg gépeket is szervizel azt mondta vegyek hozzá egy legolcsóbb G5900-es procit az működni fog az F3-mas biosal aztán azzal frissítek utána eladom és mehet bele a 10100F de tényleg nincs más megoldás?Igen azzal tisztában vagyok,hogy az F-es jelöléssel mi jár de van videokártya.
-
Pityu.
nagyúr
Adott egy gigabyte H410M S2 alaplap és egy i3 10100F procit raktam bele de nincs kép,egy ismerősöm megnézte azt mondta szerinte azért van mert az alap bios F3 és a 10100F-nek F5-ös bisora van szüksége és hogy fel tudjam frissíteni kell egy másik processzor bel amit támogat az F3-mas bios.Tényleg nincs más megoldás vennem kell még egy procit biso telepítéshez aztán meg eladni?Nem sok kedvem van kiadni még + 15EFt ot.
-
TIT
veterán
Nekem meg a hdd-ről nem bootol be,az ssd-s rendszer jön be,pedig mielőtt újratettem a wint az ssd-n működött.
-
olisadebe
tag
válasz
gordonfreemN #7273 üzenetére
Köszönöm
-
olisadebe
tag
válasz
Tappancs2001 #7271 üzenetére
Állíts be a jelszót a BIOS-ban! Password rész. Ezek után fogja engedni. Előfordul sajnos, hogy BIOS jelszó beállítás szükséges először a Secure Boot ki/be kapcsolásához. Most olvastam ..hátha segít valamit
De ez nem biztos ,hogy jó a te alaplapodhoz ..egy próbát megér
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Valaki le tudná írni, hogy a gigabyte h470 hd3 alaplapon hogy lehet bekapcsolni a secure boot opciót? Bekapcsolt álapotában változik valamít a számítógép sebessége bootolásnál?
-
olisadebe
tag
válasz
gordonfreemN #7267 üzenetére
Kérdés !? Nem kellene előtte az UEFI : jelölésnek lennie ,hogy UEFI - ben ven telepítve a windows ..Most nézegetem a youtube videókat ..és nekem nincs előtte ilyen megnevezés
[kép]
-
olisadebe
tag
válasz
gordonfreemN #7267 üzenetére
Köszönöm ..Igen akkor UEFI módban van akkor ..igaz nekem csak ez az 1db ssd M.2 van behelyezve! ...UEFI menű nincs a bios-ban ,hogy enable vagy másra tudjam állítani...
-
gordonfreemN
addikt
válasz
olisadebe #7264 üzenetére
Frissíts a lentebb ajánlott BIOS-ra mindenképp.
Ha egyedül nem megy akkor segítséggel, de érdemes. Természetesen nem árt, ha közben nem megy el az áram, nem tudom az a lap dualbios-os-e erre az esetre, de csak egy percet kell izgulni.Ha ez megvan jöhetnek a beállítások.
Fastboot disabled legyen.
CSM enabled ha nem uefi módban lett telepítve
UEFI enabled ha uefi módban lett telepítveHa UEFI-ben van telepítve, akkor a boot opcióknál a win boot manager van első helyen
Ha nem akkor nem UEFI.
-
olisadebe
tag
A kártyát csak azért említettem meg ,mert csak azon volt visszajelzés ,hogy valamiféle áramforrás legalább a videókártya jelez ,de az alaplap semmit nem jelzett ,még a hibajelőlő ledek sem világítottak ,se síp se semmi csak bepörgés pillanatra,él le is állt...Bosszantó volt a 10x szét és összeszerelés miatt ,de az okát ,hogy most miért megy fogalmam sincs ...Azért kérdeztem a BIOS lehetőséget ,hogy ilyenkor analizálja magát a gombelemről ,hogy miképpen induljon és ha az addig nem történik végbe addig nem tud magával mit kezdeni..Amúgy a F20a bios van fent ,persze ezt le is szedte a gigabyte mert valami hibás butolást találtak ..fordítóval olvastam a honlapon..Feltettek egy béta verziót az is törölték ,én meg nem flesheltem vissza a régi BIOS-t mert féltem elcseszem .. átnevezni stb.. nem kínlódom,remélem lesz egy újabb minnél hamarabb ,lehet ez tett be most nekem ..
-
olisadebe
tag
Hát én még itt nem tartok ilyen tudás mellett ..feladtad a leckét ..Elöljáróban megkérdezném,meg lehet tudni miképpen telepítettem a windows-t..mert már reszeteltem mindent,és fogalmam se volt ,hogy azok alapból mire van állítva .De lehet ,hogy elállítottam telepítés előtt ..Amúgy meg én csak szerényen vágom ezeket ,de te most megleptél..Soha nem tanultam senkitől ,csak magamtól szedtem össze a telepítéshez való lehetőséget ,és le vagyok maradva a régebbi alaplapokhoz képest milyen tudással rendelkeznek már ezek..Segítenél a helyes beállításban
Amúgy sem tudok angolul..De amit te felsoroltál utána néztem ,most alapból disable mind..
-
olisadebe
tag
Elite.ac BIOS-ban EASY módban középen Sata-PCI-M.2 felületnél nem látom a M.2 -nél a háttértáram ,csak bal oldalon ,ahonnan bootol a Win10..Ez megint rejtély nekem
M2A foglalatban van az ssd,és a SATA 1 portra direkt nem tettem semmi.. Annyira nem vágom ezeket az új lapokat ..
-
Calogero
addikt
válasz
Visormail #7250 üzenetére
Sajnos hiába nyomkodtam nem történt semmi, windows után csak a tv-n volt kép.
gordonfreemN: F41 BIOS tették fel amikor összeszerelték a gépet a boltba. Lehet megpróbálok egy frissítést. Igaz még nem csináltam.
Menete e következő lenne?1.Letöltöm a legfrissebbet (ami most F60f)
2. Kicsomagolom egy Pendrivera
3. BIOSban Q-Flash fülön meg a kiválasztom a kicsomagot filet.Előtte fel kell rakni az előzőeket is, vagy F41-re egyből mehet az F60f ?
-
olisadebe
tag
Köszönöm a biztató szavakat ! Szétszedtem vagy 10x ..Kínomban szétszedtem a 775 gépemet is átdobtam a tápot ..TÁDÁM ..műxik...megint szét új táppal megint össze és működik az új táppal is ..Hogy mi az búbánatos volt vele fogalmam sincs ..ami idegesítő !
mert a táp is vadi új ,azt lehet ,hogy valami kontakt hibás, vagy kábeltörés van a tápban ..Ami így nem derül ki ,és így bizonytalanná tesz ..Vagy a BIOS vacakolhat ilyenkor !?
A videó kártyán egy pici fehér led pötty világított csak..Az alaplap semmit ...Szóval rejtély ...De most jó ..Remélem a garancia időn belül sz...k be ha bekrepálna..
-
arabus
addikt
válasz
olisadebe #7254 üzenetére
Zárlat hiba okoz ilyet.Igyál egy kávét szivj egy cigit,higgadj le nem a lap tipusa tehet róla hogy szétszedted.Most kezd el és szedd szét megint.Lehet a hiba alaplap felfogatásnál zárlat,proci nem megfelelően van a foglalatban,memóriák nincsenek bepattintva a foglalatban it álltalában egy kis kattanásból tuni hogy helyén van.Videókártya nincs a foglalatban a helyén,valamelyik tápcsatlakozó nincs rendesen bedugva,pcie tápkábel lett az alaplapi plusz csatlakozó helyére dugva.Szóval legjobb ha az elejéről kezded összerakni figyelmesen nyugodtan.
-
olisadebe
tag
Sziasztok .Segítséget kérnék z490 aorus ac alaplap nem indul . Villan egyet röviden ventik megmozdultak de egy pillanat tört része alatt leáll.Ha kiveszem a gombelemet ,tápcsati le ,akkor is ezt csinálja.Nem vil a piros led az alaplapon ,hogy ram ,videokártya hiba lenne vagy valami ,de még azok se világítanak.Üzemelt a gép ,mivel nem rég vettem ezért véglegesen átkábeleztem rögzítettem modingoltam.. Lehet nem oda került vissza minden usb-re ahol volt ,de ez nem lehetne neki probléma...Alaplapról is lehúztam a tápkábelt stb ... Már tanácstalan vagyok mit kezdjek vele
Tanácsokat várnék ..ez egy mumus gép ...ilyen a régi asus stb alaplapokkal nem volt gond..
-
Visormail
addikt
B450 AORUS ELITE-hez bekerült a listába néhány 4es proci is: 4350G, 4650G, 4750G
-
ricsip
addikt
Megjelent új AMD chipset driver pár napja: 2.13.27.501
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-ryzen-chipset-2-13-27-501
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest