- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
-
LOGOUT
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
seimon
tag
Elméletileg a szerződés amit aláírtak a következőket tartalmazza:
- optikai internet 100%-os lefedettségben. (igen kis falukban is 1000 lakossal is akár.)
- 2018 végdátum.Egyébként is 2020-ra mindenhol elérhetőnek kéne lennie az optikának.
Nem szélessávú internetről beszéltem ADSL-t is hívhatják annak, optikáról volt szó.
-
dnyl
csendes tag
"Politizálni nem szeretnék, de az új fejlesztési terv szerint 2018-ig mindent le kell fedni optikai kábellel, ezt a Telekom alá is írta."
"A fejlesztési terv - legalábbis ami nyilvánossá vált belőle - nélkülöz mindenfajta konkrétumot, azt leszámítva, hogy a DT a Magyar Telekomon keresztül jelentős összegeket (a portfolio.hu értesülései szerint 1 milliárd eurót) fordít a következő négy évben arra, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető legyen a szélessávú internet."
A kettő nem ugyanazt jelenti, azért ne keverjük már össze. Valószínű, hogy az lesz, hogy a kisebb településekre rá lesz mondva, hogy van mobil szélessáv, az jó napot kívánok.
Ez nem politikai kérdés, mert hónapokkal ezelőtt bejelentette a DT, hogy bele fog pumpálni egy kis pénzt a "kelet" európai hálózataiba, csak Viktorunknak most jutott eszébe, hogy ebből kampánydumát kellene csináni.Egyébként a mai napon is elérhető minden háztartásban a szélessávú internet.
-
bigdady
nagyúr
Másnál nem szarozik ma este a upc internet?
-
seimon
tag
Na hogy kicsit felfrissítsem a téma eredeti lényegét a következő információk jutottak a fülembe:
- Politizálni nem szeretnék, de az új fejlesztési terv szerint 2018-ig mindent le kell fedni optikai kábellel, ezt a Telekom alá is írta.
- A Telekom alvállalkozókat bérel azért, hogy minél gyorsabban bekábelezzék a megfelelő helyeket (lásd HFC).
- Dabas környékén is felbukkant már a Telekom, olyan értelemben, hogy a önkormányzati vezetőség már tervez valamit velük a közeljövőben.
-
M^xx
aktív tag
Szánalom ez a szolgáltató UPC-29 !
Most váltottam net csomagot, adsl goldról 8350 Ft 12/1,5 Mbit/s, adsl silverre 6500 Ft 8/0,75 Mbit/s, direkt megnéztem a pingemet mielőtt váltottam, 24ms volt Budapestre, váltás után 36ms lett gratula.... Multis fpsekkel szoktam játszani ott nagyon fontos lenne a jó ping amíg a többieknek akik nem a 29- körzetben laknak 4-5 van vicces. Az a legnagyobb gáz, hogy Magyarországon nincs szerver szolgáltató battlefield szériába ezért Frankfurtban lévő szervereken kell játszani ahol a legjobb esetben 60-70ms míg jelenleg a többieknek 20-30ms.
Hogy mér vettem kisebbre akkor? Évekig fizettem a legnagyobb netet ami volt a szolgáltatónak nem sajnáltam rá a pénzt 18.000ft körül évekig, miközben máshol fejlesztettek itt ba*sztak, így évről évre kisebb netet kötök nem érdemelnek ezek semmit! Remélem jön egy másik szolgáltató és ezek eltűnnek a süllyesztőben csak a baráti körömben vagy tízen váltunk az tuti. TV előfizumat is átvittem inkább a UPC Directhez tudtommal más cég már. Telefont lemondtam...
Várost nem szeretnék megnevezni, de Dabas melletti kisvárosban az egyik képviselői testületi tag mondta, hogy elfogadtak a T-vel valami internet fejlesztési szerződést. Remélem mihamarabb jön valami hivatalos infó róla.
-
DonHUN
újonc
Emberek, nem tudja valaki, hogy UPC-nél van-e lehetőség Fastpath módra váltani?
-
Sutty66
tag
Egy kis hétvégi csemege. Karbantartás a Diginél! Valószínű mire olvassátok már vége is .
-
choco01
addikt
válasz
kabelmania27 #5187 üzenetére
-
kabelmania27
félisten
-
poli27
veterán
válasz
kabelmania27 #5185 üzenetére
Azért elmehetnének az anyjukba 1550ft al azért mert HD-t akarsz nézni,ugyanannyinak kéne lennie mint a sima kártyának hisz nincs különbség közte!Arról nem is beszélek hogy a kártya mennyivel is olcsóbb a boxnál,mégis annyi a díja egy vicc sztem!
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5183 üzenetére
-
bigdady
nagyúr
Van most egy digital bronze csomagom hd mediakrtyával. A hazban le van agaztatva meg egy tv-re a mel ami ugye analog. Mi szukseges hogy masik tv-n is digitalis jel legyen? Még egy mediakártya elofizetes elég?
-
kabelmania27
félisten
-
DuplaZso
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #5178 üzenetére
Nem ismersz. Ott volt a végén a vigyor.
Áhh, offba rakom má... -
-
seimon
tag
válasz
DuplaZso #5176 üzenetére
Én ezért írtam ide, de furcsa hogy a modem jó volt, csak a routernek kellett a resi... (ezért is írtam hogy nem értem el a router admin felületet).
Router resetelődött és minden ment tovább... nem a modem szarakodott mint "ér"vágáskor.
De persze csak akkortól amikor kezdődőtt ez a vandalizmus.
-
DuplaZso
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #5174 üzenetére
De az átvágott kábelektől lett sz.r a rúter, miért nem világos ?
-
seimon
tag
válasz
Gubek-Einste #5174 üzenetére
Jó mindegy hagyjuk, látom te nem olvasol, legyen neked igazad...
Majd nézek egyet. -
-
seimon
tag
válasz
Gubek-Einste #5172 üzenetére
Szerintem ez ide is tartozik, mert pont azóta van a hiba, amióta érvágást kapott a UPC dabason!
Kedves Ügyfeleink!
Örkény, Pusztavacs, Táborfalva és Tatárszentgyörgy környékén tapasztalható hibát kollégáink a mai napon hajnali 2 óra körül elhárították. Elnézést kérünk a szolgáltatás-kieséssel okozott kellemetlenségek miatt!
"Örkény, Pusztavacs, Táborfalva és Tatárszentgyörgy környékén valószínűleg egy optikai kábelvágás miatt jelenleg nem működnek szolgáltatásaink, a hiba felderítését illetve kijavítását megkezdték kollégáink. A hiba jellege miatt a hagyományos telefonvonalak egy része a településeken belüli hívások esetén most is működhet, de a többi szolgáltatás visszaállítása több órát is igénybe vehet, ezért türelmeteket és megértéseteket kérjük. Ha újabb információkkal rendelkezünk, jelezni fogjuk."
Kedves Ügyfeleink!
Legfrissebb információnk alapján egyik kábelünket egy szakaszon ismeretlenek megrongálták, aminek a pontos helyét már megtalálták műszaki kollégáink. A hálózat helyreállítása viszonylag jelentős földmunkával is jár, illetve az elszakadt kábelek újrakötése is több időt igényel, ezért a hibaelhárítást éjszaka is folytatják technikusaink, hogy a lehető leghamarabb visszatudják állítani a szolgáltatásokat. Megértéseteket köszönjük! -
seimon
tag
Ehhez a 29-es körzetes nethez tudtok valami jó routert, ami legalább 100 mbitet tud kezelni? (hogy ha jön valaki ne kelljen újat venni
)
Nem fagy le, nem esik nehézségére 2 LAN + 1 Wifit kezelni... (mint a mostani régi smc routeremnek), illetve nem szakad meg folyton.
Amióta volt az az érelvágás Dabas környékén azóta megdöglött a routerem szinte. Azt hittem központban van hiba, de nem. Nem érem el a 192.168.2.1-et sem (amit el kellene akkor is, ha nincs netem..)
Csak router resi segít most
-
kabelmania27
félisten
Nem, a Magyar Postából vált ki 90-ben Matáv, később privatizálták, részletesen.
poli27: Lehet folytatja a felvásárlást. -
seimon
tag
válasz
kabelmania27 #5167 üzenetére
Most ez lehet hülyeség amit írok, de eddig ez volt:
Magyar Telekom állami kézben =>
Deutsche Telekom többségi tulajdonos / valamekkora rész még állami kézben.Most meg megveszi a Deutsche a maradékot is, ami nem az övé.
Azaz lényegében nem változik semmi.
-
poli27
veterán
válasz
kabelmania27 #5166 üzenetére
Igen ez engem is érdekelne.... hacsak nem a T meg akarja venni a HFC-t!
-
kabelmania27
félisten
-
kabelmania27
félisten
válasz
kiskaktusz #5165 üzenetére
Elolvastam, csak azt nem értem miért a HFC kér engedélyt...
-
kiskaktusz
addikt
válasz
kabelmania27 #5164 üzenetére
Olvasd el még egyszer... A telekom lesz a szolgáltató.
-
kabelmania27
félisten
-
-
koháry
tag
,,Szeretnék egy Monori Közösségi Kábeltelevíziós Hálózatot kiépíteni, Amin Tv Internet És Telefon szolgáltatás elérhető lenne.
Amennyiben arra igény van a hálózat kivitelezésre kerül. És megkezdődik a szolgáltatás!
Tervezetten a hálózat tetőről-tetőre házról házra menne. Amihez természetesen az ingatlan tulajdonosok hozzájárulása is szükséges. Ezért is lesz közösségi. Továbbá viszont lesz a hálózatnak olyan funkciója ami a közösség érdekeit fogja segíteni : Ingyenes képújság apróhirdetéseknek, Monoron belüli ingyen telefon amennyiben sikerül telefont létrehozni. Továbbá a Tervezetten 40/20 Mbps internet Valamint a közösség által válogatott csatornákra szerződünk a műsorszórókkal. A telefon szolgáltatás a Közösségen is múlik illetve rajtunk is. Reményem szerint igen nagy örömmel fogadjátok majd és osszátok a híreket ( Ezt is ! ).... Vége az akadozós internetnek itt a 21 század. És optikai hálózat települne Monorra.
Remélem sok Kedvelés lesz! És sok megosztás! Továbbá remélem ajánlod az oldalt az ismerősöknek is. Monori Közösségi Kábeltelevíziós Hálózat nevében, ami most kezdi el a felméréseket, és tervezési folyamatot. Bízom abban, hogy sikeresen fogunk együttműködni hosszú időn keresztül, és a régóta várt Változás bekövetkezik Monor életében és beléphetünk a Virtuális Nagybetűs Életbe."Önkormányzati támogatás is megvan hozzá. Talán egyszer lesz belőle valami.
-
kiskaktusz
addikt
Közölném Felsőpakony alpolgármesterének egy FB postjának a tartalmát. Más településekre nem tudom mennyiben fog kihatni, de vélhetőleg lesz gerinc és kihúzzák más településekre is.
Tehát:
Gergely Horvath
Sziasztok!A sokakat foglalkoztató internetes problémakörhöz kapcsolódóan szeretnék néhány releváns információt megosztani veletek.
Az előző év végén egy tervezőiroda kereste fel az Önkormányzatot, egy úgynevezett GPON hálózat kiépítésével kapcsolatosan nyújtottak be felénk tulajdonosi hozzájárulási kérelmet. A kérelem és a mellékelt tervdokumentáció egy teljes körű telekommunikációs hálózat kiépítését tartalmazta, természetesen Felsőpakony vonatkozásában. A Képviselő-testület a hozzájárulását még tavaly megadta, a fejlesztést ezzel lehetővé tette.
Mivel már többször találkoztam ezzel a problémával és magam is tapasztalom a jelenlegi internetszolgáltatás hátrányait, így felkerestem az érintett HFC-Network Kft. ügyvezetőjét és érdeklődtem a tervezett beruházás felől.
Az ügyvezető elmondásából tudom, hogy az idei év második felére tervezik a beruházás megindítását, a kivitelezés kb. 2-3 hónapot vesz igénybe. A tervezett beruházás a Magyar Telekom Nyrt. gondozásában fog elkészülni, a Telekom lesz a szolgáltató, velük lehet majd szerződést kötni. Ez a beruházás az alaphálózat kiépítését követően számos egyéb telekommunikációs fejlesztésre lesz alkalmas a közeljövőben. Jelenleg az engedélyek megkérése van folyamatban, a türelmünket kérték.
AZ ÜGYVEZETŐ ÚR KIHANGSÚLYOZTA, HOGY MINŐSÉGI UGRÁSRA SZÁMÍTHATNAK A JELENLEGI SZOLGÁLTATÓHOZ KÉPEST A FELHASZNÁLÓK, MERT A RENDSZER TELJES EGÉSZÉBEN OPTIKAI KÁBELBŐL ÉPÜL MAJD FEL, ÉS KÖZVETLENÜL A FELHASZNÁLÓKHOZ LESZ BECSATLAKOZTATVA AZ ÜVEGSZÁL.
Nem vagyok számítástechnikai szakember, de tudomásom szerint az üvegszál jelenleg az internetszolgáltatás csúcsa. Konkrét sávszélességről nem tudott nyilatkozni. Ha plusz információkhoz jutok az ügyben, megosztom a csoportban.
-
aszamóca
aktív tag
2008-ban a teljes egyesüléssel lezárult Monortel üzlet, mellyel a UPC szolgáltató hozzájutott a Pest megye délkeleti részén, 43 települést lefedő, 29-es hívószámú primer körzethez. A 29-es körzet jellegzetessége, hogy a UPC a legtöbb településen máig csak az elavult, xDSL-technológiával nyújt internetszolgáltatást, a kábeles Fiber Power csomagok bevezetése hosszú ideje húzódik a térségben.
És ennek már idestova 5éve. Ennyi ideje nem fejlesztettek semmit a hálózaton. -
bigdady
nagyúr
-
kabelmania27
félisten
ADSL-t nem lehet összehasonlítani a kábeltévés netszolgáltatással mert két eltérő technológia, Ramoncsaházán nagy sebességű kábeltévés netre lehet előfizetni, az említett településen és környékén GVOP pályázat (4.4.2 Szélessávú hálózat önkormányzatok általi kiépítése Magyarország üzletileg kevésbé vonzó területein") segítségével épült ki a ktv hálózat. Invitel és T-home területen is hasonló ADSL problémák vannak: régi hálózat nagy csillapítás, DSLAM-tól való távolság.
29-es körzetben azért nincs kábelnet, mert 90-es években még úgy gondolták hogy a koaxon csak tévé adás fog menni és a telefonhálózat lesz a jövő mert akkoriban modemes net volt az elterjedt. -
puma72
tag
válasz
kabelmania27 #5152 üzenetére
Nem-nem ment a kezdet kezdete óta.
Mindig is problémáztam velük de mindig leráztak azzal a kifogással, hogy javítani fogják.
Mikor már kicsit felemeltem a hangom, hogy mire fizetek, rá 1-2 hétre felhívtak és közölték a szerződés módosítást és,hogy sajnálják de csak ekkora sebességet tudnak biztosítani. Arra hivatkoznak, hogy ez már régi hálózat és ennek költségesebb a fenntartása stb... Kérdeztem, hogy az eddigi profitból nem futja az új hálózatot kiépíteni? Erre már nem kaptam választ.
Azért a XXl. században elég nevetséges ez a dolog! És amit a UPC csinál ( Csinálhat) Tudomásom szerint még Szabolcsban is kivan építve a UPC hálózat ( Nem az MTT hálózatra gondolok) Ez csak pénzmosás az egész! Ez nem UPC csak adtak egy nevet a gyereknek. Ramocsaházán van cégem és ott is kivan építve a nagy sebességű net. Azért ez elég gáz, hogy egy 300 lélekszámú kis faluban is jobb a net sebesség mint itt a 29-es körzetben. Hozzá teszem ott szinte ki sincs használva ugyanis a fiatalok elmenekülnek vagy külföldre vagy be Budapestre. -
puma72
tag
válasz
kabelmania27 #5150 üzenetére
9,.... nem volt 10.
-
kaposznyak
aktív tag
Most már maradok ennél, amíg jól működik.
-
kabelmania27
félisten
válasz
kaposznyak #5145 üzenetére
Ma 0 és 6 óra között volt Monoron internet, játék/videótár karbantartás.
-
BBéci
legenda
válasz
kaposznyak #5143 üzenetére
Nem kell a registryt törölni, éppen az benne a jó. Pár napja cseréltem egy régebbire, mert a legújabb képes volt 500 MB memória használatot generálni.
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
kabelmania27 #5144 üzenetére
Gyorsaságról itt nem beszélhetünk
Átlag 260 KiB/s
2,5 / 0,5 Mbit/s csomagom van.
-
kabelmania27
félisten
válasz
kaposznyak #5143 üzenetére
Milyen gyorsan megy a letöltés?
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
kabelmania27 #5142 üzenetére
Nekem is beugrott, csak ahhoz a meglevőt uninstall-ni, registry-t törölni, régi verziót megkeresni és letölteni ...
Így meg csak az utolsó lépés kell.
-
kabelmania27
félisten
válasz
kaposznyak #5140 üzenetére
Kimaradt, hogy régebbi utorent verzió szokott segíteni.
-
kaposznyak
aktív tag
Na megoldódott.
Lecseréltem a uTorrent-et qBittorrent-re. Most jön az anyag lefelé. -
kaposznyak
aktív tag
válasz
kabelmania27 #5139 üzenetére
Kösz.
Kimenő titkosítás erőltetve: Eddig is megvolt.
Alternatív DNS: Nem segített.A 2 együtt se.
uTorrent saját tesztje szerint minden jó.
-
kabelmania27
félisten
válasz
kaposznyak #5138 üzenetére
Nézd meg alternatív dns szerverrel és/vagy kimenő titkosítást állítsd eröltetve-re.
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Monoron lakom, UPC ADSL net.UTorrenttel kapcsolatos a kérdésem: Utóbbi pár napban külföldi trackerrel rendelkező torrentek el se indulnak "Csatlakozás a peerekhez" van kiírva, illetve a tracker listában "Connection timed out"
Viszont NCore-ról akadálytalanul jön a cucc. Tűzfal nem lehet a gond, próbaképp kikapcsoltam úgy se ment a dolog.
UPC ludas lehet benne?
-
poli27
veterán
válasz
latyika1994 #5136 üzenetére
Nekem volt igaz nem a varázsnettől hanem az isanettől wifis net 40/15 néha megvolt de jellemzően nem, olyan 20 körül volt a sebesség le a fel meg olyan 10 körül.Fel is mondtam emiatt! Attól függ mennyire terhelt a hálózat, meg ha töltesz felfelé akkor lecsökken a lefelé vagy fordítva!
-
seimon
tag
Őszintén nem tudom mi az, megnéztem a honlapját és csak a sablonos ADSL sebességek voltak 15 mbitig lefolyólag.
Mivel itt már a, b és c is bérli a UPC hálózatát (B-tel, HelloHD) így gondoltam ő is csak egy jancsi a sok közül.
De egyébként ha figyelmesen olvasol, láthattad hogy "azt hiszem" "szerintem".
Nem mondtam sose hogy "ez bizony egy adsl hálózat".
Imádom amikor magyarázkodni kell azért, mert figyelmetlenül olvassák el a hozzászólásokat.
-
poli27
veterán
Ezt a sok hozzáértő hozzászólást, a varázsoldal az valszeg mikrós net nem adsl!
-
seimon
tag
válasz
latyika1994 #5129 üzenetére
negyedével számolj szerintem. ADSL-en az tartható.
-
seimon
tag
válasz
latyika1994 #5126 üzenetére
Te valamit félreértesz de lehet én értettem félre a kérdésed.
15mbit/sec nem azt jelenti hogy 15 megával szeded a dolgokat a torrentben.
Kb.ra 1800kbps lesz a letöltési sebesség ha azt nézzük hogy én 2,5 megás nettel 300 kbps el töltök.De mivel ez ADSL is nem hiszem hogy a feltöltési sebesség 15/15-ben tartható.Valószínűleg még a fele sem tartható.
-
latyika1994
tag
Sziasztok!
Aki használja a http://varazsoldal.hu/ -netjét ( 7/7 vagy 15/15 mbps )-t, annak mi a véleménye a sebességről és a stabilitásról? Torrentezés közben stabilan megvan a 15mbps -os feltöltési sebesség ( nagyából 1,8 Mb/sec ) vagy a 7mbps (0,9 MB/sec kb. ) vagy ez közelsem elérhető ? Mert UPC-s ADSL-nél borzasztó a feltöltési sebesség.
Előre is köszi. -
19ati93
senior tag
UPC Direct "meglepi"
-
Dictator^
veterán
Itt lévő Digiseknek:
-
choco01
addikt
-
kabelmania27
félisten
válasz
kiskaktusz #5107 üzenetére
Ma éjjel Monoron volt internet és játék/videótár karbantartás.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
kabelmania27 #5104 üzenetére
Mostanában mondjuk nálam elég bivalyszar a upc, eddig tényleg nem panaszkodhattam, csak a ddos-os támadások, vagy DNS problémák idején, de most már napok óta egy rakat fos délelőtt, sőt továbbmegyek; van, hogy órákra elszáll...
-
Fikasz
tag
válasz
kabelmania27 #5104 üzenetére
Köszönöm a gyors és pontos választ.
Megnézem a Digi kínálatát. -
kabelmania27
félisten
UPC és Digi közül választhatsz. A választás attól is függ hogy mi neked a legfontosabb, ha a gyorsaságot nézed akkor Diginél a 80-as csomagot rendeld meg, Digihez képest minden drágábbnak számít, így a UPC is, viszont stabil.
Ha több ismerősnek van UPC-s telefonja jól jönne neked is a UPC-s telefon akkor már kérhetsz ADSL-t, ha nem számít az 1Megabites feltöltés. Ha csak az ár számít akkor Digi okos csomagot válaszd, ha jobban tetszik a UPC kiosztása akkor UPC-től kérd a tévét. -
Fikasz
tag
válasz
kabelmania27 #5102 üzenetére
Tehát végül melyik kettő?
Ha gyors net kell?
-
Fikasz
tag
Sziasztok!
Most költözünk Maglódra.
Tudtok e ajánlani valami jó szolgáltatót ami gyors internetet biztosít elfogadható áron?
A UPC, T, Btel, felejtős a lassú és drága ADSL-jével. Sokan írjátok a DIGI húzott optikai kábelt, viszont a DIGI honlapján nincs fent Maglód település az elérhető szolgáltatások közt.
Segítséget kérnék milyen lehetőségek vannak.
Előre is köszi.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- 12 GB-os RTX 4070 SUPER - garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest