Hirdetés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jFox
addikt
Sziasztok!
USB 3.0 - VGA adaptert használ valaki?
Mennyire használható alternatíva egy ilyen, ha több monitort akar az ember a gépre dugni? -
törölt tag
varrógép alkatrészt ( ékszíjat) árulnak valahol miskolcon ?
-
Wiz Khalifa
veterán
Vagy az lehet vagy az amit írtam és a rossz kontakt miatt elszállt egy IC, stb... rajta.
Haverral egyszer úgy jártunk hogy elmentünk Debrecenbe venni egy 3x2GB-os ram pack-ot. Ott teszteltük stb... minden rendben volt. Aztán nála nem ment. Hát az egyik érintkező fel volt a nyákról válva. És érdekes hogy a hirdetés fotóján is olyan volt.
Így érdekes hogy miért ment abban a gépben.
-
mycso
veterán
válasz
Wiz Khalifa #80179 üzenetére
A foglalatban is volt valami, megpróbáltam kipucolni, de nem lett az igazi. Másik foglalatban, másik rammal megy a gép.
Ezt a ramot megtakarítottam, megcsiszolgattam óvatosan, de ezzel nem indul.
Olyan, mintha az előző tulaj valamit beleöntött volna, ami mostanra "érett meg". -
depe95
tag
Sziasztok,
vasútállomásnál, de inkább ugye a környékén van esetleg lehetőség megállni díjmentesen autóval?[ Szerkesztve ]
-
Teng
aktív tag
Ha valakit esetleg érdekelne Eladó 2.5' es HDDk 500GB WD és 500GB Seagate
Itteni' tagoknak -500Ft és aki megveszi az egyik 500ast és kéri a 320ast ingyen odaadom mellé..
-
tux74
csendes tag
Eladó:
ASUS GT710 2GB GDDR5
12000Ft
[link] -
Wiz Khalifa
veterán
Gyanítom rossz volt a kontakt, melegedett jobban mint kellene és ennek köszönhetően a ramon a fekete "festék" megolvadt és az folyt a réz érintkező szálra. Óvatosan le kell szedni róla (valószínűleg kaparni kellesz) és ha a ram foglalat tiszta az alaplapban mehet vissza és nagy valószínűséggel működni fog újra faszán.
-
wwenigma
Jómunkásember
Valahol lehet venni a városban fél literes nagy üvegpoharat vagy korsót ami HŐÁLLÓ azaz nyugodtan le tudom benne forrázni a teafiltert?
-
cocka
veterán
Nekem hasonló problémám van, azzal a különbséggel, hogy nem is mindig hajlandó bekapcsolni. Vettünk új tápot is, kiderült, hogy köze nincs a ki-bekapcsolásoknak a tápellátáshoz. A tápok ki lettek mérve, jók. Alaplapi elem is cserélve lett.
Gépet megnézték, nem tudtak vele mit kezdeni.
Havernak elmeséltem mik a tünetek.. leírom ide is:
Azt hittük ramhiba, ki lettek véve a ramok, tesztelve lettek semmi bajuk. Aztán a 4 slotból kb. csak 1 működik és mivel 2×2 giga volt benne, vettem bele vadiúj 4 gigát. (azt is sokára találtam meg, hogy melyik slotban hajlandó egyáltalán valaha is elindulni)
Bekapcsolod felvillan, leáll.
Ezután automatikusan újraindul magától.
ezt loopban megcsinálja vagy 10-szerkövetkező fázis:
bekapcsolod felvillan, felpörögnek a ventik, leáll
megint reboot
ugyanez loopolva megint vagy 10-szer3. fázis:
bekapcsolod felvillan, felpörögnek a ventik, elindulnak a vinyók (még jó hogy vinyó van benne, legalább hallom, hogy mizujs), leáll
megint reboot
ezt vagy 5-ször legalább eljátsszajön a 4. fázis:
ugyanaz mint a 3. fázis csak hozzájön még az is, hogy már úgy marad, azaz nem áll le, kép viszont nincs
miután itt nem jön reboot, ha ez pár percen belül nem megy tovább, szoktam nyomni egy resetet, mert a 4 másodperces bekapcs nyomvatartásra nem reagál, nem áll le.
Érdekesség, hogy míg normál esetben a reset gomb azonnal újraindítaná a gépet, ebben az esetben nem azonnal történik, hanem először fogja magát leáll, aztán pár mp után visszakapcsolja magát.5. fázis:
Az előző fázis pár resetje után reménykedem, hogy talán lesz kép is végre (videokártya jó). Itt már elég mondjuk 3-szor eljátszani a resetet, ugyanakkor legutóbb befigyelt egy olyan sztori, hogy leszarta a resetet is, mondom jó akkor cseszd meg táp kikapcs-visszakapcs.. na ugye hogy be tudsz jönni.
Tehát van kép végre eljutunk az oprendszer betöltéséig. Ekkor még korántsem dőlhetek hátra, mert az egész processbe bármikor lazán belefagy. (merevre, mintha táphiba lenne)
Na jó újabb reset..6. fázis:
Végre betöltődik a rendszer van kép stb.. ez már majdnem jó jel, de még mindig lazán képes bármikor lefagyni. Néha kék képernyő (STOP 124), de az nem jellemző, inkább a csutkára fagyás.
Megint reset de ilyenkor már legalább biztos lehetek abban, hogya 7. fázisban: tökéletesen műxik a gép fagyás nélkül, akár órákig is.
Haver szerint tipikus északi híd probléma és hogy valami BGA golyókat kéne a CPU-n vagy mittomén hol újraforrasztgatni és állítólag meg se éri, ha nem olyan komoly a gép. Hát 2009-ben még komolynak tűnt.
Ja mellesleg a videokártya is cserélve lett, szóval ebből is látszik, hogy a nincs kép probléma nem amiatt volt.
Egyébként teljesen random, hogy egy-egy bekapcsolással mennyit kell kínlódni, van amikor 5 perc, van amikor fél óra.
Kérdés persze, ha meg is csináltatnám ezt a golyózást, mennyi ideig tartana, míg újra meg nem jelenik ez a hibajelenség?
De különben valahogy éreztem, hogy itt már komolyabb gondok vannak egy szimpla táp-, ram- vagy videokártyahibánál.
[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
Sziasztok, hátha vlakinek lenne ötlete:
adott egy számítógép, kb. egy hónapja 0-24-ben üzemel, nagyon minimális terhelésen, mondhatni idle.
ASUS PRIME B250M-A + Intel® Core™ i3-6100 + Corsair VENGEANCE® LPX 8GB (2 x 4GB) +Kingston A400 128GB SSD + Cooler Master MWE 650W Bronze V2
Nagyjából ennyi a fő alkotó, üzemelt szépen.
Ma ránéztem, volt egy valag letöltött / telepített windows frissítés, újraindítottam a gépet, aztán ennyi...Bekapcsol, a ventilátorok mennek, de kép nincs, a billentyűzeten sem villannak fel a led-ek, (num, capslockra sem csinál semmit).
-
Hy , valakinek asztali ddr3L memória nem porosodik a fiókban ?
-
Gyb001
senior tag
válasz
bigrock #80163 üzenetére
Chopok juh / jasna működik, úgyhogy lehet kinézünk oda.
#80162 Spancer RE Köszönöm. -
Spancer RE
aktív tag
válasz
Gyb001 #80161 üzenetére
Hivatalos infó: [link]
"a teljesen beoltottak és a betegségen átesettek egyénileg a szálláshelyeket látogathatják, és ott a wellness és étkeztetési szolgáltatásokat is igénybe vehetik, azonban további feltétel, hogy 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR/LAMP vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén teszteredménnyel kell, hogy rendelkezzenek."
[ Szerkesztve ]
-
lakisoft
veterán
Nikon 1 S1 + Nikkor 11-27.5 obi + táska + 16Gb MicroSD kártya + 2 aksi töltővel eladó 30k vagy Nikon D5200/D5300-ra cserélném ráfizetéssel
-
Gyb001
senior tag
Valakinek van eladó lte 4g antenna?
-
77Gabesz
csendes tag
válasz
dfdfdf #80156 üzenetére
Szia!
Nem ázik (csak 1 helyen, de azt kezeltem)....
Tavalyi projekt lett volna, de mire lett olyan mester, akinek belefértem volna a táncrendjébe, a fa ára több, mint duplája lett. Így vártam én is. (faanyag.2021.04.: 92 900 Ft/m3; 2021.07: 215 000 ft/m3, most 157 000 Ft/m3 Tetőcserép (alap): 195 Ft/db-ról 290 Ft/db, ami most 244 Ft/db)
Szóval sokkal nem jobb a helyzet, mint tavaly áprilisban. Szeretném elkerülni a nyári keresletnövekedés miatti drágulást, úgyhogy gondoltam, belevágok.
G.
-
77Gabesz
csendes tag
Sziasztok!
Tetőcserében gondolkodom, most tájékozódom a faanyag árakról...Miskolc vagy környéki tüzéptelepek közül melyiket ajánlanátok? Gondolom árban ebben a felsrófolt környezetben nagyon pici a szórás...de hátha.
Gabesz
-
HookR
addikt
-
bnorci71
addikt
monitor illetve Tv kalibrálást tud valaki csinálni?
-
benvolio
őstag
Köszi! Délelőtt felhívtam az Intruder-t de már Fahrenheit-et nem tudnak beszerezni, most Somogyi-t árulnak húszonezerért. Mivel sos kellett ma valami így a z Auchan-ba vettem egy [ilyet] , egyelőre jó lesz ez, ritkán kell. Egy sima Lidl-st vált, mert az megadta magát, a tartója megmarad ennek.
-
elistvan
őstag
i5 2400 proci 5500 pénzért érdekel valakit? Átadni Barcikán vagy Sajószentpéteren tudom.
[ Szerkesztve ]
-
jFox
addikt
válasz
gaben1117 #80136 üzenetére
Valószínűleg csak a hő biztosíték ment ki benne. Nem tudom a Bosch mennyire szétszedhető... Güde-ben már cseréltem cellát, azzal nem volt gond.
@benvolio: az olcsóbb Farenheit is jó sok mindenre. Nekem volt olyan, még annó a Lidl-ben vettem. Csak hegyet vol nehéz keríteni hozzá. De ha nem ipari felhasználásra kell, akkor az a pár hegy, amit adnak hozzá sokáig kitart.
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz
Wiz Khalifa #80138 üzenetére
Köszi!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
benvolio #80137 üzenetére
Ha ilyen hobby forrasztásra kell stb... akkor jó az olcsó is. A drágább annyival másabb hogy kerámia fűtőbetéte van így jobb a hatásfoka (nem hűl vissza olyan könnyen ha több ideig olvasztod az ónt a nyákon).
Pár éve mikor utóljára jártam az Intruder-ben akkor volt náluk az olcsó fajta Fahrenheit-ből.
[ Szerkesztve ]
-
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy Bosch ProCore akkus csavarozó 4ah akkum , amit legnagyobb félelmem szerint ma kinyírtam azzal, hogy túlmerítettem vagy túlhevítettem.
Van itt olyan, aki ért az ilyesmihez és rá tudna nézni? Bemérni vagy akármi, hogy mutat-e még életjelet?
Vagy tudtok ajánlani valakit a városban, ahol érdemes egy próbát tennem vele?
Töltőre téve sem kezd el tölteni, pedig a töltőn van olyan állapotjelző, hogy hibás az akku. Kb mintha rá sem dugnám.
Előre is köszi! -
tux74
csendes tag
Eladó:
Kingston NV1 500GB SSD
Teljesen új, gépben még nem járt. Bontatlan csomagolásban.
Garancia: 3 nap kipróbálási.
Ára: 13000 Ft -
Vangelis
félisten
válasz
Ereshkigal #80129 üzenetére
Hátha
-
tux74
csendes tag
válasz
Ereshkigal #80129 üzenetére
Csak ha nem bányában használták.
-
tux74
csendes tag
Eladó:
GAINWARD GT 1030 2G DDR4
Teljesen új, gépben még nem járt. Dobozában.
Ára: 25000 Ft
[link] -
Vangelis
félisten
válasz
WildBoarTeam #80123 üzenetére
Hát zsákban van minden
De majd lemegyek és lefotózom. Tényleg szinte uj mind.
-
Vangelis
félisten
Srácok Kislány ruha nem kell valakinek?
Szinte teljesen újak.
10 e ért hírdetem őket jófogáson, de semmi kapás. Újonnan volt vagy 70-80 ezer
86-104 es méret. Tényleg nagyon szépek.
-
bnorci71
addikt
válasz
Jarod1 #80113 üzenetére
nem csodálom hogy bedőlnek 30-40-50 milláért egy sima lakás,nevetséges
megjelent a CSok és fel is nyomták az árakat 10 millával.kapaszkodj meg
azt mondta egy vállalkozó aki lakásokat épít, Kp fizetnek a vevők a Csok-os minimálispupehap
ez nem az utoljára épült építtetője volt hanem ami a sulival szemben van középen, ha jól értettem, az Oxygénhez nincs köze az viszont biztos, most Tapolcán kezdett egy 22 lakásosba -
cocka
veterán
Egyébként én élelmiszert rendeltem, és szerencsém volt, mert csak egy cuccot nem szállítottak. Először zárolták a teljes összeget, helyettesítő terméket nem kértem, így amit nem tudtak szállítani, annak a levonáskor visszakaptam az árát. Szóval két számlát küldtek az első a "terv", a második a tényleges, ami akkor ezek szerint az esetek nagy részében mindig kevesebb lesz, mint a tervezett.
Az mondjuk rohadt idegesítő, hogy a honlapon minden kereséskor be kell jelölni, hogy csak a nagy valószínűséggel elérhető és szállítható árukat listázza. Ellenkező esetben mindent kilistáz.
A pékáruknál volt valami teljes logikátlanság, mondom hogy lehet az hogy semmilyen bejglit nem szállít, de egyet a honlap szerint igen. Abban mi a logika, hogy mittomén 10 féle ízből csak 1-et szállít, a többit nem? LOL
Ja és tudtommal a Tesconál nem is lehet bankkártyával fizetni a honlapon, mondván változhat az összeg. Hát érdekes Auchanék ezt meg tudták oldani.
-
AtHoS
nagyúr
2-es Auchan ponthoz annyit hozzáfűznék, hogy egyszer rendeltem tőlük - augusztusban valami akciós napok voltak náluk - , hogy kipróbáljam hogyan teljesítenek. Az összeválogatott és online kifizetett cuccok majd felét nem is tudták szállítani - nem romlandó és társai termékek voltak... -, csak azt tudnám, akkor minek van fent az oldalukon választhatóként
szóval azokért a cuccokért így is, úgy is személyesen kellett beugranom valamelyik boltba.
Tehát még abban sem lehetsz biztos velük kapcsolatban, hogy megkapod amit összeválogattál. Egyelőre első és egyben utolsó próbálkozásom volt velük
-
cocka
veterán
válasz
szmolcsi #80117 üzenetére
Hát most ha eltekintünk attól, hogy "félünk a vírustól" (mert ugye csomóan le se..), az nem épp egy vásárlócsábító rendelkezés, hogy beltérben hordjál maszkot.
Kb. lecsökken emiatt mindenhol a válogatásra szánt idő, mert csak szabaduljak már meg a fullasztó szartól. A "minél gyorsabban letudni" nem éppen barátja a "járd be az egész boltot, hogy minél több cuccot vehess" koncepciónak.
Mihelyst megszüntetik a maszkabált, rögvest megnő a vásárlási kedv is. Plusz a hatósági karantén mizéria sem kedvez a pénzköltésnek.
Szóval ezt a sok szart köszönd azoknak a "tuggyukkiknek", akik ezt az egész szarlavinát elindították. Nyilván szánt szándékkal, ez nemcsak úgy véletlenül jött.
Az már csak ilyen hab a tortán, hogy Miskolcon hogy rendelsz otthonra. Íme a három hipermarket megoldása:
1. Spar: csak Budapestre és Pest megye egyes területeire szállít, tehát bukó
2. Auchan: szállítási költség: 990, csak 35k felett ingyenes, hát azért ez még ilyen magas árak mellett is rohadtul határeset.. három jegesmedvének biztos egy napi adagja.
Na de a lényeg: Nem vehetsz semmit, ami romlandó vagy amit a webáruház nem enged. Pl. ásványvízből kellett volna pár 6-os pakk, hát azt nem lehet, pedig az elég sokára romlik meg. GLS hozza házhoz, romlandóra csak a szokásos Bp. és Pest megye kombók vannak
3. Tesco: Mindent vehetsz, csak éppen ha a végösszeg nem éri el a 10k-t 1650 Ft a szállítási kölltség. Jó hogy nem már szégyenkezzek, hogy nem költök 10k-t csak 9800-at mondjuk. Nevetséges. Szóval összeadogatod, hogy miket vennél akciósan és az akciók összege kb. ki is hozza a szállítás költségét, tehát megint ott tartunk, hogy jobban jársz ha személyesen hozod el.Helyi kiszállítást vállaló boltokat sajnos nem néztem. Lehet inkább azt kellett volna.
Mindenesetre megint ott tartunk, hogy a "maradj otthon" kampány is Budapesten volt ebből a szempontból a legkevésbé terhes. Lehet sokat késtek stb.. de a semminél a késett csomag is jobb.
Akkor itt ez a munch.hu ami ugye arról szólna, hogy éttermektől vagy pékségektől rendelhetsz megmaradt kajákat, érdemes megnézni Miskolcon hány opció van.
-
válasz
Wiz Khalifa #80116 üzenetére
- Most erre mit is mondjak , egy bolt ahol semmi nincs csak rendelésre az nem is fog sokáig üzemelni !!
- Teljesen megvan változva minden , hullára elvagyunk kényelmesedve , mindent a szánkba rendelünk ki se mozdulva otthonról , így az ilyen kis boltok bedőlnek !!
- Eladók is , házhoz rendeli a futárt mert ő nem áll sorba a postán , az nem számít /neki/ hogy ezzel plusz költséget generál neked , még fel van háborodva hogy mit is képzelsz , az ö terméke hagy döntse már el ő , kinek és hogyan adja el !!! -
-
Jarod1
veterán
válasz
Wiz Khalifa #80111 üzenetére
Bezárt az EMO?
Anno még láttam hogy átköltözött abból a romhalmazból, de a másik is bezárt? -
Jarod1
veterán
Thanx, emlékeztem arra a hotelre mert a tv kábelt anno mihúztuk be a tetőtérbe még múlt évezredbe,
Calibra hotel volt a neve de most úgy látom feljebb épült 1 újabb annak a neve az..ott tényleg mozgott a föld mert a másik oldalt a kerítés is megdőlt...
nem csodálom hogy bedőlnek 30-40-50 milláért egy sima lakás,nevetséges
megjelent a CSok és fel is nyomták az árakat 10 millával..ááá az az oxigén Garden anno azt 2019ben kellett volna átadni ha jól tudom..
-
Sirandrish
legenda
válasz
Wiz Khalifa #80111 üzenetére
Köszi. Holnap rakerdezek..
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sirandrish #80110 üzenetére
Az hogy mennyi a legolcsóbb nem tudom. EMO-ba tuti lett volna de hát az már végleg bezárt.
-
Sirandrish
legenda
Heyho.
Kéne nekem egy olcsó forrasztópáka és hozzá ónszívó...esetleg ón is. Mivel nem értek hozzá és összvissz egy billentyűzet 1-2 gombját szeretném ujraforrasztani így 4-6 ezer forintnál nem költenek rá többet. Néztem Obit, Praktikert, emagot meg a franc tudja meg mit, de vagy ez nincs, vagy az nincs, vagy valami van. Szombaton megyek be Miskolcra, van olyan bolt, vagy bármi ahol ezeket megkapom olcsón? Lehetőleg egy helyen, és az se baj ha van elerhetoseg hogy erdeklodjek..Köszönöm előre is
-
Ereshkigal
őstag
Elemlámpás facebook csoportban hirdetnek akksikat:
Samsung 30Q 18650 3000mAh 1400Ft
Samsung 40T 21700 4000mAh 1500Ft
Sajna minimum 5-öt lehet rendelni, nekem viszont nem kell annyi. Valaki esetleg szeretne társulni? (Erre még rájönne a postaköltség fele, 800 Ft).[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz
Jarod1 #80105 üzenetére
Tapolca Residence - muepitesz.hu
Már rég el el kellett volna készülnie, de megfeneklett a projekt. Nem tudom, hogy ez volt-e a fő ok, de állítólag megmozdult a földtömeg a kiásott gödörtől fölfele és a szomszédok nem voltak túl boldogok... Lehet, hogy emiatt a folytatás már nem lett volna nyereséges.És/vagy nincs a túlárazott lakásokra kellő kereslet, mert az Oxygen Garden - [Google Maps] is hasonló cipőben van, ahogy látom.
[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
Nem tudja valaki mi épül a Tapocán Bástya hotel mögött?
-
törölt tag
miskolcon foglalkozik valaki gyöngyszórással?
-
alufelni
tag
Sziasztok, szert tettem egy type-c pendrivere , sajnos csak telefonon tudnám hasznát venni , ha valakinek kellene csere érdekel sima pendrive vagy micro sd kártyára. Egy kingston 64 gb .
-
cocka
veterán
válasz
elistvan #80101 üzenetére
Sose volt androidos tv-m, de ha veszel egy ilyen androidos eszközt, azt másik tévén is használhatod. Úgy nem tudok tanácsot adni, hogy eleve másik platform. Ha jól értem Android TV. Az Android TV meg az Android OS nem ugyanaz. Előbbinek sokkal korlátozottabbak a lehetőségei. Ezen az eszközön meg pendrive-ról vagy memóriakártyáról lehet futtatni a CoreELEC-et, ami alatt megy az a pár csatorna. Majd esetleg csinálok felvételt, ha érdekel, de most cuccoltam el, szóval nincs türelmem mindent újra előszedni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest