- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- BMWFan: Akasztófa
- Gergosz2: Emlékezzünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
Archttila #21300 üzenetére
Li-ion és -polimer akkuk kisütési végfeszültsége 2,7 ... 2,8V körül van, ezen szint alá nem illik meríteni azokat (ha az akkuban van belső védelem, az ennél pár tized volttal alacsonyabb szintnél aktiválódik).
" Ugy tudom, hogy van egy minimum fesz. szint ami alatt a vezerlo dead-nek cimkezi az akkut, es bele sem kezd a toltesbe."
E miatt kár aggódni, a szimpla töltésvezérlők nem csinálnak ilyet. A TP4056 - ami az általad linkelt töltő vezérlője is - adatlapján szerepen egy trickle charge threshold nevű paraméter (értéke tipikusan 2,9V), ami azt mutatja meg, hogy ennél alacsonyabb akkufeszültség esetén a töltő még nem engedi rá a cellára a teljes értékű, külső ellenállással beállítható töltőáramot, csak annak a tizedrészét. Vagyis nem tagadja meg a töltést, csak kímélő árammal kezdi.
"Van bennem egy kis felsz, hogy az Alirol ujkent erkezo akksi tulsagosan le lesz merulve, es a fenti okok miatt nem tudom majd feltolteni."
Ezen sem érdemes parázni: a Li-xx akkuk (de egyébként ez a többi kémiára is jellemző) terhelés hiányában nagyon hosszú ideig nem mennek mélykisütött állapotba. Többször rendeltem már Ali-ról és máshonnan is Li-ion / polimer cellákat, sosem volt még olyan, amelyiken az érkezésekor túlzottan alacsony feszültséget mértem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman N5 MF ADATA 600W
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest