Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• atoka1

tag

Sziasztok!

Van egy óriási problémám, MSI K8N Neo4-f v3.0 alaplapom van, kb 1 évig működött benne 2x512 DDR 400 Kingmax (kétoldalas) memo. Dualban. Simán ment, elvoltam vele. Kb 1 hete megfogalmazódott bennem hogy veszek még 2x512-t, meg is vettem őket, sajnos az új ramok egyoldalasak voltak (no nem baj, majd 33 an Dualba mennek nekem). Így volt a gépben 4x512 Kingmax DDR 400, 333Mh-en Dualban. A problémák akkor kezdődtek amikor nekiálltam jáccani, ugyanis 3-4 perc után megállt a kép, se előre se hátra, megfagyott, restart, ugyanaz a hiba. Kiveszem a régi ramokat hogy meglessem hátha az új ramok a ludasak, így 2x512 üzemelt hibátlanul. Gondoltam a régi és az új ramok nem férnek meg egymás mellett. Ennek örömére sikerült vevőt találni a régi ramokra és vettem 2x512 Kingmaxot, tehát most van benne 4x512 DDR400 Kingmax Dualban, rendszert is telepítettem alá hogy minden klappoljon, sajnos a hiba ismét előjött, MOHA 2 perc után behal, WoW-al ugyanez a helyzet. BIOS alapbeállításokon fut, memória órajele Auto-ra állítva, 2T időzítés, de semmi változás. Teljesen tanácstalan vagyok. Rossz lenne az alaplap? Memtest nem talál hibát. Valakinek volt hasonló gondja? Esetleg tudnátok rá megoldást? Lehet csak egy apró beállítás kerülte el a figyelmemet vagy ennél nagyobb a baj...?

A válaszokat előre is köszönöm!

atoka

Új hozzászólás Aktív témák