Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Jéghorgászat
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsMike
tag
válasz xkraiusx #9255 üzenetére
Szia. Több router is van már itthon hasonló eredményekkel, jó ideig ment elég jól aztán router mozgatás nélkül egyszerűen lement a sebesség, vettem külső antennát de semmivel se érek el többet mint a gyárijával, telekomos multi sim telefonban ahol van ott simán megy 200mbs is plusz ugye bent is volt nekem elég. Hát várok tovább egyszer hátha lesz már értelmes hálózat vidéken is. Ahogy észre vettem mellettünk lévő városba Tiszalök 8km, fejlesztették és egész területén már 4g+ és bárhol merem 100 és 250 simán van, na azóta csökkent le nálam.
-
bociusz
aktív tag
válasz xkraiusx #9200 üzenetére
Szia!
Minden bizonnyal a 4933-as toronyról jön a jel, itt meg tudod nézni, hogy pontosan merre van.A Vodafone vidéki 5G lefedettségét DSS (Dynamic Spectrum Sharing) technológiával szolgáltatja a 700 MHz/B28 frekvenciasávon. Ez azt jeletni, hogy a rendelkezésre álló (nem túl nagy) 10 MHz-es sávot a pillanatnyi terheltség függvényében osztja fel 4G és 5G között a bázis.
Nem tudom, hogy a Vodafone az alap 64QAM-et megemelte e 256QAM-re, illetve hogy 2x2 vagy 4x4 MIMO antennák üzemelnek, ha mindenből a legjobbat vesszük és egyedül vagy a cellában, akkor az elméleti maximum lefelé irányban 195 Mbit/s, a mért érték a valóságban ennek viszont csak a töredéke lesz. A gigabites letöltések csak a nagyobb településen mennek (Budapest, Debrecen, Siófok, stb.), ezek más frekvenciatartományt használnak (3600 MHz/n78).
A DSS a legtöbb telefonon nem megy automatikusan, ahhoz az adott szolgáltató profiljának benne kell lennie, valószínűleg ezért nem működik nálad se.
A késleltetésben se lesz jelentős eltérés a 4G-től, mivel a jelenlegi rendszerek még NSA (Non Standalone) 5G hálózatok, vagyis a szolgáltatónak még nincs kiépítve a teljes 5G core infrastruktúrája, amivel az alacsony késleltetési időt biztosítani tudná.
Szerk: 5G-képes tarifacsomagod van (Red Free, Red Max)? Anélkül nem fog menni. Töltsd le a Cellmappert és nézd meg, mit ír. Ha az "5G State"-nél "Restricted"-et látsz, akkor a hálózat jogosultság hiányában nem enged fel.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz xkraiusx #8490 üzenetére
Az E3372 mikben jobb a 3276-nál? Van még ötlet, tapasztalat kompatibilis routerre? A TP Link MR3420 és D-Link DWR-118 okádék külsejük miatt kiesnek.
(#8489) MaCS_70: Kano user szerint az egyik Asus router alap firmware-rel lassabb 3276-tal, tomato kell. Mók-mók, tákoltság, kezd elmenni a kedv. Éppen ezért lowcost játszanak még versenyszám, ahol egységben az erő:
- Huawei B315/s22
- Huawei B593
- Huawei E5186s
- Huawei E5172 (Cat4 danger)
Cél: az 525 árszintje alatt maradni, mégis 1 eszközön belül és lehetőleg függetlenül. Ha kiegészülhetne még a lista vagy van benyomás valamelyikkel, átkozódás, dicsőítés, azt bátran. Az egyethernet portos mütyűrök szintén kimaradnak.Hol tapasztaljátok a Cat4 határait sebességben?
(#8487) bghistvan: Telenor alapú flotta, hűségidő nélkül, havi ~5 ezerért. Flottás topikban jobban előfordulnak az aktualitások. 20 ezerből inkább Huawei 525-öt vásárolj.
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz xkraiusx #5917 üzenetére
Maga a beltéri antennám rengeteget javított a jelen. Simán megy esti órákban 30-40 Mbit-tel is a net. Pedig az csak pár dbi-t hoz maximum.
Ez a kültéri viszont sokkal többet erősít, így még jobb lesz szerintem.
Ha lesz időm, akkor ma este bekötöm beltérben addig.
A mi házunk egy olyan utcában van, ahol emelkedő-völgy-emelkedő-völgy, kb így hullámzik a terepmagasság és mi inkább völgyben vagyunk, ezért minél magasabbra kell felvinni az antennát.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
válasz xkraiusx #5915 üzenetére
Még nem raktam fel. A kéményünkön van egy cső már a mikrohullámú nethez, arra lesz felfogatva, de egyedül nem fogom tudni felszerelni, így várok az erősítésre.
Amit nem tudok eldönteni az az, hogy bedugjam-e a beltéri antennát az üresen maradt csatlakozóba.
Bár lehet azt ki tudom kísérletezni úgy is, hogy a kültéri felszerelve. Bent is látszik majd tutira a javulás, így nagyjából ki lehet következtetni.utdetailing.hu
-
iccesnake
csendes tag
válasz xkraiusx #5670 üzenetére
Amint látod kedves UPC még az őskorból maradt simet használ, aminek a fém része nagyobb mint a nano sim szabvány. Tegnap este vettem a bátorságot és nyiszáltam a fém részéból is, és igy már belefért és működik is. De az azért eléggé gáz hogy 2017 ben az UPC szolgáltató ha megkérdezem hogy mobilinternetes sim kártya nano méretben miért nincs nála, akkor azt válaszolja hogy nem mobiltelefonba találták ki hanem tabletba meg laptopba. Mondja nekem az ügyfélszolgálatos mikor náluk van előfizetésem TV+net+telefon csomagra, és mi a francért használnám wifi helyett az elég lassú mobilnetet. Na mindegy sajnos nincs alternatíva itt Herenden hiába pattogok.
-
cocka
veterán
válasz xkraiusx #5605 üzenetére
lassaban halad és halad át falon is
Mégis jobb sebességet produkál még gyengébb térerő mellett is, mint a 2.4-es.
De most legyen akkor félig OFF. Nézzük meg tesztalanyainkat.
Archer C7 + T4UH:
2.4: C7 papíron: 450 megabit, T4UH: 300 megabit
5: C7 papíron: 1300 megabit, T4UH: 867 megabitKábelmodem elméleti határa: 440 megabit, és ez gigabites porttal csatlakozik a C7-hez, aminek szintén gigabites portjai vannak. (csak hogy a WAN-ról is tudjunk) A net 120/10-es.
Az USB 2 sebessége max. 200 megabit. Papíron tehát mindkettőnek ki kéne maxolnia a 120-at.
Kemény 15 centi volt a két wifi eszköz közt.
Eredmények:
-
radio100jozs
őstag
válasz xkraiusx #4548 üzenetére
Azért a felöltés az pocsék, és nekem a felhőszolgáltatások miatt kell mozgatni adatokat, így az sem mindegy, nem akarok ADSL tempóban feltölteni, elég volt ebből. Meg nagyon nem mindegy, hogy mi van még + szolgáltatás (pld.: HBO GO ingyen). Valamint a mobilos megosztás alkalmatlan arra, hogy 0/24-ben a hét minden napján több készülékkel működjön stabilan az internet. Ezért is választottam ezt a router. Tehát amit te használsz, az nem hasonlítható össze azzal, amilyen módon nekem kell a szolgáltatás.
-
petir
senior tag
válasz xkraiusx #4419 üzenetére
Igen, van egy webes felülete, beállítottam a T-mobile beallitasokat , APN , fel. nev , jelszo , tarcsazasi szam.
De igazából semmi nem történik, olyan mintha nem látná a sticket...én ezt gondolom - aztan lehet rosszul gondolom. Ezért is tettem fel a kérdést hátha valaki használ ilyet.
Az a lényeg amúgy , hogy ezen van egy RJ-45 tehat mehet routerbe vagy gépbe illetve szór wifit is.
[ Szerkesztve ]
-
winben
aktív tag
válasz xkraiusx #4410 üzenetére
Tulajdonképpen a headerben a host deezer.com-ra felülírásával oldja meg a proxy szerver amit ha jól látom az openVPN hív be, bár még nem volt időm jobban belenézni.
Mindenesetre ügyes megoldás. Csak kérdés, hogy a kedves szolgáltató meddig fogja ezt így meghagyni
[ Szerkesztve ]
-
ctibor
senior tag
válasz xkraiusx #4405 üzenetére
Bocs., tudom, hogy volt korábban szó róla, de nemigen van időm felkutatni. A VPN része tiszta, de az kevésbé, hogy milyen Telenor sim-et vegyek. Prepaid, ez OK, de kell rajta valamit külön engedélyeztetni? Pl. adat, vagy Face elérést, stb.?
Ilyen ügyekben láma vagyok, de most úgy alakult, hogy nekem is nagyon jó lenne egy külön kártyán adat hozzaféréshez jutni.
Kösz előre is! (Ha már többször kiveséztétek a topikban, akkor megköszönném, ha a lényeget privátban leírnád).
Galaxy Tab S6 LTE, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 Classic e-SIM
-
gyurkikrisz
őstag
válasz xkraiusx #4385 üzenetére
Jelentem nálam jól megy a TVPN. Speedtestben 35/15 megát hoz, ami szerintem nagyjábl egyenlő azzal, amit a hálózat bír. Nyilván nem kell 7/24-ben tölteni a torrentet, mert ha valaki 2 terát forgalmazott Deezeren, az csak feltűnik valakinek. De arra simán jó, hogy kényelmesen tudjak YouTube-ot nézni, amg nem vagyok otthon, vagy ne kezdjek el izzadni, amikor Google Mapsot kell néznem, amikor 1GB netem van havonta.
Így olyan havi 2000 körül ki lehet hozni az egészet.
[ Szerkesztve ]
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
ÁrPi2
senior tag
válasz xkraiusx #4336 üzenetére
Köszönöm.
Ez a módszer egy http (és https) proxy-t is használ?
A másik kérdésem ami még utoljára lenne:Ezzel a korlátlan http és https adatforgalmazás van megoldva,de mit ajánlanál ha néha Ftp-zni lenne szükségem, vagy ha épp egy VPN-en kellene céges hálóba bejelentkezni? Erre is megoldás ez?
-
ÁrPi2
senior tag
válasz xkraiusx #4334 üzenetére
"Ami ebbe a megjobbbogy igazábol nem kell csak adatot venni, mivel 1ezer forint a mymusic nonstop es feltöltésért úgyis jár 150mega."
Nem értem a kétkommentbe tört mondatot... de egyébként azt értem ha 3000 Ft-al töltök Telenor SIM-et akkor 30napig használható 150 MB-t kapok,
ha viszont a minimál 1500 Forinttal akkor 50 MB-t DE csak 7 napra.Namármost persze a feltöltés utáni egyenlegből fizethető ki a havi 990 Ft "MyMusic Nonstop" ,nade
a kérdésem az hozzád, hogy milyen konfiggal tudom VPN-t használva elhitetni hogy minden lekérés deezer-music-os?
-
xkraiusx
tag
válasz xkraiusx #4268 üzenetére
UI.: Az pont lemaradt hogy 0,00Ft volt...
Ez a trükk az alapján megy hogy azt hiszi a szerver bent a központba hogy te a www.facebook.hu-t böngészed. (Amit CineDOG próbált az más "alapon" ment, küldött is privátot és megkértem hogy próbálja ki és kifizetem a díját, ha nem lesz jó akkor az előző próba árát is kifzetem neki)Példa.: MyMusic telenortól 990Ft, az appok mennek vele csak és csakis a www.deezer.com/hu oldal jön be, ezzel a trükkel minden adatot úgy fog hinni a "közponban" a szerver gépük hogy te a www.deezer.com/hu oldalt keresel fel.
Mindegy mid korlátlan, csak weboldal legyen!
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bestbuy játékok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest