Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 19:38:18

LOGOUT.hu

29-es körzet: internet, TV, telefon

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12151) BBéci válasza kabelmania27 (#12149) üzenetére


BBéci
titán

Ez mire vonatkozik, milyen boxokra?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12152) kabelmania27 válasza BBéci (#12151) üzenetére


kabelmania27
félisten

Iptv boxokat és a hgw-t utp kábellel kell összekötni.

[ Szerkesztve ]

(#12153) BBéci válasza kabelmania27 (#12152) üzenetére


BBéci
titán

Az egyértelmű, de a hozzászólásodból nem derült ki, mivel UPC-ről is volt szó előzőleg. ;)

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12154) V.Stryker válasza Intruder2k5 (#12150) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Most már közben döntöttem, T lesz. Magenta 1-el sokkal jobban járok. 13k- ért kapok tv-t 3 boxal, 100-as netet, vezetékes telefont még ha nem is kell, benne lesz a mobilelőfizum és még egy thomson tv is belefér.

A kábelezést meg átgondoltam és az lesz, hogy a koax-al behúzom az utp-t ha másképp nem megy. A jövő úgyis ez lesz. A UPC-nél is ha optika van és ilyen okos boxot kérsz, akkor ott is már UTP-t kérnek. Szóval a koax meglétének erőltetése lehet felesleges. :U

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#12155) Intruder2k5 válasza V.Stryker (#12154) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Horizon box-hoz UTP és koax is kell.

(#12156) radio100jozs válasza degec (#12142) üzenetére


radio100jozs
őstag

Nyáregyházáról volt szó, nem írtad, hogy Dabasról regélsz, na mindegy...

(#12157) degec


degec
senior tag

Említettem hogy ULTRA ügyfélmegtartó legolcsóbb ajánlatba mik az árak, kik kaphatják stb.. fogok ezen infókkal jelentkezni..

Nos: az kaphat ilyet aki eleve 9-10 ezer ft körül fizet jelenleg, és nyekereg ugye telekom miatt. és 3 szolgáltatása van.
ezen ultra legolcsóbb ajánlat CSAK és kizárólag 3 as ajánlatban létezik tehát telefon tv fullos és net, sehogy nem kombinálható. máskét, hogy csak tv csak ez az amaz...az a digi.. :D
Két csomag létezik 500 as net, gold tv, és 1 telefon ez 6499.- Ft 2 évre (6099 et írtam múltkor mert behallottam, bocsi), a másik 120 as nettel ugyanez 5499.- ft pont 240 es nettel nincs..
Szóval aki ezen feltételeknek megfelel és akarna upczni vagy fizetne nagy csomagot és szépen néz kéri vakarog szépen inteligensen azt megküldhetik ilyen ajánlattal..nem sok van ebből, de azért van..próbálkozni kell. :C :K :K

(#12158) berbatov2 válasza degec (#12157) üzenetére


berbatov2
senior tag

Lehet mar kerdeztem bocsanat, de a kevesebb csatornas tv ugyanugy mehet box nelkul is?

(#12159) degec válasza berbatov2 (#12158) üzenetére


degec
senior tag

van analóg adás továbbra is de ahhoz dvb akármi-t tudó tv kell, de hogy ezt tv előfizu nélkül tudod e nézni azt nem tudom..nem hiszem, de van itt okosabb nálam ilyen műszaki téren megmondják.. :D Ha van tv előfizu akkor van "analóg" adás is..szerintem csak így.

(#12160) kabelmania27 válasza berbatov2 (#12158) üzenetére


kabelmania27
félisten

Van kb 26 kódolatlan dvb-c adás amit tudsz nézni arra alkalmas tévével, vagy ha nem alkalmas akkor vehetsz hozzá dvb-c boxot de az csak a kódolatlanokra lesz alkalmas.

(#12161) berbatov2


berbatov2
senior tag

Koszonom, termeszetesen tv elofizu melle ertettem. Vajon ki lehet csikarni ilyen csomag arat ha jelenleg husegben vagyok es 10-11k a havidij?

(#12162) degec


degec
senior tag

Bekötésre került sáriban az optikai upc ismerősőmnél, 120/10 atomra megvan, igazából 122/12, ping 10, tableten nézték a csillapítást meg minden egyéb nekem semmitmondó nekik baromi fontos értékeket olvadoztak, hogy milyen szép és jó a központi műszakissal karöltve.Tv is szuperjó.. igazából nagyon illedelmesek és alaposak voltak a melósok, nagyon szigorúan ki van adva nekik hogy a gányolást kérjük kerülni, ügyfélmegtartós az illető erre külön felhívták a bekötősök figyelmét, ennek megfelelően is csináltak mindent mint a katonatiszt, jatt fejében nyilván minden egyebet is megcsináltak kézségesen+2 szoba koaxozása stb.. :)
Le a kalappal az upc és a MEtalCom Zrt előtt, igaz késtek 5 évet de na.. :) Ha vésni kell vésnek, ha minden újra kell húzni húzzák, ki van adva mindent makulátlan meg kell csinálni, mert jönnek őket visszaellenőrizni, visszirányt is kell csinálni (holott nem feltétlen kéne), és akkor nagyon júj lesz ha nem oké valami.
Kapunk egy fehér 4 tenyérnyi dobozt amiben van a minidod, ezt a falra kell fúrni szellőzős helyre, upc logóval, és ebből jön megy mindenhova minden. Hát ennyi..nem tudok nagyon mást mondani..de ha valakit érdekel még valami szóljon közvetítek. Talán a listaár és az ultra ügyfélmegtartós ár közötti árat kéne még kinyomozni de majd ha ráérek kinyomozom :D Ugye ez az az ár amit kicsi nyöszörgés után meg kéne kapni a listaárhoz képest. na majd.. :C

(#12163) BBéci válasza degec (#12162) üzenetére


BBéci
titán

Mit csinál a katonatiszt? ;]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12164) degec válasza BBéci (#12163) üzenetére


degec
senior tag

remélem azok is mind upc-t húznak, cserélnek mindenhol optikára :D

(#12165) BBéci válasza degec (#12164) üzenetére


BBéci
titán

Úgy látom, nem tudod, ezért elárulom, így szól a mondás: fizet, mint a katonatiszt. Az kérdéses, hogy valóban fizet, vagy éppen ellenkezőleg.[link]

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12166) fsdb


fsdb
aktív tag

UPC optika, Nagykáta.
Mostanában panasz van itthon, hogy délután, kora este, valami túlterheléses duma a telefonban és nem lehet telefonálni. Keresgéljem a hibát, vagy központi nyavalya. Bízom benne, hogy net független,és nem lehet a telefont lenyomni. (Mondjuk nincs QOS a Connect Boxban.)

(#12167) fsdb


fsdb
aktív tag

Hát nem jött be, délután megkértem, hogy hívjon fel. Nem tud. Nas (torrent kliensel, max sebességgel töltött fel) lekapcsol, és máris működik a telefon, csak feltöltés volt. Bejelentkezni rá meg lekapcsolni a nast távolról az persze ment. Ez azért...

(#12168) degec válasza fsdb (#12167) üzenetére


degec
senior tag

n emár hogy a telefonnak nincs külön sávja upcnél.. lepróbáltam telekomos business optikámon hogy csumi fel le töltés és simán tudok telefonálni.. hogy van ez valami okos mondja el.. ! :F :F

(#12169) fsdb válasza degec (#12168) üzenetére


fsdb
aktív tag

A torrentkliens max 2,5-öt ír feltöltésre. A Nas meg távoli elérésnél, (a torrentklienst messzíről port hiányban nem látom) 3-ast ír aztán picit visszaesik, megint 3. már ammennyire ezek megbízható adatok. Feltöltésnél szvsz ez a plafon. Freebsd alapú rendszer transmissionnal, nincs baj a kapcsolódásokkal. :DDD
Hétvégén kisérletezek, beállítok egy maximumot megnézem mi lesz. Csak ha más eszköz is megy mellette, akkor ugyanott lehetek akár egy mail küldéssel is.

[ Szerkesztve ]

(#12170) paleee válasza kabelmania27 (#12160) üzenetére


paleee
csendes tag

Bocs, hogy én is rákérdezek, de nem vagyok biztos benne, hogy jól értem: a UPC ad néhány csatornát ingyen? Vagyis ha köttetek optikát majd csak netelőfizetéssel, létezik, hogy a coax-on lesz pár kódolatlan DVB-C adás?

(#12171) BBéci válasza paleee (#12170) üzenetére


BBéci
titán

Kizártnak tartom. :(
Ha előfizetsz tévére, akkor plusz készüléken nézheted az ingyenes, kódolatlan adásokat.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#12172) degec válasza paleee (#12170) üzenetére


degec
senior tag

csak tv előfizetés mellé ""engedik el a jelet"", akármilyen tv előfizetésnél..akkor már van kódolatlan cucc. anélkül én úgy tudom nincs..

(#12173) poli27 válasza BBéci (#12171) üzenetére


poli27
veterán

sztem nem tudják különvenni :D hisz egy mini node van lakáson belül..... szval szerintem van kódolatlan Digitális jel a node után, ha elossza a koaxot!

(#12174) Gorbesz válasza degec (#12162) üzenetére


Gorbesz
tag

nem semmi infóközvetítő vagy :) és igen, valóban flottul kötnek be. de muszály is. volt olyan bekötés monoron, hogy majdnem 5 órán át csinálták. forgalmat megállították, mert az oszlop a másik oldalon volt, és onnan kellett áthúzni az optikát, ill. 4 vételi helyet kellett bekötni, stb. tényleg, akinek pl. volt 8-10Mb DSL, utána atomvillanás lesz az FP120. és nem kell pingelgetni, hogy a havernak 4ms-el nagyobb RFoG-n mint a T-nél jajj te jó Isten most mi lesz mi leeeesz... :) majd akkor van baj, ha tartósan 100 fölött van. amilyen késleltetés van az online gamekben, meg az olcsó kijelzőkben (input lag konzoloknál), úgy nem is lesz érhezhető. na meg arról ne is beszáljünk, hogy eddig a DSL-en 40 körül volt inland :) annál csak jobb lesz.

PS5/iOS

(#12175) asdf_


asdf_
veterán

Osztogajtak majd ezt a csodalatosan fos connectbox modemet, nagy kanaan lesz, az biztos :D :U

[ Szerkesztve ]

(#12176) Gorbesz válasza asdf_ (#12175) üzenetére


Gorbesz
tag

ezt a modemet is meg mindig at lehet kapcsolni bridge modba. utana kotod az esetleg DSL-en hasznalt kedvenc routered, es mar nincs is gond azzal ha 30 eszkoz csatlakozik ra. :R

PS5/iOS

(#12177) Intruder2k5 válasza Gorbesz (#12176) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Sajnos nem ilyen egyszerű a dolog. A probléma oka, hogy a HGW alapszoftvere - nem a UPC-s firmware, hanem az alapszintű Intel chipset driver - hibás, és emiatt bizonyos időközönként kiugró ping értékeket produkál. És ez a hiba sajnos bridge módban sem oldódik meg. Bár az is igaz, hogy némileg nagyobb körülötte a hype, mint amennyire valójában zavaró ez a hiba.

[ Szerkesztve ]

(#12178) radio100jozs


radio100jozs
őstag

Szeptember 15-e péntek óta már hivatalosan Nyáregyházán is elindult az UPC optika, megjelent az ÁSZF-ben is.

Jelenleg akkor már az UPC új optikai hálózata elérhető Monor, Nagykáta, Monorierdő, Nyáregyháza és Dabas településeken.

Merre tovább, mi lesz a következő település, tudni valamit?

(#12179) asdf_ válasza Gorbesz (#12176) üzenetére


asdf_
veterán

Egyreszt a korabban irtak, masreszt a dsl-en hasznalt kedvenc router (kb. barmilyen szar jo oda, elmegy gond nelkul) az esetek donto tobbsegeben ugy hasal el 60 meg 120 megabit sebssegen (magasabbrol mar nem is beszelve), hogy orom nezni.

@Intruder2k5: A kiguro pinggel meg esetleg egyutt lehet elni, a mellekhataskent jelentkezo, akar 5% feletti packetloss-t azert dugja fel az intel maganak.

[ Szerkesztve ]

(#12180) degec válasza radio100jozs (#12178) üzenetére


degec
senior tag

Dabason csak sáriba !! lehet szerződni és kötni.. máshol még nem !! Gyón és Dabas ami lényegében a település 80%-a még nem lehet csak október 5 és november 5 től.. :C

(#12181) berbatov2 válasza degec (#12180) üzenetére


berbatov2
senior tag

Pontositanek, Bem u. magassagaban ami mar boven Dabas mar ott is elerheto.

(#12182) degec válasza berbatov2 (#12181) üzenetére


degec
senior tag

de szerződni még nem lehet, ergo be sem kötik.. ehehehe :D ex has álltak meg a bekötésekkel Dabas irányába. nem feltétlen kell logikát keresni benne hogy épp hol álltak meg van ahol tökre kész minden mégse lehet rákötni. nincs átadva balbalbal stb..

[ Szerkesztve ]

(#12183) berbatov2 válasza degec (#12182) üzenetére


berbatov2
senior tag

Tegnap probaltuk cimbivel telefonon, azt mondtak mehet csak draga lett volna. Offline ugyfelszolgalaton meg 15-en voltak elottunk, fordultunk is ki.

(#12184) degec válasza berbatov2 (#12183) üzenetére


degec
senior tag

amit a telefonos 1221 mond homlok egyenest más szokott lenni helyi valósághoz képest, ha visszatekersz 45 öt kb 34 oldalról írtam körbe ezt a dolgot :D :R :C

(#12185) Gorbesz válasza degec (#12184) üzenetére


Gorbesz
tag

Gyónon meg kotik. Aztan eltunnek par napra, majd visszajonnek kotodobozt szerelni. A vorosmartyn napok ota kotnek, mernek. Halad ez, de temposan kell csinalniuk. A mininodenak villany kell, most azon agyalok hogy vigyek villanyt a padlasra, es onnan hasznalnam fel a trishield koax agakat.

PS5/iOS

(#12186) degec válasza Gorbesz (#12185) üzenetére


degec
senior tag

:C :R :R

(#12187) radio100jozs


radio100jozs
őstag

A Téma összefoglalóhoz kinek van hozzáférése, hogy sajnos nem frissül már jó ideje? Itt írunk az UPC optikáról már jó ideje, de egy sincs beírva, meg a HFC is van Szentlőrinckátán. "HFC-Network Kft: Dány, Jászfelsőszentgyörgy, Kartal, Kerekharaszt, Kóka, Pusztamonostor, Szentlőrinckáta, Tóalmás,Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok települések területén" Na meg Kakucson is van Telekom, az sincs beírva.

[ Szerkesztve ]

(#12188) Gubek-Einste válasza radio100jozs (#12187) üzenetére

Írjál Intruder2k5-nek ez ügyben.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#12189) radio100jozs


radio100jozs
őstag

Ha jól nézem akkor a hiányzókat is számítva, az alábbi településeken nincs jelenleg csak UPC ADSL szolgáltatás, más vezetékes szolgáltató jelenleg nincs:

Csévharaszt, Káva, Örkény, Pánd, Pusztavacs, Táborfalva, Tápióság, Tatárszentgyörgy, Újlengyel, Vasad

Ezekből Örkényben tart a Telekom fejlesztése ha jól tudom, és idén át is lesz adva, illetve Táborfalva is ki van jelölve a Telekomnál fejlesztésre, az nem tudom miként áll.

(#12190) imibogyo válasza radio100jozs (#12189) üzenetére


imibogyo
veterán

Örkényen már van T. Én már több, mint egy hónapja azt használom. :K

(#12191) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

A téma összefoglaló karbantartása alapesetben a Topikgazda feladata, viszont ebben a topikban jelenleg ilyen nincs. Amiket most írtatok (lentebb felsorolt három) azt beírtam, de én sem követem folyamatosan a topikot, így azt megígérni nem tudom, hogy minden visszajelzést átvezetek oda.

Örkény - Telekom
Kakucs - Telekom
Szentlőrinckáta - HFC-NETWORK

(#12192) zsloti


zsloti
senior tag

Sziasztok
Monorierdőn ahol még nincs kiépítve az optika (erdei tanyák rész)mikor várhatóak vissza a szerelők?
Vagy azt nem csinálják meg? Mi lesz az ottani adsl vonalakkal?
Zs

Xiaomi max SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1

(#12193) radio100jozs válasza zsloti (#12192) üzenetére


radio100jozs
őstag

Biztos megcsinálják majd valamikor, mert Monoron pl. a 4-es út után a Csévharaszt felé vezető településrészen is csak most húzták be az UPC-sek az optikát. ADSL biztos nem fog maradni a körzetben, meg analóg rézérpáras vezetékes telefon sem.

[ Szerkesztve ]

(#12194) kabelmania27


kabelmania27
félisten

UPC-nél október 12.-e után Dabas, Nyáregyháza, Szentmártonkáta településeken nem lehet előfizetni analóg start és bronze csomagokra.

(#12195) radio100jozs válasza kabelmania27 (#12194) üzenetére


radio100jozs
őstag

Én még azt nem találtam sehol az ÁSZF-ben, hogy a rézérpáras ADSL és telefonra nem lehet az optikás településeken előfizetni. Mert a ktv-t szépen kivezetik, de a rézérpárasból meg nem ezeket a településeket.

(#12196) poli27 válasza radio100jozs (#12195) üzenetére


poli27
veterán

Automatikusan nem oda veszik fel az igényt sztem ennyi....

(#12197) zsoltynho83


zsoltynho83
csendes tag

Bugyin is szerelnek ma felrakták elénk a tartókonzolokat.

(#12198) radio100jozs


radio100jozs
őstag

Péntek óta Szentmártonkáta is csatlakozott az UPC optikával lefedett települések sorába.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#12199) zsolesz7503


zsolesz7503
tag

Sziasztok!

Volna egy nagy problémám a Telekom már nem tud segíteni itt kérdezném meg tőletek hátha valaki ki tudna segíteni egy jó válasszal. Hibajelenség a következő időnként egy nap párszor (4-5 alkalommal) leakad a net de az IPTV megy tehát nem központi a hiba mert ugye net van. Azért azt elértem kicserélték a modemet (azt a fehér kütyüt) én meg vettem új routert (megvan a Telekom-tól kapott is) és így is leakad az internet mind a két routernél. Na gondoltam egy merészet vettem egy hálózati kártyát is (alaplapom kb. 1 éves Gbit-es rajta a kártya). Még ez se segített sajnos a hiba még most is fent áll. Öcsém gépén is elmegy az internet. De a gond még komplikáltabb mivel nálam a modemből jön az internet öcsémhez meg a routerből (ez is ugye egy lehetőség csak épp nem segített). Még egy hibajelenség van mikor szakad az internet az kb 10 percig tart és magához tér leesik a sávszél 100Mbit-re Gbit-ről mind a le mind a fel sebesség. Jelenleg is ennyi:

Bárkinek van ötlete ne tartsa magában könyörgöm mert már a gutaütés kerülget jelenleg ott tartok hogy visszaköttetem a UPC-t az legalább nem szakadozott csak lassú volt ennél még az is jobb.

[ Szerkesztve ]

(#12200) Intruder2k5 válasza zsolesz7503 (#12199) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Amikor éppen nincs net, IP cím alapján sem tudsz pingelni? Mondjuk a 8.8.8.8 nem válaszol? Ha nem, akkor a saját routered, vagy a Telekom ONT-t IP címét tudod pingelni? Amikor visszajön és leesik a sebesség 100Mbps-re, a Windows milyen kapcsolati sebességet ír ki?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.