Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wind-Storm
őstag
Sziasztok!
Valakinek van bármi tapasztalata Be Quiet SilentWings USC 140mm (BL014) ventijeivel?
Maxon érdekelne a hangereje, illetve az a fordulatszám amin már hangtalan.Nekem van 2db 120-as, remek ventik, de az a fordulatszám amin már némák, nem fújnak eléggé... pedig elég sok ventilátor van 12-esben ami képes alacsony furdulaton is kielégítően fújni, ez a be quiet 14-es is így van tervezve ránézés alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz oregcsóka #10455 üzenetére
Én már vagdostam, valami régi ventinél ahol potméterrel lehetett szabályozni és azt zártam rövidre, működött.
Ez függ a hőmérű típusától is, hogy milyen elven mér.
Valószínűleg a hőszenzora ellenállása elvén működik ennél a ventilátornál is a fordulatszám szabályozás.
Vágás nélkül nem tudod betenni valami meleg helyre? (valamelyik bridge, vga környéke..)
Egyéb esetben meg marad a vágás, esetleg megtoldás.Amúgy F12 TC? vagy Enermax?
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Istikee007 #10478 üzenetére
Oldallapba való plexit találhatsz akár a praktikerben is, különböző vastagságúakat..
De lehet ajánlanak majd itt neked jobbakat, máshonnan.A gépbe szerelhető fénycső CCFL (hideg katód) max. kézmelegre melegszik fel tudtommal, kicsi plusz hőterhelést jelent, szvsz. elenyésző..
Ventivezérlőt meg akkor érdemes használni, ha főleg kézzel akarod halkká tenni a ventilátorokat, tulajdonképpen feszültséget csökkentesz.
Vannak már hőmérséklet függvényében vezérlők is.Amilyet linkeltél azt a típust ugyan nem ismerem.
Viszont ha akarsz venni jót, akkor tudom ajánlani a Scythe Kaze Master sorozatot.
Ezekkel 3,7 és 12 Volt között lehet állítani a feszültséget.[ Szerkesztve ]
-
-
Wind-Storm
őstag
válasz moha21 #10489 üzenetére
Bizony lehet használni, és mennyien úgy használják panel lakásokban meg ahol nincs bekötve konnektorban a földelés..
Az már más kérdés hogy nem ajánlott..
Konkrétan alapból nem a fázis megy ki, hanem kondenzátorok révén feszültségmegosztóként működnek, és 110V megy ki a burkolatra, egy bizonyos áramerősséggel ami még nem halálos.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz jaja1981 #10493 üzenetére
Tűz lehet belőle, pontosan az előbb magyarázott áramfolyás" miatt? és a tápban nincs védelem ez ellen ami ezt kivédné ?
Akkor sima zajszűrő.. csak mégis a bemenetnél van
Nem mindegyik tápban néz ki így, eleve nem is ezt akartam mutatni, de csak ez volt épp kéznél..
A volt tápomban 2 darab kerámiakondenzátornak kinéző, angolul Y vagy disc capacitor volt közvetlenül a tápcsatlakozó lábaira forrasztva: Egyik a nulla és a földelés között, a másik meg a fázis és szintén a földelés között volt.
Innen jön a 110V a burkolaton ha nincs földelés.. ezt tapasztaltam is és olvastam is régebben.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Kvazár #10501 üzenetére
Erre lehet kapni külön szerszámokat, (most sajnos nem tudok mutogatni ilyet mert épp nem találok, de létezik és itthon is lehet kapni, legalábbis lehetett)
Ha nem akarsz bajlódni ezzel, akkor tudsz készíteni tűzőgépbe valóból is egy kis csipeszt hozzá. (Ezt meg nemrég olvastam valahol ..) -
Wind-Storm
őstag
válasz Wind-Storm #10503 üzenetére
Mármint ha nem akarsz bajlódni ezeknek a szerszámoknak a keresgélésével*
Reggel volt még nekem -
Wind-Storm
őstag
válasz Rajjmen #10521 üzenetére
Normál körülmények között egy, erre lett kitalálva.
Helyes, hogy külön csatiról kapja, viszont hallottam már olyanokat, hogy már két ventinél bukott a dolog, ezt csak akkor tudod meg ha kipróbálod.
Én inkább használnék már egy ilyet erre [link] ha már lehet kapni
Ja, mellesleg csak egy ventinek a fordulatszámát fogod tudni mérni, mivel összezavarodna a mérés ha egyszerre 1-nél több fordulatszám visszajelzést kapna.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
válasz intercooler #10552 üzenetére
Itt sincs semmi, valóban
Előzőhöz meg tölthetnék fel fotókat.. nem ártana töröltetni azt a linket még mielőtt valaki teleszemetelné azt a bizonyos albumot -
Wind-Storm
őstag
válasz [CS]Blade2 #10610 üzenetére
Én így nem gányolnék, alaplapról ki tudsz forrasztani ilyen aljzatot pl, és ráforrasztod a vezetékre - a zárlatot elkerülendő zsugorcsövezve, vagy szerezhetsz fillérekért ilyen 3 tűs lengőaljzat csatlakozókat..
Szerk: mellesleg fölösleges 1-1 toldót berakni 5 és 12 volthoz, amikor egy toldóból is jöhetne egy 5 és egy 12 voltos ág.
Egyszerűen át tudod rakni a vezetékeket egyik csatiból a másikba, feltételezem 5 voltra is te kötötted át 12-ről.
Evvel is csökkentve a kontakthiba lehetőségét + egy kis helytakarékosság...[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz lorincmate #10613 üzenetére
Azt a párat akár még ilyenekkel is. [link]
-
Wind-Storm
őstag
válasz bambano #10619 üzenetére
Azt hiszem láttam anno szoftveresen vezérelhető ventivezérlő elektronikát.. most meg nem mondom a típusát.... avval talán ki is kapcsolhatók akár szerintem.
A felesleges hűtésmenésre meg.. annyit nem zabálnak a ventik, hogy számottevő különbség legyen fogyasztásban.
De egyben házhűtők is lennének nem..? mert ha igen, ezért sem lenne érdemes teljesen kikapcsolni őket.(#10618) sti10p
jóval több por fogja lent érni a géped... porszűrőket érdemes tenni minden beszívó venti elé.. de ha szívó hatás van a házban akkor így is be fog menni a réseken a por... -
Wind-Storm
őstag
válasz bambano #10622 üzenetére
Ha az asztalon van a gép akkor annyi koszt nem fog beszívni, hogy ez számítson...
Kíváncsi vagyok ki tud neked alapból hőre kikapcsoló ventit ajánlani.
Amik hőmérséklet vezéreltek, de nem kikapcsolósak: Arctic F12 TC, Enermax Apollish.
Azt hiszem a Scythe Kaze Server nevű előlapi ventipanelt be lehet arra állítani, hogy egy bizonyos hőfok alatt lekapcsolja a ventit.
Nekem volt.. de manuális üzemmódban használtam mindig.
az Auto meg SEMI üzemmódjainak a beállításaival nem is szórakoztam sokat, számomra nem volt elég kifinomult.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz h.istvan #10642 üzenetére
Esetleg egy Nexus Real Silent Value 430-at tudok ajánlani, jó hatásfokú, aktív PFC-s és aktív hűtéses, terhelés függvényében változik a ventilátorának fordulatszáma.
Nekem is ZEN 400-am van, már több mint fél éve vettem karácsony táján amikor olyan jó árban lehetett kapni több helyen is. (22 500.- )
Mielőtt betettem volna a gépbe, rögtön zöld összezár a feketével és multiméterrel méreget abszolút terhelés nélkül és működött..
Hődisszipáció - Elvileg teljes terhelésnél a legmagasabb a hatásfokuk a tápoknak...
-
Wind-Storm
őstag
válasz fero02 #10648 üzenetére
Amúgy ne tessék már ezt a szótévesztett szöveget idézni javítás nélkül
Annyira szembántó... inkább húztad volna alá meg át így azegyenlőreszavakat benne
De ezt mindenkinek mondom:
Tessék csak megtanulni az egyelőre és az egyenlőre szavak közti különbségeket![ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz kungzi #10672 üzenetére
Sehol szvsz.
[link]
vasfűrész, dekopírfűrész és 80-as csiszolópapír csodákra képes..
Végül 1000-res vízálló papír a finomcsiszoláshoz.
Szálcsiszolva, feketére befújva meg ez lett a végeredmény [link]Szerk: Jah.. neked csak egy sima téglalapot kell kivágnod, fogod a vasfűrészt + utána addig csiszolod míg jó nem lesz. Végül valami sziloplaszttal vagy hasonlóval rögzíted.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Amúgy ha már a veszélyes dolgoknál tartunk, megemlíteném a mai történetet:
Haverommal bevásároltunk ebből a cuccból:Ultrahangos hidegpárásító. Van hozzá egy 36 Voltos AC adapter.
A fej kör alakú fém részén van egy membrán egy led meg egy vízszint érzékelő.
Bekapcsoláskor bedugtam a konnektorba és rögtön szimatolgattam fáziskereső csavarhúzóval a fém részét nehogy esetleg bevilágítson... felöntöttem vízzel és azután is megkóstoltattam a fáziskeresővel, elkezdett működni, szépen porlasztotta a vizet gyönyörű füsteffektet csinált
Nézegettük hogy ennek óriási tál kell mert még csobogtatja is a vizet..
Haverom belenyúlt a csobogó víz tetejéhez és azt monta hogy „áu ez fájt".. na ezt meg kellett néznem mert lehetetlenség hogy az áram rázta meg...
Beigazolódott a gyanúm hogy ilyen erős ultrahangba belenyúlkálni nem egészséges..
Bizony fájdalmas egy dolog, elég volt egyszer beledugnom a mutatóujjam.. többet azt hiszem nem fogok.. az ujjamban belül éreztem a fájdalmat..Elvileg az ultrahang belülről hevíti a szöveteket..
Ha ott tartanám az ujjam vajon főtt virsli lenne belőle egy idő után..?
Mennyire veszélyes játék ez a hidegpárásító? -
Wind-Storm
őstag
válasz moha21 #10702 üzenetére
Valószínűleg... Viszont ismét megtapogattam a feltörő vízsugárra tett flakon aljából kivágott „sapkán" keresztül, tehát közvetlenül a vízzel nem is érintkeztem... ez azért kellett hogy ne fröcsköljön ki a víz, de a páragőz még ki tudjon jönni.
Szerintem így már éget vagy elsőre vízbe nyúlkáláskor tapasztalt fájdalom is égetés volt csak a víz ugye külsőleg hűt mégis.., de nagyon nem próbálgatnám amíg még megvan ujjam
Ja, még annyit hogy mintha zizegne a víz ahogy csobog, talán 50Hz szerűen. Gondolom azért csinálja mert 36V AC adaptere van.
Ezeknél is sapkával védekeznek a kifröcskölés ellen.
Majd vastagabb plexiből kivágok egy kört és hajlítgatok hozzá tartódrótót ami a tál aljára fog támaszkodni.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz moha21 #10702 üzenetére
„A 20 Hz-nél alacsonyabb frekvenciájú rezgéseket infrahangnak, a 20 000 Hz-nél magasabb frekvenciájú hangokat ultrahangnak nevezzük."
[Forrás: Wiki]
Tehát ha ez igaz, akkor már a 40 000 Hz is ultrahang.
A 1,6 Mhz pedig 1 600 000 Hz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest