Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
Showhai
tag
válasz
olbaidhun
üzenetére

Elöljáróban annyit, hogy a hardverem miatt nem fut minden röccenésmentesen. Kéne 2x3GHz az üdvösséghez, ahogy nézem. De az új belépő szintű laposok szerintem hozzák, amit kell, még Intel HD-vel is, hiszen itt még kevesebb kakaót igényel az emu, de procira itt is szükség van.
Amik nemigen futnak nálam azok az open-world cuccosok, pl GTA, vagy a Spiderman 3. A kocsikázós meg csépelős játékok viszont simán. Jelen formában csak annyit tudok tenni, hogy egy általános leírást dobok az emuról, a konfigolás mi-micsoda résszel, a buktatókat kifejtem, meg hogy milyen játékok mennek a budget konfigon. Aztán bővítem a cikket, ahogy hozzájutok más hardverekhez (a közelben lesz más is talán tesztelésre). Az emunak van androidos verziója is, szerintem 4 mag alatt nem érdemes hozzákezdeni, két maggal próbáltam, katasztrófa. Az is ingyenes, és teljes funkciós, van "fizetős" is a marketen, de csak donate célokból.Amíg meglesz a cikk, írhatna mindenki valami játékot, amit megnéznék, hogy müxik-e. Az egy dolog, hogy szaggat nálam majd a fele
de a kompatibilitás sem mindegy.Az eddigi eredmények:
Tekken 6 : 30 FPS, teljes kompatibiliás, szűrőkkel (4X AF, 4X PSP felbontás, vignette/bloom, spline high, audio high) - 100%
Driver 76 : katasztrófa, durva grafikai glitchek, vagy tök fekete képernyő, de az open world miatt amúgy is szaggatott volna - 10%
Burnout Revenge : még csak be sem olvasta az emu, megpróbálom "újragrabbelni az ISO-t
" 0%
Colin Mcrae Rally 2005 Plus - 100% (lásd Tekken)
GTA Vice City Stories - Maga a játék tökéletes, semmi hiba, de szaggat eléggé = 70%
Spiderman 3 : 70% (lásd GTA)
Sega Rally Revo : az égbolt hiányzik (fekete), de sebességproblémái nincsenek = 60%
Ridge Racer 2 : Egy érdekes ghosting effekt van rajta, mintha egy szélvédő lenne előtted, ami nagyon visszaveri a világot, de csak kb 30% alphával. Sebesség tökéletes. = 60%Képek:
-
Showhai
tag
válasz
olbaidhun
üzenetére
not sure if trolling...

Amúgy van logika a mondandódban. Ez olyan, hogy szupermodell hosszútávon többe kerül, mint a Lamborgini

Most le lesz cserélve az AM2 775-re C2D 2.8-3 GHz környékére. Aztán tájékoztattak, hogy a HD4830 gyakran HD4870 szintre képes (de HD4850+ minimum) szimpla órajelemeléssel. VGA-t még nemigen húztam, még anno vettem egy 9500-as radeont AGP-ben, hogy majd varázsolok belőle 9700-at, de lusta voltam nekikezdeni, és eladtam...óh bohó ifjúság (bár ez már inkább kreténség szvsz...
)
Amúgy kb 2008 óta nem értem rá sokat játszani, szal ha azt vesszük, hogy a 775-ös konf nagyjából 2011-ig (nem a socket, az évjárat) bírja a lépést a gámokkal, akkor végülis egész jól jártam, hogy nem voltam HC gamer egy ideig, mert masszív 3 év felhozatalából válogathatok, és nem is kell bővítenem hozzá
annyira pozitív vagyok, hogy bármilyen elem katódjával azonnal reakcióba lépek a periódusos rendszer aljáról...csak ne urán legyen, valahogy azt nem csípem. a STALKER se jött be.
Hát és hogy ON is legyen, ahogy megjön a 775 cucc, megírom végre a
zt a rihes DukeNukemForeverszagú whenitsdonecikket. -
Showhai
tag
válasz
olbaidhun
üzenetére
Igazságnak helytálló, csak az anyagiak beleszólnak
egyelőre.
De ma megjön a 4830, azzal már a natívnak mennie kell. Ha nem is God of War, mert az elvileg húzósabb, de a Tekken 5 valszeg igen.
A 8500GT annyira veszélyes jószág, mint egy fogatlan törpeuszkár
én nemtom hogy lehet ennyire elb@szni valamit, de állítom egy normális 7300GT jobban teljesít. Tényleg csak backup kártyának volt jó anno, de ma már minden integrált GPU felülmúlja.Viszont lehet, hogy havertól el tudom kérni néha a PS3-ját, és egy DVI-HDMI-vel rátolom monitorra. Egy idő után meg annyira "natív" leszek, hogy veszek egyet
. És erősebb PC-m már nemigen lesz. Hacsak a youtube nem igényel 4 magot, mer akkor még egy finom Phenom beúszhat oldalról suttyomban...(AM2+ for el presidente). Persze akkor már a +2GB sem hülyeség...na szerintem meg ez a veszélyes 
Azért a cikk már csak meglesz, mert "a becsvágy ami buzerál", nem hagyja veszni a dolgot...Az fenti idézet helyes megfejtői nyertek egy kérdő pillantást a fiatalabb generációtól

Csak egyszer az életben érném el, hogy nem rombolom atomjaira a bioritmusomat hétvégén, hogy aztán szerdáig úgy nézzek ki mint egy 8500GT benchmark
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Showhai
tag
válasz
olbaidhun
üzenetére
Ha már off legyen kövér...
Igazán jó dolgot mondasz egyébként.
Én az 1155-ös platformra bukok. (pap-papné-lánya protokoll van érvényben
) Egy E8400-as DDR2-es félkonfignál az 1155-t G1610-el (~E8500 szint) 5ezerrel többért kapok meg újonnan.
Ezt így sokan nem látják át(én is csak nehezen láttam be), de a fenti konfigot 40k-ért hajigálják utánad vga nélkül, egész jó lappal+táppal. Sőt igény szerint válogatva sem több 50-nél. Egy 1155-be meg később valóban azt teszel amit akarsz, míg a 775-nél meg van kötve a kezed.
Szóval köszönöm
mert majdnem hülyeséget csináltam, de meggyőztél. Hallgatlak ha van valamid
. De előbb a "kétdimenziósnak" keresek új gazdit.ON:
Amint váltok desktopra, kezdem a cikket, addig nemigen, a fenti hsz-eim tükrében.
(vház a Dishonored viszont stabil átlag 40 FPS... a fene se érti ezt)szerk.: typok, reggel van, meg megijedtem hogy a mosógép beköszön a nappaliba mert nagyon HC módon centrizik

-
Showhai
tag
válasz
olbaidhun
üzenetére
Az van, hogy ez NATIVE felbontás, tehát a ps2 512x512-es módja, Lehet scalet tenni rá, még az is előfordulhat, hogy bírná a jelenlegi hardver.
Amúgy kétlem, hogy 1366x768-ban scalevel lényegesen jobban nézne ki, mert ennyi a laptop felbontása.Lesz majd más teszt is, mert ahogy nézem, a lapos szűk keresztmetszete a cpu. Az a mellékelt képen az EE százaléka. Azért úgy nézem hogy EE igényesebb cuccok is mennének. (Pl MK9)
Utolsó kérdés:lesz

Éppen egy ilyen írást készítek elő a mostani akciómmal is
-
Showhai
tag
válasz
olbaidhun
üzenetére
Ránézésre tényleg harmatos.
Én úgy okoskodok, hogy az említett vga mellé egy i3 is sok lenne bottleneck szempontjából. Nekem egy gyengébb asztali Core2-vel(sztem még az ebben a laposban található cpunál is gyengébb volt, de a lapos CPU-ja elég friss, csak benchmarkok alapján tudtam belőni), meg egy HD4850-el folyamatosan ment a Tekken 5. Mivel a célom a "tömegbunyó"
azaz némi online Tekken plyaer bázis összehozása, ahhoz lehet jó lesz ez a proci is.
És hogy miért említettem a bottlenecket? Sokan lenézik a mobil GPU-kat, de itt is jókora fejlődés történt.
A vidiben i3 van tudom, az erősebb, de egy olyan game is, ami viszont prociigényes.Lásd.
(ezt jelenti nekem a folyamatos játék)Ha valaki azt hiszi fake, akkor tekintse meg a mellette lévő néhányszáz videót "710m gaming" keresőszóval.
Amúgy az asztali összehasonlítás szerintem a fenti videó alapján reális (~Core2Duo 2.4GHz+9600GT).
De majd meglássuk, hogy az elmélet gyakorlattá válik-e. Azért a laptoposok így kinőhetnek a "kazuár" állapotból (nagyjából).És ha úgy adódik, hogy a BF3 multinál nagyobb gépigénye van a PS2 emunak, akkor a bajszom alatt kissé csúnyán káromkodva visszavonom a cikket

Az utolsó mondatoddal logikai lehetetlenség vitatkozni

-
Showhai
tag
válasz
olbaidhun
üzenetére
Na újra update

Sikerült összekapnom a hardverkörnyezetem, de ugyebár addig nem tudtam haladni semmivel sajnos. Laptopra váltottam, holnap be is konfigolom az emut rajta. Szerintem a cikk szempontjából még jól is jön, mert egy gyakori és népszerű hardverrel van szerelve: Intel 1007U (2x1.5ghz), 4GB ram, Geforce 710M.
Ahogy okoskodtam, ez a hw asztaliban (minimum) egy közepes Core 2 Duo + nVidia 9600GT párosítás, amin mennie kell az emunak. És mivel minden második lapos ilyennel van szerelve a 100k-s árkategben, így lehet még hasznosabb is lesz a cikk
.Köszönöm a türelmet, és nyomom ahogy tudom

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Macbook Air M1 13,3" 512GB 8GB - KARCMENTES
- MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24GB - Friss wellness - Garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Phantom Black, fóliás új állapot, Regalaxy
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 15 Ultra Silver Chrome 120 Hz WQHD+ LTPO AMOLED, Leica 1 + 200 MP periszkóp 16/512 GB
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

de a kompatibilitás sem mindegy.
" 0%
)
annyira pozitív vagyok, hogy bármilyen elem katódjával azonnal reakcióba lépek a periódusos rendszer aljáról...csak ne urán legyen, valahogy azt nem csípem. a STALKER se jött be.
egyelőre.
. És erősebb PC-m már nemigen lesz. Hacsak a youtube nem igényel 4 magot, mer akkor még egy finom Phenom beúszhat oldalról suttyomban...(AM2+ for el presidente). Persze akkor már a +2GB sem hülyeség...na szerintem meg ez a veszélyes 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. De előbb a "kétdimenziósnak" keresek új gazdit.