Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csongi

veterán

válasz 7Sony7 #150624 üzenetére

Valtozni fog.
    A legajosok, indulas elotti melegitese 20w olajjal tobb idot ker. A vastagabb olaj egyebkent is.Nem mai darabok ezek, nem tuni milyenek a belso allapotok.
    gyari javaslat 10w40, de a jelenlegi homersekleti viszonyokat nezve itthon mar mar sivatagi a klima.
    Ezert javasoltam a surubb olajat.

Nem tudom milyen gyarto termeket akarsz hasznalni.De ha a 20w olajjal hidegen a kuplung nem old ki rendesen, akkor a 20w nem jo valasztas.
    Huvosebb idobe rosszabb lesz. Ez nalam is jelen van, a15w csereltem 10-re.

Eleg szeles skalat ad meg a manual. De mar tudjuk a 20 as felesleges.

Egy jo minosegu olajjal a 10w-40 is kivallo valasztas, ha nem vereted, es nem tolod neki tartos palya tempoba. Ellenkezo esetben, erdemes az 50w olajat valasztani. Ez is surubb , szoval a fokozat valtas szerintem erzhetoen valtozhat.
    Az elmondasaid alapjan ez nem lesz eletszeru nalad.
    Szoval vissza tertunk a javasolt a10w40 hez. :).

Ezeknel a levegos karbis technikaknal a hideg uzemi indulasnal jobban oda kell figyelni. Ez Nem burgman, ott nem veszed eszre milyen a motor homerseklete.
    Itt turelmesebbnek kell lenni. Kezi a dusito, meg kell tanulni kezelni. Nem ordongosseg, de neked kell a kornyezeti viszonyokhoz igazitani a dusitott uzemet.

Tapasztalatom szerint, mikor dusito nelkul ejtesre stabil az alapjarat, akkor mar az olaj is eleg folyekony, es erezhetoen konnyul a valtas, jo olajjal.
    Ettol fuggetlenul, lehet lemegy 2-3 olaj csere es gyarto kiprobalasa, mire megtalalod azt, ami a te motorodnak a legjobb, es a te tudatod is megnyugtatja. :)

[ Szerkesztve ]

• Topiccsendőr

addikt

válasz 7Sony7 #150624 üzenetére

A 20w50 a leheto legolcsobb olaj.
    Ha sebessegbe rakod es leall, akkor valoszinuleg egyaltalan nem hasznalsz szivatot, ami egy karburatoros motornal, hideg allapotban szukseges, vagy a karburator teljesen el van allitva.
    A 10w a hidegoldali viszkozitas, tehat vagy a szivattyuzhatosagi hatarhomersekletet, vagy a 40fokon mert folyossagot mutatja.
    A gs 500 ba egyebkent 10w40 et ir elo a gyarto.

Explosión de dos tiempos

Új hozzászólás Aktív témák