Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-06-16 16:30:14

LOGOUT.hu

Mozilla Firefox

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38711) utas666 válasza EmptyParadox (#38710) üzenetére


utas666
tag

Régi Opera is eléggé testreszabható (about:config, ini fájlok), bizonyos részeken (gombok, felület) talán még jobban is. Egy csomó funkció (fülek helye, oldalpanel, könyvjelző felvétel itt, összes link az oldalról kereshetően) ott alap, itt addon. Sajnos már nem fejlesztik tovább, az új (Ch)Opera meg röviden szólva nem ilyen, és bár lassan dolgoznak rajta, nem 100% hogy a nekem kedves irányba halad. Meg persze azért az ff híres a kiegészítőkről és tényleg sok olyasmi is van amire máshol nincs alternatíva (kedvencem az SQLite Manager, komolyam mondom az mindent ver, annyira szép és logikus, hogy még a dedikált progikat is kidobnám miatta, ha a shell-menübe is beépülne :)) ).

Host fájlt most nem osztanám, mert egyrészt attól félek nagyon off irányba vinne, másrészt eléggé meg van pakolva megjegyzésekkel, kicsit szemetes is, ahogy évek óta csak sebtiben dobálom bele a sorokat. Bár van rendező elv és kommentek, de azok csak a belső használatot segítik. De! igazából szívesen osztok meg belőle részleteket, kíváncsi lennék mások véleményére is mit mondanak róla, de inkább nem ebben a topikban kéne.

Egyébként van egy a host-nál is erőszakosabb szűrés, a saját DNS szerver 127.0.0.1-en, IP tartomány szűrések, regexp DNS filter (pl.: dnskong)
Ilyesmit akkor használok, ha nagyon meg kell kerülni valami CDN-eses megoldást és ez már inkább a privacy felé mutat, nem csak reklám tiltás.

Nyilván egy ponton túl nem igazán lehet jól szűrni. Egy darabig mehet az addblokkos bűvészkedés <element> tagek alapján meg minden, de a végén azért Promó Ottó csak betalál és mégis marad karbantartás.
Ezért én nem is szűrők mindnet, csak ami tényleg zavaró, ezt azért már nem kéne kategória (ha nem a gyors pénz, hanem inkább nagy mell, akkor nem zavar hogy mozog :P ), vagy ha játszadozok és nézem, hogy mennyit lehet úgy szűrögetni, hogy még működőképes maradjon egy oldal (pl. google birodalom). Eddig még nem nyúltam addblokhoz, mert régen az Operában volt beépítve katt a képre, ki van szűrve megoldás és amit az nem tudott, azt megoldottam host fájlból. Aztán rászoktam a host fájlra és csak azt használtam.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.