- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
-
LOGOUT
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
Semmi ertelme valaszolnom, mert nem arra megy ki hogy infot gyujts,hanem hogy igazad legyen, de legalabb annyit profitalhatsz a topic vitaidbol, hogy legalabb utananezel annak, amirol vitatkozol. Igy tobbet tudsz meg a temarol, amit arra hasznalhatsz, hogy a sajat igazadat bizonygasd
Az sv futomuvenek emlekeim szerint nincs nyomofokozati csillapitasa, csak huzo. A gsxr nek van mindketto. Ez nagy elony a gsxrnel. Mivel en pont ilyen fajta futomuvel versenyeztem az mz kupban, biztos vagyok abban, hogy ki lehet hozni valami kozepszart belole. Azt hogy kihasznalod, azt nem gondolnam. Az nem kihasznalas, ha nem ertesz hozza es nem vagy tisztaban a hataraival, es direkt belemesz rossz beallitassal olyan helyzetekbe. Pl puha rugoval satuzol es felkoppan. A gsxr azert kurta meg a kezed, mert allt az eleje. Azert nem tudtal vele kanyarodni. Kozutra nem jo a feszes futomu, es sokszor a puha rugot probaljak orvosolni a nyomofokozati csillapitas betekeresevel, es lesz egy kokemeny eleje ami egy kalap.szar. Nem csak azert, mert a csuklodnak nem jo. Hanem ugyanugy nem koveti le a huplit. Az, hogy te bizonytalansagot erzel az svnel, nem biztos hogy nem koveti le. Nagyon konnyen ossze lehet keverni a nagy rugoutat a kerekcsuszassal.
Persze felulsz egy feszes futomure, teljesen azt hiszed h ez a jo. Jobb erzes, ha nem nyeklik nyaklik a motor, nem erzed az instabilitast, de normalisan beallitva a nyeklo nyaklo motorral is lehet menni baromijo koridoket. Sokkal jobb a gsxr futomuve, de meg ha szar is, ugy erzed a feszessege miatt hogy az a jo.
Szoval ha idot szansz ra es beallitod.rendesen sokkal jobbat lehet menni az sv vel. Soha nem lesz egy gsxr futomuve. De ennyivel elintezni, hogy nem jo mert szar... -
Topiccsendőr
addikt
nagyszeru. akkor ezt ird meg valamelyik motorgyartonak, mert te jobban tudod, hatha tudsz segiteni nekik, hogy hozzak a szamokat
a parttalan rinyalas egyfolytaban bazz.a kis sv d elso villajahoz. nem csereltel meg benne soha olajat. nincs benne valszeg hozzad valo rugo. nem egy csucs a villa, sot fapados. de ha egy mz vel lehet normalis koridot menni, ne mondd mar hogy az sv villajat kihasznalod. meg csak karban sem tartod. nem hogy beallitanad.
-
Topiccsendőr
addikt
en azt elhiszem, hogy te nem latod az ertelmet, de mint mondtam, ott az emberek ezzel foglalkoznak. te meg nem. nem hiaba lett ez igy. a te kezedben nincs annyi informacio, hogy velemenyt alkoss. illetve alkothatsz, csak minek? az egy nagyon szuk, sajat szamodra belathato valosag alapjan alkotod, es persze, az lenne a legjobb ha ingyen sor lenne es jonofelfogogat. de ez nem igy mukodik.
ugy latom ujabb ismetlodo tema utotte fel a fejet.
-
Topiccsendőr
addikt
miert, egy sima gsxr villat ki hasznal ki?
vagy meg a te sv villadat? meg azt is keves ember. meg olajat sem cserelnek benne. sot, a sulyukra sem cserelik a rugot.a japan motorgyartok mar reges reg jeleztek, hogy tul olcson adjak a sportgepeket. ez biztos vagyok benne h deficites nekik szinte mindig. kb 2005 korul nyilatkoztak hogy ezt nem lehet tartani. es nem is akarjak.
az meg hogy nekunk draga. valoban. pont leszarjak, magyarorszag nem piac. az itteni kornyezetbol ne idnulj ki, nem ide keszulnek. elhiszem hogy neked szimpatikus egy olcsobb sportmotor. de most ezt megint leirtad?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Archer #58205 üzenetére
ha lenne igeny hasznalt sportmotorokra, hoznanak azt is. en lennek az elso
valoban szukul az ezres fiatal sportmotor piac.
a kovetkezok miatt is tobbek kozt.
legyen az idealis alommotor,
a primerhajtas lefogazo, hengerfalmalaszto, olajzabalo nagy kedvencem, sc 59 2008 bol.vagyonszerzesi illetek: 97 500
eredetvizsga: 17 000
forgalmi engedely: 12 000
teljesitmenyado 78 600
kotelezo biztositas: mindenkinek a fantaziajara bizom.ha fiatalabbat veszel, csak az, hogy all a garazsban, elvisz ketszazezret.
hat kinek kell ez? -
Topiccsendőr
addikt
Butabb? Vegulis utcaisitott motor. Mondhatjuk butabbnak. Ebbol a gorbebol en nem kovetkeztetnek semmire.
Az a vegfordulat kisebb stressz az alkatreszeknek. Mondhatni megbizhatosagi kerdes.
Versenyhasznalatra visszaterve. A viszonylag keveset forgo es hamar leszabalyzo verseny v2 eseket is tudjak vezetni. Mashogy kell banni vele, ennyi. Siman lehet versenypalyara menni. Mivel levagtak a.fordulatot, annyival kevesebb lesz a loereje is. De ennyi.6M ert en sem ezt vennem, hanem hasznalt panigale s t. De leginkabb nem vennek ilyen dragan motort. Inkabb 3 normalisat, amit foldhozvaghatok. De a jarmuiparban akkora penz van, hogy ezt kikutattak, mire van szukseg. Rondabban fogalmazva, neked van egy velemenyed, ami igazabol oket nem erdekli, mert jobban tudjak nalad, mi a dorges. (ne nezd hulyenek oket ... Is
)
-
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
Mivel nincsenek szamok, ezert nem nagyon latni, hogy mit aldoztak fel. Az biztos h ezres motornal pont nem ez a maradek 500 rpm az, amit hasznalsz, versenykorulmenyek kozott max tiltasig akkor forgatod, ha pont ugy adja ki egy fektav, amikor mar amugy is lefele megy a nyomatek. A nyomateogorbet nezve ez sima tiltas elorehozas, vezerlesbe nincs belenyulva.
-
Topiccsendőr
addikt
nos, mivel en probaltam ezt a satufek es kanyarodast, ebbol indultam ki. te nem probaltad, csak allitod az ellenkezojet. ez nekem fura. az arroganciat tobbek kozt erre es arra ertettem, hogy siman elhiszed magadrol, hogy ugyesebb vagy egy abs nel. hulyenek nezed a gepet, es a fejlesztoket. ez az arrogancia. nem az hogy csunyan beszelsz valamirol. valoban velemenyunk van csak. pontosan. es epp ezert szeretnem idekeverni a statisztikat. amig nincsenek szamok arrol, hogy mennyi ember szenved balesetet abs miatt, es mennyi ussza meg abs el, addig siman johetek a biztonsagi oves temaval. Nincsenek szamok a kezedben, ami alapjan leszurhetnel barmilyen kovetkeztetest, hogy mennyire karos az abs. es hogy mennyire kell felni tole. aztan meg te mehetsz barmilyen treningre, ha beszarsz, ramarkolsz a fekre. te is.
van erre vonatkozo statisztika a kezedben hogy az abs nem ennyire egyertelmu? -
Topiccsendőr
addikt
ertem. erre mondtam, hogy kikerulhetted volna satufekkel, mert nem fikazol el. erre is jo az abs.
ezt mutatta nekem pont a haverom. satuval kanyarodni nagyot, hirtelen. persze ez csak a feltevesem. nem voltam ott. es plane nem abban a parhuzamos valosagban, amikor abs es motorod van. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito- #58123 üzenetére
kecskemeten voltam 2-4 fokban is, igaz nem slickkel, hanem heidenau RSW vel, nekem tetszett. jo idoket lehetett menni.
sztm nincs olyan, hogy felesleges. vizes hideg aszfaltra nem mennek ki utcai gumival, illetve kakucson vigyaznek a porra. foleg a te gumiddal. ha sokaig nem hasznaljak a palyat, akkor tud csuszni. kb 1 orat korozgetsz, utana jo lesz. -
Topiccsendőr
addikt
igen. es ha anyamnak fsza lett volna akkor most en sem lennek itt.
mf nel a tipikus elso elmart fek jelenseg volt.a veszfek. amit mindig is mondogatok. 99,9% a az embereknek igy viselkedik. kiment az eleje es elcsuszott. hogy mi lett volna ha... ebbe nem erdemes belemenni. az en velemenyem az, hogy a borruha az aszfalton kepes volt annyit lassulni, hogy ne legyen baj, akkor gumival aszfalton is kimozoghato.. tehat ha nem csuszott bele, akkor le is fekezhetett volna, illetve el nem eses es fekezes kozben akar ki is kerülhette volna.ABS el. ugyanolyan feltetelezes, akarcsak a te velemenyed, ebbol nem erdemes kiindulni. amit jol fogalmaztal meg, hogy vannak hatranyai biztosan, viszont az eddigi erveleseidben direkt ugy allitottal be eseteket, illetve igazabol az ervrendszered arra volt felepitve, hogy az abs neked nem jo, es te a defenziv vezetesi technikaddal, illetve a veszfekezesre felkeszultsegeddel sokkal jobban tudod venni az akadalyokat, abs nelkul, mint abs el. egyaltalan nem voltal objektiv ez ugyben, es meg abs es motorral sem volt tapasztalatod. valotlan dolgokat allitottal, csakhogy bizonyitsd a velemenyed helyesseget, pl kanyarodni es veszfekezni nem lehet egyszerre, stb.
ez nagyon antipatikus, kisse arrogans. ezert valtasz ki ilyen reakciokat masokbol sztm. ha csak ennyivel elintezed, hogy jo az abs, de vannak korlatai, es nem minden helyzetben javit a helyzeten, az meg elmegy. csak a szamokat nem tudod, hogy a baleseti statisztikaban ez hogy jelenik meg. tehat van egy elkepzelesed, ami em biztos hogy objektiv, es a helyen van.
nagyon hasonlo a biztonsagi ov kerdes is. van amikor ol, es van amikor eletet ment. es vannak a hivok, akik nem kotik be magukat, kiindulva egy nagyon kis valoszinusegi szambol. -
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Teasüti #57874 üzenetére
Nem erted. Egyreszt a generator onmagat korlatozza. Nagy fordulatnal egyszeruen letesteli a fesszab. az aramerosseg csakis a rendszer ellenallasan mulik. De az koppon megy mindig. Max a forduoatszammal novekedhet a feszultseg es ezert az aram, de a fesszab ezt szabalyozza. A generator pedig onszabalyzo. Egy bizonyos aramrossegnel tobb nem fog megjelenni a tekercsekben, lenz torvenye miatt.
A fesszab pedig a 14.4v akkfeszultseget figyeli. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Teasüti #57863 üzenetére
nem vagyok villamossagi szakember, de az eddigi ismereteim alapjan ez nem egy szam lesz, amit megirnak. az egesz rendszert kell szamold. van egy feszultseged. van x fogyasztod. a Generator annyi aramot fog "termelni" i=u/r amekkora ellenallas van a rendszerben. az allandomagneses generatorok mindig koppon mennek. nem tudnak tobbet vagy kevesebbet termelni. nem gerjesztotekercses, hogy le lehessen kapcsolni. ezt igy nem lehet megallapitani.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Golota #57808 üzenetére
Nem ertem ezeket a dolgokat, amirol beszeltek. Motort vasaroltatok. Azon fuj a szel. Ne mondjatok mar h nem lehet turazni egy nakeddel. Egy barominagy gs szelvedovel persze kenyelmesebb, de azon meg nem latsz at rendesen bizonyos korulmenyek kozott. Kezd olyan lenni ez, mint amikor bemesz egy veresszaju hangrendszer topicba, es elmondod hany nm a szobad, ahova hangszorot allitanad, es azt allapitjak meg, h a te szobadban meg beszelgetni sem lehet. Kezd elszabadulni nagyon ez a hulyeseg
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito- #57703 üzenetére
Nem akartam kiforgatni a szavaidat, srry. Egesz egyszeruen arra probalom felhivni a figyelmet, h az, hogy bizonyos hibak jellemzoek egy modellre, az nem azt jelenti, h az osszesnel megjelenik ez.
Egy modellen belul is nagy a szoras. Eppen ezert ez a megbizhatosagi kerdes tul bonyolult ahhoz, h ki lehessen jelenteni barmilyen markarol hogy ez rossz, ez jo. Tul sok a valtozo. Es az atlagember rengeteg dologrol nem is tud. A premiumkategoria kritizalasa nem azt mondom, h mind irigysegbol szarmazik, de ha belekerdezel ezekbe a sztorikba, mindig arnyaltabba tudnak valni. Pl 10e km utan lefogazza a kardant. Ez siman garis kerdes innentol. Tudom hogy problema, de nem az van, h ott allsz es megint kicsengeted a penzt egy ujabb kardanra. Itthon ervenyesiteni az erdekeidet megint mas kerdes. Ez barmelyik markanal megtortenik. Mert szarragas van. En annyit tudok mondani, h amikor szetszedtem a regi gs sorozat vagy az ujabb gs bol egy peldanyt, ott aztan olyan derekszog parhuzam volt, hogy a japan elbujhat mogotte. Technikai fejlettsege elvitathatatlan. Vannak hibai, biztosan. De leszarozni csak egy hozzanemerto fogja. Amit nem tudok megallapitani, h barmely nemzet barmely modelljei kozott milyen kulonbsegek vannak. Ezt megallapitani nagyon nehez. Hatalmas adatbazis kellene hozza. Es mindig oda jutunk, h hullamzo minoseg van mindenhol. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bogyó bá' #57706 üzenetére
Igazabol en sem koszonok senkinek, hacsak nem nagyon nagyon lassan megyek, es nagyon kihalt az ut.
Kozlekedes kozben figyelni kell annyi masra, ezzel nem fogom magam bajba sodorni.
Sokszor latom azt, h a szentendrei masik felerol mar koszonni akar vmi mazsola, es kozben nem figyeli mi tortenik elotte. Nem egyszer keveredik az ilyen ember rafutasos balaesetbe, mert annyira motoros akar lenni. Legutobb egy teherautot fejelt le majdnem emiatt egy srac, mert annyira motoros volt, hogy mindenkinek koszongetett. Erre semmi szukseg.
Ennyibol meg nem erdemes megitelni egy embert.
Ha akarsz haragudni rajuk mert tobb penzuk van, hat tedd azt. De ilyen szempontokat minek vizsgalsz? Csak felkurod magad. Ne legyel mar zsembes venember, ne legyel egy kurvanagy negativ hullam.van egy jo motorod. Orulj ennek.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito- #57698 üzenetére
tehat azt allitod, hogy sokkal tobb BMW megy tonkre aranyaiban, mint barmilyen Japan gyartasu motorkerekpar?
tudom hogy vannak ezek a jelensegek, amiket leirtal.
de en meg nem tudnam allapitani, hogy aranyaiban melyik milyen hibarataval dolgozik.
mert ehhez ezzel kene foglalkozni tobb tiz evig. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bogyó bá' #57687 üzenetére
ertem en, de mitol jobb ha a primerhajtasod lefogazodik a fotengelyrol es blokk szet, fotengely csere? vagy mitol jobb az, ha malik a hengerfalad? vagy az ha torik a vazad? ezek leteznek japanoknal is.
ezzel nem nagyon tudsz mit csinalni.
ertelmetlen most ezen rugozni es kopkodni, mert nem lehet azt mondani az osszes BMW re hogy szar, mert nem az, es nem lehet ugyanezt mondani egy amcsira. mert van akinek az a jo. az hogy ilyen draga... hat egy bminosegi bulit tartanak, ahova szerenyebb fizetessel rendelkezok nem lephetnek be. de ez nem az o bajuk, mert megelnek -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bogyó bá' #57682 üzenetére
az az igazsag, hogy ezt igy kijelenteni nem lehet.
azt nem mondanam, hogy megbizthatatlansagot kapsz.
japanoknal is van gond. nincs olyan Motor, aminek barmelyik szeriaja ne szenvedne valamilyen bajtol. nincs tokeletes Motor. azt alairom, hogy vannak bajosabb tipusok, de ez tul sok tenyezotol fugg, es nem lehet rahuzni meg egy adott tipusra Sem. a hullamzo beszallito alkatreszminoseg miatt Sem. de igy hogy Japan az jobb, igy meg plane nem lehet kijelenteni ilyesmit. egy tipusnak a szeriajan belul is akkora kulonbsegek tudnak lenni.most mondhatnek olyat erre az ervre neked, hogy egy bizonyos Japan motort itthon vissza Sem hivtak, csak hagytak hogy elkurodjon, aztan usse a tulaj az asztalt. legalabb azt visszahivjak
-
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Khaosz55 #57509 üzenetére
erre van egy szelep az olajpumpa utan, egy rugo egy golyot nyom, ami nem ereszti el az olajat, de a pumpa el tudja tolni a rugot. nalam is ez van, valszeg ezt a szelepet kell kicserelni. nalam valamelyik szomszed kihivta a katasztrofavedelmet emiatt, mert azt hitte kigyulladt valami.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Something_ #57495 üzenetére
Az mar foglalt. Ktm
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
boogie84 #57484 üzenetére
tudod mennyi mocsok kell egy pumpanak, hogy ilyet csinaljon?
rengeteg. el kell rohasztanod a tankot ahhoz, hogy lecsokkenjen a nyomas es akkor is csak magas fordulaton jon ki.
az Akku tud ilyet csinalni. amit mondasz. egyaltalan nem biztos, hogy Akku, de en kevesebb eselyt latok a pumpa tomodesre. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
ujskodas #57346 üzenetére
Persze, hogy jobban terheled, de nincs ezzel semmi gond. Rengeteg alkatresz van meg, amit fel lehetne sorolni, h jobban kopik. Es akkor mi van? Ez egy sportmotor. A vezerlese, minden, nagy fordulatra lett tervezve. Nehany f4 ben meg tud kotlani a feszito 30 e kornyeken, de ez a hullamzo alkatreszminoseg, nem a terheles. Siman okoskodott, eleteben nem forgatta ki pirosig semmilyen jarmuvet? Nevetseges amit mond.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bogyó bá' #57331 üzenetére
sztm ezt nem a gyárban csinálták.
ez inkább valami otthoni hozzáértő.
legalábbis a magyarországi tapasztalataim ezt súgják.én suzuki kereskedésben rendeltem, de mindenképp forgalmi alapján kéne rendelni, mert nem egyszer rossz alkatrészt rendeltek nekem, és a suzuki nem tudja visszavenni.
3 éves fiatal gépekben dexion salgó polc puha csavarokat találtam. hogy miért? nem tudom. az itteni motorok ilyenek. igénytelenség van
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Mizsala #57279 üzenetére
Osszesen ket fajta emelopadon dolgoztam, ugyhogy sajnos nincs nagy tapasztalatom ezzel kapcsolatban.
Amit bogyo linkelt az elsokerek szoritoval jonak nez ki, hasznos ha nincs kozepallvany a motoron/robogon es nem kell szopni hogy helyezd el a motort hogy legyen a talcan a sztender is. Es nem valami biztonsagos oldalsztenderrel szerelni.
Velemenyem szerint 2m nel jobb ha hosszabb. Mire felrakod kozepallvanyra a hatulja le is log. Nagyjabol ennyi jut eszembe. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Something_ #57272 üzenetére
Falco nehany eve televagott egy kamiont bekokainozva egy egzotikus orszag utjan egy egzotikus sportautoval. Sajnalom, ott nem lesz csizma. Esetleg egy amy winehouse koncerten?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78 #57178 üzenetére
en volnek a nagyokos.
uzenem neked hogy egyaltlan nem biztos. nem uzemszeru hogy szital. a kormanygatlo nem erre valo. arra valo, hogy ha elkonnyul az eleje es valami meguti ne csapkodjon be.
egy beleszaros szerelo, aki nem akar eltolteni sok idot a vizsgalassal, ramondja hogy jo. te nagyokos.
ugyanez Volt a dt 200 asomnal. nincs semmi baja. 140 nel beszitalt. meghuztam a nyakcsapagyat, 140 felett is atomstabil. mindenki mondta ra, hogy ez ilyen, mert enduro. hat nem. -
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
egyértelműen nyerne a nem abs es motor.
de a versenykörülmények nagyon sterilek. viszont ha te egy olyan pilóta vagy (es te olyan vagy) aki nem tolt bele a motorozásba tízmillio forintokat, nem tudsz olyat fékezni szárazon. és ami a lényeg. vizesen vészféknél (tehát amikor az életbenmaradási ösztönöd miatt satuzol, ami a primitív agyból jön, reflexből, nem pedig végiggondolod) mindenhol jobb az abs. fogadd el, hogy ezért csinálták, nem azért, hogy 1 sec el jobbat menj.
te is emiatt estél pofára. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah #57113 üzenetére
Bregyo kurzusan voltam tavaly, ott o is ezt meselte, h pannoniaring celegyenesnel azert halt meg egy nemet, mert a 190 esnek jelzett gumi 200 as volt es meg meg is nyult annyira, h teljesen elment az utanfutas.
Becsapkodott es elesett. Erre azt mondta viszont, h rossz futomubeallitas, mert tudnia kell, mi tortenik. Rosszul volt belove a motor a gumihoz.A fazer siman lehetett nyakcsapagyas. A vaz ennyitol nem csinal olyat.
-
Topiccsendőr
addikt
Tehat szerinted a surubb olaj (vagy uj, vagy hideg) olajfilm retege nem annyira stabil, mint a meleg higabb olaje? Mit nevezunk olajfilm stabilitasnak? A 4 gorgos tesztet nevezhetjuk annak? Vagy ott is csak az ep adalek reagal? Az olajfilm stabilitasa nem ilyen egyszeru dolog. Akkor is vedi a henger-dugattyut, ha az olajfilm egesz egyszeruen reagal a hore, es tovabb polimerizalodik mas nehezebb esztervegyuletekre. Ez nem olajfilmstabilitas. Nem merheto.
A dugattyuk hideg allapotban 4 szazados illesztesuek. De dezaxialva vannak, hogy ne csapodjanak a hengerfalnak. Ott az olajfilm vastagsaga mi? Szoroolajzassal viszik fel. Ott a film stabilitasa az, amennyi ott ragad, mert polaros molekula.
Nagyon elkopott dugattyut is csak hallod hogy hangos, de nem razkodik semmi.
Elobb gyanakodnek arra, h a kuplungkamellak nincsenek kisulyozva, vagy bizonyos kuplungok eseten nem pontosan vannak a lamellak berakva, az tud nagyobb remegest okozni, de a te motorod eseteben ilyen nincs.
Ez kisulyozatlansag. Ezt nem tudod olajjal orvosolni. Ezek miatt vannak a kulonbozo hengerelrendezesek. A rezgesek miatt. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125 #57100 üzenetére
Jol tudom, h nem egykerek volt. Nekem eleg sok kormanycsapkodasom volt utcan.
Veletlenul sem forgatom ki a szavaidat. Nem kell egykerekezni, hogy ez megtortenjen.
Eleg egy nagyobb gaz es elkonnyult elso kerek egy erosebb motoron. Ami sok embernek egy teljesen uj informacio. Es ez kisebb ereju motornal nincs meg. Csak erre szeretnek ramutatni, h megis ajanlgatva van az eros motor kezdeshez. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78 #57083 üzenetére
akkor hasznald a gepet ugy hogy nyakcsapagyas es szital, baszki gratulalok.
minek vettel motort ha nem telik a fentartasara? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78 #57080 üzenetére
nemnem. elviszed szepen szerelohoz.
azt se tudod hany Nm re kell huzni. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Daywalker #57076 üzenetére
nalunk a szervizbe kerulo motorok 70% nyakcsapagyas volt, es a tulajok nem vettek eszre. a nagydob rajta, de a futomu az le van szarva.
volt olyan, hogy a kormany kozepen beallt, annyira be volt verode a csapagy. erre a tulaj azt mondja, "azt hittem ez harom allasu kormany" jobb bal kozep. true story!
es tenyleg nem veszik eszre ezt a legalapvetobb dolgot.
siman azt hiszik hogy nem romlik el soha a motorjuk. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78 #57072 üzenetére
csak meg kene huzni azt a nyakcsapagyat akkor, nem?
hihetetlen hogy milyen allapotban vannak a gepek, es nem veszitek eszre -
Topiccsendőr
addikt
tudom, hogy mit hittel, hogy tapasztaltal, mar tobbszor leirtad ide is, es mindig fogom a fejem, amikor olvasom.
neked valami mast jelent a remeges, vagy teljesen más dolgot erzel, amit az olajra fogsz.
es ez az olajteszt, illetve velemenyezes egy olajrol a sportmotoron. igazabol pont oda illik. -
-
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125 #57023 üzenetére
epp ezeket a dolgokat kell megszokni es megtanulni egy erosebb motornal. hogy ha odahuzod akkor ilyen tud tortenni szar uton.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
cicaslany86 #57013 üzenetére
bekotesi rajz kene.
ha nem kotitek be a fekete kabelt, leall a motor ha gyujtaskapcsolonal leveszitek a gyujtast? -
Topiccsendőr
addikt
nem kene szitalnia. nyakcsapagyon kene huzni valszeg. egesz egyszeruen nem tudsz rola es log a csapagy.
a gatlo nem erre valo. hanem arra, ha agresszivan gyorsitasz ki, es elkonnyul az eleje, esetleg elemelkedik, es akkor kapsz egy uthibat, amitol keresztbe rakod le az elso kereket, akkor szital be. magatol nem szital be.
csillapitashoz nincs koze. esetleg beleszolhat az elofeszites. -
Topiccsendőr
addikt
En csak azt a fos dobozt vettem eszre...
-
Topiccsendőr
addikt
ahhoz, hogy rendesen használd, kell egy kittet venned, és utána már nem street legal, és buktad a garanciát.
a honda mérnökei azt nyilatkozták, hogy nem akartak kompromisszumot kötni, ezért egyáltalán nem az utcára hangolták a szívóoldalt. ők ezzel magyarázzák ezt a teljesítményt. ez nagyon homálykodás.
Nekem az a véleményem, hogy csupán szívóoldalon nem lehet elveszíteni 60 lóerőt.
egész egyszerűen ilyen lóerővel lehet úgy megcsinálni, hogy ne hulljon szét. Valószínűleg tovább fogja bírni, mint egy desmosedici, aminek egyébként már nem azért, de a vezérlése ugyanaz, mint a GP motoron. a vezérlési idők biztosan nem, de az a motor közelebb van a gp motorhoz, az is egy teljesen más kipufogórendszerrel és megpiszkált motormenedzsmenttel tud 200 lóerő fölé menni, természetesen az utcai használatra ugyanúgy alkalmatlan lesz, és ugyanúgy bukod a garanciát. nincsenek csodák.
mégis a sajtó azt mondja, hogy ez a honda az, amit használnak a GP-n. ez a motor nagyon messze van egy gp motortól. ráadásul japánban 75 lóerős. akárcsak az nr 750 volt.
biztosan nagyon igényes műszaki megoldások jellemzik a motort, de egy gp motor soha nem lesz utcán. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Archer #56446 üzenetére
Nekem ez tovabbra is fura hozzaallas.
Van egy sportmotor. Azert, hogy konnyu legyen, draga konnyufemeket hasznalnak, aluminiumot, magneziumot, higy minel jobb suly/loero aranya legyen. A loerok miatt a fordulatszama is nagy, es a kompresszioviszonya. Keves anyagot kell hasznalni, nagy terheles alatt.
Mert a cel az, hogy gyorsan lehessen vele menni, viszonylag olcson.
Ilyenkor a te igenyed a kovetkezo: nem erdekel, oldjak meg, hogy olcso legyen, eros legyen es gyors.
Ilyen nincs. Draga anyagok, pontos illesztes, igenyes konstrukcio. Minel igenyesebb, annal inkabb szervizigenyes. Minel parasztabb es kokorszaki egy technika, annal hatekonytalanabb, de annal inkabb igenytelen. Csodak nincsenek.
A sornegy meg egy olcso tobbhengeres konstrukcio, aminek nagyon jo a kisulyozottsaga, vibraciomentes, termeszetesen a 6 henger a legjobb ilyen celra, de az baromi draga. Premiumkategoria. Szoval egy kompromisszum.
De ha 5000 nel elvaltod, elmegy szazezret minden. A kawa is. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Archer #56375 üzenetére
Ezt igy kijelenteni nem lehet, hogy mennyit bir.
Mivel van egy forditott pszichogiaja, a sima szivo motorokhoz kepest biztos nagyobb ereje van, epp ezert senki nem fogja kuldeni. Azaz, pont hogy kimelve lesz.
A sornegyet nem neveznem lufinak. Az egy nagyonjo konstrukcio pl sportmotorokhoz.
A hatarai inkabb a kobcenti limit miatt jonnek ki.
A kawasaki azzal, hogy csinalt egy feltoltos motort, szakitott azzal is, hogy azt higgye sok hozzanemerto ember, hogy ugyanazt a motort veszi meg, amivel vilagbajnokok is mennek.
Ez nekem tetszik. A 200 loerot amugy is mar csak hatalmas kompresszioviszonyokkal es nagyon bonyolult motormenedzsmenttel lehet elerni. Es ott mi van 5-10 ev mulva? Ha megkimeled. Amikor egy lambdaszonda lassabban reagal, es mas feszt produkal? Ugyanez az osszes kis szenzornal? Az sem marad ugyanolyan orokre. Locsolni kell a lovet ilyen motorra, ha gyari allapotot akarod, mese nincs. Az, hogy mukodik, az csak egy dolog. Es nagyon tipikus az is, hogy egy sportmotort innen nezi a legtobb ember. Hogy 10 ev mulva mi lesz vele. Ez nem az a kategoria. Egy kompresszoros motor meg nem egy kozepkategorias motor. A muszaki megoldasai igenyesek, epp ezert draga fenntartani. Egy olyanhoz kepest pl aminek nincs feltoltojeMagyarorszagon epp ezert egy darab sem fog elkelni belole. Nem oda csinaljak, ahol a tescos szatyor a kormanycsutkan van, amikor megy vele a tulaj hazafele.
A sornegy nem a hengerelrendezeseben bukik meg. Az siman egy konstrukcios mod. Mi a kepletben az a resz, ahol a legtobbet lehet hozni? Az effektiv kozepnyomason. Hogy tudod ezt a szamot novelni? Vagy kompresszio viszony emelessel, vagy feltoltes javitassal.
Pelda. 2004 es 999rs bol 188 loerot hoztak ki. Nem 1200 kobcentibol, hanem 999ccm bol, v2 bol. Kompresszioviszony: 15.8:1
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125 #56154 üzenetére
Az olajadba egyfolytaban femreszelek kerul. Mert kopik a valto. Teljesen felesleges felni ilyesmitol.
Ha luftot valtasz, es a kapcsokerekek osszecsattannak, vagy kerreg, akkor termeszetesen kopik.
De azert van a motor, hogy hasznald. Ettol nem kell felni. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Archer #56115 üzenetére
Sajnos nem lehet ezeket a gyartasi hibakat markakhoz sem kotni.
A hondanak is tortek a vazai a 954 nel, a lengovilla bekotesi pontnal pl. A suzukinak is volt egy k5 os gixer szeriaja, a kawanak is egy er 6 ja.
Vezerles atugrasai is vannak nagyonsok markanak/modellnek. Foleg az olcsobbakban adja meg magat a vezlancfeszito. Generator alloresz is eleg gyakori mindenhol. Valto fokozat hibak is mindenhol.
Epp hogy sikerult. Hatalmas a szoras minosegben egy markan belul is. Rengeteg alkatresz, rengeteg beszallito, akik ugyancsak nem tudnak ugyanolyan minosegben gyartani.Nem lehet tudni mit vettel. Aztan ott a hasznalat modja. Ha hasznalod el fog romolni. Ha elvaltod 5000 nel, ki fog menni minden a vilagbol.
Mivel nalunk altalaban a jarmuvet vasarlo emberek nagy szazaleka azt hiszi, egy jarmmuvet megvenni egyszeri koltseg, ezert nagyon erzekeny mindenki arra, hanyszor kell hozzanyulni.
Ez valahol ertheto, de akkor a sportmotorokat ne vegye ez a reteg, de ezt meg torzitja a fassag, ami omlik a szaklapokbol, hogy 300 e km t meg tudsz tenni egy 250 es egyhengeressel. Total valosagtol elszakadt gondolkodasa van az embereknek egy jarmu gondozasaval kapcsoltban, illetve az uzemeltetesi koltseg tekinteteben. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
wolfnet #56103 üzenetére
Es mivan ha siman a primerlanc szakadt el?
Kicsereled es megy tovabb ki a vilagbol. A problemak a hozzaallassal vannak. Hangrol nem lehet megmondani, hogy mi az ami rossz. Szet kell szedni. Es lehet venni zajos motort, nyugodtan. Csak tudni kell, mi a baja, es ennek megfeleloen arazni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- LEGO klub
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Ülőgarnitúra 3-2
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest