Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Showhai

tag

válasz olbaidhun #1349 üzenetére

:R

Elöljáróban annyit, hogy a hardverem miatt nem fut minden röccenésmentesen. Kéne 2x3GHz az üdvösséghez, ahogy nézem. De az új belépő szintű laposok szerintem hozzák, amit kell, még Intel HD-vel is, hiszen itt még kevesebb kakaót igényel az emu, de procira itt is szükség van.
    Amik nemigen futnak nálam azok az open-world cuccosok, pl GTA, vagy a Spiderman 3. A kocsikázós meg csépelős játékok viszont simán. Jelen formában csak annyit tudok tenni, hogy egy általános leírást dobok az emuról, a konfigolás mi-micsoda résszel, a buktatókat kifejtem, meg hogy milyen játékok mennek a budget konfigon. Aztán bővítem a cikket, ahogy hozzájutok más hardverekhez (a közelben lesz más is talán tesztelésre). Az emunak van androidos verziója is, szerintem 4 mag alatt nem érdemes hozzákezdeni, két maggal próbáltam, katasztrófa. Az is ingyenes, és teljes funkciós, van "fizetős" is a marketen, de csak donate célokból.

Amíg meglesz a cikk, írhatna mindenki valami játékot, amit megnéznék, hogy müxik-e. Az egy dolog, hogy szaggat nálam majd a fele :DDD de a kompatibilitás sem mindegy.

Az eddigi eredmények:

Tekken 6 : 30 FPS, teljes kompatibiliás, szűrőkkel (4X AF, 4X PSP felbontás, vignette/bloom, spline high, audio high) - 100%
    Driver 76 : katasztrófa, durva grafikai glitchek, vagy tök fekete képernyő, de az open world miatt amúgy is szaggatott volna - 10%
    Burnout Revenge : még csak be sem olvasta az emu, megpróbálom "újragrabbelni az ISO-t ;) " 0%
    Colin Mcrae Rally 2005 Plus - 100% (lásd Tekken)
    GTA Vice City Stories - Maga a játék tökéletes, semmi hiba, de szaggat eléggé = 70%
    Spiderman 3 : 70% (lásd GTA)
    Sega Rally Revo : az égbolt hiányzik (fekete), de sebességproblémái nincsenek = 60%
    Ridge Racer 2 : Egy érdekes ghosting effekt van rajta, mintha egy szélvédő lenne előtted, ami nagyon visszaveri a világot, de csak kb 30% alphával. Sebesség tökéletes. = 60%

Képek:

• Showhai

tag

válasz olbaidhun #1338 üzenetére

not sure if trolling... :U

Amúgy van logika a mondandódban. Ez olyan, hogy szupermodell hosszútávon többe kerül, mint a Lamborgini :DDD

Most le lesz cserélve az AM2 775-re C2D 2.8-3 GHz környékére. Aztán tájékoztattak, hogy a HD4830 gyakran HD4870 szintre képes (de HD4850+ minimum) szimpla órajelemeléssel. VGA-t még nemigen húztam, még anno vettem egy 9500-as radeont AGP-ben, hogy majd varázsolok belőle 9700-at, de lusta voltam nekikezdeni, és eladtam...óh bohó ifjúság (bár ez már inkább kreténség szvsz... :B )
    Amúgy kb 2008 óta nem értem rá sokat játszani, szal ha azt vesszük, hogy a 775-ös konf nagyjából 2011-ig (nem a socket, az évjárat) bírja a lépést a gámokkal, akkor végülis egész jól jártam, hogy nem voltam HC gamer egy ideig, mert masszív 3 év felhozatalából válogathatok, és nem is kell bővítenem hozzá :DD annyira pozitív vagyok, hogy bármilyen elem katódjával azonnal reakcióba lépek a periódusos rendszer aljáról...csak ne urán legyen, valahogy azt nem csípem. a STALKER se jött be.

:))

Hát és hogy ON is legyen, ahogy megjön a 775 cucc, megírom végre azt a rihes DukeNukemForeverszagú whenitsdone cikket.

• Showhai

tag

válasz olbaidhun #1327 üzenetére

Igazságnak helytálló, csak az anyagiak beleszólnak :( egyelőre.
    De ma megjön a 4830, azzal már a natívnak mennie kell. Ha nem is God of War, mert az elvileg húzósabb, de a Tekken 5 valszeg igen.
    A 8500GT annyira veszélyes jószág, mint egy fogatlan törpeuszkár :DDD én nemtom hogy lehet ennyire elb@szni valamit, de állítom egy normális 7300GT jobban teljesít. Tényleg csak backup kártyának volt jó anno, de ma már minden integrált GPU felülmúlja.

Viszont lehet, hogy havertól el tudom kérni néha a PS3-ját, és egy DVI-HDMI-vel rátolom monitorra. Egy idő után meg annyira "natív" leszek, hogy veszek egyet :D . És erősebb PC-m már nemigen lesz. Hacsak a youtube nem igényel 4 magot, mer akkor még egy finom Phenom beúszhat oldalról suttyomban...(AM2+ for el presidente). Persze akkor már a +2GB sem hülyeség...na szerintem meg ez a veszélyes :O
    Azért a cikk már csak meglesz, mert "a becsvágy ami buzerál", nem hagyja veszni a dolgot...

Az fenti idézet helyes megfejtői nyertek egy kérdő pillantást a fiatalabb generációtól :DDD

Csak egyszer az életben érném el, hogy nem rombolom atomjaira a bioritmusomat hétvégén, hogy aztán szerdáig úgy nézzek ki mint egy 8500GT benchmark ;]

• Showhai

tag

válasz olbaidhun #1321 üzenetére

Ha már off legyen kövér...

Igazán jó dolgot mondasz egyébként.
    Én az 1155-ös platformra bukok. (pap-papné-lánya protokoll van érvényben :DDD) Egy E8400-as DDR2-es félkonfignál az 1155-t G1610-el (~E8500 szint) 5ezerrel többért kapok meg újonnan.
    Ezt így sokan nem látják át(én is csak nehezen láttam be), de a fenti konfigot 40k-ért hajigálják utánad vga nélkül, egész jó lappal+táppal. Sőt igény szerint válogatva sem több 50-nél. Egy 1155-be meg később valóban azt teszel amit akarsz, míg a 775-nél meg van kötve a kezed.
    Szóval köszönöm :R mert majdnem hülyeséget csináltam, de meggyőztél. Hallgatlak ha van valamid :) . De előbb a "kétdimenziósnak" keresek új gazdit.

ON:

Amint váltok desktopra, kezdem a cikket, addig nemigen, a fenti hsz-eim tükrében.
    (vház a Dishonored viszont stabil átlag 40 FPS... a fene se érti ezt)

szerk.: typok, reggel van, meg megijedtem hogy a mosógép beköszön a nappaliba mert nagyon HC módon centrizik :U

• Showhai

tag

válasz olbaidhun #1307 üzenetére

Az van, hogy ez NATIVE felbontás, tehát a ps2 512x512-es módja, Lehet scalet tenni rá, még az is előfordulhat, hogy bírná a jelenlegi hardver.
    Amúgy kétlem, hogy 1366x768-ban scalevel lényegesen jobban nézne ki, mert ennyi a laptop felbontása.

Lesz majd más teszt is, mert ahogy nézem, a lapos szűk keresztmetszete a cpu. Az a mellékelt képen az EE százaléka. Azért úgy nézem hogy EE igényesebb cuccok is mennének. (Pl MK9)

Utolsó kérdés:lesz :D
    Éppen egy ilyen írást készítek elő a mostani akciómmal is :)

• echterion

nagyúr

válasz olbaidhun #1298 üzenetére

A Tekken partiba természetesen én is beszállok. Viszont vennem kell akkor valami jóféle gamepad-ot, mert a mostani kissé gagyi genius felett már eljárt az idő és a kábele is meg van valahol törve, néha egyszerűen eldobja magát.

• Showhai

tag

válasz olbaidhun #1295 üzenetére

Ránézésre tényleg harmatos.
    Én úgy okoskodok, hogy az említett vga mellé egy i3 is sok lenne bottleneck szempontjából. Nekem egy gyengébb asztali Core2-vel(sztem még az ebben a laposban található cpunál is gyengébb volt, de a lapos CPU-ja elég friss, csak benchmarkok alapján tudtam belőni), meg egy HD4850-el folyamatosan ment a Tekken 5. Mivel a célom a "tömegbunyó" :DDD azaz némi online Tekken plyaer bázis összehozása, ahhoz lehet jó lesz ez a proci is.
    És hogy miért említettem a bottlenecket? Sokan lenézik a mobil GPU-kat, de itt is jókora fejlődés történt.
    A vidiben i3 van tudom, az erősebb, de egy olyan game is, ami viszont prociigényes.

Lásd.
    (ezt jelenti nekem a folyamatos játék)

Ha valaki azt hiszi fake, akkor tekintse meg a mellette lévő néhányszáz videót "710m gaming" keresőszóval.

Amúgy az asztali összehasonlítás szerintem a fenti videó alapján reális (~Core2Duo 2.4GHz+9600GT).
    De majd meglássuk, hogy az elmélet gyakorlattá válik-e. Azért a laptoposok így kinőhetnek a "kazuár" állapotból (nagyjából).

És ha úgy adódik, hogy a BF3 multinál nagyobb gépigénye van a PS2 emunak, akkor a bajszom alatt kissé csúnyán káromkodva visszavonom a cikket :(

Az utolsó mondatoddal logikai lehetetlenség vitatkozni :DDD

• Showhai

tag

válasz olbaidhun #1293 üzenetére

Na újra update :B

Sikerült összekapnom a hardverkörnyezetem, de ugyebár addig nem tudtam haladni semmivel sajnos. Laptopra váltottam, holnap be is konfigolom az emut rajta. Szerintem a cikk szempontjából még jól is jön, mert egy gyakori és népszerű hardverrel van szerelve: Intel 1007U (2x1.5ghz), 4GB ram, Geforce 710M.

Ahogy okoskodtam, ez a hw asztaliban (minimum) egy közepes Core 2 Duo + nVidia 9600GT párosítás, amin mennie kell az emunak. És mivel minden második lapos ilyennel van szerelve a 100k-s árkategben, így lehet még hasznosabb is lesz a cikk :) .

Köszönöm a türelmet, és nyomom ahogy tudom :R

Új hozzászólás Aktív témák