Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
HERR Z
veterán
érdekes nekem 10*260-on feláll a win csak nem stabil
stabilnak csak 10*240-en stabil
de megnéztem egy másik procival (3700+) és az ugyanazt tudta mint dfi ultra-d-ben ugyanazt a 11*250@1.45V -
went@r
csendes tag
Ezt én is észrevettem. 240-es fsb-n nekem ugyan elindul a gép de nem jut el a windows töltőképernyőig. Kiírja a procit vga-t ramot stb, ugrik egyet a kép és leáll az egész. 245el pl teljesen normálisan elindul.
-
tuctuc
aktív tag
Ma raktam össze a - számomra - új gépem, és a K8N Neo4-F lett az alaplap, sakto-é.
1-2 óra próbálgatás után s939 3000+ Venice E3, Freezer64-gyel:
1800Mhz@2200 Mhz alapfeszen, 245FSB, HT4x, Twinmos Value ramok dualban,szinkronban ddr490-en 2.5-4-4-8-on @2.85V [2T].
C'N'Q tuning mellett is ragyogóan megy, mind Vcore-t (1.07V-ig), mind a frekvenciát (1225Mhz-re) szabályozza, és közben megy minden. Everest olvasás 5021pont, írás 2007 pont, megütöttem a lécet. SuperPI 2M 1:31 sec.
Külsőre meg tetszik a színe (fekete) és hogy sok ventit rá lehet pakolni (4 hely).
2 kérdés: melyik a legjobb bios hozzá? (nekem 1B-s van fenn)
mi az a PCI-E clock a biosban? (alapból 100-on van, kell-e piszkálni) -
SirRasor
addikt
Nekem is volna még 1 aprócska kérdésem: ha áramtalanítom a gépet, akkor új bekapcsolás esetén miért nem találja az USB-s billentyűzetem? Roppant idegesítő, hogy ilyenkor be kell másznom az asztal alá, kihúznom egy pillanatra a billt, majd visszadugni, s utána már működik. Ötletek?
-
went@r
csendes tag
Nemrég vettem a meg azt a lapot és k... bosszantó h nem tudom a cpu frekit lépésről lépésre állítani csak 3.3%+ 6.6%+ 9.9%+ stb ilyenek vannak a vcore optionsban. Esetleg létezik már vmi bios amiben ezt én tudom állítani lépésről lépésre? Még egy kérdés 240*11ben 5ht val elindul a gép superPI 3dmark stb minden lefut de ha ht-t átrakom 4re ami ugye ésszerü lenne, akkor nem indul el még a gép se.
Ötlet? -
XeeN
senior tag
válasz
SirRasor
üzenetére
Most Neo2 Platinumom van, amiben vígan szaladgál egy Wincsi magos 3000+ 2412MHz-en 1.6 volton (alatta nem 100%-osan stabil a proci). Mindez 9x268MHz-et jelent. Természetesen 3x HT mellet. A 9x250 viszont csak 2250MHz, ami azért valljuk, be 162MHz minusz a mostani állapothoz képest. Ezért gond, ha csak 250-et tud a lap. Csak és kizárólag ezért nem lesz ilyen lapom, hacsak valaki azt nem mondja, hogy tud nagyobb FSB-t ill Fesz az alaplap, mint 250MHz és 1.5 volt.
-
pIIrash
tag
válasz
SirRasor
üzenetére
Igen, ezt a kérdést már feltették páran (nem feltétlenül itt):
Ami hiányzik a boldogságodhoz az a Windowsban a következő lépések végrehajtása:
Vezérlőpult / Megjelenítés / Tulajdonságok / Képernyőkimélő / Energiaellátás / Energiagazdálkodási sémák: és itt válaszd a Minimális energiagazdálkodás-t!
Ezek után Core Centerben már: (Az én esetemben) 2000 MHz-ről 1003 MHz-re esik vissza! Természetesen ha hajtod a gépet, akkor arányosan elkezd emelkedni a szűkséges teljesítménynek megfelően!
[Szerkesztve] -
SirRasor
addikt
nekem max 250es fsb-t tudott produkálni, s feljebb nem is nagyon érdemes rakni, nem? a HT-nek 1000-re kell kijönnie, aminek a szorzója 5 ugyebár. namost 200x5=1000. Ha 250es FSB-vel számolsz, s leszeded a szorzót 4-re akkor megint kijön az 1000 s még mindig stabil a lap és nem kell feszkót se emelni.
-
SirRasor
addikt
nagyon hosszú a topic, ezért elnézést ha már volt ez kérdés, de 50 nap volna mindezt végigolvasni:
Cool'n'quetet szeretném bekapcsolni. Hogy kell? Najó nem vagyok annyira láma, szal megcsináltam mindent mi kell, de nem megy. Ötletek? Ez a Cool'n'quet azt csinálja hivatalosan, hogy ha nem terhelődik annyira a proci, akkor szépen kevesebb feszkót ad neki, visszaveszegeti valamennyivel a szorzót és állítja a procin lévő *támogatott* venti sebességét. Nekem ebből csak az utóbbit csinálja. De miért? BIOS-ban be van kapcsolna az enable cool'n'quiet, windows xp van, fel van rakva az A64 Cool'n'quet driver meg a core center, s azon belül is a Cool'n'quet van bepöckölve. A PowerNow! Dashboard progival meg a core centerrel nézegetem a dolgokat, de a szorzó stablian 9, és a feszkó se esik, pedig ~2-3%-os a proci terheltsége. Nagyon kéne valami megoldás, mert megsülnek a heréim is olyan meleg van s ez a kis hűtéses cucc nagyonjól jönne, mert úgyis csak programoznék, az meg nemigazán gépigényes... -
DragoX
tag
Sziasztok!
Most frissítettem biost (1.D), és most nagyon lassan tölti be az IDE eszközöket a gép.
Másnál is ez van, vagy csak nálam ? Előre is köszi. (előtte 1.6 volt)
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
Hali mindenkinek,problemo numero one:
AGP->PCIeX kényszercsere okán megválok K8N Neo2 Platinum lapomtól és egy Neo4 F tulaj leszek. Az a kérdésem hogy mennyiben marad el ez a lap teljesítményben/tuningban az nF4Ultra chippel szerelt példányoktól? És mennyire jellemző rá az azoknál tapasztalható forrófejűség,ill. az ezzel járó magas fordulat/kis méret/hangos venti?
Amire nekem szükségem lenne,az a következő:
-A jelenlegi lapomhoz hasonlóan 1.47V-al menjen benne a procim 2500on /max 1.5/
-Ne ugasson bele a memkezelésbe,működjenek az 500as memók duálban 1Tvel 500on
-Férjen el rajta a Coolink U8-120am
-A Silenceres GTO2őm mellett van egy SBLiveom,működjön a narancs slotban és béke
-Ne legyen hangos a ''kis dög'' rajta,legyen kiváltható akár passzív bordával is /jól szellőzik a kecóm-5X12cm../
Vajon teljesülnek az elvárásaim,vagy ideiglenes megálló lesz az ABIT AN8-Ultra felé
-
XeeN
senior tag
-
kd
aktív tag
Én el is adon úgyhogya valakit érdekel MSI K8 NEO4 F eladó kb 3 hónapos természetesen minden meg van hozzá 18k
-
HERR Z
veterán
hmm, ez a lap sux
most kaptam egy procit, tesónál 1.525V-on tudott 2600MHz-et
nálam 1.5V-on tud 2400MHz-et (véletlenül szinte pont annyit amennyi az E3-on is stabil volt)...........
fölötte meg halál, random fagyások, néha superpi8m stabil néha 1m se ugyanazon az órajelen
kezdek kiborulni -
kd
aktív tag
ismét van bios frissítés 1D O

-
Peetee(tm)
aktív tag
Neken is ilyen van! Bátran ajánlom mindenkinek aki gondolkodok egy ilyen lap vásárlásán!!
Vegyétek a jó cuccost! -
HERR Z
veterán
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
1a, ahogy néztem még ez volt a legkultúráltabb, úgyhogy ezzel sereg 2500-on
biztos hogy mindent faxán beállítasz amúgy? -
EndrusH
csendes tag
Üdv!
Az volt a leg elsö amit néztem az lett volan a legegyszerüb megoldás de már be frisitettem a BIOST b verzioval. -
pIIrash
tag
Szia!
Nekem egy Samsung SP2004C 200 Gb-os SATA-II van és gond nélkül felismerte!
Egész biztos, hogy aktív az a particiód, ahova a WinXp-t raktad? (Persze nyilván egyből rábököd, hogy igen, e azért hidd el jobb ha megnézed!)
Egyébként az meglehet, hogy a BIOS-t nem ártana frissíteni. De nekem az 1.0B-vel is ment! Szóval ha a Te BIOS-od nem régebbi 1.0B-nél, akkor nem a frissítés lesz a megoldás!
[Szerkesztve] -
[HUN]Tyson
senior tag
Hi!
a lapom már a 240es fsb-t sem engedi, 1.b bios, de az 1.6-tal sem volt túl jó. 3200+
Aki tuningolva használja, melyik biossal???
Ja, és 1.d-ről vmi tapasztalat?
[Szerkesztve] -
Target55
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy msi k8 n diamond lapot és raktam bele egy a64 x2 3800+ procit.
Szerintetek kell majd a biost frissítenem vagy úgy jó ahogy van?
-
pIIrash
tag
A Fixues issue-ban annyít ír, hogy a Full Screen Display logót cseréli!
És valóban! A lap dobozán látható űrahajós, kalandozós, obi van kenobis kép csillan meg a szemünkben a gép indulásakor!
Már ha be van állítva a Full Screen Display Logo [ENABLED].
Jó lenne ez a képesdi, csak válthatnának már színmélységet, mert így elég ramatyul néz ki szerencsétlen! Na nem baj, majd az új fajta BIOS-okban! -
kd
aktív tag
ismét van bios frissítés 1d

-
EndrusH
csendes tag
Ok csak hogy magányában nem nagyon hajlandó müködni ha egyedülinke rakom be és masternak nem akar bootolni.
-
EndrusH
csendes tag
Üdvözlet mindenki!
Mit tudtok ennek a lapnak az sata2 höz való viszonyáról? Mert a személyes tapasztalatmom és a gyakorlat is azt mutatja hogy nem ismeri
( peddig rá van irva)telepíteni teliti az op rendszert csak már nem butol. BIOS frissités elég volna? Vagy valakinek van tapasztalata eben?
&Ru§I-I -
pIIrash
tag
Igen a memóriákat (két 533-as) most akarom elcserélni két 400-asra!
Valóban. Az egy Quadro 1300-as! Most vettem rá egy VF700-Cu-t, mert a gyári hűtés hangját egy startoló űrrepülőgép hangjához tudnám csak hasonlítani.
A chipset hűtéshez vettem egy réz Primecooler videókari hűtőt! Tiszta réz és 2* akkora. A ventije pedig pótméterrel szabályozható. Kicsit kisebb a lyuktávolsága, de csak 2-3-mm-rel. Majd egy procihűtőhöz hasonló megoldással fogom felfogatni! Már úgy is minden moddolt a gépben! ez már nem oszt nem szoroz!
Ha sikerül megcsinálni, akkor minden 30 fok vagy az alatt lesz a gépben, ami sztem egy igen jó teljesítmény! És mellé még halk is lesz (max 18 db)! Persze a ház moddolása kb. 12.000 Ft-omba van, + vga-, chipset hűtő, stb. kellélek 20.000 Ft-ból jöttem ki! Viszont halk és tökéletes hűtésű gépet kaptam eredményül! -
Looney
csendes tag
Helo
Nos 1 sztem csak ddr400al tudod rendesen hajtani, elvileg ezt irják az msin hozzá :
Supports dual channel DDR 266/333/400, using four 184-pin DDR DIMMs.
• Supports a maximum memory size up to 4GB without ECC.
• Supports 2.5v DDR SDRAM DIMM.
Az ott egy Quadro kártya? nájsz
én egy kék nb-47 zalmann passzív bordát tettem rá
és a fotókból ítélve kb pont annyi helyed van neked is mint nekem volt.
A borda jó, csendes, kézmeleg bár én nem húztam a chipfeszen.
sztem akék felfér neked is az egy ezresbe fáj -
ricskopf
csendes tag
és nem vagyok láma, kiteszteltem otthon hogy pcie slot körül van a baj és pénteken ezt meg is erősítették a boltban, KICSERÉLTÉK!!!!!!!!!!!! és megy a rendszer!!! nagyon morcos kis konfig lett! a 6800 pont milyennek számít 3dmark2006ban?
-
reset
senior tag
Hali! Az NF 3 Ultra chipkészletű MSI Neo 2 deszkámban sosem hepciáskodott a CoreCenter. Az NF 4 SLI-ben, akárhogy konfigurálom, egy idő után felugrik és hibát jelez. (CPU driver fönnt van, Cool'n' Quit a BIOS-ban engedélyezve, energiagazdálkodás a minimálison....)
Mi lehet az oka az izgágaságnak? A CPU szorzót jól kalibrálja....semmi bajom nem lenne vele, ha nem ugrálna föl - hibát jelezve...Nem lehet valahogy ''kilőni'' az ugrálást? A hangjelzést el lehet némítani, de az ugrálós kedvéről nem tudom leszoktatni....
-
pIIrash
tag
Sziasztok!
Két kérdesem is lenne hozzátok:
1. Elkövettem életem első ballépését vásárlás területen. Vettem tegnap 2*512 Kingston DDR2 533-as RAM-ot. Felesleges mondanom, hogy nem viszi a lap (bele sem megy ugye)!

(Úgy emlékeztem, hogy lecsó hiányában nem vettem meg anno az 533-as RAM-ot, ezért meg sem néztem, hogy jó lesz-e bele. Na mind1.)
Szóval az érdekelne, hogy milyen és mekkora RAM-ot tudnék max belerakni ebbe a lapba?
Mert itt olvastam olyat, hogy valaki egy Kingmax 500-assal használja, stb.
Mert, akkor elcserélném a megfelelő RAM-okra a két Kingstont.
2. Kérdésem.
Nem találtam konkrét választ arra nézve, hogy milyen chipset hűtést lehetne rávarázsolni a lapra. Itt egy kép az övezetről!
[link]
Ide kellene bepréselni vmit, ami nem hangosabb, mint 18 db. Mert ha kész a moddolt ház, akkor 1 14-es venti és a táp 12-ese szívja el a meleget és két 12 centis hozza be a hűs airt a házba. Fordulatszábályozva mindegyik ... így a hangjuk nem haladja meg a 16 db-t. Viszont a chipsethűtést meg a porszívó vidkarihűtést leállítom, akkor szinte elkussol a gép! Ezért legalább a chipset hűtésre kellene megoldás! Ha már a videókarit nem tom megcsinálni!
Válaszokat előre is köszönöm!
[Szerkesztve] -
ricskopf
csendes tag
lámalámalámavagyok
áááááááá most hívtak a boltból, nincs semmi baja, fel is ment rá egy xp. biosban be volt kapcsolva állítólag az autotuning és ez volt a baj. (én matattam ennél a résznél a biosban, de azzal a szándékkal hogy kikapcsoljam, pont a húzásból származó problémák elkerülése végett, mindjárt t..önszúrom magam)
köszi a segítő javaslatokat, és bocs hogy saját hülyeségemmel pörgettem pl HERR Z-t
ha minden jól megy este helyzetjelentést adok az új rendszerről. thx all -
ricskopf
csendes tag
na ma is okosabb lettem. én még a régi nforce2-es tudatban cselekedtem végig az xp installok során, azaz bőszen nyomtam az f6ot az install elején, hogy a satás vinyómat majd lássa az xp. az nforce4 viszont idének láttatja az összes satát, így nem kell f6olni. ezt a boltban mondta a szervizes. eléggé kapkodnom kellet hogy még odaérjek, nem volt időm kipróbálni az új floppydrive-ot hogy visszaflesseljem a biost, csak kikaptam a lapot meg a procit és rohanás, mert 7ig vannak nyitva. 6:15re odaértem, azt akarták hogy hagyjam ott, de nagyon szenvedő arcot vághattam, mert végülis megnézték. visszatette rá az eredeti biost elmondta amit az elején írtam és beláttam hogy biztos én vagyok a hülye megint. ok minden, otthon összerak, indít, és mit látok? nálam előtte nem volt bekapcsolva a logo a biosban. most bevolt, és mit látok, szemetel a kép. vízszintesen vörös pöttyök csíkokban. ez gondoltam még nem lehet videokártya a boot legelején, de azért kipróbáltam egy 6600gtvel is és ua. szép mi?
és akkor mi lesz? megveszek egy alaplapot, szar, visszaviszem a boltba és egyből szervízbe viszik és várhatok 2 hetet hogy megcsinálják? nem kellen újat adniuk? már mindenre felvagyok készülve.
reggel viszem nekik nyitásra, munka utánra talán lesz eredmény. -
ricskopf
csendes tag
amúgy meg ne aggódj, már eleve rosszat tettem fel magatól, az 1.c-t. ezután már nem tudtam biosba se bemenni és ekkor mondtad hogy tegyem vissza az 1,a-t, amit végülis a floppy hiba miatt nem is sikerült. most indulok haza, szedem szét és go a boltba, majd este jelentkezek a fejleményekkel.
-
HERR Z
veterán
válasz
ricskopf
üzenetére
én a miaz h V 1.0-ból azt hittem hogy neked is 1.0-ás lapod van nem 3.0-ás...arra más bios való, lehet azzal kúrtad el a lapot

-és lehet miattam
-
de az hogy gyárilag se ment rá winfos az nem normális, szóval lehet már csak azért is cserélni kellene vmit..
neo4 platinum ver 1.0: 4 pci 1 pci-e 16x, 4x 1x dual gigabit lan 8 sata
neo4 platinum ver 3.0: 4 pci 1 pci-e 16x, 1x 4x NINCS 1 gigabit lan 4 sata -tehát ez felszereltségileg ua mint a FI a 4x pci-e-et leszámítva
a neo4 fi v1.0 ua mint a plat 3.0 de van rajta egy pci-e 4x slot
neo4 h az a neo4-F folytatása vélhetően, vagyis még firewire sincs rajta...
-mivel 1.0-ára kérdeztél elég logikus volt arra következtetni hogy az van neked, sehol se írtad hogy neo4 h vagy ver 3.0
pcb 3.0 = ver 3.0 vagyis az új biosok kellenek rá -
ricskopf
csendes tag
thx HERR Z ! az a baj hogy ez egyre jobban hw bajnak tűnik. az hogy eredetileg se ment rá semmiféle winfos már jelent valamit, vagy nem?
lécci világosíts fel a következő témában:
az msi oldalán 3 nforce4 ultrás lap van.
-msi neo 4 platinum (pcb 3.0)
-msi neo 4 platinum (pcb 1.0)
-msi neo 4 fi (pcb 1.0)
az én alaplapomra az vagyon írva hogy msi-7125 ver 3.0 és msi neo 4 h.
ha most ez egy új 3.0 verziójú lap, akkor miért kell a régi bios, miért nem jó az új?
a pcb 3.0 egyenlő a verzió 3.0val?
este még próbálkoztam, sikertelenül, az a furcsa hogy a biosupgradenél még ment a floppy, viszont ma reggel összedobtam a régi gépem és abban is ugyanazt csinálja. véletlen egybeesés? Beszéltem a bolttal ahol vettem az alaplapot és többi cuccost, mesélem a tüneteket a boltosfiúnak és tök vágta, sztem látott már ilyet. Bekérte az alaplapot és a procit, du viszem nekik. -
ricskopf
csendes tag
és akkor most jó bios tettem fel vagy sem?a file neve a floppyn w7125nms.1c0.
-
ricskopf
csendes tag
jujj, csak visszább kellet volna olvasnom, a h már ok, thx
-
ricskopf
csendes tag
winfos van, elég új, ahogy néztem még az nvidia raid vezérlő is benne van, most du. mikor próbáltam megint installálni és lököm be a lemezt azt mondta hogy kösz de van újabb. viszont ugyanott, még a textüzemmódos részben, mikor azt írja ki alul hogy Starting windows, megáll mint a szög. ez már lehet nem sata probléma lesz. ráadásul úgynézki jól megszívattam magamat. gondoltam jó lesz majd egy biosupgrade. a kártyát msi neo4fi-nek vettem, magára a lapra meg az van írva hogy msi neo 4 h. természetesen mielőtt ezt észrevettem letöltöttem a fi-hezvaló bios és rá is nyomtam.
azóta nem bírtam bejutni a biosba...bevág egy platinum logot, bejön a kép,felismeri a videokártyát,procit, leszámolja a memet,ide-ken végigmegy és akármennyire nyomom a delt egy villogó kurzorhoz jutok fekete alapon. benyaltam vagy benyaltam. pfff. mi ez a h széria? és tanácsot várnék. a rátolás után volt áramtalanítás és bios reset is. szétszedtem összeraktam. itt már csak a piócás ember segíthet? hogy lehet ilyenkor akármilyen másik biost rátenni? -
HERR Z
veterán
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
de számísd bele h a lap félremér...meg biosok között is lehet difi...
everest pedig pontosabb
amúgy meg bőven lehet 50-55 fok a tuning akadálya -
HERR Z
veterán
válasz
ricskopf
üzenetére
tesónak volt hasonló gondja....nos...neki egy új VERZIÓSZÁMÚ win xp sp2 oldotta meg -érsd az összes frissítés driver bele legyen integrálva stb...
raidet ne kapcsold be ha nem kell, ez winfosgond..
pcb 1.0 azt jelenti hogy még az eredeti w7125 nyákra épül, amin van pci-e 4x az új 3.0-án pedig nincs, illetve az a lap teljesíti ezt a RoHS nehézfémsótiltó hülyeséget...meg ahoz más bios kell -a pci-e 4x hiánya miatt is.. -
ricskopf
csendes tag
Sziasztok,
Most újítottam vasat, egy MSI Neo4Fi-t, AMD x2 4200-vel és egy Gainward 7900gt videóval.
Összerakás, nagy örömködés, xp install, a sata vinyóhoz kellő cuccokat megetetem vele floppyról és egy nagy fekete képernyőt kapok eredményül. Szépen olvasta befele a device meghajtókat, elér a FAT kezelő betöltéséig, majd az NTFS kezelő betöltéséig és ezután nyekk. bal felső sarokban villog a kurzor fekete alapon. mit tegyek???
A Biosban akkor is be kell kapcsolni a raidet, ha nem raidbe akarom installálni a vinyóimat, csak szeretnék egy satásat használni?
Mit jelent a Pcb 1.0 az alaplapok jelölésénél? ez a deszka verziószáma?
előre is köszi a segítséget -
HERR Z
veterán
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
hát ez a hűtő tényleg elég harmat, egy artic freezer 64 lehet segítene rajta...hány fokos a proci amúgy, terhelve?
-
[HUN]Tyson
senior tag
Mostanában már nem túráztam rajta (akkor kellett volna, amikor a garázsban +2-5fok volt
, így nem emlékszem a pontos értékekre, de asszem kb. 1,45-1,5v a fesz, és vmi 22xx-23xx -et sikerült elérni, nememléxem milyen szorzó x fsb-vel.
Lehetett volna több feszkót nyomatni? Nem valami komoly hűtő van rajta, Glacialtech Igloo 7300 light [link], lehet ebből kéne komolyabb? -
HERR Z
veterán
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
mennyit megy mennyi fesszel?jah és melyik bios van fent?mert ab ac vérszar ahogy néztem őket..
-
HERR Z
veterán
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
hát sok fesszel(1.65V) meg vízzel, de ez a proci elég hurkagyurka úgyhogy kicserélem egy e6-ra ingyér hátha az többet tud..
ht-t ramot visszavetted?fesz mennyire ugrál, mert pl nekem elég durván -főleg dfi után ahol betonvolt- -
HERR Z
veterán
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
jah a procc vezérli a videjókártyát?

mert az északi hídba még az is beletartozik....
amúgy lehet szabályoznibiosból a venti fordulatszámát szal nem kell semmi ellenállás meg semmi barkács -
[HUN]Tyson
senior tag
Hát egy hűtőcsere megoldja a problémát, valami jó kis paszívat barkácsolni rá, vagy venni valami gyári megoldást. Vagy esetleg megolajozni a meglévőt.
Vagy lehet kapni ilyen kis ellenállást, amit beteszel a csatlakozója elé, és akkor csökken a fordulatszám.
Az nem északi híd, mert a K8-nál már a proc magábanfoglalja az addig északi hídnak nevezett kacatokat.
[Szerkesztve] -
ngb
csendes tag
Hi! Nekem van egy K8N Neo 4 Platinum alapom, és azon van egy kis venti (északi hídon ha jól tudom) ami a gép szerint 6000 pörög. Az elején még jó volt, de mostanában eléggé megnőtt a hangja. Mit lehetne csinálni vele, mert rohadt hangos lett, és kezd kicsit idegesítő lenni. Plz help!
-
reset
senior tag
Occsó sli-re nem gondoltam...bár biztosan össze lehetne barkácsolni. Előbb-utóbb adatik olyan hardver, ami passzol bele...Jelenleg K8N Neo2 Platinum lapom van...az olyan extra fekete NYÁK-on virít...a Neo4 H pedig olyan piros, mint mikor bort hány az ember / Ennyi magas röptű indokom van hirtelen...

-
HERR Z
veterán
már hogyne lenne fent.....msi k8n neo4 plat v3.0
elvileg környezetkimélőbb anyagokat használtak az elállítása során.....
a pci-e 4x -et leszámaítva ua. mint a FI...
[link]
Más: Tuningba melyik bios vitt a legtöbbet, egy azon procival?mert ez az 1A borzalmas van amikor halál stabil 2600-on valamikor pedig befagy
-
kd
aktív tag
és lőn bios update 1c
( semmi változást nem tapasztaltam ) -
reset
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem egy MSI K8N Neo4 FI-t...amikor a dobozt otthon kinyitottam, akkor láttam, hogy ez Neo4 H és nem FI...azt már látom, hjogy a PCI 4-et lespórolták róla...Van valakinek ilyen lapja...Az MSI honlapján nem is szerepel...sürgős válasz kellene...Reklamáljak vagy ez is jó lap? Köszi....
-
Ulrik
tag
Hello!
Lenne egy olyan kerdesem, hogy majd lesz egy ilyen lapom FI-s es a kerdesem, ha veszek a procira zalman cnps7700cu hutot, akkor az nem takarja be az elso ket memoriafoglalatot?
-
kd
aktív tag
MSI K8 NEO4 F laphoz kellene valami tuning bios a gyári 1.B az halál stabil de tuning terén megse közeliti az abit an7 lapomat. Talán valami más biossal sikerül

-
Dirnyo
csendes tag
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
Hát megköszönném ha leírnád mert eléggé nem vágom a témát még!!!
-
Ferra
csendes tag
Emberek !
Segítségre van szükségem .
A cucc.: MSI K8N Neo4 F Platinum
AMD 64 3500+
Veritech DDR400, 2x512
Sapphire ATI Radeon X800 GTO Fireblade R480
LG DVD Writemaster
Maxror 160 GB rpm 7200
Q-Tec. 650 W táp
Aerocool T1000 a procihoz
Zalman Cu/Al VGA-hoz
AeroCool Engine II ház
Kettő hónapja kínlódunk a géppel, már SP1 és SP2 Windows is volt rajta, origi driverektől a legtutibb tuning programokig, jogtiszta NOD, stb.
Bizonytalan a gép működése, kétszer nem bootol be egyformán, üzem közben gyakran kék halál. Alaplapi bios már frissítve van.
( egyébként hogyha jó napja van, 3D Mark 05-ben hozza 6900 pontot )
Találkozott-e már valakai olyan bios verzióval, ami eleve vírusos volt ?
Vagy valaki ismer-e olyan vírusírtót, ami célzottan biosban is tud keresni ?
Help !
[Szerkesztve] -
Dirnyo
csendes tag
Csá
tudna nekem valaki abban segíteni hogy hogy lehet ebbe az alaplapba egy régi biost betölteni mert a procimat 3500 nél fejjeb nem engedi pedig régen engedte 4000 ig régi biosszal de tönkre ment az alaplap és szervíz után már sajna új biosz került rá!!!!
Nagyon kéne a részletes info.

-
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
Peetee(tm)
üzenetére
Te aztán meg tudod hozni az ember kedvét hozzá

-
Peetee(tm)
aktív tag
CSak ajánlani tudom mert nekem is ilyen van!! és én nagyon szeretem! bármit tud a kicsike ami egy átleg felhasználonak kell!
csácsá
-
Peetee(tm)
aktív tag
Hi!
Én rendelkezem ilyen lappal. Nekem nagyon bejön. Csak jókat tudok róla írni.Szerintem ár érték arányban tökéletes választás. Azokra a feledatokra amikre te szeretnéd használni, csak ajánlani tudom, mert én is csak hasonlókra használom! Tehát hajrá ez egy tökéletes lap egy picit többet nyújt mint amire szüksége lenne egy átlag felhasználonak, de zsír a deszka! Bios frissítéssel még a SATAII is működik
, ha szerencséd van nem kell!
Mégegyszer csak ajánlani tudom! Tuning ezerrel, stabilitás és erő sugárzik nekem belőle! Hajrá!!
csácsá
Új hozzászólás Aktív témák
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

én egy kék nb-47 zalmann passzív bordát tettem rá
-
, így nem emlékszem a pontos értékekre, de asszem kb. 1,45-1,5v a fesz, és vmi 22xx-23xx -et sikerült elérni, nememléxem milyen szorzó x fsb-vel.