- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kiskornel #16098 üzenetére
Alapvetően az a baj, hogy hobbi célra, vagy nem megtérülő célra ekkora összeget költeni... agyamentség...
Esetleg valahogy még körbe tudnád írni? Tudod azt a bizonyosat?
Utolsó rész az ismerős... én sem mondtam meg senkinek milyen felszerelésünk van, pláne azért, mert azt már nem nézné senki, hogy mi szombat vasárnap is dolgozunk, ráadásul nem is átlag munkanapos 8 órákat, inkább a 14-hez tendál... csak azt, hogy miből vehette... -
kiskornel
addikt
Hát nem olyan könnyű megszervezni azt az alibit. Család többi része spórol, mint az állat, így aztán gyűlik az "egy kis pénzmag"... és akkor én meg odaállítok, hogy tessék, ez a legújabb szerzeményem. Gondolj bele, hogy milyen madárfo.... (eddig jutottam volna képzeletbeli társalgásomnál, mikor nem sebészi pontossággal eltávolították volna nemesebb testrészeimet anyaggal kiszolgáló szerveimet... mármint a heréimet).
Álomnak álom, sőt meg is engedhetem magamnak, de, de... így már nem csak az enyém az a pénzmag, hisz közösen spóroltuk össze.
És persze fent a komputer kidobja, hogy ésszerűtlen döntés. Ez a profi, pénzkeresőknek való. Munkahelyemen meg el kellene titkolni, mert itt elég sokan dolgoznak alacsonyabb fizetési kategóriába -> egyből megindulna a genyóskodás... -
kiskornel
addikt
Nemrég volt egy 500 F4-es 950kHUF-ért eladó...
De ez a 2,8-as nagyon cseszteti a csőrömet. Szerencse, hogy lusta vagyok, mert ha nem pesti lenne, hanem itt a közelen (Kaposvár és környéke), már lehet, hogy a vele készült fotókat mutogatnám.
És persze egy oktávval magasabban beszélnék, mert itthon kiherélnének az biztos...
De így nem tudom alibiből megszervezni a vásárlást.
Így maradnak az álmok.
-
copass
veterán
válasz
freelanced #16083 üzenetére
mostmár ez lesz a te topikod
melyik típus lett milyen obival? -
Zozzer888
addikt
válasz
Gratula hozzá,aztán csak nyüstölni rendesen
-
ssj81
aktív tag
válasz
Szívesen,sok expot neked.
-
freelanced
addikt
Üdvözlet!
Köszönöm nektek is a segítséget, végül Nikon lett, de remélem azért nincs harag, mivel a Canont se nézem le, hisz miért is tenném. Mindenesetre, jó tudni, hogy ebben a topikban is segítenek az embernek.
Köszönöm srácok! -
esox
senior tag
Ismer valaki ehhez hasonló fotós felszerlés biztosítást Magyarországon?
-
KTTech
veterán
A 70-300 DO bokehje elég vacak, ott helyből lesz veszteséged az egész tűrhető 70-200/4L után. Képminőségben sem éri el azt. Előnye a nagyobb átfogás és az IS, bár ez utóbbi nem épp mai darab benne, tehát nem 4FÉ-s, hanem még a 2FÉ-s kivitel. Mondjuk 70mm-en nyitva gyengébb, mint a 70-200/4L még 8Mpixelen is, F5.6-on kb. együtt futnak (magasabb felbontáson nem próbáltam).
-
válasz
Klemice #16066 üzenetére
Vesztek fényerőt, az fix.
Kérdés minőségben mekkora a hátulütője. 1000D és 450D az aktuális repertoár, tehát nem a 20mpixelt alulról súroló APS-Cs "szörnyek". Lehet ezeken nagy különbség nincs. A 70-210 USM-et is azért adtam el mondjuk már, mert amíg 350D-n még bőven elfogadható volt a képe, 1000D esetében már jóval nagyobb volt a lemaradása a 70-200 mögött.
Kis offtopic: fényépítészet
-
válasz
Zozzer888 #16064 üzenetére
Az azért nehezen vehető egy árkategóriába az előbbi két objektívvel, használtan is.
Szeretnék majd egy olyat (is), mert a tulajok szerint botrányosan jó a képminősége, ellenben sokat kell még dolgoznom hogy egy olyan objektívet vegyek. Talán 2-3 éven belül lehetőségem lesz rá (most más objektívek előrébb vannak a listán)
-
Gondolkodok azon hogy megpróbálom a 70-200 f4L obimat elcserélni egy 70-300 DO IS USM-re.
Hogy megéri-e az jó kérdés, mivel mikor megjelent az első DO lencsékkel ellátott zoom objektív, már akkor is nagyon lágy volt, azóta pedig csak nagyobb felbontásúak lettek a szenzorok, így eléggé leértékelődött a "csúcstechnológiás" objektív. Pár éve még nem lehetett 200k alatt látni, napokban láttam már 150-ért.
Képminőségben biztos veszítek sokat, ellenben kerültem már párszor abba a helyzetbe hogy indoor fotózás miatt az IS nagyon hiányzott, és emiatt képeket kellett végül kidobni. Kérdés hogy melyikkel járok hosszú távon jobban, ha nagyon lágyak lesznek a képek de lesz választék, vagy ha sokat ki kell szortírozni, de ami megmarad az jobb minőségű...
Igazándiból ki kéne próbálni, csak sajnos nagyon ritka a DO-s 70-300
-
Zozzer888
addikt
-
__H4X0R__
senior tag
-
csacsi77
senior tag
válasz
zolka78 #16050 üzenetére
Szerintem egész jól használható a 650D-ben a folyamatos AF. Nem egy sebességbajnok, de DSÉR-vonalon egész hasznáható. Legalábbis nekem elég gyors volt. MM-ben próbáltam a 18-135 STM-el. A 30 cm-re lévő fényképezőgépről kb. 1,5-2 mp alatt állt élesre a 20 méterre lévő állványra. Nekem ez elég, ha számomra fontos videós vonalon gondolkodom (gyerek iskolai ünnepsége, nyaralás megörökítése, félig részeg rokonok eltárolása születésnapon stb.).
A STM-es obi képe elég jó, bár tény nem túl fényerős. Összehasonlítottam például barátom 24-105-ös L-es obijával és az persze mindenhol jobb volt, de csak kicsivel. Annyit meg nekem nem ér meg az árkülönbözet. Ráadásul egy 6D-n volt alkalmam kipróbálni a videót a 24-105-el. Az AF ott katasztrofális volt, ráadásul csak gombnyomásra ment, automatán nem.
Szóval ha a videó is fontos, akkor nincs más választásod, mint a 650D egy 18-135 STM-el vagy vársz a 70D bejelentéséig, ami remélem hamarosan lesz. Egy hét és meglátjuk. Bár rebesgetnek egy belépő DSLR-t, az meg tán az 1100D utódja lesz. Szóval egy hetet várjál. -
zolka78
senior tag
válasz
__H4X0R__ #16049 üzenetére
Ha fotózni is szeretnél akkor 60D. De mivel neked a videó a fontosabb és az STM obi, így inkább a 650D. Ha jól tudom a folyamatos AF(ha lehet egyáltalán annak nevezni) egyelőre a 650D kiváltsága az STM obikkal. Van egyébként külön dslr videós topic is, ahol van 1-2 ember aki több tapasztalattal is rendelkezik már, érdemes lenne oda is benézned.
-
__H4X0R__
senior tag
Sziasztok!
DSLR vásárlása előtt állok, ebből kifolyólag kerestem fel eme topikot
Már egy jó ideje nézelődöm a piacon, de nem jutottam sokkal előbbre és kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is.Eddig After Effects-el dolgoztam, de ki szeretném próbálni a "normális" filmezést is!
Nyilván nem egy 5D-vel szeretnék kezdeni, így első sorban "alapfelszerelésként" 550D, 600D, 650D között gondolkodtam egy 18-135 IS STM obival.
Van valakinek hasonló specifikációkú felszerelése, esetleg tudnátok róla személyes véleményt mondani?
Vagy ha van más váz, vagy obijektív, ami szerintetek jobb választás lehet, pl 60D, azokat is szívesen fogadom.Köszönöm!
-
KTTech
veterán
válasz
radi8tor #16041 üzenetére
Először szerintem döntsd el, mit akarsz fotózni, aztán kezdj költekezni. Az emberek nagy többségének nincs szüksége 2.8-as vagy nagyobb fényerejű objektívekre, sőt... persze, ha szeretsz cipekedni, és nagy súlyokat emelgetni, akkor hajrá
jobb 70-200-ast nem kapsz nála (de a 4L IS nem igazán van lemaradva F4-en tőle).
-
KTTech
veterán
válasz
radi8tor #16032 üzenetére
Elég jól megállapítható, hogy mi történt azzal az objektívvel, külső jelek alapján... én már vásároltam párat (pl. Sigma 50-150/2.8, Canon 70-200/4L, Canon 70-200/4L IS), az alap problémákon (az első kettőnél AF kalibrálás) kívül más gondom még nem volt.
Persze mindegyik meghibásodhat, ez a rizikó mindig ott lesz, de úgy kell alkudni, hogy egy esetleges AF/IS meghibásodás esetén is még az új ára alatt jöjjünk ki az üzletből...
-
Kisgyöpi
csendes tag
Nem élet-halál kérdése...
-
Kisgyöpi
csendes tag
szerintem inkább itt:
-
*Ropi*
félisten
válasz
Kisgyöpi #16027 üzenetére
Amennyit adnak érte.
Most komolyan: itt kérdezd meg.
-
Kisgyöpi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne összesen: Egy nagyon megkímélt Canon EOS 450D 18-55-ös alap obival, illetve egy sigma 70-300 apo dg obival, kevesebb, mint 3000 expoval mennyit ér ?
Köszönöm!
kgy
-
ssj81
aktív tag
válasz
freelanced #16018 üzenetére
Ha jót akarsz 1100D ha könyenbben eladhatót,értékállóbat akkor D3100.(Szerintem)
-
KTTech
veterán
válasz
*Ropi* #16017 üzenetére
A koncentrikus körök pedig a csiszolásból adódnak, mivel valószínű DO elem is van benne, ami csökkenti a súlyt, méretet, javítja a képélességet DE ilyen bokeh-t okoz csúcsfények esetén. Lásd Canon 70-300 DO.
-
copass
veterán
válasz
freelanced #16015 üzenetére
1100D-hez olcsóbban veszel obit, 720 hd videót tud, aeb van benne, m42-obi adapterrel van végtelened.
D3100-ben nincs aeb, drágák az obik,1080 full hd videót tud, nem tudsz rá rakni m42-es obikat minőségvesztés nélkül.
vegyél canon-t ha nem akarsz kínlódni, mer ugye nagy canon topik!
ha debrecenben jársz kipróbálhatod az 1100D-m. -
*Ropi*
félisten
Tamron 24-70 f/2.8 Di VC USD breaking news:
A többi után még nyomozok (a VC megugrasztja a képet, amikor az AF beállt és a koncentrikus körök a bokehban).
-
ssj81
aktív tag
válasz
freelanced #16015 üzenetére
Csak nem mentél el kipróbálni?
-
freelanced
addikt
Csak nem sikerül dönteni az 1100D és a D3100 között...
-
Zozzer888
addikt
-
N86
csendes tag
válasz
Picturemaker #16007 üzenetére
OMG!
-
N86
csendes tag
De vicces kedvünk van ma
Amúgy én komolyan kérdeztem, nem hülyeségből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!