- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Az az igazság, hogy túl nagy mélységig én sem ismerem a fénycsövek lelkivilágát. Láttam már sok inverterkapcsolást, de tény, hogy egyikben sem használták a cső fűtését. Ezek mind úgy működnek, hogy a terheletlen kimenőtrafó feszültsége ''átüti'' a csőben lévő gázkeveréket, majd a gyújtás után a terhelés (ívkisülés) hatására a feszültség lecsökken az üzemi (égési feszültség) tartományba. Ez végülis előny, hiszen olyan csövekkel is működhet az inverter, ami otthoni gyújtókapcsolós használatra már alkalmatlan a szakadt belső fűtés miatt. Nekem ez jól jött, mert a nyák-ok levilágításához használt UV-csövek nem éppen olcsók. Hogy ennek az átütési feszültségnek van-e (és ha igen, mekkora) hőfüggése, arról nem sok infót találtam. Véleményem szerint ha van is hőfüggés, az nem lehet akkora mértékű, hogy a szobahőmérsékleten simán induló csőnek fagypont körül már gondjai legyenek. Ott inkább az üresjárási gyújtófeszültség értékével lehet gond, esetleg túl közel van a gyújtási határértékhez. Talán egycsapos (robbanásbiztos) csővel könnyebb lenne a dolog, annak más a gyújtási mechanizmusa, a beszerezhetősége (és az ára) viszont gond lehet. Itt a cégnél mondjuk akad néhány darab..
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos autók - motorok
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest