Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
h.adam.92
őstag
Üdv!
Egy darab venti csatlakozóra az alaplapon, mennyi ventit szabad rákötni?
-
h.adam.92
őstag
válasz FireKeeper #9283 üzenetére
köszi a helpet!
azért kérdeztem mert van 2 ventim ami nagyon hangos, ami nem is zavar ha mondjuk játszom vagy vmi, hadd menjenek csak, de ha csak olvasgatok vagy csak üresben áll a agép akkor ne menjenek már. ezér tgondoltam azt, hogy egy sufni kapcsolót beszervezk rákötök 2 ventit és egy db venti csatlakozóba dugom be a kapcsolót.
-
h.adam.92
őstag
jobbat!
olyantos éléktrónyikus kérdésem lenne hozzátok, hogy tervezek egy "házat".
ez annyit takar, hogy az íróasztalomban lévő számítógép helyet, amiben most is bent van a ház, fogom használni "ház"-nak. az asztalom pont így néz ki:
nos ahol a gép van én annak az aljára beteszek egy farostlemezt, aminek a két szélét nem rögzítem, hanem a fiókoknál is használatos sínt fogom alkalmazni, így kihuzhatom.
erre a lemezre tervezek tenni egy fém keretet, amire rögzítek egy olyan lemezt, ami minden házban van, amire csavarozzuk az alaplapot.
tehát az alaplap rajtalesz a házakban is használatos lemezen, és ezt a lemezt egy fém keret fogja tartani, és a fém keret a farostlemezen lesz. remélem érthetően fogalmaztam...
és a kérdésem annyi lenne, hogy nem csinálhatok rövidzárlatot vagy valami?
vagy a fém keret helyett alkalmazzak fát? -
h.adam.92
őstag
úgy tervezem, hogy a mostani házból kiveszem ezt a fém részt amire az alaplapot kell rátenni és ezt teszem fém állványra vagy akármire. szval akkor csak annyi a lényeg, hogy az alaplap ugyan úgy normálisan rá legyen csavarozva a fémre és kész...
mellesleg csinálok az elejére egy ajtót is, amire 3 ventit teszek, tudtok vmi helyet ahol lehet kapni olyan átalakítót, esetleg elosztót, ami a 4pines 12Vos ágat osztja szét több kicsire, amire ventiket tudok rákötni?
-
h.adam.92
őstag
hali
eddig úgy néz ki, hogy az egész gépet kiszedem a házból és csak úgy naturba betenném a szekrény egy polcára. az lenne a kérdésem, hogy ez az alaplapnak mennyire jó/rossz? esetleg alá kéne tennem minimum mondjuk egy hungarocel lapot és arra az antisztatikus zacsiját a lapnak?
-
h.adam.92
őstag
válasz easy...rider #11657 üzenetére
sztem akk a szivacsot választom, köszi a segítséget srácok!
-
h.adam.92
őstag
válasz Wind-Storm #11683 üzenetére
teszek elé ventiket, de lehet h szerzek valahonnan pár távtartót...
azokat ki lehet szedni az alaplapi tálcából am? -
h.adam.92
őstag
hali
ha egy füles vezetékéről levágom a hangerő szabályzó tekerő cuccot és azt összekötöm egy 2 eres ventivel, akkor tudom vele szabályozni a venti fordulatszámát ?
-
h.adam.92
őstag
Hali!
Ha csinálok egy házat rétegelt lemezből, amit beépítek egy asztalba, mintegy kihúzható fiókot, akkor a földelést teljesen megoldja a hálózati dugóban lévő föltelés igaz?
-
h.adam.92
őstag
válasz Kgerely120 #15655 üzenetére
Hali!
Tudnál kicsit távolabbi képeket is készíteni, hogy pontosan hol is van a gép? Én is asztalba építés terven dolgozom és szívesen lopnék 1-2 ötletet.
-
h.adam.92
őstag
válasz Kgerely120 #15657 üzenetére
Az asztalom pont így néz ki. A jobboldali két fiók fölé raknám, az egy 32x30,5x40-es rész. Elviekben az aljára raknék egy rétegelt lemezt, amit kihúzhatósra csinálnék, az elejére is lenne egy rétegelt lemez, amit valamiféle fekete perforált lemezzel teljesen eltakarnék, esetleg a 4 oldalát 90 fokban elhajlított szál csiszolt fém lapokkal fedném el, valamint pár ventinek vágnék helyet a rétegelt lemezben és a perforált lemezben. Már csak a gép komponensek elrendezését kellene kigondolnom, hogy jól is szellőzzön és könnyű legyen a szétszerelés is...
-
h.adam.92
őstag
válasz Kgerely120 #15659 üzenetére
Pont ezért szeretnék mindent arra az egy kihúzható tálcára rakni, hogy semmi se húzogasson semmit. Egyedül az alaplapból ki/be menő és a tápba bemenő hálózati 230-as kábel, ami feszülne, de azt is lehet hosszabbra hagyni, hogy ne legyen vele gond.
A másik, hogy a rétegelt lemezzel sokkal könnyebb bánni és szebb munkát lehet rajta végezni, mint a farost lemezen, ami darabokra hullik, ha valami mókolás van rajta...
szerk.: A bekapcs gombot, az USB portokat, mind kioperálom a mostani házból . Az alaplapi tálcát még nem néztem, hogy hogyan lehet kiszedni.
[ Szerkesztve ]
-
h.adam.92
őstag
válasz Kgerely120 #15661 üzenetére
Van 2db régi fekvő házam, abból tudok vagdalni, meg ez a mostani is már eléggé leharcolt, így beáldozom .
Az USB oldalát max kifórom oldalt, mert hátrafelé van egy kis felesleg, ami jól jön, így lehet majd rögzíteni.Te hogyan rögzítetted?
szerk.: Az elkészítésről írok majd PH blogot, abba bele rakok mindent.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nubia Red Magic 9 Pro - hivatásos mágus
- PlayStation 5
- Wise (ex-TransferWise)
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.