Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
platthy
csendes tag
válasz radio100jozs #1763 üzenetére
Itt lakáson belül próbáltuk ki a laptoppal is . Eddig volt netem Asztalin is de pár napja azt írja h korlátozott.
Úgy csináld h jó legyen. ! . Telefonon gyorsabb 06706318688
-
7ER
aktív tag
válasz radio100jozs #1829 üzenetére
Azt azért tudni kellene, hogy a maximális letöltési sebesség a cella foglaltságtól is függ.
Nem mindegy, hogy egy felhasználó van a cellára akadva, vagy száz.Ne legyetek már ostobák.Senki, egyetlen mobilszolgáltató sem garantálja személyre szabottan a le és feltöltési sebességet.Még mindig jobb mint az EDGE és ha utána számolok még olcsóbb is. -
club1
veterán
válasz radio100jozs #1831 üzenetére
A 30 nekem nem döcögés, valószínűleg nagyon nem vagy tisztában az európai le- és feltöltési átlagokkal. Én egyébként a két T-nél átlagban 40 és 50 között szoktam itt Büdöspesten mérni. Viszont amit én mérek egy elvileg korlátlan csomaggal, az közel sem biztos, hogy az adott helyen elérhető maximum. Ennek több oka van, nem mennék bele, hogy egy adott végpont felé milyen okok miatt nem tolhatják a teljes elérhető sávszélt.
Én egyébként inkább használok 10 Mbps-os 4G-s kapcsolatot (ilyen azért elég ritka), mint 20 Mbps-os 3G-st. -
7ER
aktív tag
válasz radio100jozs #1831 üzenetére
Akkor válts át UPC 5 megabites internetre.
Semmi elvárható nincs. Egyébként meg leírtam, hogy a sebesség attól is függ, mennyien vannak azon a cellán.
Attól, hogy neked elvárásaid vannak, de nem vagy tisztában a fogalmakkal és 1-1 technikai dologgal, arról senki nem tehet csak te magad.Megmagyarázom neked: Ha van egy egész tortád és azt 2 embernek osztod szét, akkor a szeletek nagyobbak mintha ugyanezt a tortát 10 vagy 100 felé osztod.
Azt, hogy éppen mennyien vannak a cellán azt nem kötik az orrodra. Mindenesetre ha kellő térerőd van és minden feltétel adott de lassabb a letöltésed, akkor többen vannak a cellán mint azt gondolnád.
-
rover45
őstag
válasz radio100jozs #1858 üzenetére
Nagyon köszönöm, eszembe nem jutottak volna
-
club1
veterán
válasz radio100jozs #1861 üzenetére
Mitől jobb a dupla annyiba kerülő net, ha nem kell hasítania, miután elfogyott a havi adatkeret?
(#1862): Gondolom régebbiek voltak azok a készülékek. A T által forgalomba hozott max. 4 éves készülékek ui. IMEI szűrést kapnak a Bluemobile hálózatán. Mondjuk az APN-en nem, tehát netezni lehet velük, csak telefonálni nem (csak segélyhívás működik).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz radio100jozs #1892 üzenetére
A Voda LTE-vel egyelőre a lefedettség a gond.
Tapasztalatom szerint az LTE-nek sokkal kisebb a válaszideje, ez még böngészéskor is megmutatkozik, illetve amíg 1-2-es térerőszinttel már gyakorlatilag nem lehet normálisan netezni 3G-n, addig LTE-n lazán (legalábbis Telekom hálón). A nagyobb teherbírás már csak hab a tortán. Továbbra is azt mondom, hogy gyakori, intenzív mobilnet használathoz jó, ha van LTE, nagy lefedettséggel. Amúgy a Telekomnál is 800-on megy vidéken az LTE, és tapasztalatom szerint tényleg nagyon komoly lefedettség van már most. Pedig sok pontján megfordultam már az országnak. Év végére pedig 98%-ra fog nőni.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
btz
addikt
válasz radio100jozs #1892 üzenetére
Nekem van T és Vodás SIM-em is most egy dual SIM-es telóba és egyértelműen látom hogy a T-vel jobb a lefedettség (itt ahol én használom még 3G-vel is ez a helyzet), stabilabb az egész, sajnos viszont ahol lakom ott a T-nek nincs a házban térereje a Vodának van.
ⓑⓣⓩ
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #1904 üzenetére
Itt lehet nézni, hogy merre épülnek új antennatornyok (már ami mérete miatt engedélyköteles): http://nmhh.hu/tart/index/203/Epitmenyengedelyezes
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #1994 üzenetére
Ma hazafelé kipróbálom a T-nél, hogy beállítom csak LTE hálózatra a Tabletet, és akkor mit produkál Köki-Monor között a vonaton utazva. Még ami érdekes, hogy a T-nél végig maximális volt a 3G háló,c sak egy helyen fogyott el, ahol meg is szakadt, de a Vodánál folyamatosan vándorolnak a csíkok a maximum és a minimum között.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz radio100jozs #1999 üzenetére
a t-nél eszközölt kipróbálásod kapcsán írtam, náluk a nagyobb városokban az 1800 MHz, azon kívül, vidéken viszont a 800 MHz a fontos, 2600 MHz csak a határszéli városokban van, illetve a fővárosban néhány helyen összevontan az 1800 MHz sávval.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Bferibörs
addikt
válasz radio100jozs #2038 üzenetére
köszönöm szépen !
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
Bferibörs
addikt
válasz radio100jozs #2038 üzenetére
Sajna a csomagban az ÁSZF szerint nem engedélyezett a VoIp , így számomra nem megfelelő .
-
Bferibörs
addikt
válasz radio100jozs #2074 üzenetére
Sajna az általam járt területen a t- mobile 3 G ami még műxik,na nem hasít,a voda sok helyen ezek közúl meghal az az 0.A telenor is gyengus ,jelenleg D.haraszti ipari parkban vagyok, telenor 1 alatt,Tmob. 2-3 között a 3 G, 20 körüli a 4G.A 4 G nekem azért gond mert csak tabletjaim vannk 4G-sek, a telóim csak 3G t tudnak.2-3 simesek 3 simesben sajna nem gyártanak 4G t,szükségem van a 3 simre vagy több telót hurcibálok,amit nem szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #2088 üzenetére
Egy friss sajtós cikk a Telekomtól. A lényeg, hogy a 3G nem lesz fejlesztve, sőt lassan ki is kopik majd, és jelenleg 83%-os kültéri lakossági lefedettségű, a Vodánál ez a 98,4%. A 4G pedig már 90,8%-os ami lényegében azonos a Telekom és a Telenor a közös hálózatfejlesztés okán. A cikkben viszont az nem tiszta, mert az egy dolog, hogy a 2100 Mhz-es sáv használati joga lejár mindhárom szolgáltatónak 2019.12.22-én, de ez ahogy írta 7,5 évre meghosszabbítható, de miért pont 3G-re használva, hisz ezt is lehet más szolgáltatásra használni, akár 4G-re is. Bár a készülékek nem biztos, hogy tudják. De az sokat mond, hogy a jelenleg is épülő Digi mobilhálózata csak 4G-s lesz, és ha minden igaz, az év végefelé indulnak, karácsonyi bummban.
http://www.hwsw.hu/hirek/54366/4g-lte-3g-mobilhalozat-mobilnet-lefedettseg-frekvencia-savszelesseg-umts.html
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz radio100jozs #2091 üzenetére
a megfelelő mobiltelefonok kezelik a 2100 MHz lte frekvenciát és a hozzá tartozó csatorná(ka)t is.
akiknek nagyon eltérő régióba szánt, nagyon külföldről így vagy úgy behozott készüléke van, azok meg már most is érezhetnek hátrányt, mert sok olyan telefon nem kezeli a már használatban lévő 800 és 2600 MHz sávot sem, jellemzően csak 1800 MHz - és néhány hazánkban nem használt - frekvencia képesek.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #2095 üzenetére
Tovább nézve ez a bluemobile netes opciók simán verik a T-Mobile Dominós, vagy előfizetéses netes opciókat is. Bár nem tudom mekkora itt a sebesség, de 4G-n nem megy a Lidl mobilja szerintem továbbra sem.
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #2096 üzenetére
Ugrott a VOIP a bluemobile új internetcsomagjaiban!
"A blue net, blue net plusz és blue net XXL adat díjcsomagok nem használhatók internet alapú hang és video
hívásokra." -
Bferibörs
addikt
válasz radio100jozs #2095 üzenetére
"Voda 2 év hűséggel 2.990 Ft/hó." csak E számla csökkent az áron 500 pénzt, 3490 Ft-ról, hűség nélkül is annyi, csak nem kapsz bóvli kütyüt hozzá.
-
Dolphine
addikt
válasz radio100jozs #2153 üzenetére
Ha jól értelek, akkor a Vodánál vannak még hiányosságok, de a 3G az tutinak tűnik?
Viszont, ahogy nézem, a Vodánál a 4G MiFi Routert egyedül a legnagyobb csomaghoz adják, ami 20GB. Nekem elég lenne a 8 is!Nooeca Ez igaz, viszont, ha jól látom, akkor nincs saját akkumulátora, a tápellátást USB kapja. Ami önmagában még nem lenne rossz, azonban ha a tablet, vagy mobil is szóba jön... Tudom, powerbank, de az + egy eszköz!
totron Ezt egyvalamivel tudod letesztelni: gyakorlattal. X helyben, y időben, z felhasználási szokásaiddal Igen tudom! Viszont az elég nagy pofára esés lenne, hogyha előfizetek mobilnetre, csak éppen használni nem tudom!
[ Szerkesztve ]
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #2165 üzenetére
Jó választásnak tűnik neked a T-s NetPlusz S helyett, mert az 1090 Ft/hó, és szintén csak 10 Mbit/s a letöltés, és csak 200 MB/30 nap, így mindenképp Bluemobile csomagot javaslom, szerintem válassz márkaváltást, megmarad a számod, és továbbra is T-s maradsz (abban a hálózatban is), csak 33 Ft/perc lesz a beszélgetésed is.
-
hunterrop8
tag
válasz radio100jozs #2166 üzenetére
De tudom csak az internetet előfizetni? Mert nekem úgy tűnik, hogy csak bluemobil előfizetők tudják ezeket a csomagokat használni.
Ezen a linken alul az első kérdés. Lehet csak rosszul értelmezem.
-
legenda
válasz radio100jozs #2206 üzenetére
a telekom és a telenor együttműködési megállapodást írt alá februárban a 800 MHz tekintetében, ez jelentősen megnehezítheti a vodafone helyzetét, így nehezebb felzárkóznia, ha az országos viszonylatot nézzük.
a sebesség nem csak marketing, bár frekvencia...stb. függvénye is, de a gyakorlatban sem minden esetben azonos, a telekom hálózatán legalábbis sok helyen mérek 100 Mbps felett, nem beszélve az összevont 1800 + 2600 cellákról, ahol 200 Mbps környékén és felette is tud.
nem érdekel persze a sebesség, a töredéke is elég mobiltelefonra - 30 - 40 Mbps környékén meg mindenhol adott, alatta nem nagyon mértem sehol -, a jó lefedettség fontosabb.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz radio100jozs #2219 üzenetére
azért csak nézz utána, hogy valójában mi is történik a háttérben.
a mobiltelefonok egyértelműen kijelzik a 4g ->3g/2g átkapcsolást a hívás, sms...stb. idejére, mert 4g hálón nem menne a dolog, a tablet ha esetleg nem is jelzi ki, attól még muszáj annak is átugrani a megfelelő hálózatra arra az időre.
annak is utána tudsz nézni, hogy adott tablet VoLTE képes vagy sem, ha igen, akkor lehetséges lenne - ha egy szolgáltató nem csak tesztfázisban lenne még - a hanghívás a 4g hálón.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz radio100jozs #2219 üzenetére
Az SMS megy LTE hálón (legalábbis nálam, jóval gyorsabban is küld azon SMS-t a telóm).
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Bferibörs
addikt
válasz radio100jozs #2239 üzenetére
nem tudom merre lax, 4 nap után vissza adtam a vodás előfizetésemet olyan car volt.
-
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #2239 üzenetére
Szerintem nem kell tenni a hülét, érted te, hogy mire gondolt.
A két T egyrészt összedobta a saját 800 MHz-es blokkjait, másrészt nagyobb városokban 1800 MHz-et használnak 4G-re, nem kell szenvedniük a 800 MHz-el, mert az egyszerűen nem oda való. Nem véletlen, hogy a Voda kezdte el megszüntetni a lassítós mobilnet csomagokat...
Az országos 3G lakossági lefedettség olyan, amilyen. Az Alföld közepén autózva nekem vígan szólt az online rádió 4G-n, amikor a kormányzati flottás utastársam mellettem csak hallózott, mert épp megszakadt a hívás. Tudta a telefonja a 900 MHz-et is... -
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #2242 üzenetére
Kezdjük azzal, hogy a két T saját 1800 MHz-es frekvenciablokkal lefedte LTE-vel a hazai lakosság 35-45%-át. 800 MHz-en meg 1800 MHz-en ugye nem ugyanannyi adatot tolsz át egységnyi idő alatt... Azaz már itt megbukott a gondolatmeneted. Nagyvárosi környezetben a 800 MHz használata meg egyértelműen kényszermegoldás. De nem akarlak meggyőzni semmiről, mert a te gondolkozásod nagyon messze áll az enyémtől. Igazából csak azért szóltam hozzá, nehogy a csendes többség fejében az maradjon meg, hogy a harmadik szolgáltatónál hú de tuti lesz netezni, mert az aktuális mérési eredmények alapján ez egyáltalán nem így van.
-
legenda
válasz radio100jozs #2248 üzenetére
igaz, ne haragudj, jobban elkülöníthettem volna a második részt, mert abban másik profilra/felhasználóra gondoltam és nem akartam ennyire általánosítani!
a vodafone esetén én csupán annyit írtam, hogy gyenge az orszégos 4g/lte lefedettsége, kell még neki idő bőven, hogy beérje a másik két szolgáltatót, főként utóbbiak közösködése miatt.
a telekom évekkel ezelőtt az 1800 MHz frekvencián fedte le a fővárost és a nagyobb városokat, illetve azok környékét, tehát nem csak a 800 MHz adott, az a korábbiakra segített rá a kisebb városokban és falvakban, illetve a korábban írt 2600 MHz is aszerint.
a sebesség is emiatt (is) eltérő a szolgáltatóknál, bár arra már reagáltam korábban, amikor írtad, hogy csak marketing és a gyakorlatban hasonló mind a három szolgáltatónál, de alapesetben az 1800 és 2600 MHz duplát tud, mint a 800 MHz, nem beszélve a 300 Mbps képes összevont 1800 és 2600 MHz cellákról.
igaz, a privát előfizetéseim a telekomhoz kapcsolódnak már a westel 900 óta, de attól még leírom, ha valami jobb a másik szolgáltatónál, meg is tettem ezt sokszor anno a jobb vodafone 3g elérhetőség kapcsán, csak azóta nem izgat a dolog, mióta korrekt lett a telekom 4g/lte országos lefedettsége.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz radio100jozs #2250 üzenetére
annyiban jobb, ha vannak gyorsabb sebességre képes (1800 és 2600 MHz) cellák is, mert akkor több tartalék is adott, a sűrűbben lakott/forgalmasabb helyeken nem mindegy, hogy 1800 MHz vagy 800 MHz, osztozván a sok előfizető a x vagy x/2 Mbps sebességen, emiatt nem helyeslik sokan a vodafone (fő)városi 800 MHz hálóját sem.
-
Bferibörs
addikt
válasz radio100jozs #2243 üzenetére
Nekem a telekom azért maradt meg mert a telenor gyengus volt, a voda meg volt ahol nem működött egyáltalán, 4 napig teszteltem azokon a helyeken ahol gyakran megfordultam. Pest megye egy részén.Gondoltam 1 hónapig használom és meglátom milyen, 4 napig bírtam.Telenort most is használok néha telón, de ha tehetem kihagyom.2 kártyás telón macerás a netet váltogatni ,jó ha egy olyan kártya van benne ami tuti.Sajna nekem a 3 kártyás nem szereti a telekomot ezért fut rajta telenor.de inkább TP linkről használom a telót is.
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #2265 üzenetére
Jól emlékeztem:
"A megállapodás értelmében a közösen kialakított kiépítési terv alapján - Budapest kivételével - a Telenor a Dunántúlon, a Telekom az ország fennmaradó részén fokozatosan építi ki és üzemelteti a 800 MHz-es 4G hálózatot, így 2015 végéig 800-800, vagyis összesen 1600 bázisállomást telepítenek, illetve működtetnek."
http://www.telekom.hu/rolunk/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2015/februar_25
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #2270 üzenetére
Hazafelé ki is próbáltam, és tényleg végig van az M3-as metrón Voda 4G vétel. Sőt aztán mikor hazaértem a Csévharasztra, meglepetés fogadott, hogy van már Voda 4G is, így mostantól tényleg csak 4G-n lóghatok a Vodán Csévharaszt-Budapest viszonylatban, és a két végponton is, azaz nem kell a készüléket kapcsolgatni, sőt ami érdekes, hogy nem kell 4G kényszeríttet hálózati módba sem kapcsolnom, akkor is abban működik már. A térképet még nem frissítették, de gondolom a napokban még több piros folt lesz a lefedettségi térképen.
[ Szerkesztve ]
-
csz329
csendes tag
Ne haragudj de bitről-bitre marhaság amit írsz:
"A 2x800 Mhz-re jut majd 9 millió előfizető, míg a Vodára meg 2,6 millió. Azaz 2x akkora sávszélre jut 3,5x annyi előfizető, "Az utolsó ismert piacrész adatok szerint 3.1-hez van közelebb ez az arány (44-32-24% kb.).
Ez valójában nem sokat mozgat, a piacrész arányában terheltek a kb. azonos hálózatok, ahogy pl. a HSPA is. Lásd még alább"Az 1800 Mhz meg pont érdekes, mert a Telenornak van 2x annyi, mint a Telekomnak, miközben az előfizetői szám fordítva van, azaz a Telekomnak ez is bukó kapacitásban."
Baromság. A Telenor és a Telekom is 20-20 MHz-nyi kapacitást használ 1800-as sávon, a Voda leginkább nullát. Minden 5-6 ezresnél nagyobb városban kapásból és cégenként dupla kapacitás áll a két T rendelkezésére, szemben a Voda 10 MHz-nyi 800-asával.
1800-on városokban 20-20-0-ra nyert a T-T páros a Voda ellen. (Kapacitást bővíteni mindenki kb. azonos mértékben tud 2600-on.)" A városi környezetben meg eleve a Vodának nagyobb 3G sávszéle van a 900 Mhz miatt, "
Az UMTS900-nak vajmi kevés jelentősége van városi környzetben, mivel rural sáv, nem szokás nagyvárosban lerakni. 2100-on mindhárom cégnek DC-HSPA van 2x10 MHz kapacitással. Ezzel van lefedve a lakosság 80+%-a mindenkinek. 1x5 MHz 900-as rural sáv nem oszt nem szoroz a lényegesen sűrűbben telepített 2100-as hálózat mellett a városokban.
"na meg a 2600 Mhz miatt a 4G-ben van több sávszéle, mint a T-seknek."
Téves. Telekomnak 30 MHz FDD van, Telenornak, Vodának 20 MHz. Vodának van ezen felül 25 Mhz nem duplex TDD. A 2600-nak igen sűrűn lakott területeken lesz jelentősége. Majd ha kapacitás hiány lesz.
De TDD-t még nem épített senki, továbbá komoly gond, hogy a jelenleg használt készülékek többsége nem támogatja. 20 MHZ-nél többet használó eszköz még nincs, ezért tételezzük fel, hogy a Telekomnak is csak 20 van.
Szóval a kapacitás meccs állása összeadva:
50-50-30 (T-T-V)Ráadásul a Vodának pont az 1800 hiányzik, ami a városi környezetben releváns. 2600-at kurva drága lesz besűríteni, a 800 meg kapacitáshiányos lesz és össze fog esni, ahogy terhelődnek a cellák.
Vidéken kicsit több jut a kis piacrész miatt a Vodás ügyfeleknek, kár hogy a lakosság 20%-a számára érdekes csak a többség nagyobb településeken lakik.Amúgy NMHH mérések szerint a Telekom sebességben lever mindenkit, Voda hátul kullog.
http://szelessav.net/hu/aggregalt_sebesseg/mobil -
csz329
csendes tag
válasz radio100jozs #2246 üzenetére
"Milyen mérési eredmények támasztják ezt alá, mert sehol nincs erről semmi infó. "
A Telekom legújabb hirdetése szerint az NMHH, a speedtest és a P3 mérései szerint is az ő 4G-jük a leggyorsabb.
Az NMHH szerint a 3G is:
http://szelessav.net/hu/aggregalt_sebesseg/mobil -
csz329
csendes tag
Ez kimaradt:
"Ezt alátámasztja az, hogy most az AH-val kötnek szerződést,"
A TV piac marginális 3%-os szereplője, nyilván dőlni fognak oda az ügyfelek, lásd Tesco..." és a Tesco,"
ÉV elején eldöntötték hogy megszüntetik a szolgáltatást, visszadják az ügyfeleket a Vodafone-nak. Minimál netes csomagjaik voltak, nem sok byte-ot zavarhattak." meg az UPC is a Voda hálót használja, sőt utóbbi korlátlan mobilnetet biztosítva akár 4 Mbps letöltési sebességgel is."
Ez már érdekesebb, de nem véletlen az, hogy csak a UPC tripla ügyfeleknek adják elfogadható áron és be van korlátozva 1-2-4 Mbps-re a sebesség. Így max pár tizezer ügyfél lehet, csepp a tengerben a milliós ügyfélállományok között. (Ha több lenne, már rég diadaljelentést adtak volna ki...)Ez nem azt bizonyítja, hogy a Vodánál túl sok a kapacitás, hanem azt hogy kétségbeesetten kaparnak hogy valahogy utolérjék a másik kettőt. Ami egyébként nagyon helyes, kell a verseny!
-
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #2279 üzenetére
Szerintem ezt gondold át még egyszer. A mért letöltési sebesség leginkább a helyben rendelkezésre álló szabad kapacitás függvénye. Kivéve persze, ha olyanok méricskélnek, akiknek a net csomagjuk a szolgáltató által korlátozott sebességű. De a szelessav.net oldalon leginkább az NMHH mérőautóinak mérési eredményei vannak, ők pedig logikusan nem felülről korlátos csomagokat használnak.
-
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #2283 üzenetére
Az én cégem speciel használ néhány korlátlan adatkeretű sim-et a Telenortól. Nem is volt nagyon nehéz/drága hozzájutni. Bizonyára ennek tudható be, hogy jellemzően 50 Mbps alatti letöltési értékeket mérek náluk.
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #2272 üzenetére
A tegnapi Voda 4G sajtóanyagból ez fel sem tűnt:
A vezérigazgató hozzátette, hogy a 4G szolgáltatást immár a Vodafone valamennyi 4G-s
készüléket használó ügyfele igénybe tudja venni, minden külön díj, vagy tarifacsomag-váltás nélkül.Akkor ezek szerint minden díjcsomaggal működik a Voda 4G, megszűnt a korlátozás.
http://www.vodafone.hu/sajto/kozlemenyek/20151005.pdf
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #2287 üzenetére
Mielőtt valaki jönne a Telenorral, igaz, hogy ott is van 1490-ért korlátlan böngészési opció, de azt nem tekintem annak, mivel elsőnek lezabálja a havi keretemet, és utána meg csak böngészni tudok, azaz a havi keretet is elpocsékolja csak a böngészésre.
-
devil-k
nagyúr
-
Zeki
nagyúr
válasz radio100jozs #2290 üzenetére
Egy jó VPN mögül ki látja, hogy mit nézel a korlátlan webnézős neteden?
-
csz329
csendes tag
"Az egész 4G kapacitás dolog csak egy parttalan téma, mert a felhasználókat totál nem érdekli."
Valóban nem érdekli, de ez ettől még nem parttalan téma.
Mert szép lassan pénzé akarják tenni a hálózatot a cégek, egyre nagyobb csomagok lesznek, egyre több ügyfél lesz LTE-s készülékkel.
Főleg városi zónákban el fog fogyni ez a kapacitás és nagyon nem lesz mindegy, hogy 20 vagy 30 vagy 40 MHz-nyi sávot lehet majd összefogni és akadozni fog-e az indavideó vagy a zene stream.
Minden hálózat be tud telni, az okostelefon használat simán duplázódni fog a következő években.
Nem a 75 vagy 150 fog számítani az ügyfélnek, hanem amikor már 10x ennyi forgalom lesz, akkor megakad-e a forgalmad és megjelenik-e a homokóra. -
törölt tag
válasz radio100jozs #2282 üzenetére
A két Tének is 75mbps-os lenne a 800as 4g hálózata, ha nincs az összeborulás vidéken! Csak ezt mindenki elfelejti, hogy úgy jött ki a 150mbps vidéken nekik, hogy összekapcsolták a hálózatukat és duplázódott a cellánkénti sávszél kapacitás
-
H.Istvan25
senior tag
válasz radio100jozs #2285 üzenetére
Nekem nincs 4G-m még pedig a telóm alkalmas, lefedettség van, a kártyámat pedig tegnap cseréltem
Huawei Mate 9
-
fcbarca
őstag
válasz radio100jozs #2289 üzenetére
Es 3g-s korlaltlan netet mennyiert lehet kapni, es melyiknel a legolcsobb?
-
törölt tag
ha ott tartunk, hogy korlátlan lesz az adatcsomag keret, akkor térhetünk vissza erre, de olyan itthon 10 éves távlatban biztos nem lesz, mert mindegyik cég mobilhálózata padlót fogna
Bullshit!
Ausztriában a 3-nál és T-Mobilnál van korlátlan mobilnet, Angliában 3-nál szintén van. Ezekről tudok, lehet máshol is... Érdekes, nem olvastam olyat se hivatalosan, se fórumban, hogy padlót fogott volna bármelyik hálózat.
Sőt! A magyar Voda és a T-Mobil 2008-ban kínált valós korlátlan 3g csomagokat (igaz nem olcsón), nekem volt mindkettőnél olyanom, és érdekes egyik hálózat se halt meg, a 4g meg ennél sokkalta nagyobb kapacitású.
Azért nincs Magyarországon publikus korlátlan mobilnet se olcsón, se drágán, mert a cégeknek nem éri meg, amíg el tudnak gond nékül kérni gigánként ezer-ezerötszázat, addig mit erőltessék magukat ügyfélbarát csomagokkal. A hálózat bírná. -
H.Istvan25
senior tag
válasz radio100jozs #2303 üzenetére
Azért ez csak nagyvárosokra igaz. Itthon például sok ember falun kurvára örülne 6000 forintért 20 megabites normális netnek.
[ Szerkesztve ]
Huawei Mate 9
-
H.Istvan25
senior tag
válasz radio100jozs #2308 üzenetére
Oroszországban is van TDD-LTE a Megafon és az MTS is nyújt, és 2300-on pedig a Vainakh Telecom. Románoknál a Digi ad 2600-on
Huawei Mate 9
-
H.Istvan25
senior tag
válasz radio100jozs #2307 üzenetére
Ausztriában se ér el minden faluba az optikai kábel. Itthon főleg nem
Huawei Mate 9
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest