- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
turbobusa
senior tag
szerk.
-
nandris
aktív tag
Sziasztok.
Megtudnátok mondani, hogy a fényképezőgép kijelzőjén az exp.sim- nek mi a funkciója, nem akarok tudni rájönni. Köszi.
Közben megtaláltam. -
*Ropi*
félisten
válasz
ballington #14596 üzenetére
-
ballington
addikt
Hello
Újraraktam az op rendszert, LR-t, de akadt egy kis gond, amikor be akartam tölteni a korábbi katalógust:Szerintetek mi lehet a gond?
-
trikko
tag
válasz
kiskornel #14594 üzenetére
Üdv!
Köszönöm szépen a választ!
Az igazság hogy egyszer sem esett le vagy érte volna erős ütés!
Táskában tartom és vigyázva van rá!A vibrálás elég ritkn jelentkezik és leginkább amikor markolat rajta volt!
Most leszedtem mert félek hogy kárt tesz a vázban!Bevallom reménykedem hogy a váz hibátlan mert markolat nálkül minden tökéletes!
Azt hiszem megprobálok beszerezni egy gyári markolatot hátha azzal nem lessz gond!
Mégegyszer köszönöm!
Kellemes ünnepeket!
Üdv
-
kiskornel
addikt
válasz
trikko #14593 üzenetére
Én a te helyedben felhívnám a szakszervízt, és rákérdeznék a vibrálás gondra. Mondjuk az esetek nagy részében az ilyen vibrálás jellegű dolgokat nagy mechanikai behatás szokta okozni.
Markolat problémára nem tudok mit mondani.Velem is volt olyan, hogy utángyártott távkioldót vettem... na persze nem azért mert az harmadannyiba került, hanem azért mert azt 2 napon belül megkaptam. Aztán pár gombnyomás után egyszerűen belehülyült a váz. Én is rémeket képzeltem, hogy elromlott a 7D-m, de igazából annak volt kevesebb esélye. A gyári távkioldó jól muzsikált, és azóta vettem már utángyártottat is, mert kellett róla a csatlakozófej.
Persze a markolat problémára is kérdezz rá, igaz van esély rá, hogy leszerelnek majd, hogy az 3rd party gyártmány... de az is lehet, hogy tudnak a problémáról.
5 hónap, akkor garis.
-
trikko
tag
válasz
*Ropi* #14590 üzenetére
Üdv!
Köszi a segítséget!
A helyzet hogy maxra van húzva a csavar a markolaton,erre gondoltam elsőre én is!
De sajnos nem.
Ami nagyon furcsa még hogy nem mindig csinálja de elég bosszantó sokszor lemaradni dolgokról!
És persze csak ugy lehet életet lehelni bele ha kiveszem az akkutartót majd vissza!
Én is a markolatra gyanakszom mert markolat nélkül tökéletesen müködik!
Csak olvastam az index fórumon hogy gyári markolattal is csinálta valakinél aztán valami
föliát tisztítottak meg a vázban és jó lett!
Csak kb 5 hónapja vettem a gépet és reménykedem hogy nem a vázzal van a gond!A kijelző alap helyzetben vibrál néha amikor fotozni akarok!
Ilyenkor az adatok vannak kint de vibrált már képnél is és ilyenkor a széle körben az ami vibrál.A kék fényt közben rájöttem az lehet!
Hát bevallom nem tudom mit tudok még tenni!Lehet célszerübb lenne egy gyári markolat!Az lehet megoldás lenne?
Esetleg nem tud valaki jó áron markolatot?Előre is köszi!
Üdv
-
*Ropi*
félisten
válasz
trikko #14589 üzenetére
- Húzd meg jól a markolatot tartó csavart, kontakthibás lehet az érintkezés a markolat és a váz között.
- A kijelző vibrálása normális (amennyiben a legvilágosabb / legsötétebb területén van): zebra funkciónak hívják és a kiégett / bebukott részeket villogtatja (ezzel figyelmeztet rájuk). Ha idegesít, menüből ki lehet kapcsolni.
- A kék fény azért villog, mert benne leszel a TV-ben (Kék Fény c. műsor): lopott a cucc és bemérték a rendőrök. Ez utóbbit komolyan ne vedd, csak viccelek: azért villog, mert véletlenül megnyomtad és adatkapcsolatot keres a számítógéppel nyomtatáshoz.
-
trikko
tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Sajnos igen kezdő vagyok fotózás terén!Adott egy EOS 500D gép és egy utángyártott markolat.
Sajnos a szett elkezdte csinálni hogy idönként kikapcsolt és csak az akku ki és visszatétele után tudtam életre kelteni a gépet!
Probáltam markolat nélkül simán csak akkusan úgy tökéletes!
Probáltam a markolatba gyári ill utángyártott akkut és függetlenül mindkét variációnál csinálja!
Sikerült az eladóval beszélnem és kicserélte egy másik markolatra ami szintén utángyártott de új.
Sajnos a napokban ismét csinálta hogy kikapcsol és csak az akku kivétele után hajlandó müködni!
Ha jól gondolom akkor az utángyártott markolat lehet a ludas?Esetleg a váznak van baja?
Ami egy friss jelenség hogy az lcd kijelző vibrál néha.
Probáltam markolattal markolat nélkül és ugy is csinálja.
Most már kezdek félni hogy hibás a váz!
Esetleg ötlet hogy mi lehet?
És egy kérdésem lenne a végére.
Van egy funkciógomb ami az élőképes felvételt/videofelvétel/adatátvitel és nyomtatás funkciót vezérli és abban villog egy kék led.
Ez mi lehet ill miért villog?
Esetleg van valami jelentése mert a könyvben nem találtam rá semmit!
Előre is köszönöm a segítséget!
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Üdv
-
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Damage #14544 üzenetére
Ha az aps-c kizartad, utana is neztel, hogy mas erzekelore jo-e a sigma 15-30? A 18-50 pl. Csak aps-c -vel jo.
Arra is figyelj szerintem, hogy ne ussek ki az igenyeid egymast. 5 kocka/kep es full frame max az 1dx-nel van meg. Gyors koveto fokusza az 1d-nek es a 7d-nek lesz, az ff vazak ezt nem fogjak hozni neked. Magas iso erteken viszont az 5d fog neked szep es tisztabb kepet adni. Dolgoztam 5d-vel es 1d-vel is. Amiket leirtal, arra inkabb az 1d jo, de ha nem dolgozol vele, akkor en nem ragaszkodnek hozza. A 7d-t tudom neked mindenesnek ajanlani. Ha nagyon szeretnel 1-es szeriat, akkor az 1d mk3 mellett nezegesd meg az 1ds mk2-t is. Nincs gyors sorozat, de pontos a fokusz es megiscsak 1es vaz. -
Clemi
veterán
válasz
Picturemaker #14567 üzenetére
Most járok olyan 23e expo körül, és 14 hónapos a gép. Elől még hagyján, mert ott csak az infra vevő körül engedte el, de hátul teljesen leesett.
Nagy hirtelen vettem kétoldalas ragasztót (nem 3M) hogy így az ünnepek alatt valamennyire a helyén legyen, de nem meggyőzően ragad hozzá a gumihoz ez a ragasztó, pedig a gumit acetonnal zsírtalanítottam. -
Clemi
veterán
válasz
*Ropi* #14556 üzenetére
Elfogadom, hogy jó ehhez a kétoldalas ragasztó. Már csak az a kérdés, hogy a fellelhető elég sokféle közül, melyik az ami ehhez tuti jó. Megtaláltam a 3M katalógust, de az abban felsorolt ragasztókat sehogy nem tudtam beazonosítani a kereskedelemben kaphatókkal. A gyári katalógusban lévő kódokat minden forgalmazó átforgatja a saját kódjára, viszont a gyáriban lévő pontos leírást már nem.
Szóval szerinted melyik fajta az ami ehhez jó?
-
.DLL
veterán
válasz
*Ropi* #14561 üzenetére
"Meg is válaszoltad a kérdést:"
Igen, de a markolat mutatóujj alatti része kicsit bonyolultabban van formázva, így domború, úgy homorú, stb. Persze lehet próbálkozni, de romlott alapanyagból nem lehet finomat főzni. A tökéletes megoldást az jelentené, ha lehetne rendelni zsírúj gumibetétet hozzá.
-
.DLL
veterán
válasz
*Ropi* #14556 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy a gumi ellensége a zsír. Ezt azok nagyon jól ismerik akik otthon szokták szerelni a kerékpárjukat. A zsírtól a gumi hamarabb öregszik, összetételtől függően viselkedhet többféle képpen, porózus lesz, repedezik, gyurmássá válik, stb. nem is ragoznám tovább.
Tehát a lényeg, hogy ez nem csak levált a markolatról, hanem meg is nyúlt, megváltozott az alakja, már nem passzol az eredeti formára. És van rá esély, hogy ha a teljes gumit leszedi, akkor az egész megnyúlik annyira, hogy visszarakásnál pl. le fog lógni az eredeti helyéről. Ezt tapasztaltam egy Minolta A2-es szétszedésénél, csavarok a gumi alatt, gumi leszed, visszarak... hoppá... le kellett vágni a túlnyúlást pengével. =(
-
-
Zozzer888
addikt
válasz
Damage #14549 üzenetére
Az 1DmkIII túlságosan munkagép
cOxeR és a cuccai
-
Damage
senior tag
válasz
Zozzer888 #14547 üzenetére
Hobbifotósként szinte mindent "fotózgatok"!
- Családi és céges rendezvények (privát, nem üzletszerű) néha zárt terem sötétben, néha zárt terem világosban, néha nyílt terep világosban és máskor nyílt terep sötétben
- sokszor madarakat röptében, F1-t világosban, embereket mozdulatlanul beállítvaSzerintem lényegtelen a téma annak tükrében, hogy mik lennének az elvárásaim egy 40D-vel szemben az adott árkategórián belül!
Annyian emlegették cOxeR-t, hogy valaki adhatna már egy közvetlen linket hozzá (Ő meg kérhetne cserébe valami jutalékot). 5D Mark II-vel annyi a gond, hogy "lassú"….és használtan is alig nettó ár alatt lehet hozzá jutni… Jobban megérné, mint egy 1D Mark III 300 kHUF-ért? -
Damage
senior tag
300-350 ezerért szeretnék egy gépet venni (nem az első SLR/DSLR lenne). Hobbifotós vagyok, de az alábbi szempontoknak kellene megfelelnie:
- Canon legyen (ehhez van sok obim, nem fogok márkát váltani)
- full frame vagy 1,3x crop-os váz (APS-C kizárva)
- minél kisebb zaj magasabb ISO-n (ez a legfontosabb)
- minél gyorsabb AF (főleg AI focus, AI servo-nál és nem one shot módban)
- gyors sorozat (legalább 5kép/mp)
- jó képminőség (10 Mp mellett minél részletgazdagabb kép)Ami legkevésbé számít:
- felbontás (hány Mp)
- minél nagyobb nagylátószög
- váz tömege
- LCD kijelző (lehet pici, kis felbontással rendelkező, nem zavar)
- opcionális beépített vaku40D leváltására kellene egy jobb használhatóbb váz. Nem kell Life View és video.
Leginkább F4 70-200, 15-30 EX, F1,8 50 és 28-135 IS mellé használnám. Esetenként közgyűrűvel.Amiken gondolkozom: használt 1D Mark III(nem Ds III), használt 5d mark II, új 7 D, használt 6D
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Azt hívják cuminak, amikor 2 hónappal a gari lejárta után lesz valami baja a gépnek
Nos én így jártam.... nincs nagy baja, épp csak a gumi betét kezd leesni ami a hüvelykujjnál van, és elől az expo gomb alatt is olyan mintha kinyúlt volna, és kezd elválni a váztól.
Valaki tud ehhez valami tuti bevált ragasztót? -
kiskornel
addikt
Jellemző. Világvége after után 1 nappal eladod. Pont most ért véget a projekt a munkahelyemen, amiben dolgozom. Ingatag az állásom, erre most jön egy alkalom, hogy normi áron eladod a géped...
Szívesen megvenném a régebbi géped, hisz azt már tartottam a kezemben, csak hát, fosok a jövőtől... -
Zozzer888
addikt
válasz
AndrewTdi #14536 üzenetére
Nem hinném
Szerintem ha törzsgyökeres topiclakó hirdeti meg a cuccait, szökőévente egyszer,az simán befér ide.Mondjuk ha gépet akarnék venni én is inkább venném olyantól akivel egy topicba "járunk", mint vadidegentől
Mi lesz helyette cOxeR?szerk: ja igen, írod a hirdetésben
-
Tudom nem illik eladó gépet reklámozni, de hátha van valaki akit érdekel vagy az ismeretségi körében érdekes lehet.
Srácok közeleg nagyon a karácsony... meg az új év... még most lehet áttérni FF gépre!
Eladóvá váltak hőn szeretett vázaim, rám jellemzően megkímélt és megóvott eszközök. -
*Ropi*
félisten
válasz
norbinator #14532 üzenetére
Tamron 17-50/2.8 (a képstabi - VC - nélküli) használtan ~70k.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
norbinator #14530 üzenetére
Az UWA üvegek kuriózumok, nem fogsz olcsóbban kapni.
A Samyang / Walimex fix 14mm/2.8-a is kb. ennyi.
-
norbinator
csendes tag
válasz
*Ropi* #14528 üzenetére
szia!
köszi, néztem de ez alatti kategóriát szerettem volna (ez drágább lenne mint a fő obim, és azért annyit nem használnám. Most néztem egy tamron 17-35-öst, amit használtan 45-ért adnának. Ez már közelebb áll az elképezléseimhez árban. Ráadásul ez elvileg full frame-re is rámegy bár nem mai darab.Csak gondoltam hátha van valami használható low budget megoldás. Ha nagyon nincs más alternatíva, jó eséllyel ez a tamron lesz. Jövőre tervezek egy 5D mark 1-et a 40D mellé, akkor igazából már nem lesz a gond a 24mm sem, ezért sem akarok sokat költeni a dologra. Viszont ezt a tamron-t rá tudnám tenni majd arra is, ha esetleg majd le akarom fotózni a combino-t egyben.
-
Klemice
senior tag
válasz
norbinator #14527 üzenetére
Ajándékba szánom, de akkor bemegyek a könyvesboltba beleolvasni a könyvbe, ha ennyire cinkes a stílus. Köszi
-
*Ropi*
félisten
válasz
norbinator #14525 üzenetére
Sigma 10-20/4-5.6 EX DC HSM a legolcsóbb, olyan 90k környékén használtan. Most nincs szezonja, nyáron 100 fölé is felmegy az ára.
-
norbinator
csendes tag
válasz
Klemice #14526 üzenetére
Szia!
Általában a Scott Kelby-s könyvet szokták mondani, de nekem nem jön be a stílusa a figurának. Magyarul még van egy digitális fotós sorozat, amit torrenten is meg lehet találni scannelve, illetve a national geographic-nak van egy elég igényes sorozata (szintén megjelent magyarul) Én ezt az utóbbit ajánlanám. Ja meg elsőkörben a fényképezőgép user manual-ját. Szerintem sokan átugorják, pedig nagyon sok jó dolgot leírnak bennük.
-
Klemice
senior tag
Melyik fotós könyveket szoktátok ajánlgatni?
-
norbinator
csendes tag
Sziasztok!
Mi a legolcsóbb nagylátónak nevezhető megoldás eos-re? Van egy sigma 24-70-em aminek bitang jó képe van, és nem cserélném le másra, viszont kicsit sok a kezdő 24mm cropos vázon. Az esetek több mint 90%-ban jó nekem ez a tartomány, sokkal többet használom az 50-70 közötti részt, mint a 24 alattit, ezért is vettem ezt az obit, és nem mondjuk a 17-50-es tamron-t. Viszont néha jó lenne felcsavarni egy nagylátót, erre viszont nagyon nem áldoznék pénz. 10-18 mm között kéne valami olcsó obi. Akár manual focus-os is lehet, és az se baj, ha alapból nem karcol szépen, mert úgy is lerekeszelve használnám. Kicsi könnyű fix lenne a legjobb, de mind arany árban van amit találtam. Eddig a leolcsóbb megoldásnak a 18-55-ös IS-es KIt obi tűnik, de kicsit bumszli ahhoz képest, hogy csak a 18-as végét használnám néha.
Ötlet?
-
kiskornel
addikt
Okulás képp leírom: találtam egy elemet, amiből ilyen fehér kristályos por folyt ki. Duracel elem volt. Így végignéztem az összes elemet, amit csak fényképezéshez használtam. 17 dbarabból mindösszesen 3-ból nem jött ki az a fehér por. 8db a fotóstáskámat piszkította össze, de a vitrinbe is találtam, szóval nem az időjárás vas foga, mert a vitrines példányok nem jártak szabadban.
Slussz poén a "best before 2017" felirat volt.Mostantól mindig kiszedem a vakuból az elemeket, és külön tárolom. Tartós elem fogalma kicsit más számomra.
-
Villy
tag
válasz
#21123072 #14512 üzenetére
A felvétel alján látható csík a mod 16 felbontás miatt látható. A legtöbb videó formátumnál 16x16 pixeles blokkokra történik a kép felbontása, mivel az 1920x1080 nem osztható fel emiatt lett a mérete 1920x1088, így keletkezett a 8 px széles csík a videó alján. Ez általában nem látható, mert a videó dekóderek eltüntetik ezt a szakaszt.
-
AndrewTdi
addikt
Köszönöm a segítségeteket! akkor ez lesz.
Egyébként miért pont a Phottix?
-
copass
veterán
válasz
AndrewTdi #14508 üzenetére
ajánlom nagy megbízhatósággal mcgoat bótját
phottix van neki 4k -
AndrewTdi
addikt
Üdv!
Túl vagyok a táska vásárláson. Illetve hazudok. mielött vettem volna, kaptam egyet ajcsiba (szülinap).
Most egy másik kérdésem lenne, mégpedig akku. Szeretnék mégegy aksit venni a 650D-be, de dilemmázok.
Gyári 14K vs utángyártott 4K. (mAh ugyanaz mindkettőnél)
Ha esetleg valaki használ utángyártottat, mi a tapasztalat? Esetleg merre nézelődjek gogglin belül, pontosabban?
köszi,
üdv
-
törölt tag
Tegnap megnéztem még egyet az MM-ben, ottan is jelen volt, úgy látszik ez feature. Feltettem a vimeo-ra egy originál mov-ot, ha valaki nagyon unatkozik. [link]
D5100 lett belőle, ott nincs ilyen gond - mert ott az egész video funkció gyengusz.
-
törölt tag
válasz
kiskornel #14503 üzenetére
Ehhez már hülye vagyok, de nem mindegy a konténer, ha x264 kodeket használ? Amúgy meg 3.2 zoomnál már nem volt ott a csík, szerintem nem lejátszó bug, főleg nem háromé.
@Zozzer888: Úgy tudom nem. De holnap nyakamba veszem a várost, és veszek valamit.
@.DLL Gép már nincsen, de megnézem QT playerrel is a felvételeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel