- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- caplagi: Samsung S25 Ultra 256GB
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fotipupu #14198 üzenetére
a noti szériájának megfelelő letöltési részlegben csak kompatibilis illesztők vannak - feltéve, hogy nem 64 bit oprendszer, mert ahhoz nincs hivatalos gyártói támogatás, így ott bármi előfordulhat, néha úgy kell külön bogarászni az illesztőket...
illesztők letöltése; link
a szervizre csak annyit mondok; volt már rá példa, hogy elfelejtettek ezt - azt rádugni az alaplapra, elkapcsoltak rajta kapcsolót...stb. nem jellemző, de előfordult már! -
fotipupu
csendes tag
-
fotipupu
csendes tag
nos a chipset driverrel bajban vagyok kicsit, mert az msi oldalán lévővel nem tudom, mennyire a kompatibilis a gépem...
A System control Managert leszedtem, töröltem a régit, és telepítettem az újat. A gombok funkciója azonban pont ugyanaz maradt...Viszont a 47 újraindítás során felfigyeltem erre bootolásnál:
"PXE-E61 media test failure, check cable"Ez vajon micsoda? Lehet köze a kamera problémához?
(Anno volt egy alaplapcserém garanciálisan Albacomp-éknál... talán ott történt valami?) -
válasz
fotipupu #14194 üzenetére
ezen noti esetében a webkamerához nem kell külön illesztő, amit te említettél, az csak egy alkalmazás a weckamerához!
a chipset driver legyen megfelelően telepítve, illetve a system control manager illesztő/alkalmazás, a funkciógombok használatához - így elvileg működnie kellene! -
fotipupu
csendes tag
Üdv Mindenkinek,
szükségem lenne valamiféle segítségre.
MSI GX600PX gépemen nem működik a kamera.Olvastam már ezer dolgot erről a problémáról, mégsem tudom megoldani...
TehátVan olyan a gépemen, h AveoCap, tehát elméletileg telepítve van. De a program azt mondja "You have no video capture devices". Semmi gond, írtátok sokszor, be kell kapcsolni.
De nem tudom. 2 gomb van a gépen, egy szerény látásommal kamera képpel ábrázolt gomb, illetve egy P1 gomb. A kamera szimbólummal ellátott felhoz egy keresőablakot... A p1 felhozza, hogy állítsak be ide valamit. Ennek még örültem is alapból, de hamar elszontyolodtam!
A Program Files tartalmazza az AVEO/AVEO UVC Filter Driver Kit almappát. Itt két alkalmazás futtatható. Az egyik az AveoCap, ami a fenti hibát szüli. A másik az AveoSTI, ez elindít valamit, bár nem túl látványosan: tálcán megjelenik egy ikon, viszont továbbra sincs változás.
Gondoltam javítom, vagy leszedem és újratelepítem, de nem találom a gyári cd-t.
Mit gondoltok, hogyan tudom megoldani ezt a problémát?
Esetleg honnan tudom letölteni a szoftvert? (Windows Vista Ultimate SP2 fut a gépen)
Köszönök előre is minden konstruktív hozzászólást! -
Hali! Ha egy noti fogadja a Turion TL-50-es processzort (2x256 cache), akkor a TL-52 procit is fogadná, ami 2x512 cache-el rendelkezik? A gép könyvében az van, hogy Taylor processors, ami csak 2x256 TL-50. Más nincs. De a könyben az is van, hogy maximum L2 cache 1MB!
Tehát: Ha a TL-50et megeszi és bírja a nagyobb cache-t, akkor mi lehet a probléma?Semmi vajon?
-
m.zso
aktív tag
sziasztok!
Egy msi gx 720-as noti tulaja vagyok. Nálam olyan hiba adódott,h win7 ill vista telepítés után az amikor beadja az animáló töltési csíkot ( van win7 estén a mozgó win logót)a boot egyszerűen nem indul meg,csak 9 perc múlva
.Megfigyeltem. utána már megy normálisan.feltettem rá a drivereket. most egy win7 ultimate van fenn, 64 bites. Szerintetek mi a fene lehet vele,mert átnéztem a bootolási sorrendet és nincs semmi fölösleges dolog bekapcsolva benne,ami lassítaná a bootolást.Nem akarok minden indítás,ill újraindítás után még 9 percet várni,mire elindul a betöltés.
Minden javaslatot,tippet,ötletet szívesen várok.
Akinek hasonló problémája van vagy volt, annak is várom a tapasztalatait. Köszönöm -
Digitalis
senior tag
Viccelsz? Acer AS5740G-434G50MN
I5/ 4core CPU : Intel Core i5-430M 2,26-2,53 GHz, 2 x 256 KB + 3 MB
HDD : 500 GB, SATA RAM : 2 x 2 GB DDR3-1066 ATI Radeon HD5650 1GB
Windows 7 Home Premium 64 bit
WLAN : b/g/n
HDMI
LED kijelzó.
190k Br. Ez az összeállítás ezen az áron, valszeg rendesen végig bünteti a kategóriát -
rogerg87
csendes tag
Üdv!
Ugyanaz lenne a problémám mint b4rn3y-nak. GX-600-as gép és torrent közben szakad a net, sima böngészésnél nem. Win 7 van fenn. Otthon diginettel és kollégiumban valami más lassabb nettel is ugyanazt csinálja. XP-vel semmi probléma nem volt.
Valakinek esetleg valami ötlet?
Előre is köszi!
-
ElEvEn11
senior tag
Sziasztok!
Van egy számomra nehezen megoldható problémám. Az MSI VR630x típusú notimra korábban 32 bites Win 7 volt feltelepítve. Azzal nem is volt semmi problémám, ám most átálltam a x64-es Win 7-re. Nagyjából minden feltelepült leszámítva egy számomra beazonosíthatatlan eszközt, amit Coprocessor néven emleget a Device Manager-ben.
Íme:
Ezeket a 64 bites drivereket telepítettem fel.
Az MSI honlapját vettem alapul, de az Nvidia-ról szedtem le a frissebb videómeghajtókat és a LAN, illetve a Wifi cuccokat a Win 7 automatikus update-jével frissitettem. Azok rendben is vannak látszólag.
Mi lehet az ismeretlen eszköz? Hol találok hozzá 64 bites meghajtót? Tipp? -
Doki_p
csendes tag
Sziasztok! Msi ex600 as laptopba való slimtype ds8a1p dvd hez kellene nekem a gyári cx13 as firmware! Nagy segítség lenne, bárki tud segíteni kérem írjon!
Előre is köszi! -
peterrock
csendes tag
Sziasztok! Kis segítség kéne! Van egy MSi VR630X típusú laptopom. XP van rajta telepítve és nem tudom a memóriamegosztást kikapcsolni a BIOS-ban sem. Alapból 256 mb-os a videókártya benne de még 256-ot hozzátesz a gép 2 gb-os saját memóriájából, így csak 1,7 gb-ot érzékel. Örülnék ha inkább 2 gb lenne. Tudnátok valami megoldást, hogyan tudom a memória megosztását kikapcsolni? Előre is köszi
-
törölt tag
nézegetve a játéknotik piacát, érdekes gyöngyszemre akadtam...Már az meglepett, h tetszőlgesen konfigurálható...S a válságnak hála, az árak a padlón
furcsa, h ez se egy ismert márka (mint alienware és tsai)...Mégis, a belepakolt finomságok, mint a gtx285, vagy a 3 vincsi(!), meg ilyenek, bizony nem mindennapi dolgok a notik terén.
Mit gondoltok róla?
-
válasz
derdevil82 #14175 üzenetére
itt minden szükséges illesztőt megtalálsz; link
az uaa illesztőt az audio illesztő csomagjában megtalálod, a korábban leírt helyen! -
derdevil82
csendes tag
Szervusz Kali nagyon köszönöm szépen a leveledet, és ha nem gond szeretnék még egy kis segítséget kérni tőled, mivel én nem vagyok egy számítógépes zseni.
Ha tudnál nekem küldeni egy linket ahonnét le tudom tölteni ezt a uaa (universal audio architecture) mshdqfe -> win2k_xp -> us -> kb888111xpsp2.exe
Azt nagyon meg köszönném neked.
További szép napot neked, szervusz. -
-
válasz
csokEEE16 #14172 üzenetére
nem a cseréért kérnek pénzt, mert hivatalosan nem cserélnek benne videókarit vagy procit, csak maszek alapon tudod kivitelzni - a garancia elvesztésével, amennyiben még garis a notid! tehát megveszed a videókarit és a procit, majd beleteszed a notidba - illetve szükség esetén hozzáértővel teteted bele. jobbik esetben bele is teszik ahol veszed, és vagy eladod azokat, amik kikerülnek a notiból, vagy valamennyiért beleszámítják az újba - de túl sokat így nem kapsz értük...
árat szándékosan nem írok, mert nem akarom itt senkinek sem rontani az aprós üzletét!
kérdezz rá például itt; link (privátban árat is fogsz kapni) -
b4rn3y
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nem tudom, hogy volt e már ez a probléma, ha igen, akkor bocsi előre is, eléggé sok a hsz
Tehát egy MSI GX-600-as notebook hálózati kártyájáról van szó. Vista és Win7 alatt (32 és 64 biteseken is) ha viszonylag gyorsan kezdek el adatot átvinni a Realtek hálókártyán kábellel, akkor megszakad a kapcsolat, szépen le kell tiltani, majd megint engedélyezni. Digi-s netem van, tehát viszonylag gyorsan tudok például feltölteni, de amikor elkezd gyorsan tölteni akkor egyből meg is szakad. Letilt, engedélyez, és akkor pár óráig jó, ha nem csökken a sebesség. Ha lecsökken, majd egy idő után felmegy, akkor megint ez van. XP alatt ilyen egyszer sem fordult elő.
A problémám nem egyedi, baráti körömben van még két ugyanilyen gép, nekik is ez van.
Elvileg minden driver megfelelő, frissítem is őket rendszeresen, de mindegyik hálókártya driverrel ez van, soha semmi változás. Hardveres gondot kizárnám, mivel XP-n jól működik.
Valakinek ötlet?b
-
csokEEE16
csendes tag
Sziasztok!
A MSI GX700PX-200HU-nál ugye a Processzor: Intel® Core 2 Duo T7250 (2.0GHz/800MHz/2MB L2)
A VGA meg: NVIDIA® GeForce® 8600M GT 512MB-esNa most ez már manapság elég gyenge.
Azt szeretném megkérdezni hogy ennél a notinál lehet-e cserélni a procit meg a vga-t?Mondjuk én egy nVidia 9600/9800-asra meg egy 2.6 Ghz-s procira(Core 2 Duo) gondoltam.
Ha lehet cserélni a dolgokat akkor ezek kb milyen árban vannak?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Coolmat
őstag
Kis update a szervizes esetemmel kapcsolatban (ha érdekel egyáltalán valakit):
- Ugyebár múlt hét csütörtökön adtam le, ezt leírtam pár poszttal ezelőtt. Utána egyből jött egy mail, hogy felvették a szervízbe a gépet.
- Most hétfőn jött egy mail, hogy megrendelték az alkatrészt, annak a beérkezésére várnak. Remélem tényleg nem lesz több mint két hét. -
válasz
derdevil82 #14166 üzenetére
xp sp2 esetében a hang illesztése előtt szükség van az uaa (universal audio architecture) illesztő telepítésére - az sp3 már alapban tartalmazza!
az msi honlapjáról, a noti letöltési részlegéből letöltött audio illesztő csomagjában megtalálod; az mshdqfe -> win2k_xp -> us -> kb888111xpsp2.exe / ezt próbáld meg külön felhúzni az audio illesztő telepítése előtt, hátha utána már menni fog! -
derdevil82
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék egy kis segítséget kérni, ha nem gond?
Van nekem egy MSI EX600X-253HU
És volna vele egy olyan problémám, hogy miután újra rakom rajta a rendszert, az lehet gyors vagy lasu NTFS telepítés! Csak azért írom ide ezt is, mert atoll tartottam hogy telepítés közben a Windows követ el hibát de szinte kizárt mostmár hisz eddig müködöt rendesen.
Na azt akarom ki motyogni belőle, hogy amikor dobálom fel rá a drivereket akkor a hd audio drivernél ki írja azt nekem, hogy ezt a hang eszközt nem lehet telepíteni. Ő ugyan az a kis ikon megvan a jobb alsó sarokban, ahol be tudom állítani, hogy miien helységben vagyok, meg hogy miien hangzást szeretnék meg ilyesmi! De az az ikon, nincs meg amivel a hangerőt, tudom alítani!
És már annyiszor ujjra raktam a gépet, hogy az már szinte fáj, de nem tudok vele semmit sem kezdeni több, mint egy éve meg van a gép és eddig egyszer kétszer fordult csak elő ilyesmi vele, de mindig meg tudtam oldani az ilyen problémát csak most nem, megy, és már nem tudom, hogy mit kezdjek vele!
Én egy sp-2 ess Windows xp profesionált hasznáok mert ez jött be nekem eddig a leg jobban, próbálkoztam már a windovs 7 el meg ilyesmikkel, de azok nekem még nem elégé kiforrtak sajnos.
Előre is köszönöm a válaszotokat. -
ynsane
csendes tag
Üdv!
azt szeretném megkérdezni h ezek az olcsóbb celeron processzoros X-slim 340-ek mennyire tudnak 1080p-s videokat lejátszani hdmi-n TV-re kötve ill h az x430 mikor akar megjelenni hazánkban?
-
SchDerGrosse
tag
Kali, Coolmat és Varsam, köszönöm szépen az assistot!
-
SchDerGrosse
tag
Hát a dokumentumok, képek, my folder stb üres.
A computer alatt meg van egy filesystem nevü vmi ami 1.4 GB os. A 320 vincsim viszont sehol sincs.
-
varsam
őstag
válasz
SchDerGrosse #14160 üzenetére
Nem lesz gond a "bizonytalan jogtisztaságu" winnel, legalábbis én még nem hallottam ilyenről, nálam sem volt gond.
Ott kéne lennie a places-nél, de mivel nem látja a gép, ezért nincs
-
SchDerGrosse
tag
válasz
varsam #14159 üzenetére
megy akkor a szervizbe.
mint irtam egy "bizonytalan jogtisztaságu" win 7 roncsai vannak a HDDn, ugye ebből nem lesz probléma?
amúgy kiirtam az ubuntut, meg rányomtam az 'ubuntu elinditása a rendszer modositása nélkül' v vmi ilyesmire. Bejött egy sárka ablak. A 'helyek menüpont' gondolom a 'places' nek felel meg. Ezen belül hol lessem?
-
varsam
őstag
válasz
SchDerGrosse #14158 üzenetére
Ettől nem szabad hogy baja legyen, tuti vmi hardveres hiba lesz. Vidd szervízbe.
Ha már bios sem lát semmilyen hdd-t, akkor azon más oprendszer sem fog segíteni, tökmindegy hogy ubuntut vagy win7-et vagy akármit próbálsz. -
SchDerGrosse
tag
válasz
Coolmat #14155 üzenetére
2 dolog történt a laptoppal:
1. letöröltem vmi 60 GB os particiot, amin nem tudom mi volt, de mivel nem kértem op rszt a géphez, gondoltam nem kellett meghagynom.
2. töltögettem drivereket erről a honlapról[link]
firmwaret biztosan nem frissitettem
nagyon remélem h a gari megmarad.. kb 8 napos a laptop és felakasztom magam ha bukom a jótállást.
az ubuntut megnézem, köszi
-
Magnum_
nagyúr
sziasztok! nem tudjátok, hogy MSI X400at fehér színben hol lehetne venni??
-
tikki
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Kinéztem pár notit és a véleményeteket kérném hogy melyik lenne a jobb választás.
A kiszemeltek:
Acer AS5740G-434G50MN ezt amúgy 190ér meglehet kapni, csak azon az oldalon nincs ilyen részletes info:/
MSI GX620X-0W2HU 200eér kb
Asus K50ID-SX069D ez is 200 kbHa tudtok ilyen árba valami jót akkor írjátok már le légyszi.
3 közül épp használod az egyiket vagy volt vele dolgod akkor légszi írj róla valamit.
Amire kéne: vista ultimate vagy win7 alatt izmosabb játék (cod2-4-6, gta4, grid), ne szagasson annyira ha több program fut egyszerre.
Amire kiváncsi lennék: melyiknek milyen a hűtés, aksi, minőség stb.
Tudom MSI játékos noti jó a hűtés de kiváncsi vagyok a többire is.
Tudom ha játékra kell akkor ennyiből elég jó asztali lehetne, de helyhiány miatt már nem játszik az asztali.Előre is köszi!
-
Coolmat
őstag
Üdv!
Leadtam a GX600-amat csütörtökön (febr. 4) a pesti Albacomp kirendeltségen. Meglepően hamar ment az ügymenet, 10 perc alatt meg is volt a dolog. 1,5 - 2 hetet jósolt a hölgy, aki átvette a notit (csak úgy magában, se akkut se töltőt se csomagolást nem kért hozzá, pedig vittem még az eredeti dobozt is
). Remélem tényleg meglesz 2 héten belül a venticsere.
SchDerGrosse: Tölts le egy Ubuntut, írd ki, és indítsd el a laptopon live cd-ként. Ha az serm látja a vinyódat (Helyek menüpont), akkor tényleg megdöglött. Mondjuk elég furcsa, hogy csak driverek telepítésével kinyúvad a winchester, nem próbáltál esetleg firmware-t frissíteni rajta egész véletlenül?
-
válasz
SchDerGrosse #14152 üzenetére
az a nagyobb gond, hogy a bios sem látja a merevlemezt...
esetleg még egy live oprendszer alól megnézghetnéd, hogy mi a helyzet!?!? -
SchDerGrosse
tag
megcsináltam a bios frissitést, de HDD továbbra sincs..
ezek után gondolom nincs más lehetőségem, mint a szervíz.
ezzel kapcsolatban 1 kérdés. A gépen egy kalóz win 7 roncsai vannak. ebből nem lesz problémám? Más nincs rajta, csak az oprsz. Bár ha meghalt a HDD, lehet h az se..
Mindenesetre értetlenül állok az egész előtt, ugyanis a gép a legutobbi kikapcsolás ota még elmozditva sem volt az asztalról.
(a win 7 telepitője amúgy ezt irja ki mikor választani kéne meghajtót h hova települjön : "Nem találhatók meghajtók. Kattintson az illesztőprogramok betöltése elemre és töltsön be a telepítéshez egy háttértároló-illesztőprogramot)
-
válasz
SchDerGrosse #14150 üzenetére
a bios frissítése/újrahúzása; link
a bios frissítésével/újrahúzásával nem bukod a garanciát!
a free dos hiánya nem lehet probléma!
ha nem is matattál a bios beállításaiban, akkor történt valami, ha már a bios sem látja a merevlemezt! mivel a merevlemezt nem tudod kivenni, hogy másikkal ellenőrizd, ezért marad a bios frissítése, az a garancia bukása nélkül kivitelezhető otthon is! -
SchDerGrosse
tag
nem sajnos a load default sem müködik.
a merevlemezhez nem nyúlhatok hozzá, mert még garanciás.bios újrahúzás hogy történik? gondolom követem az útmutatót az msi honlapján. usbs floppym nincs sajna, csak pen driveom. a manual azt irja "a bootable USB flash
drive". Ez mit jelent? bármilyen pen drive jó ehhez?Az nem baj h le lett törölve a mellékelt free dos is a gépről?
+ egyáltalán mi köze ennek a bioshoz? ahhoz hozzá se nyúltam.
Meg még annyi h ha nekiállok matatni a biossal nem bukom a garanciát?
kösz a segitséget amúgy
-
válasz
SchDerGrosse #14148 üzenetére
ja, hogy a bios sem látja a merevlemezt! akkor gond van...
próbálj meg egy bios -> default beállítást, ha az sem segít, akkor a bios verzió frissítését/újrahúzását! ha úgy sem ok, akkor másik merevlemezzel kellene kipróbálni - már amennyiben garis matrica nem korlátozza a merevlemez cseréjét. -
SchDerGrosse
tag
win 7 el próbálkozom, de nem megy. A bios se látja a merevlemezt.
Eddig települt rendesen, a tegnapi driver mizéria óta nem megy.
Felraktam egy rakás drivert a honlapról. Nem okozhatta az a problémát?
(amúgy még az is hozzátartozik a történethez,h a gépről le lett törölve 60 GB nyi "valami" is. Fogalmam sincs mi volt rajta, de nem volt op rsz a géphez, gondoltam nem kell. De ez pl pár nappal korábban történt és azóta ment párszor a gép)
-
válasz
SchDerGrosse #14146 üzenetére
az xp esetében kell(het) külön ahci/sata illesztő, a vista és a win 7 alapban is kell, hogy települjön!
-
SchDerGrosse
tag
Hi.
A GT628 as laptopomon nekiálltam tegnap telepítgetni az MSI honlapjáról különböző drivereket. Ma kapcsolom be és nem látja a merevlemezt.
A win t se tudom újratelepíteni, mert azt irja ki, nem találhatóak meghajtók és h töltsek be háttértároló-illesztőprogramot.
Ilyenkor mit tudok csinálni? Ötletek?
-
Adrián16v
csendes tag
válasz
varsam #14140 üzenetére
ki szoktam porszívózni, de csak a nyílásokon keresztül, mivel a noti még garanciális így nem tudom szétszedni, és hallotam már olyat is hogy a porszívózástól tólságosan felpörgött a hűtőventilátor, így az meghibásodott. Sok érvet olvastam ellene, és mellette miszerint nyugodt lélekkel vagy félve essünk neki a porszívózásnak, én sem tudok dönteni ezért minimum fokozaton szoktam, most megpróbálom közepes fokozaton, háthogyha javul..
Köszi Adrián
u.i.:ti féltek-e a porszívózástól??? -
varsam
őstag
válasz
Adrián16v #14139 üzenetére
Játék alatt még okés a 80 fok, bár már ez is magas, netezésnél viszont sok a 70. Porszívózd ki legalább havonta a géped, elég sok port be tudnak szívni ami nagy mértékben csökken a hűtési teljesítményt. Ha szét tudod szedni a venti körül a gépet, akkor még jobb, mert azt is le tudod kicsit tisztítani, illetve a bordák közül szívd/fújd ki a port. Én így akár 5-10 fokot is tudok nyerni minuszba.
-
Adrián16v
csendes tag
Akkor megnyugodtam!!!
De lenne még egy kérdésem ha nem haragudnál meg érte.
Alap helyzetben a CPU hőmérséklete: 40-50˘C játékkal 80°Cig is elmegy ez természetes???
És hogy már netezésnél is felmegy 70°C ra ami miatt egyből átkapcsol a hűtés magasabb fokozatra.
Válaszaidat elismerve köszönve Adrián -
Adrián16v
csendes tag
Szia!!!!
Nah most néztem és így feljebb ugrik az adatmennyiség..Így jó csak találtam egy döbbenetes cikket a G84M es szériáról miszerint ezek a ,,kártyáknak,, a burkolata hibás anyagösszetétellel lett kifejlesztve melynek következtébenn van hiba miszerint: A hiba ugye elméletileg a gpu tokozásánál használt nem megfelelő anyagminőség, ami a hőmérsékletváltozás hatására relatíve hamarabb "elfárad", és a bios frissítés a hűtést fokozta, de van olyan vélemény (bár csak néhány forum, cikk) mely szerint ez csak kitolja az anyagfáradáshoz szükséges időtartamot..
Ezt a cikket nem tudom mire vélni és így ellégé beparáztam akkor ez most hogy is van????
Köszi a választ.
Adrián -
válasz
Adrián16v #14135 üzenetére
a szó szorosabb értelmében nincs lekorlátozva, csupán takarékos módban megy, ha nincs szükség bizonyos jellegű teljesítményre!
ez függhet; az oprendszer alatt beállított/használt energiasémától, az illesztéstől, és attól is, hogy hálózati táplálásról, vagy akkumulátoros módban megy a noti, illetve bizonyos esetben a bios alatt alatt is van energiagazdálkodással kapcsolatos beállítási lehetőség!
indíts el olyan alkalmazást, ami igényli a vga húzós igénybevételét, és nézd meg, hogy akkor mit mutatnak az adott értékek!?!? -
Adrián16v
csendes tag
Sziasztok!!!
Van egy MSI EX623X-080HU laptopom.
Már fél éves eddig nemnagyon volt használva netezésen kívül másra és most feltettem, az everest nevű programot, mellyel kíváncsi voltam a GPU-m órajelére, mivel a játékok nem kellőképpen futottak egy 512mb-os notebook kártyához képest. Az Everest ezt írta:GPU kódneve:G48M (PCI Express 1.0 x16 10 DE / 0405, Rev A1)
GPU órajele: (Geometric Doomain): 169MHz (erdeti: 475 MHz)
GPU órajele: (Shader Domain) 338MHz (eredeti: 950MHz)
Memória órajele: 100MHz (eredeti: 400MHz)
Ezekre lennék kiváncsi, hogy miért csak ennyi, vagy valamiért levan korlátozva?????
A videókártya: nVIDIA GeForce 9500M GSKérem segítségeteket!!!!!!!!!!!!!!!!
Üdv.:Adrián -
xedos
addikt
Ismét beléptem az MSI notebookosok táborába!
Nejem túl picinek és lassúnak találta a 10"-os netbookját, így kapott egy 12"-os MSI S271-et. 3éve én is szerettem volna ilyet magamnak :-)
Nem rossz kis gép. -
varsam
őstag
válasz
bothichelli #14131 üzenetére
és milyen bemenete van?
-
kozel30
csendes tag
Sziasztok! Feltettem a win7-et de webcamera nem müködik és nem is találom sehol. Tudtok rá megoldást?
-
varsam
őstag
válasz
bothichelli #14128 üzenetére
veszel egy vga vagy egy hdmi kábelt. vga olcsóbb sokkal, hdmi viszont jobb képet ad, valamint hangot is átviszi.
-
dFactor
tag
ms6855c -hez keresek akksit. tud valaki egy jó helyet?
-
bothichelli
csendes tag
Sziasztok!
MSI EX 720-as notit hogy lehetne rákötni tv-re ( gondolok ilyenre, hogy VGA/ Komponens átalakító vagy ilyesmi ) csak VGA és HDMI kimenettel rendelkezik. Próbáltam már itthon kreálni egy kábelt, de az nem jött össze, aztán majdnem vettem a laptop.hu boltban egy VGA átalakítót, de nem volt nálam elég pénz ( 3500HUF
, hogy megvegyem ezért ez is meghiúsult. Várom az ötleteket
Előre is köszi!
-
Lujza1978
tag
Szaisztok,
Szeretnék vásárolni egy MSI GT628X-447HU típusú noti, valakinek véleménye róla.
Üdv
-
Haart
addikt
Lenne egy kérdésem szeretnék segítséget kérni. Van egy msi gt735 notim. És nem tudom sehogysem beállítani hogy az összes hangszóró szóljon rajta
, mivel több van benne mint kettő. Hogy tudnám megoldani? Az oprendszer windows7 64bit. Plíz help!
-
Erasmus
őstag
egy számomra misztikus bugba futottam bele egy durván kétéves msi m670-es (ms-1632) notin, amely eddig relatíve problémamentesen működött:
a billentyűzet a bekapcsolást követő első érintés, gombnyomás után nem reagál többé, sőt a touchpad és az egyéb funkciógombok sem, egyedül a kikapcsológomb működik. ha nem nyúlok a billentyűzethez, a touchpad használható.
a misztikum az a dologban az, hogy a hiba csak az oprendszer indulását követően jelentkezik, a POST alatt nem. tehát például a bios-ba be lehet lépni, ott működik rendesen a billentyűzet, a funkcióbillentyűk is (lcd-fényerő, wlan ki-/be- stb.), de amint bootolni kezd az oprendszer (próbáltam két windowszal is), előáll a fenti helyzet. emiatt csak külső billentyűzettel és egérrel tudom használni a gépet, ami nyilván nem jó, mert hát mégiscsak egy notebook.
mi lehet a magyarázat? a bug kezdetét nem tudom konkrét eseményhez, fizikai behatáshoz kötni...
előre is kösz minden tippet!
-
cs_beno
csendes tag
Hali!
2008 augusztusban vettem egy VR601X-434HU MSI laptopot "osenes" akciós, nagyon tetszett.
Kb. egy év múlva elkezdett zúgni a hütőventillátora, itt a fórumot olvasva írták tipushiba.
Kértem a szervíztől bontási engedélyt a tisztításra, de nem lett jobb a takarítás után sem.2010 január 25-én elvittem a Bp.-i szervízbe Albacomp Frangepán utca, gondoltam lemondhatok a gépemről min. egy hónapra.
Legnagyobb meglepetésemre 2010. január 29-én jött egy mail:
Az 2010/84006 azonosítóval átvett"x" gyáriszámú
"VR601X-434HUK0807000676" Albacomp sorozatszámú készülékjavítása elkészült, kérjük fáradjon be érte a leadás helyszínére.
Ilyen is lehet?
Lehet, hogy a következő laptopom is MSI lesz?
Üdv
-
havefun
csendes tag
Sziasztok!
Játékos laptopot szeretnék venni, de nem találok a következő két géphez felszereltségben hasonlót. Azok közül, amiket eddig láttam egyikben sincs hasonló proci és videókártya, netto 230-250 (max. 300) körüli áron. Tudnátok ajánlani párat, amik felveszik a versenyt a következőkkel?
ACER Aspire 7740G-434G64MN gép, tesztet nem találtam, csak hasonló gépről: teszt
- Nem szeretném, ha zavaróan melegedne a kezem alatt nagy teljesítménynél (játék közben).
- Kijelzője melyiknek jobb?
- Melyik készül jobb anyagokból? MSI-t a tesztben eléggé leszólják a felső részének hajlékonysága miatt. ACER-ről ilyet nem olvastam, de még sosem volt ilyen laptopom.ACER-ektől kicsit tartok, több rossz dolgot is hallottam róluk, ráadásul csak 1 év garancia van a gépre, szemben az ASUS-al, ahol 2 év a garancia!
-
Imafett
aktív tag
nah eldöntöttem gx720x et veszek nagy valoszinüséggel akinek van ilyen laptopja rámirna püben hogy mégis milyen specifikációkkal rendelkezik mert nem tudom hogy mi a külömbség 028hu meg valami 01kwHU között köszi
-
bothichelli
csendes tag
válasz
bothichelli #14077 üzenetére
Hát sajna ez nekem nem akaródzik összejönni
na még egy nekifutás -
impression
csendes tag
Sziasztok forumozok!!! Udvozlok mindenkit ismet!!
Azert irok mert eszrevettem egy erdekes jelenseget MSI GX620X-060eu tipusu laptopomon. Miutan feltelepitettem az N-vidia system monitor nevu programot ami ugye a nevebol adodoan a rendszer homersekleteit orajeleit teljesitmenyet hivatott megmutatni....aszt vettem eszre hogyha az asztalon vagyok (desktop) fokepernyo stb.....akkor a progi aszt irja h a videokartya orajelei minimalisra vannak allitva....core clock 128mhz memory clock 200mhz. Ez ugy tunik h nem eleg h a vindows 7 teljesen tokeletesen akadasmentesen tudja produkalni az aero efektjeit. Mondjuk ha egy ablakot megfogok es osszevissza huzgalok(gyorsan) a kepernyon. Szinte siman megy ne gondoljatok nagy akadozasra de nem tokeletesen. Ha mondjuk a youtube-on nezek egy videot felmegy core 200mhz memory clock 300mhz. Ez igy mondjuk eleg de ha hd-videot nezek a youtube-on akkor mar megint kezd nem tokeletesen siman menni. Ha kinagyitom akkor felugrik core clock 400mhz memort 600mhz. nah igy megy minden tokeletesen. Amugy tok fura h a film mikor kicsibe nezem nem megy siman es mikor kinagyitom ugy mivel megno a gpu orajele tokeletesen megy. Asztan ha megint lekicsinyitem tovabra is tokeletesen fut a video kicsiben mert az orajelek 400 illetve 600mhz-n maradnak es nem ugranak vissza csak ha kilepek a bongeszobol. miutan nagyobb teljesitmenyre kapcsol a gpu ugye eszt azzal erem el h full-screen-be rakom a filmet, asztan az ablakok az asztalon is tokeletesen siman mozognak.
A KERDESEM az lenne hogy hol lehet beallitani aszt hogy a videokartya egyes korulmenyek kozott milyen orajeleken mukodjon. Mert mondjuk az asztalon elkelne a core clock 200mhz memory 400mhz nem az alapertelmezett kissebb. Es meg egy erdekes dolog h akarmennyire terhelem a gpu-t a windows-ban az orajelek nem mennek core clock 400mhz memory 600mhz ezzel szemben a videokartya core clock 750 memory 1050-re kepes.
KALI KERLEK VIZSGALD MEG ESZT A JELENSEGET. ELORE IS KOSZI -
Üdv!
Régen voltam erre. Kikerül hamarosan egy Ati3850 a GT735-ömből. Érdekel valakit?
-
Imafett
aktív tag
köszönöm a segitséget nem tünik roszznak
lehet rá esik a választásom
emlékszem még régebben valaki linkelt egy olyan oldalt ahol a notebook vgakat lehetett öszzehasonlitani az asztalikkal ha megkérhetném belinkelné valakimég annyihogy amit linkeltél [link] annak piros a "széle" vagy ezüst szinü csik fut rajta végig mert a bolti kép szerint piros youtube szerint amit néztem vidi ezüst meg a tapis felület is másképp néz ki
-
Coolmat
őstag
válasz
Tomi 16 #14113 üzenetére
Szia!
Szerintem jobban jársz, ha valami usb-s sticket nézel, anyagilag jobban kijössz vele. Néha teszkóban is látni 2-3 ezerért ilyesmit.
-
válasz
Tomi 16 #14113 üzenetére
írj a helpdesk@albacomp.hu e-mail címre, hogy milyen lehetőség van a ezen szériánál, és mennyiért, vélhetően gyorsan válaszolnak, és pontos infót kapsz!
lehet, hogy csak úgy kivitelezik majd, hogy a jelenlegi wifi modult kell lecserélni egy wifi + bluetooth kombós modulra, típustól függően változik az ára, de hozzávetőlegesen 6 - 16 e ft között mozog! lehet, hogy kintről olcsóbb lenne, vagy használtan is jobban megérné, de sajnos a garis matricák miatt, házilag ezt nem olyan könnyű kivitelezni...
viszont a te modulodad el is adhatod majd, ha már nem lesz rá szükség - ha kombóra kell cserélni! -
válasz
Tomi 16 #14111 üzenetére
előkészítés van a notiban; kapcsoló, visszajelzés és foglalat a modul számára - de maga a modul nincs benne! előkészítés egy ideje már minden szériában van, mivel bizonyos kiszerelésben van modul, de nem mindegyikben! azért van előkészítés, mert nem gyártanak külön házat és alaplapot csak ezért, hogy azon ne legyen visszajelzés, kapcsoló és foglalat, mert abba utólag sem lehetne beletenni a modul!
van csak wifi modul, de kapható wifi + bluetooth kombó kártya, vagy külön csak bluetooth modul is! tehát mivel előkészítésed van, így utólag is kérhetsz/vásárolhatsz bluetooth modult a notiba, csak bele kell tenni, telepíteni és kész! ha előkészítés nélküli notid lenne, akkor ez nem lenne kivitelezhető, csak külső bluetooth modult tudnál használni a notihoz! -
Tomi 16
őstag
szia! Igazad van tényleg nincsen benne legalább is ezt írja ezen az oldalon.
de akkor mért van a érintő panelján bluetooth jel.
Rem tudsz benne segíteni,s belátom neked van igazad.
meg mire értetted a BTmodult?Üdv:Tomo
-
skaccer
csendes tag
hello
Lenne egy ksi problemam az MSI m673x notimmal nemm ukodik rajta a wireless regen jo volt,csak volt benne egy alaplap csere es ami fent van az msi honlapon nekem nem mukodik el se indul a telepites valami otlet?
vagy link vagy valaki el tudna kuldeni?
kossz elore is -
varsam
őstag
EX600 típusú - vagy akármilyen hasonló - notihoz tud valaki szerelési útmutatót? A kijelző zsanérjait szeretném kicsit meghúzni, mert lötyög és nem tudom hogy szedjem szét.
-
az általad kiválasztott notin (is) azért van hdmi kimenet, mert ezen széria esetében adott, nem gyártanak külön alaplapot és házat csak azért, mert celeron procival is szerelik/szerelhetik a notit!
ez a minimum, amit szoktam ilyen célra ajánlani; link
(több szempontból is jobb, mint az msi; minőség, anyaghasználat, szerviz...stb)
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motoros topic
- Kompakt vízhűtés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- Elden Ring
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia / Magyar
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Astro / Garancia / Magyar
- Macbook Pro M3 14" 8/512GB 2027.06.23.iSTYLE jótállás
- Asus RogFlow Z13 i7, 16GB ram, 512 SSD, 3050 VGA
- MSI Vector 17 HX laptop / Intel i9 13980HX / Nvidia RTX 4080 12GB / 16GB RAM
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest