Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: A sor végén
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
thomasa
üzenetére
Volt itt olyan sokéves tag, aki leírta valami sztori alá a hülyétkapok az apróktól topicban, hogy régóta polcon volt a cucc, eladta ott meg nem ment, égett a pofája (saját szavai) de megoldotta.
Automatikusan lehetne csalósítani a túloldal szempontjából a helyzetet, bár esetünkben megoldódott.
Pár esetben lehet vis major is.
Viszont szerintem nem én vagyok az egyetlen aki olyan szakmában dolgozom ahol az elvégzett meló után fizetnek, így rohadtul természetellenesnek tartom az előreutalást, mert nincs tartalom mögötte az utalás pillanatában.
Ennek ellenére szoktam, csak mindig feláll tőle a szőr a hátamon. 
-
PHM
addikt
válasz
thomasa
üzenetére
Közös megegyezéssel el lehet dönteni, ki viselje a kockázatot.
Ha nem sikerül megegyezni, legfeljebb nincs üzlet.
Sem a vevő, sem az eladó nincs kényszerítve. Problem solved.
Más: Nem etikus, de bizonyos fokig érthető.
Kevesebb a macera, és az esetleges garancia is könnyebben megoldható. -
-
ISari
tag
válasz
thomasa
üzenetére
Engem lehúztak 15 ezer forinttal. (így keveredtem a topikba)
Megtettem a feljelentést és a rendőrség kiküldte, hogy elutasítják, mert nem szabálysértés.
Az elkövető ellen a Monori kapitányság nyomoz, mert üzletszerűen folytatta ezt a lehúzást.
Átküldték nekik az én anyagomat is, de a helyiek lezárták az ügyet.
Ezért gondoltam, hogy nem minősül szabálysértésnek 50 000 alatt.Még nem volt időm utána járni, de majd felveszem a kapcsolatot a a hölggyel, aki rögzítette a bejelentést.
Pereskedni nem fogok a pénzért, felfogtam ezt tanulópénznek. Mondtam a hölgynek a rendőrségen, hogy nem kérem vissza a pénzt, sőt mondják meg, hogy mennyit kell fizessek, hogy lecsukják azt a szemet gipsyt.
-
printpro
csendes tag
válasz
thomasa
üzenetére
Ez nyilván csak az én változatom:
Hogy mitörtént azután hogy elhozta tőlem a monitort nem tudom.
Nálam kb 20 percet töltött el. átnézett pár fotót a monitoron, állítgattuk a színeket picit, már akkor sem nagyon tetszett neki, (szerinte túl sárga és fakó volt) de közölte majd beállítja otthon. Biztonság kedvéért alkudott még egy ezrest az árából, aztán elvitte.Részemről sem rábeszélni, sem lebeszélni nem akartam.
Még aznap este 11kor jött egy privi hogy ne idézzem az egészet, a lényeg (Akit érdekel írjon rám, és elküdöm a teljes beszélgetést)"Katasztrófálisan szar,mosott képe van. Ezt lattam mar ott nalad is
"Hogy ennek ellenére miért vette meg azt nem tudom.
"Mondom ezt ugy,hogy használt monitorokkal foglalkoztam tobb evig,de ilyet mocsokkal meg nem talalkoztam.
Gondolom millió üzemóra van benne. "A monitor kora világosan benne van. Kipróbáláskor amúgy a képe olyan volt mint abban a 3 évben amíg használtam.
másnap 10 óra körül írt hogy visszahozza. Tekintve hogy nem ígértem garanciát, és személyesen próbálhatat ki / vette át. Közöltem vele hogy nem akarom visszavenni (főleg hogy miután elvitte kitudja mi történt vele és milyen állapotban kapom vissza).
Végül átgondoltam és arra jutottam hozza vissza, egyrészt mert kedveltem azt a monitort és inkább maradjon családban mint egy ilyen "embernél". Másrészt 6k-val a hírdetett ár alatt kapta meg, így kezd az összeg nevetségessé válni. Éppen írni akartam neki ph-n mire kaptam tőle pár vulgáris sms-t (ha valakit nagyon érdekel írjon privátban) Szóval elment a kedvem / bátorságom az illetővel való találkozástól.
Azóta nem komunikáltunk. szóval eddig ennyi a történet.Meg lettem vádolva azzal is hogy "lenulláztam az üzemórát"
Erre nemigazán tudok mit mondani, Nem tudom hogy kell üzemórát lenullázni, és azt sem tudtam eddig hogy méri, másrészt a monitor állt áramtalanítva 4-5 (talán több nem tudom pontosan) hetet, így lehetséges hogy ez resetelte. Ezt említettem átvételkor.
Mivel fogalmam sincs hogy mi a hivatalos jogi helyzet egy ilyen esetben, gondoltam, rákérdezek ebben a topicban. Jelenleg attól tartok, nem az átadott állapotban kapnám vissza, de egy kísérletet teszek rá hogy privátban megírom neki hogy intézzük el civilizáltan.
-
zöldfülű
csendes tag
válasz
thomasa
üzenetére
Igen, ha nincs vagyona, akkor nem tudják rajta behajtani. Azonban ez nem annyira egyszerű, mert a követelés nem évül el (leglábbis a végrehajtók feladata, hogy ne hagyják elévülni, így akár egy ilyen követelés élhet és kamatozhat akár 10-15 -20 évig is, gyakorlatilag addig amíg nem hagyják elévülni. Ergo ha egyszer lesz a nevén vagyontárgy vagy lesz jövedelme, akkor behajthatóvá válik a követelés kamatostul.
-
zöldfülű
csendes tag
válasz
thomasa
üzenetére
A bírósági tárgyalásnak nem igazán az a célja, hogy a károsult visszakapja a pénzt, bár ilyen eredménye is lehet ( enyhébb büntetésért cserébe az elkövető még a büntetőeljárás során megtéríti az általa okozott kárt = enyhítő körülmény = enyhébb büntetés). A büntető eljárásnak az a célja, hogy az elkövetőt felelősségre vonják ( büntetést, börtönt stb kapjon) Büntető eljárás épp azért nem tér ki a károsultaknak okozott kártérítésre, mert azt a polgári eljárásos részre bízza. Ha ugyanis születik már egy elmarasztaló ítélet egy bűncselekmény során, akkor már nem kell azt vizsgálni, illetve bebizonyítani, hogy az illető követte-e el a cselekményt, hanem a polgári per egyből kitérhet a kár megtérítésre kötelezésre. Tehát ez egy második lépcső.
Nemrégiben olvastam, hogy valakit elítéltek, ergo ott már indítható az illető ellen polgári eljárás a kár megtérítésére. Kérdés az, hogy van-e vagyontárgy a nevén, amiből tudják fedezni majd a károsultak kártérítését. Mert ugye ez is szükséges ahhoz, hogy a kár megtérülhessen.
Üdv
Beatrix.
-
angclung
csendes tag
válasz
thomasa
üzenetére
Jobban utánanéztem a dolognak, és korábbi hozzászólásomat kicsit korrigálnám:
A tartozás elévülési ideje általában 5 év.
Sokáig úgy volt, hogy az elévülési időt az utolsó írásbeli felszólítástól kellett számítani, vagyis, ha 5 évenként felszólítottad az adóst, hogy fizessen, akkor a tartozás elvben soha nem évült el.A Ptk. erre vonatkozó paragafusa viszont 2014-től változott! Már nem elég a sima felszólítás, hanem jogerős bírósági döntés, vagy fizetési meghagyás kell, melynek a birtokában aztán legalább 5 évente végrehajtást kell kérni. Csak ekkor nem évül el a tartozás.
Konkrét ügyben azért mindenkinek ajánlom, hogy jogásztól kérjen tanácsot.
-
KEndre
HÁZIGAZDA
válasz
thomasa
üzenetére
Egyébként nem találom a bejelentésedet, jó lenne ha legalább valamilyen támpontot adnál, ki volt aki átvert, mikor, stb.
Ezt a hirdetésedet találtam, de ezen sincs, hogy ki húzott le.
Valami konkrétumot kérnék, az is jó, ha priviben írsz nekem.
A nickjét nyugodtan megnevezheted itt is nyilvánosan.
KEndre
-
KEndre
HÁZIGAZDA
válasz
thomasa
üzenetére
Minden bántó szándék nélkül mondom, az előrefizetésben benne van egy jól meghatározható kockázat, és ennek tudatában kötünk üzletet egy apróhirdetéses rendszerben. Mindig elmondjuk: újoncnak ne utalj előre!!!!
Ha mégis megtörtént a baj, első teendő: szólni kell a moderátoroknak, mert akkor legalább másokat még meg lehet menteni a csalótól. Ha időben jelzitek, a kárérték is alacsonyabb, nota bene a megtérülésnek is nagyobb az esélye.
Továbbá meg kell tenni a feljelentést is, mert csak akkor van lehetőség az ellopott pénz visszaszerzésére. Máshogy azt sem tudja a károsult, kitől követelje a kártérítést. A rendőrség viszonylag gyorsan megtalálja a csalókat, a kártérítés viszont egy hosszabb menet lehet, a lényeg, hogy mondjuk két-három évente indíts egy végrehajtási eljárást. Ez ugyan pénzbe kerül, de ha valahol dolgozik a csaló, a fizujából lassan beketyeghet a követelés.
-
angclung
csendes tag
válasz
thomasa
üzenetére
Sajnos ez részben így van.
Azonban ha pillanatnyilag nem is lehet hozzájutni a pénzhez, hosszabb távon azért más a helyzet.
A tartozás (vagy egyéb jogos anyagi követelés) ugyanis soha nem évül el, feltéve, ha az ember legalább 5 évente hivatalosan felszólítja az adóst, hogy fizessen. Idővel pedig a legtöbb embernek lesz azért valamije (fizetés, bankszámlán pénz, ingatlan, gépjármű, ingóságok, nyugdíj stb.)És akkor jöhet a végrehajtás, aminek a költségei utólag természetesen szintén az adósra terhelhetők. A tartozásra pedig a mindenkori jegybanki kamat a mértékadó. Úgyhogy csak türelmesen várni kell. Hosszú távon ezért nem feltétlenül a csalóknak áll a zászló.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair Vengeance DDR5 16 GB / 5200MHz / 2x8
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
- MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G stabil, működésileg megbízható állapotban eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390-A Pro Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AiOOO! HP EliteOne 800 G3 23.8" FHD Érintőkijelző i5-7500 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3668
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
"