Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cika

csendes tag

válasz zLegolas #1323 üzenetére

Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek.
    Bocs, hogy ennyire eltűntem, de mostanság nem volt időm semmire.
    Javaslatodra egyszerűsítem a dolgotokat. :)
    Szóval a szobámat szeretném egyenáramra átalakítani. Nagyjából 15V-ra gondoltam, mégpedig azért, mert a számítógép ventilátorai is erről üzemelnének, így a fordulatszámszabályzó után is megmaradna a 12V + egy kis tartalék. (Most is külön tápról működnek, egy 235W-os codegent szedtem szét és dobozoltam újra. A CPU és VGA ventik váltható, +12V - GND vagy +12V - -5V-ról mennek potival lassítva, a házventik GND - -12V vagy +5V - -12V között kapcsolva, potival dolgoznak. Igazi favágó megoldás, de eddig bevált.)
    Első lépés lenne a ventiszabályzás megépítése, másodikként a világítás, aztán a szobai ventik, végül pedig ami még eszembe jut. Emiatt sajnos nem igazán tudom, mekkora teljesítményre lenne szükségem. Gondoltam többtrafós megoldáson is, de akkor a később érkezőnek ki kell alakítani előre a helyet. Több trafó esetén az első 35VA körüli lenne és ventik + világítás menne róla. A világításnál nagy fényerejű ledekre gondoltam, de itt még az is kérdés, hogy mennyire lehet bevilágítani velük a szobát.
    Ennek a dolognak a vezetékelésével kapcsolatban kérdeztem a szükséges vezetékátmérőt.
    Várom az ostorozást meg a segítséget. :U
    Köszi

ui.: A toroid trafók kb 20VA-nál kezdődnek AVISOR-nál.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák