Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Krystal_s

addikt

válasz ledgeri #67386 üzenetére

Én most nem szerettem volna semmi szakmai komolyabb magyarázatot adni, csak egy gyors egyéni észrevétel volt.
    Inkább úgy kellett volna írnom, hogy NÁLAM is egyértelműen 2-3-szor annyi CPU-t használ a Firefox egy komolyabb pl 4K Youtube videó lejátszása közben, mint az Edge. A GPU integrált (Intel® UHD Graphics 620), de engem az most nem érdekel milyen módon és melyik, hogyan tömöríti, mert a végeredmény a lényeg és az nagyon gáz így a Firefoxban. Egy notebooknál ez sokat számít. Meg sem érzi a chromium alatt, miközben FF alatt terheli, bekapcsol a ventilátor...

De így is használok gyorsítótárat a RAM-ba, ami elég szerintem és nem íratok ki lemezre olyan adatot, amire nincs szükségem. A böngészőt kb hetente 1-szer indítom újra. Gyors netnél nem érdekelnek a gombok, logók stb. Egyedül itt a PH-n vannak ilyen gondok, de ez a PH bugja egy ideje, amikor első betöltésnél nem mindig tölti be az avatarokat, képeket, ezért rá kell frissítenem.

MÁS:
    Most nagyobb gondom, hogy új rendszerre új Firefox-ot telepítettem, mindent szépen beállítottam és kis idő után nem reagál a Könyvjelzők mentésére, azaz nem tudok könyvjelzőket menteni, amíg nem indítom újra.
    Régen volt már ilyen és akkor megoldotta a places.sqlite törlése, de most semmi. Könyvjelzőket is töröltem... :(

Új hozzászólás Aktív témák