Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:53:32

LOGOUT.hu

OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3948) fLeSs válasza Oliverda (#3947) üzenetére


fLeSs
nagyúr

Uhh b+ [link]. Most éppen 5.85, tegnap meglátták az Intel procidömpingjét, most meg próbálnak szabadulni az AMD részvényektől. :( amúgy még nem vettem egyet sem. :D

A Griffin képességei már most ismertek, egy átdolgozott K8-as mag, annyi lesz a különbség, hogy a K10-hez hasonlóan külön órajel és feszültségvezérlést kapnak a magok és az NB, hogy amikor nem csinálsz semmit a gépen, spóróljon az energiával. Ezen kívül a HT órajelét és szélességét is ugyanígy vezérli a proci, tehát a lényeg, hogy egy energiatakarékos K8-as cucc lesz.

Igazából a Puma által bevezetett dolgok papíron jól hangzanak, de a gyakorlatban derül majd ki, hogy mi az ábra, mert a sok energiavezérlős mókával nem érnek sokat, ha a procijuk 65nm-en készül, az Intel meg 45nm-en készíti a Penryn alapú mobilchipjeit, amik mint láttuk fogyasztásban nagyon durvák, az xbitlabs(?) teszt szerint az asztali Wolfdale üresjáratban 3 wattot eszik. :D (ők külön az alaplapról mérik a proci fogyasztását)

Az AMD a Powerxpress és az integrált VGA teljesítménye miatt van előnyben, azt viszont nemtom, hogy ezek egy sima Józsikára a Saturnban hogyan hatnak, akinek kell egy noti, ami megy oszt kész.

A B3-as procik beindulása nem feltétlenül okoz fellendülést. Abból a szempotnból jó lesz, hogy állítólag már nem lesz bugos a proci, viszont ha az első tesztekből kiderül, hogy a Toliman és a Kuma gyenge a Wolfdalelle szemben az alacsony órajel miatt, akkor a részvényárak tovább csökkenhetnek.

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.