- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kolivanov777 #15199 üzenetére
a chipset legyen illesztve - xp alá adott, win 7 esetén a vista alá adott kell - és a system control manager legyen telepítve - xp alá adott, win 7 esetén a vista alá adott kell!
-
kolivanov777
tag
Segítsetek!
Van egy msi ex600-253hu laptopom, eddig win 7 volt rajta, ismét azt raktam rá, de webcamera sehogy se jó rajta, pedig előtte jó volt, mondom mind1, felrakom xp-t!
Azon se jó, a telepítő lemezről mindent felraktam, de hiába, p1 gomb megnyomás és a kereső jön be, nem aktiválja a webcamot!
mi lehet a gond?
segítsetek köszi
-
jltorrente
csendes tag
MSI VR630-hoz keresek ventilátort.
jltorrente@mailbox.hu
-
RoGGRR
csendes tag
Nekem egy MSI S271-es (MS-1058) notim van, 2007-es. Az alaplapja megégett egy ponton, és kellene bele egy másik alaplap.. Valaki nem tudja, hogy lehet ilyen alaplapot szerezni?
-
tonyi
tag
Sziasztok!
Van egy MSI L735-050hu típusú notim.
Olyan problémám van, hogy sem a BIOS sem pedig a Windows 7 nem látja a dvd-meghajtómat. XP alatt (XP-s BIOS-szal) is ugyanez a helyzet.
Próbáltam már másik meghajtóval is de azt sem látja. A meghajtó amúgy más gépben remekül működik. Itt is kap áramot és a lemezt is felpörgeti.
A Bios-ban csak annyi látszik, hogy "Not Detected", vagy más beállítás esetén pedig bottoláskor csak azt írja, hogy "Primary master drive - Atapi incompatible".
Mi lehet a gond? -
Coolmat
őstag
Most vettem észre, hogy tavaly novemberben jött ki egy BIOS frissítés a GX600-hoz: [link]. Próbálta már valaki? Főleg az érdekelne, hogy megmaradt-e benne a manuálisan állítható FSB, ill. kijavítottak-e vmi kisebb bugot (pl. Win7 64 bit alatt nem tud lekapcsolni a monitor csak ha letiltod az eszközkezelőben). Ha van valakinek ezzel tapasztalata pls írja meg!
-
krystman
őstag
Találkozott már valaki olyannal, hogy egy laptophoz nincs új BIOS, csak ami gyárilag van rajta?
-
Nickhole
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 3 éves MSI EX600 069 HU gépem. Kérdésem lenne, hogy mennyiért lehetne bele új alaplapot vennem?
Köszi
-
Coolmat
őstag
válasz
lettyke #15173 üzenetére
Szia!
Mivel még garis, ezért ingyen cserélik, garancia nélkül ez a mutatvány 30-40k magyar valuta lenne. Azért számíts rá, hogy 3-4 hetet fog pihenni a szervízben a notid. Mielőtt leadnád, ments le minden fontosat a winchesterről, és fényképezd körbe a notit, hogy tudd bizonyítani, ha esetleg a szervízben sérülés keletkezne rajta.
-
csibor
addikt
Már el is felejtettem mekkora trauma a bios flesh
Ma felraktam a legújabb biost,végigfutott majd villámleállást produkált a gép.Itt kicsit megált az űtő bennem,de jó lett
-
ha a win 7 lassú, akkor ott valami egyedi gubanc van, vagy user error...
mint már korábban is írtam; a gyári xp telepítője alapban nem tartalmazza a szükséges ahci/sata illesztőt, ezért nem simeri fel rendesen a merevlemezt!
az ex600 széria esetében nincs rendes 64 bit támogatás, ellenben a vista 32 bit illesztők jók - és sok esetben kellenek - win 7 32 bit alá! -
Zaher
csendes tag
válasz
Bedczooo #15175 üzenetére
Üdv
Igen lehet a win7 32bites lesz a legjobb de holnap kapok gyári xp-t az is jó lehet....de mondjuk a 32bites win7en se lesz jó az 5.1-em az gáz nekem...ugye külső usb-s hangkarival..
illetve kinek melyik jött be jobban..nekem eddig xp jobban bejön persze a win7 szép és jó csak nekem lassú..üdv
-
Zaher
csendes tag
Üdv
Kérdésem lenne hátha tudtok segíteni!Huh több is lenne!
Van egy MSI EX600X-es laptopom 2008 szeptemberében vettem...3gb ram...
FElraktam a win7 64bites verzióját...akkor először ezzel kapcsolatban lenne kérdésem..
Ez alatt nem megy az 5.1-em rendesen..van usb külső hangkártya..de nem szól rendesen sőt..sokszor szaggat a hang...miért lehet ez?hogyan lehetne megoldani?
Elég sok mindent nem vágok..lehet hogy jobb lenne egy 32bites win7 is?A másik probléma hogy emiatt visszaraknám az XP-t,DE a telepítésnél nem jutok el addig se hogy a windows töltsön mert mindig kék halál van.Ez miért lehet..valaki javasolta az AHCI kikapcsolását,de olyat nem találok a BIOS-omban!
A win7 simán felment..
mi lehet a probléma?Megoldás?
BIOS-omról képek:
http://www.insanelymac.com/forum/lofiversion/index.php/t191011.htmlMegoldásokat és javaslatot a tubi20@gmail.com-ra kérném.köszike
üdv Zaher
-
Bedczooo
tag
válasz
pudva555 #15168 üzenetére
Sajnos semmi infó nincs a neten a HDD-ve kapcsolatban, hogy mekkora amit el bír az MSI EX600.
Az szerintem biztos hogy 250-es 7200/rpm simán elviszi, lehet hogy a 320GB is el megy vele.
Az 500GB már lehet hogy nem.Megint csak ki kellene próbálni hogy a, S-ATAII-t szereti-e?
A Bios-ban lehet állitani az AHCI módot, ez jó!Mindent össze vetve, csak akkor lehetsz biztos a dologban, miután kipróbáltad.
AZ én VR630-ban WD 320 7200/rpm S-ATAII már volt!
De persze az nem EX, ugye. -
Bedczooo
tag
válasz
Bpeter91 #15166 üzenetére
Újonnan brutál áron vannak, mert beragadt készletről van szó!
Pld: ZM-82 36K, ZM-87 65K.
Használtan, próba garral lehet kapni, az általam leírt nyomott áron.
Sajnos a QL-62 ára is hasonlóan esett, vagy is használtan nem adnak sokat érte.
Én a ZM-87-est annó fél éve 36K-ért vettem és inkább vissza cseréltem a QL-re.
A VGA nem cserélhető és nem bővíthető, ezért is írtam hogy igen kár érte.
Be lehet szerezni kűlföldről, de ritkán van eladó CPU jó áron.
Lehet hogy be tudok szerezni egy ZM-80-ast kb 13-14K körül.
Amerikából, vagyis a napi dollár és forint ingadozás miatt labilis az ára.
A Hybrid SLI lehetséges, de mivel nincs hova dugni a kártyát ezért lehetettlen is egyben!
Nagyon hasonló a VR630, a VR620-ra, sőt ki lehetne cserélni az egész alaplapot is és akkor lenne minden főldi jó HDMI, VGA, eS-ATA, stb...
Csak az INTEL rendszer, amit ki nem állok, világ életemben AMD gépem volt! -
pudva555
csendes tag
sziasztok. msi ex600x-076hu laptopom van, gyárilag 160 gb hdd-vel (http://www.impactcomputers.com/wd1600bevs-22rst0.html) szeretnék beletenni nagyobbat, ha elbírja az alaplap, akkor 500 gb-ost. mit kell tudnom ezzel kapcsolatban? most 5400 rpm-es van, ezt tartanom kell, vagy 7200-as is lehet? a 2.5-ös hdd-k egyformaméretűek/alakúak (sata, sata-II egyaránt)? ha ez most sata és sata-II-t veszek, akkor az "lefelé" kompatibilis (tehát fog működni, csak épp nem használom ki a plusz sebességét)? segítsetek lécci. köszönöm.
-
Bpeter91
csendes tag
válasz
Bedczooo #15163 üzenetére
Mondd hogy újonnan lehet kapni procikat.
Megköszönném ha egy két beszerző hely linkjét megadnád pm-ben. Mindenképp szeretném ezt a procit valami izmosabbra cserélni. A videókártya lehet gyengécske, olyan 8200 és 8400 között mozog csak 9000es széria alatt.
De szerintem a laptop árához képest nagyon is jó bele.
Néztem hasonló árban gépet
hát egyik sincs ennek a közelében
Intel GMA 4500MHD... XD ez volt a legjobbXD amit legalábbis találtam xD
Egy kis eltérés, most akkor a hybrid SLI lehetősége benne van a gépben, de nincs?XD -
Gergő0908
csendes tag
Sziasztok!
Játékra és megbízhatóságra mennyire ajánlanátok ezt a gépet?MSI GX660-256HU
Vagy helyette valami hasonlót.... -
Bedczooo
tag
válasz
Bpeter91 #15162 üzenetére
Turion Ultráig bármit bele lehet rakni, de csak a SI, RM, QL, ZM S1g2 szériából!!!
Most nagyot estt a széria CPU-inak az árai.
Jelenleg egy RM-70 8-13K, egy ZM-80 10-16K.
Mivel a Turion Ultra dicsekedhet 2X1M másodlagos gyors tárral, ezért ezeket érdemes megvenni.
A ZM-87 és a társai, több mint 1800MHz-en ketyeg a HT, azt nem érdemes beletenni, mert nem megy a gyári 2200MHz-en!
Sajnos a csipkészlet a ludas. NV.Kár hogy kispórolták a VGA bővítési lehetőséget.
A helye meg van, de a csatit nem forrasztották rá a nyákra és a hűtést is kispórolták.
Úgy mint a HDMI-t és az enyémbe utólag lett belerakva a Bluethoot is!
Ha a HDMI és a VGA bővítés meglett volna, akkor brutál gép lenne!!!Nem a CPU a gyöngéje a gépnek, inkább a VGA IGP, ami a rendszer mem.-ből csippant.
Ezért ratyi a játékra.
A feleségemnek egy ACER 5738 ZG van és 3X gyorsabb a 3D Markt06-ban!!!
Csak azért mert egy normálisnak mondható VGA van benne DDR3 RAM-mal.
Egyébként hasonló kaliber mint a VR630, de van HDMI és egy ATI HD4570 VGA!!! -
Bedczooo
tag
válasz
Bpeter91 #15160 üzenetére
Nagyon szerettem volna egy kicsit játszani a Shift-el, ezért is szántam rá ennyi időt.
Nekem is QL-62 van a gépemben, mert rá kellet jönnöm hogy hiába a jobb CPU (ZM-87), sajnos nem javít sokat a játékon.
Az integrált VGA és a videó RAM korlát szab határt.
Elképzelhető, hogy a te gépedben egy kivételes NV77 került.
Mert ugye, mint a CPU-k, az integrált VGA is lehet, jobb és rosszabb széria is.
A töredezés mentesítés nem számít nekem mert SSD HDD-m van.
Megpróbáltam "szűz" ujra rakott Win után is és a probléma továbbra sem oldódott meg.
Nem is zavart volna ha néha akadt volna, de sokszor másodpercekig állt a kép beragadt hanggal.
Azután meglódult, kezelhetettlenűl, mint egy gyorsított felvétel.
Ezek a szituk miatt nem Shift-elek.Egyébként a K10 STAT és az NV system tools 6.05 segitségével a QL-62 2300MHz-en 1.1V-on gyönyörűen elmegy és max. 87 fokra fut fel a hő.
Csak játéknál, eszközölöm a dolgot.
Még jobb mint egy RM, mert így 2000MHz HT-n és 383MHz-en a RAM CL6 (CL5-5-5-ön ketyeg!!!)
Prime95 teszt lefutott, hiba nélkül! -
Bpeter91
csendes tag
válasz
Bedczooo #15159 üzenetére
Hali!
Nem tudom hogy csináltad, nekem AMD Athlon X2 Dual-Core QL-62-es van a laptopomban szintén 4gb DDR2 memóriával bár csak 667Mhz, és egy Nvidia 9100M G videókártya 450Mhz-es maggal. Nálam időben reagált mindenre, bár a játék maga 22-23fpsnél többet teljesen alacsony felbontásban nem produkált.... sőt még a teljes képernyős módot sem engedte... pedig azzal szerintem kicsit jót tettünk volna a géppel... nah mindegy. Ismerősömnek is VR630X-e van és nem értem, de neki is rosszabbul futnak a játékok mint nálam... Az is igaz hogy én optimalizáló programokat is használok, töredezettségmentesítek stb -
Bedczooo
tag
válasz
Bpeter91 #15150 üzenetére
Nekem az NF SHIFT elég gyatrán ment a VR630-on. Minden alapon volt és akkor is későn reagált a kormányra, ha sok autó volta a pályán lelassult a játék, stb..
Pedig Turion Ultra ZM-87 volt a gépben, DDRII 800 4GB RAM, vagyis minden max.
Ja és a VGA 500MHz-en.Ennek ellenére egy rakás sz@r volt, játszani rajta.
Elment a játék de, egyáltalán nem volt élvezhető, még ablakos beállításban sem.
Win7 Ultimate 32 Bit op.rendszeren, a 2006-2009-es játékok még el döcögnek.
Kedvencem a F.E.A.R 2 3D szemüveggel! (NV system tool 6.06 segítségével).
A Need for Speed HD is nagyon tuti, szintén 3D-ben. -
krystman
őstag
Nekem egy MSI- VR 610 266HU laptopom van. És a gondom az, hogy ebbe egy Serial ATA winyó van benne, és az egész rendszer még is IDE winyónak kezeli. Viszont a Bios-ba az összesítőnél írja, hogy SATA HDD viszont ahol meg lehetne adni hogy honnan bootoljon, ott meg már csak IDE-t ír. Néztem már mindenütt a BIOS-ba is, hogy lehetne-e állítani SATA-ra, de semmi. Ilyennel találkozott valaki? Meg egy másik dolog. Ebbe a laptopba már garisan volt cserélve venti. Viszont most letelt a garancia, és megint elkezdett berregni a ventillátor. Mennyi vagy hol lehetne javítatni? Köszi.
-
törölt tag
Na, le a kalappal a fehérvári szervíz előtt!
1 hónap alatt sikerült megjavítaniuk a notim (zsanér kitört a keretből).
potom 35rugóért
De itt nem ért véget a történet.Letörték a takarófület, ami ráhajlik a zsanérra.Érdekesen fityegett, mondom a nőnek, h ez mi?Ja, ő nem tudja, így jött.Jó, mert nem így adtam le.
Hosszas szó szót követ dialógus.Aminek az lett a vége, h vissza lett küldve a szervízbe megint.Kivizsgálják, h mikor és hogyan tört le.
Nem az a pöcök bosszant, h letört, mondjuk esztétikailag nem szép.De az, h ragasztóval visszabiggyesztik, gondolva, majd otthon veszem észre.Na ez a tetvedék (jellemzően magyarisztáni) hozzáállás az b****ta fel az agyam.
Úgyhogy, most újabb forduló következik.
-
cssabaa
csendes tag
Kösz szépen a válaszokat, felteszem a 7 et, remélem nem kell napot eltölteni a driverek keresgetésével
üdv mindenkinek -
vranyek
aktív tag
válasz
cssabaa #15152 üzenetére
Van hát!
A legjobb döntés, amit meghozhatsz, ha win7-et raksz rá! Nekem GX600PX-214HU-m van, szintén lángok nélkül, és nem mellesleg 2009 tavasza óta, az első win7 béta óta win7 van fent, és valami fenomenálisan jól üzemel, magasan jobb teljesítménnyel, mint win vistával vagy XP-vel! csak ajánlani tudom! -
Coolmat
őstag
válasz
cssabaa #15152 üzenetére
Szia!
Nyugodtan tegyél fel Win7 32 bitet, mindenhez találsz majd drivert. Lelőhelyek: VGA, Hang, Wifi, Chipset, Sata AHCI (ehhez AHCI módban kell telepítened a Win7-et, előtte állítsd be a BIOS-ban). Amihez nem talál a Win7 drivert (asszem kártyaolvasó), ahhoz jó a gyártó oldalán található Vistás is.
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Egy MSI Gx-701laptopom van. Az alaplap neve MS-1719, BIOS verzió A1719IMS VER2.0A azt szeretném kérdezni honnan tudok hozzá BIOS frissítést letölteni?
-
cssabaa
csendes tag
Üdvözlet márkatársak!
Nekem van egy GX600 ms-163 as gépen (nem a lángnyelves) már több mint 2 éve használom gond nélkül(lekopogom) elhülveolvasom mik előfordulnak egy MSI géppel
Eddig vista volt a gépen de most szeretnék Win 7 32bit et tenni rá ,van valakinek erről tapasztalata hogy kompatibilisek e a vista driverek? vagy esetleg linket ahonnan letölthetek 7 hez valót.
Kösz mindenkinek -
válasz
Bpeter91 #15150 üzenetére
húzzátok fel az oprendszert tiszta alapra - telepítés előtt formázni kell a merevlemezt/partíciót -, utána a szükséges gyártói illesztők fel, és kiderül, hogy megoldódik a probléma, vagy sem...
a szerviz ilyen szinten/esetben szoftveres problémákkal nem foglalkozik - pláne, ha oprendszer nélkül lett vásárolva a noti! -
Bpeter91
csendes tag
Sziasztok!!!
Visszakaptam az MSI VR630X-emet a szervízből. Hát a lefagyás megmaradt, mármint az hogy elszineződik a képernyő és megáll a rendszer... A szervízben ventillátort és kijelző fedőlapot cseréltek (megvolt repedve). Mást nem csináltak (papíron). Annyi változás történt az egész rendszerben hogy amik eddig nem indultak el, most már mennek. Lást Need for Speed Shift stb...
A lefagyás okára van egy sejtésünk. Fizika órán újrahúztuk haveromnak a laptopján a win7-et, úgy hogy a régi fájlokat .old mappába tegye. Nos, nem kell mondani hogy egy órán belül nála is jelentkezett.
Remélem valamit ezzel tudtam segíteni. -
Bedczooo
tag
válasz
((UFO)) #15146 üzenetére
Nagyon nagy üzlet embernek kell lenni, hogy ne áresés nélkül adj el egy laptopot.
Főleg ha nem nagyker, külföld, vagy más olcsóbb beszerzésből való.
Arról nem is beszélve hogy 2 év után már fele annyit sem ér egy laptop.Nagyon nagy léptekben fejlődik a technika.
Szinte nem lehet követni, anyagilag meg pláne.Régebben, az asztali gépemre, rengeteget költöttem.
Ezt meguntam és azóta laptopom van és MSI.
Az asztali gépeimben is MSI lapok és néha AsRock lapok voltak.Ezért is választottam az MSI szériából.
A mai alap kategóriás laptopok teljesítménye, a 2 évvel ezelötti gamer kategoriát is túlszárnyalják!
-
((UFO))
tag
Nekem volt MSI notebookom hát örültem amikor nagy ár veszteséggel el tudtam adni!
-
válasz
Samanbacsii #15144 üzenetére
gyorsabb biztos nem lenne 32 bit alatt, max "működőbb"...
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
Mi a tapasztalat x600- ra érdemes feltenni W7Ultimate x64-et vagy a 32-essel gyorsabb? Most x64 van minden ok, de ha gyorsabb lenne a 32-es lehet megpróbálnám... -
Bedczooo
tag
válasz
LExa21 #15140 üzenetére
Szerintem kár erőltetni egy VR630-on a 64 bit-et.
Nekem is csak rosz tapasztalatom van a dologgal.
32 bit támogatás letőlthető a gyári oldalról.
Már csak azért is gondolom így, mert 4 GB RAM-nál többet nem lehet bele rakni a VR-be.
A 32 bit-es Win 3GB-ot lát, a fennmaradó 1 Giga meg marad a VGA-nak.
Inkább azt sajnálom hogy, nem lehet a biosban állígatni a VGA RAM méretet.
Mert a külföldi oldalakon olvastam hogy 256MB helyett 512MB RAM-ot rendelt a VGA alá valami hokusz pokuszal.
Ami valljukbe nem sokkal de, dobott a VGA futásán.
Ha már csak ott van parlagon az az 1 GIGA RAM.
Ez jobban érdekelne.Az NV system tool nem tudja állígatni, csak a CPU frekit, RAM, GPU Core és az árnyékoló órajelét.
Visszatérve a 64 Bit-re, rá kellett jönnöm, megint csak tapasztalatbó, hogy nem is használtam 64 Bit-es programokat.
Egetverő külömbség meg szerintem, sem futásban, sem post-ban nem látok a VR-en futva.Más lenne ha egy mostani csúcs gamer, vagy Moving, Média Center lenne.
Telepakolva 8GB RAM, Stb...Akkor igen, én sem hagynám.
-
Bedczooo
tag
válasz
nagypasztor #15141 üzenetére
Ez durva hogy ki ég az alaplapon a csati, általában az jelent problémát hogy a nagy hőingadozás és 100 fok körüli tartós hőntartás anyagy deformációt, kiolvadást (forrasztás) kontakt hibát okozhat.
A TL 52 31W-os de lehet hogy létezik 35W-os is, csak akkor lehetsz biztos benne hogy mi van a gépedben, ha megnézed a CPU-t.
A rajta lévő adat tábla alapján a neten utánna lehet nézni.
Pld: létezik QL-62 25W-os és 35W-os tipusban is.
A külömbség a CPU táblán az utolsó betűben rejlik! (GG=35W, GL=25W)
Elképzelhető hogy a CPU-t meg tudja nézni egy teszt progi is, de ennek utánna kéne nézni. (persze az sem tuti)Itt azt mutatja a táblázat hogy a TL52 31W-os:Katt
Sajnos ha nem jó minőségű hővezető pasztát használunk, akkor idővel romlik a hűtés hatásfoka.
A por és a környező hömérséklet ugyancsak befolyásolja az értékeket.
A hűtőpad, nekem kb: 5-10 fokot javít.NV, vagyis Nvidia.
Jelen esetben a NV77, ami egy igen takarékos és rendkívül eltalált csipp.
Sajnos mivel nem az AMD konyhályából való, ezért csak 1800MHz-ig támogatja a HT-t.
Vagyis itt el lehet felejteni pld. a ZM-87 plusz 2200MHz HT-t, mert csak ZM-86 1800MHz HT-n működik!!!
Sajnos ezt is tapasztalatból tudom
Ahogy be is harangozták ez az üzleti kategória, nem gamer.
Említettem hogy a hűtése herva és a venti egy idő után rendkívül hangos lesz.
Főleg ha folyamatosan maxon járatjuk.
Tuning minden laptop halálának az eljövetelét hozza előbbre.
Vagyis minél inkább túlhajtud, annál inkább túlhevül.
Ehhez hozzáadódik a tervezési hiba (ha van) és csatt!
A laptopok elég szűk határok közé vannak bekalibrálva, men úgy mint egy asztali gép.
Minden precizen ki van találva.
Azt viszont meg lehet említeni hogy, ha egy kevesebbet fogyasztó CPU, VGA, stb.. van a gépben, mint amit a gyár enged, akkor estleg lehetséges hogy nem okoz gondot.
Pld. a VR-ben max 35W-os CPU-t lehet beletenni.
Jelen esetben egy GL szériás 25W-os QL-62 van a gépben.
Megint csak tapasztalat alapján, 200MHz-t emelve éri el a 35W-os CPU hőértékeit.
Közben még lehet játszani az alulfeszeléssel, ami hálás az akku és a hűtés élettartamnak.
Vagyis ésszel!!! -
nagypasztor
tag
válasz
Bedczooo #15139 üzenetére
És szerinted akkor előfordulhat, amit mondtam, hogy kiégett az alaplapomon a webkamera csatlakozója?
Hol tudom egyébként megnézni, hogy hány wattos a procim? Szét kell szednem hozzá?
Nekem TL-52es van benne, és az a baj, hogy pl ha játszom vele, akkor nekem is képes 76-78 fokra felmenni! Tudok esetleg valamit javítani a hűtésemen? Lehet, hogy be kell ruháznom nekem is egy hűtőpadra, hogy ne menjen tönkre? Mert csak meg lehet ezt a tönkre menetelt előzni!Ha szétég valami, akkor hűtéssel! Meg gondolom nem szabad babrálnom a videókártyámat sem (program-tuning)! Lehet, hogy az tette be a kulcsot? Mert volt egy idő, hogy feljebb húztam!
Amúgy mit jelent az NV?
-
LExa21
csendes tag
Sziasztok van 1 MSI vr630-am és van rajta win7 64bit de a társprocesszort és alapvető rendszereszközöket hibának jelzi már próbáltam a netes keresővel is de nem talál hoz zá semmit az alap cd-t amit kaptam azon meg nincs wn7hez cuccok csak vistáig!!!
Előre is köszi a helpet!!!
-
Bedczooo
tag
válasz
nagypasztor #15138 üzenetére
Sajnos én is ezt hallottam,hogy ez a M673x széria tönkre megy.
Hasonlóan mint a régi Acer 3XXX vagy 5XXX széria.
Ott is sorozatban tönkre megy mindegyik.
Ezek tervezési hibák, amiket nem lehet orvosolni, mert csak idő kérdése.
Az Acer-nél egy I/O csipp adja meg magát (szétég), egyszer csak nem müködik a Bill, egér, USB. (annyira felmelekszik hogy, kiolvad a cspp a nyákról)
Vagyis a gép post-ol de nem lehet rajta semmit sem csinálni.Az MSI VR630 szériának is van gondja.
Az NV csipp néha kiakad (elsötétül, vagy szürke/fehér kép és csak a kikapcsolás után indul újra.
Nekem megoldotta a problémát hogy, az NV csipp és a hűtő közötti hővezetőt kiszedtem és nem hevül túl.
Ha 35W-os CPU van a VR-ben akkor szinte biztos jelenkezik a gond, mert elég nehezen boldogul szegényke a hőelvezetéssel.
Én a QL-62 és az SI 25W-os esetleg a 31W-os Turion még nem okozza a problémát.Én asztali gép ként használom a VR-t és van alatta két 12cm venti, ami alúról préseli be a friss levegőt.
Ha ölben használjuk, nem ritka a 70-90 fok terhelés alatt!!!
Mivel egy rendszeren van a CPU és az NV hűtése, a CPU nem engedi lehűteni az NV-t.
Ezt tapasztalatból tudom mivel kipróbáltam egy, VF700 vga hűtést tettem a CPU-ra, az NV-t hagytam a gyárin.
Hát nem semmi:
a CPU egyértelműen hüvösebb volt és csak teszt erejéig egy SI40 2500MHz-ig simán és max.80 fok volt!!!
Az NV 450MHz helyett 500 MHz-en max terhelve is csak 70-75 fokot ért el!Az AMD hőtermelése miatt az NV néha kifagy.
-
nagypasztor
tag
válasz
asyyxx #15137 üzenetére
Szerintem nekem is ugyanez az entertainment széria van. M673x, és sajnos majdnem másfél év után nekem is ugyanezeket a tüneteket produkálta! Először csak gondolt egyet, és mondjuk lefagyott, ha megmozdítottam, aztán már be sem indult,csak fekete képernyő, és ventillátor pörgés volt...
aztán elküldtem a szervízbe, hogy biztosan alaplap hibás, és ki is cserélték egy újra. Azóta nincs semmi baja, de azt hallottam, hogy ennek a szériának, ami nekem van, szériahibás alaplapja van, és az előző gazdája gondolom tudta ezt, és nekem is azt ajánlották, hogy adjak inkább túl rajta, de mondom az nem egészen korrekt dolog...
Kíváncsi vagyok, hogy most meddig fogja bírni.Ez már majdnem egy éve volt, de ha ugyanazt a pocsék alaplapot tették bele, ami nagyon valószínű, mert a szervízben nem csinálnak mást, akkor lehet, hogy megint eljön majd az ideje!Most úgy néz ki, hogy a webcam ment ki benne amúgy...
De az egyik ismerősöm azt mondta, hogy ezzel az alaplap hibával még lehet mit kezdeni, mert csak át kell forrasztani, és mivel már úgyis rossz volt, mindegy lett volna, csak még garis volt, azért nem próbáltuk meg! De lehet, hogy nem kell eldobnod, csak egy jó barkácsoló számtech-zsenit kell kifogni, aki érti a dolgát!Sok szerencsét hozzá!Egyébként akkor mennie kell a gépnek, ha középen egy könyvvel alátámasztod, mert az meghajlítja az alaplapot! És úgy talán érintkezik! Nekem minden esetre úgy működött, csak ha megmozdítottam, vagy túl erősen nyomtam a billentyűt, lefagyott!
-
asyyxx
csendes tag
sziasztok!
Van egy msi ex700-as laptopom, ami elvileg alaplap hibás. Ledek világítanak, kép nincs, ventillátor pörög. Még az elején ha egy bizonyos ponton kicsit megnyomtam, beindult. Szervízben nem vállalták javítását, új alaplapot ajánlottak, amit én eddig nem találtam bele használtam sem. Arra lennék kíváncsi, hogy biztos alaplap vagy más hiba is szóba jöhet?
-
válasz
Samanbacsii #15133 üzenetére
letöltöd a win 7 32 bit illesztőket, és többségében ott figyelnek a 64-es állományok!
csak mondom... -
Lehet valamit arról tudni, hogy az U270 mikorra várható?
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
Most vettem egy x600-t. Feltettem rá WIN7 Ultimate x64 -et. Simán működik minden. Mindössze egy költői kérdésem lenne: Miért nincsenek 64 bites driverek? Ennyire bíznak a WIN7 támogatásban? Csak kérdezem... -
válasz
nagypasztor #15131 üzenetére
ja, ha arról a notiról van szó, akkor bármi lehetésges...
-
válasz
nagypasztor #15128 üzenetére
az elszíneződésen kívül más jele is van, adódik hiba, vagy csak a folt zavar?
Tamás24; hol látod, hogy lecsípődött a rendszer memóriájából is 1 gb a vga irányába? a bios beállításaiban csak a saját dedikált memóriával nem rendelkező vga esetében szokás olyan opciót tenni, hogy állítható legyen az, hogy mennyit csíphet le magának a vga a rendszer memóriájából - sőt, újabban már akkor sem mindig -, dedikált vga esetén nem! dedikált vga esetén automatikus szokott lenni a dolog, de nem jellemző, hogy már alapban lecsíp a saját 1 gb dedikált memóriája mellé...
-
Tamás24
tag
Sziasztok!
Van egy MSI CX720 notink, és olyan gond merült fel hogy a rendszer memójából az nvidia 310M vidkari 1 Gb memóriát zabál a saját 1Gb-ja mellé. A BIOS-ban mégcsak hírül sincs állítható opció rá. Van valami alternatív mód ennek a megváltoztatására?
THX -
nagypasztor
tag
Valaki tapasztalt már olyat, hogy M szériás MSI-nél kiégett az alaplapon a webkamera csatlakozója? Mert én látok ott egy kis barnás foltot azon a környéken, de nem tudom eldönteni, hogy tényleg égés-e. Bár mondjuk azt sem tudom, hogy az a csatlakzó pont az-e, bár gyanítom, mert azon az oldalon megy fel a kijelző tetejéhez, mint a wifi-antennák...
És a másik oldalon csak a vastagabb kábel megy, ami meg a kijelzőé kell hogy legyen gondolom! -
szemes88
csendes tag
Sziasztok. 1 éves az msi u90 gépem, a kétéves garancia az akkumulátorra nem érvényes. Egyik napról a másikra csak tönkrement. Szervizbe volt, ott állapították meg. Hálózatról megy. Esetleg valaki tud jó ötlettel szolgálni. Hol tudok olcsó beszerezni akksit? Aki tud segítsen. köszi: Szandra
-
-
vranyek
aktív tag
Igen Kali, rendben fenn van minden, SCM is, és egyéb driverek, mindent úgy csináltam, ahogy eddig is a bő két év alatt, amióta meg van, de még sem működik a webkam...
más: szereztem 2-3 kis hűtőbordát, pontosabban leeszkábáltam egy régi asztali vga-ról, és pont beférnének a laptopba több kritikus melegedésű helyre is, a kérdésem az lenne, mivel lehet őket rögzíteni, ragasztani, ha úgy tetszik? pillanat ragasztó? esetleg szerezzek számítástechnikai hővezető pasztát, ami a proci és a vga és a hűtésük között is van? ötletek?
-
RobiGMKIV
csendes tag
Helósztok! Iszonyatos S.O.S-be kellene nekem MSI CR630-hoz webkamera driver... nem találtam sehol... lehet én vagyok a láma... valaki segítene? Nagyon kellene... köszi!!!
-
hajtömeg
aktív tag
10. próbálkozásra sem megy.
Nincs dvd meghajtója és így nem egyszerű.
Telepítettem már külső dvd olvasóról és végül pendrive-ról is,fel is megy,de 4percig bootol.
CLASSPNP.SYS-nél áll le mindig a boot.
Utána mondjuk minden oké,de ez a 4perc boot sok!
Már másik win 7 ultimate-el is próbálkoztam,ugyanez a helyzet.
Nyamindegy,próbálkozom,csak gondoltam hátha van olyan,aki már konkrétan feltette rá... -
hajtömeg
aktív tag
MSI X600-ra sikerült már valakinek windows 7-et telepíteni?
[link] -
válasz
nagypasztor #15103 üzenetére
nem írtam mást, csak a két illesztést, meg a funkciógombot!
a leírásra támaszkodtam, mert ezen típus nagyon régen járt nálam; link -
válasz
nagypasztor #15101 üzenetére
a chipset és a webkamera illesztése rendben? a gyártó által adott xp vagy vista - win 7 alá is utóbbi - illesztő felhúzva? funkciógomb által bekapcsolva a webkamera?
-
nagypasztor
tag
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Van egy m673x laptopom, és az a gondom, hogy nem látja a rendszer a webcam-et, így hiába telepítem a drivert, azt írja akár msn-en is, hogy nincs hardver telepítve. A poén az, hogy régen működött ezzel a driverrel, és rég nem használtam, és a legutóbbi újratelepítés után történt ez! Valami ötlete van valakinek? Esetleg frissítenem kellene valamelyik drivert, hogy egyáltalán felismerje, hogy van benne cam?Mert régen felismerte a hálózati kapcsolatokban, hogy van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest