Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vvrobi

csendes tag

válasz #79335424 #2816 üzenetére

Örülök, hogy lehet értelmesen vitatkozni, nem esünk mindjárt egymás torkának. :)
    Konkrétan az odroidra gondoltam, de biztos lehet találni más gyártókat is. Szerintem az U3 a neo X7-tel hasonlítható össze. $120 kompletten (U3CE, 16GB eMMC, táp, doboz, kábel) Jó, persze nincs wi-fi és távkapcs. Ám számomra ez az a két dolog, ami gyakorlati szempontból semmire nem jó.
    -Hogy miért a neo X7-tel hasonlítom? Mert mindkettő 20k körüli antutu eredményt hoz. Persze ez sem mindig mérvadó.
    -Mégis miért vettem neo-t? Mert annyi járulékos költség lett volna, ami megduplázta volna az U3 árát. Viszont itthon megkaptam a neo-t kb $120-nak megfelelő forintért.
    -De ha azt nézem, hogy hivatalosan a geekbuying-tól $138 +ÁFA +vám +anyámkínja lenne az ár, akkor még mindig versenyképes az odroid.
    OK, tudom most jön az AML 30k antutuval. Azért reméljük a koreaiak sem ülnek a babérjaikon!

Hogy miért nem lehet petícióval bármit elérni a kínai gyártóknál, azt pont Te fogalmaztad meg: azért mert nem törődnek semmilyen európai normával. Szerintem a "T botrányért" egyébként sem (csak) a Rockchip hibáztatható. Külön jelzést kapott a selejtes chip, amit olcsóbban eladtak azoknak a készülék gyártóknak, akik 1-2 dollár plusz nyereség reményében beépítették a korábbi chip helyére, és változatlan jelöléssel, specifikációval adták tovább a dealereknek. Kínában mindenki sáros. Erictől is láttam olyan nyilatkozatokat, ami enyhén szólva is gyanúsak (most had ne keressem vissza konkrétan).
    Szumma-szummárum, lehetünk árérzékenyek, de akkor viseljük annak következményeit.
    Kíváncsi lennék, ki mennyit költött már miniPC-re. Ebből vajon mennyi volt, hogy spórolni akart, de sokadik próbálkozásra végül csak egy kvázi-prémium termékkel lett elégedett. Én eddig egy Rikomagic mk802+ (még mindig működik) és egy neo X7-re költöttem nagyjából 50 ezret két év alatt. Inkább megválogatom, mire költök, mert nem tehetem meg, hogy nagyot tévedjek.

Új hozzászólás Aktív témák