Hirdetés
- GoodSpeed: Én és a Battlefield 6
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rivaul #15344 üzenetére
Az LM7812-es IC-re simán rábízhatod szerintem, és ha van forrasztód, biztos meg tudod építeni.
35V bemenő feszültségig tűr a 12V-os. Datasheet
Esetleg annyi lehet a baki, hogy ha generátor nélkül pont 12V megy rá, akkor lehet hogy a dropout miatt nem fog menni, de javítson ki valaki.
Offoltam mert lassú voltam, és tárgytalan
-
válasz
Rivaul #15344 üzenetére
Ha ez kifejezetten autóba gyártott fényszóró/nappali menetfény akkor nem hiszem, hogy gond lesz a 14-15V mert a gyártó eleve számolt ezzel, de ha valami házi dolog amit valaki épített és az elektronikát 12V-ra méretezte akkor érdemes a 12V-os stabilizátort használni, mert az FIX 12V-ot csinál a 13-15V-ból.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Rivaul #15344 üzenetére
Egy akku nagyon nagy áramot képes leadni. Mindegy neki, hogy 2 izzó vagy még LEDek is, a feszültsége ugyanaz marad (lehet pár mV különbséggel).
Az a lényegesebb hogy az alapból is magasabb fesz amit kap nem ártalmas-e neki illetve nem rövidítheti az élettartalmát?
Kérdés: hogy voltak kiszámolva az előtétellenállások, azaz mekkora feszültségre és mekkora áramot feltételeztek a LEDeken keresztül ahhoz képest, amire készültek. Ha a határon vannak, akkor igenis rövidül az életük. Ha autóhoz készültek, akkor számoltak ezzel. Elméletileg +20% igénybevételt kell kibírniuk a 12V-os tápláláshoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera 5 zoommal,120 Hz ProMotion,100%
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Dell Vostro 3560 - i3-3120M I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő