Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
Új hozzászólás Aktív témák
-
elistvan
őstag
Nem csak ez van, és nem vagyok paranoiás de minből megpróbálnak hasznot húzni. Úgy van ez mint a prostikkal. Amíg bírják az iramot addig kiteszik őket az útra dolgozni, ha már nem kellenek, p*csán rúgják őket vizes gumicsizmával.
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
cocka
veterán
válasz elistvan #79197 üzenetére
Elég csúnya lehet a központi költségvetés, ha mindent kizárólag az áfabevételekre alapoz. Az EU is egy kalap szart ér, ha egyébként az általa folyósított pénzek költését alaposabban nem vizsgálja.
Na ennyit az ilyen gyere haza kampányokról. Így 30 év múlva se fognak hazajönni azok, akik merészeltek egy jobb egzisztenciát kialakítani maguknak külföldön.
-
cocka
veterán
válasz bnorci71 #79193 üzenetére
Másik része a dolognak, hogy le kéne már faragni az áfát jelentősen. Most már szétlopták az országot, elherdálták a közvagyont, most már a visszaosztásra meg az áfacsökkentésre kéne fókuszálni. Mondjuk egy németes 19% elég is lenne. Az alacsonyabbakat is lehetne csökkenteni ugyanúgy kb. 30%-kal: tehát 18-ból kerektíve 13%-ra, 5-ből meg 3%-ra. (ez mehetne lefelé, hogy ne csak 1%-ot csökkenjen)
-
zetecR
addikt
válasz WildBoarTeam #79192 üzenetére
Minden IS van.
-
bnorci71
addikt
válasz Depression #79191 üzenetére
Ez így érthető, és jogos csak akkor ezt kellett volna leírni
Ezt egy ali rendelésnél, hogy tudom majd kideríteni mert nem mindegy, hogy a kiírt áron jutok adott termékhez a cseh raktárból vagy még fizetnem kel majd +27 +12% akár?
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
WildBoarTeam
senior tag
Sziasztok!
Miskolcon van olyan hely, ahol lehet venni tetőkárpitot és van választék is?
Ha nem szükséges, nem neten rendelném.blabla
-
Depression
veterán
válasz bnorci71 #79166 üzenetére
Ez még a 2012-es, ez változik most.
"Ugyanakkor előfordul, hogy a harmadik országból származó áru olyan EU-ban található nemzetközi áru-elosztóközpontból érkezik Magyarországra, ahol annak tényleges vámkezelésére (áfafizetésre, kereskedelmi vámtarifa megfizetésére) még nem került sor. Az ilyen európai elosztóközpontokból érkező küldemények vámkezelését a Magyar Posta Nemzetközi Posta Kicserélő Központjában végzik el, az EU-n kívülről érkezett küldemények vámkezelésével azonos módon." [link][ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Diokhan
addikt
Sziasztok.
[link] - XBOX eladó
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
bozsozso
őstag
Ha már tok.
Eladó Galaxy S20 tokok:
1db gyári piros bőr
1db gyári led szürke
1db kék nilkin
1db átlátszó -
HookR
addikt
Jó, hogy említed! Nem porosodik valakinek Galaxy S4-esre való, fel nem használt, egyszerű, fekete szilikontok a fiókjában?
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Diokhan
addikt
Sziasztok. Nincs vkinek véletlenül egy clear view tokja Galaxy Note10 plusra?
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
bnorci71
addikt
válasz wwenigma #79177 üzenetére
a "Költő" látott már USA-Budapest járatot???
Cargo-ba se hiszem hogy van nem vagyunk mi akkora célpontIlletve USA-EU reptér-kishazánk útvonalon a csomag nem lép be az átrakó ország jogi területére szerintem hanem mindvégig jogilag vámszabadterületen van.
Anno a Shinva is ilyen volt tehát amit ott gyártottak nem Magyarországi gyártásnak számított még ez EU belépés előtt
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Keresek Win 10 kompatibilis lapszkennert.
--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz bnorci71 #79175 üzenetére
" USA-ból származó küldemény Németországon keresztül érkezik "
Amikor a Kindle DX-re vettem amcsiból tokot az New York - München - Budapest vonalon jött, erre gondol a költő.Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
bnorci71
addikt
De még ha nagy értékű akkor is EU-n belül hivatalos boltba veszem meg, ha nem lenne a Covid zárás simán kigurulnék érte a Lengyel Praktikerbe és megvenném. Na most ezt miért is Áfáznák?
Vagy itt arra gondol ha EU-n belüli vámszabadterületről? Ezt én honnan tudjam egy Aliexpress rendelésnél ahol direkt nem Kínát választom ki hanem Csehországot mert onnan postáznak ide álltalában"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
cocka
veterán
válasz bnorci71 #79166 üzenetére
Igen nekem is ez jutott eszembe, hogy most valami okostojás dörzsölgeti a tenyerét, hogy na most jól kibasztunk a Kínából rendelgetőkkel, csak azt nem veszik számításba, hogy csomó terméket soha nem is forgalmaztak, nem is gyártottak az EU-ban, tehát az az EU szerint nem létezik. Akkor milyen alapon áfáznak meg vámolnak kis értékű cuccokat?
-
bnorci71
addikt
a hivatalok hogyne beszélnének csak nem azt amit kel
Önkorminak 2x küldtem a súlyadót, hogy bocsi eladva az autó, jó jó Ok akkor ne fizessem be, majd idén a NAV persze hogy nekünk küldte oda is küldhettem a papírokatWildBoarTeam
igen el lehet intézni csak kicsit unalmas meg időrabló 2-3 gyorshajtás jött a súlyadó stb. és a poén az egészbe, hogy aki tőlünk megvette közbe az is továbbadta, na azt nem tudom hogyan csinálta.Szerencsére lejárt a műszakija is és vagy azért vonatta ki a forgalomból a gaztája vagy a NAV végre lépet a töketlen önkormányzatok helyett. Mert ugye küldözgettek ők határozatot nekünk hogy kivonják csak elbacták mi voltunk a vevő az vevő meg az eladó a határozaton
-
WildBoarTeam
senior tag
válasz bnorci71 #79169 üzenetére
Tesómék jártak úgy, amikor eladták a kocsit, hogy sógorom azonnal az ügyfélkapun jelezte az eladást (szerződésen óra:perc is szerepelt). Pár hét múlva kaptak csekket autópálya használatról matrica nélkül (2x is használták). Persze sógorom jelezte az eladást, csatolta a szerződés másolatot, így elintézték egymás között. Jól jöttek ki belőle utólag...
blabla
-
jFox
addikt
válasz zetecR #79170 üzenetére
Én is erre gondoltam. Azért 2008 nem mostanában volt...
Mondjuk nekem is 8 év után derítették ki, hogy az apámtól örökölt garázsra nem fizettem építmény adót... (be volt fizetve minden rendesen, csak...) kiderült, hogy a név azonosság miatt eddig nem tűnt fel senkinek, hogy a 2011-ben elhalálozott apám nevében fizetem az adót.
Egy kis utánjárás után sikerült rendbe tenni a dolgot, de akkor is nonszensz, hogy ezek az állami hivatalok nem beszélnek egymással, és mindennek te járj utána.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
bnorci71
addikt
válasz alufelni #79168 üzenetére
ja csak nem írják át sajna bekerül egy jegyzet amit mindenki leszar, a kötelezője se érvényes egyébként hiába köti meg ha nem íratja át a biztosító felmondhatja csak ott is szarik rá mindenki a pénz bemegy, de ha balesetet okozna na akkor rögtön kezdenék a nem érvényes és bla-bla szöveget
Egyébként nem értem a vevőket se miért jó, hogy nem íratja át? Persze nem kel vagyonszerzésit és stb fizetni, de egy félév után okozott balesetnél ahol utólag felmondják a biztosítást napi 500Huf biztosítási díj és még a kárt is ráverik hát nem opció
Én a mostani eset után az adás-vételkor közölni fogom a vevővel ha nem íratja át 15 napon belül megyek és kivonatom a forgalomból az autót, röhej az egész rendszer ahogy van.írj nekik egy választ, hogy eladtad az adásvételi már nincs meg okmányba bejelentetted és ki is van vonva a forgalomból járjanak utána ők
-
bnorci71
addikt
EU-n belüli vásárlás
Ez alól
kivételt képezek azok a küldemények, amelyek az EU területéről érkeznek, de harmadik
országból (EU-n kívülről) származnak (pl. USA-ból származó küldemény Németországon
keresztül érkezik)
Ez a Posta tájékoztatójából van, na most mi is van rendelek egy lengyel oldalról mondjuk terméket, de a gyártási hely Anglia akkor vámot kel fizetnem? Vagy a kicsi kínai lengyel/cseh raktárjából, mert ali-n is egyszerűbb már onnan kérni ha lehet gyorsabb is.Egyébként egy fűrész akarok rendelni ami itthon nem kapható lengyeleknél szlovákoknál van hivatalos forgalmazó vagy Anglia amazon/e-bay rendelés, de akkor vám+áfa
-
bnorci71
addikt
-
alufelni
tag
Sziasztok,érdeklődöm hátha tudnátok segíteni. Volt egy Ford személygépkocsim,amit 2008 ban eladtam,(igen voltam bent jelezni az adás vételt) viszont most jött egy közel 400 ezres tartozásról szóló irat miszerint (a megyei város) én nevemen szerepel... mit tehetek? Néztem forgalomból kivonva még 2012 től....
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Egyik barátom önkormányzati laposában problémás a Jack aljzat. Hol-merre érdemes cseréltetni Miskolcon?
read-only mode on the forum
-
Diokhan
addikt
Sziasztok. Tudja esetleg vki hogy ki nyíltak már a rózsák a tunderkertben?
-
jFox
addikt
Sziasztok!
125-ös nagyrobogó eladó: [link]--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Ereshkigal #79156 üzenetére
Hamarabb készült mert már kb egy hónapja hallottam róla hogy látható. Amúgy minden éven van szóval érdemes figyelni.
Smoke some weed nigga!
-
zetecR
addikt
válasz Ereshkigal #79154 üzenetére
Szirma és Martin-kertváros között, de már beszántották.
-
Ereshkigal
őstag
Pipacs.
Ez melyik út mellett van? Gyerekkel megnéznénk közelebbről. -
cocka
veterán
válasz Jarod1 #79151 üzenetére
Aquának is vannak jó cuccai. Nekem meg ezek voltak a favoritok (természetesen mind pesti):
Régebben PCX, mostanában inkább PCland. 13. kerület amúgy tele van ilyen üzletekkel. Rengeteget jártam ki oda villamossal. Amúgy miskolci vagyok, csak ugye itt általában lufasz sincs. Meg ugye Conrad is csak Pesten van, ott is lehet jópofa elektronikai cuccokat venni, mellesleg jó drága sajnos.
-
Jarod1
veterán
én Maradok az Aqua nál...bár ez miskolcon nincs
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz icemad #79148 üzenetére
Akármikor vettem pl PC cuccot stb... sose néztem hogy “hú a neve nincs boltba csak 37.900 de a már nekem bevált boltban meg milyen drága mert 40.270ft”.
Inkább vettem a bevált helyen ahol tudtam hogy ha gariztatni kell stb... gyorsak, korrektek stb...
Szóval ez a 10% stb... opció nálam sose játszott.
Smoke some weed nigga!
-
HookR
addikt
Gigabyte GTX 1070 Mini ITX OC 8G videokártya eladó. Miskolcon igény esetén házhoz viszem.
-
válasz Wiz Khalifa #79136 üzenetére
Lehet úgy nézni, hogy 500 forint, meg lehet úgy is, hogy kb 10% különbség az árban.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Diokhan
addikt
válasz Wiz Khalifa #79145 üzenetére
Engem egyszer szivatott meg az emag, vissza igényeltem a pénzt, a postaköltséget nem adták vissza, de a termékért sem jöttek el... mindegy, mert egyébként használhatatlan volt.
-
Vangelis
félisten
válasz Wiz Khalifa #79145 üzenetére
Hát nekem akkor még szerencsém volt eddig.
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
Vangelis
félisten
válasz Wiz Khalifa #79143 üzenetére
Emagnál akkor nem szokott pénzt kérni , ha eleve a botlban van az áru. Egyébként számláznak szállítási díjat.
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
senior tag
válasz Wiz Khalifa #79140 üzenetére
Ami a másik ügyet illeti, úgy látom nem érted a finom különbséget.
Itt nincs hely, ahol megveheted a kiírt áron. Csak a szállítási költséggel növelt ár van.
Kicsit egyszerűbben: ha azt mondanák, hogy Budapesten lévő üzletük egyikében további költségek nélkül átvehetem, de Miskolcon lévő boltjukban ez plusz díjért megy csak - azt sem tartanám korrektnek, de legalább teljesülne az a feltétel, hogy valahol a kiírt áron megvásárolható.Ez volt az utolsó hozzászólásom, innen readonly-ba vagyok, felőlem kihalhat a topik.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz Wiz Khalifa #79140 üzenetére
Így is lehet utazgatni, ok.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Wiz Khalifa
veterán
Font nincs is a képben. Franciák vámolták ezért egyből euró volt az árfolyam. Én fontban fizettem ki amúgy.
És én nem rendeltem hanem küldtem haza csomagot.
#79138--ka:
Itt kint is sok boltnál fizetni kell hogy ha átkéred a hozzád közel eső boltba. Szóval ez nem újkeletű dolog."Te annyira fennakadtál a magyar helyzeten, hogy leléptél"
Ha nem tudod miért jöttem külföldre melózni ne szólj le. Én azért jöttem mert szeretek "felfedezni". Amióta kint vagyok annyi helyen jártam megszámolni nem tudom. És addig kell ezt csinálni míg nincs család. Mert utána ez már nem olyan egyszerű. Szóval én nem azért jöttem ki amiért a többség. Amikor lesz lehetőségem Spanyolba stb... helyre is elmenni melózni oda is elmegyek hogy ott is elmenjek kirándulni, kalandozni. Ennyi a történetem.[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
senior tag
...ja és a lényeg!
Pontosan ezért csinálják, mert csak ötszáz forint - ezen ne akadjunk már fenn.
Tipikus szélhámos tempó, jobb helyen az ilyesmi köztörvényes bűncselekmény."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
Nem az ötszáz forint a kérdés, hanem az elv.
Ennek a többszörösét hajlandó vagyok kifizetni minden egyéb értelmetlenségre, de mikor teljesen hülyének néznek, azt nem szeretem.
Belengeti, hogy 11% kedvezmény, leárazás 4290,- Ft-ról és a végén nem lehet - és nem csak miskolci üzletet néztem meg, hanem néhány budapestit is, és mindenhol ez van - csak 3790,- + 490,- Ft-ért, azaz 4280,- Ft-ért hozzájutni, akkor tényleg menjenek már a JBQA-ba!Te annyira fennakadtál a magyar helyzeten, hogy leléptél; én itthon maradtam kalandvágyból!
Tudod, ha szolgáltatást kapok, akkor kifizetem én is a 26€-os postaköltséget a 15€-os cuccra, de ez pofátlanság, gusztustalan, gennyes sunyiság!"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
cocka
veterán
Hát én ezért rendeltem Németországból. Ott se vám, se áfa.
És a fontot legalább valami jó szar árfolyamon konvertálták euróra?
-
Wiz Khalifa
veterán
Értem én hogy kis értékű tétel stb... de 500ft-on ennyire fennakadni.
Akkor mit szólnátok amit én már párszor megjátszottam. Angliából, Magyarországra csomag. 14.50 euró a vám összesen. Amiből 7 euró az áfa, 7.50 euró az adminisztrációs költség. Mit ne mondjak nagyon jó áron adminisztrálnak.
Smoke some weed nigga!
-
cocka
veterán
válasz Ereshkigal #79131 üzenetére
Hol írtam én ilyet?
Egyszer még régebben, amikor a pesti Bajcsy-Zsilinszky úton volt üzletük, ott vettem át egy csomagot "üzletben" személyesen. Az nem Alzabox volt, hanem valami sorszámosztó tudom is én milyen automata és utána kellett a számmal a pulthoz menni átvenni, bemondtad a nevet és kész.
Csak a "személytávoliságra" írtam, hogy éppenséggel ez se a vásárló emberi oldalát közelíti.
-
bnorci71
addikt
Meg igen de ezt az árkülönbséget eddig sose figyeltem ezután figyelek rá mióta összecuccoltak 1x voltam náluk
emagot sose szerettem sokszor nem is ők a forgalmazók oldaluk is káosz nekem"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
senior tag
válasz bnorci71 #79132 üzenetére
Az megvan, hogy edigital majdem teljesen egyenlő az emag-gal?
A szóban forgó termék az edigital-nal 4290,- Ft.
Az emag-on akciós 3790,- Ft . Plusz 490,- Ft kikerülhetetlen költség.
Végül is megéri: 10,- Ft-tal tényleg olcsóbb.
...és ez a gyakorlat törvényes![ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
mostanában edigitaltól sok mindent vettem és pont a neten rendel boltba átvesz ami bejött, nincs postaköltség de mégis kényelmesen otthonról tudom intézni a vásárlást
De ez gusztustalan hisz úgy is jön az autó gondolom minden nap árúval ezért pénzt kérni.
JBQA-t"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
senior tag
-
senior tag
válasz bnorci71 #79126 üzenetére
...arról nem is beszélve, ha szerencséd van kifogni igazi embert és nem egy kamerás monitor elé sorsol az automata, hogy beszélj egy "droiddal".
Lélektelen, embertelen és vastagon sír az egészről, hogy csak a pénzed és a "fogyasztási szokásaid" érdeklik őket, Te, az ember a legkevésbé sem.
-
senior tag
válasz bnorci71 #79126 üzenetére
Igen. Ez a helyzet.
Kíváncsi lennék rá, de be nem teszem a lábam oda!
...és a legszebb az egészben, hogy a fogyasztóvédelem szerint ez rendben van."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
bnorci71
addikt
tehát rendelsz valamit a neten bolti átvétellel és 490Huf a szállítás, hogy ide hozzák az üzletbe.....
és mi van ha beballagok és ott rendelem meg akkor is számít fel szállítási költséget pluszba?"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
senior tag
Felhívtam a miskolci fogyasztóvédelmet.
Örömteli hírem van - az emag-nak!
Az teljesen legális és nem kifogásolható gyakorlat, hogy egy terméket hirdetnek egy áron és azon az áron az nem megvehető. Mindaddig amíg a rendelés előtt kiírják, hogy milyen többlet költségek vannak; nem támadhatóak!
...na ezzel sikeresen vissza is él ez a gennyes banda.A fogyasztó védelem inkompetens. Sajnos most rajtuk csattant az ostor; ők is el lettek küldve...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Ereshkigal #79121 üzenetére
Az a legszebb, hogy ugyan az a dolog az edigital-tól rendelve eleve kb. 490,- Ft-tal drágább.
Azt hiszem, hogy írok a Fogyasztóvédelemnek, mert a hirdetett áron nem lehet hozzájutni a termékhez.
Mi a megtévesztés, ha nem ez.
...ja, ha nem román, akkor szimplán menjenek az anyjukba!"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
Rendelni akartam az emag-tól.
Néhány hete van Miskolcon is üzletük, összebútoroztak helyileg is az edigital-lal.
Ha az üzletben akarom átvenni, akkor az 490,- Ft.
Ez lett volna a második személyes emag vásárlásom itt, helyben, az elsőnél "természetesen" ingyenes volt.
...menjenek az román anyjukba!"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
HookR
addikt
válasz Vangelis #79115 üzenetére
- 2,5"-os Samsung 870 EVO 1TB akciósan 39500 Ft (3év garancia; 34%-os leértékelés 60e Ft-ról).
- Az árgrafikon szerint megjelenéskor sem volt drágább 47500 Ft-nál (és több helyen is kapni olcsóbban, 5év garral).
Imádom ezeket a csudaakciókat!Slussz poén: Éjfél után néhány percig a rendszer más termékeket jelölt meg akciósnak, így 60e Ft-ért lehetett lecsapni rá...
[ Szerkesztve ]
-
Diokhan
addikt
válasz Gyíkac #79110 üzenetére
Nem rossz szándékból írtam, amit írtam. Viszont magyarázkodni nem fogok, mert látom a szakmád miatt úgysem fogod elfogadni az én általam tanultakat és tapasztaltakat. Szerintem is zárjuk a témát.
-
Gyíkac
aktív tag
válasz Jarod1 #79111 üzenetére
és az adatot a tündérek tárolják. nah de szerintem zárjuk a témát.
idéznék egy gyártótól:
"With a traditional hard drive bad sectors can forecast a failure, but due to the nature of flash technology it's normal to have a small number of bad sectors on an SSD. As long as the number of bad sectors does not change, there is no reason for concern; firmware on the SSD tracks bad sectors and marks them as unusable, so even though bad sectors are present on the drive, reliability is unaffected and data is never written to them."
Ajánlatot vártam volna, Miskolcon házhoz mennék ha valakinek van elfekvő.
[ Szerkesztve ]
-
Gyíkac
aktív tag
Köszönöm, az oktatást..
A vegyen újat rész viszont miért kellett??? Mintha valami szőrözős vevő lennék.
Ha visszaolvasod kondíció 70-100% közötti..Itt lehet utána olvasni, mintha még is lenne badsectoros ssd
Amúgy érdkesesség: Munkahelyen szervereket rakun össze. Volt olyan, hogy egy firmware frissítéssel a 800 gb-s SSD-ből 960-as lett (gyártó küldött mást, reklamáltunk, s ez lett a megoldás).. Lenne bőven tartalékterület ahova tudna pakolni.
Vagy lehet csak a spórolás miatt a kisebb piacra nem gyártottak külön 800-ast.. Érdekes volt.. -
Diokhan
addikt
válasz Gyíkac #79107 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy már eleve a technológia miatt is lehetetlen, hogy badsector legyen egy SSD-n, valamint az, hogy be volt-e kapcsolva az AHCI mód függ attól, hogy milyen oprendszeren ment korábban az SSD. Egyébként egy SSD-nek nem is feltétlenül szükséges az AHCI mód. Használtan nem fogsz tudni venni tökéletes SSD-t, ha ez a cél, akkor vegyél újat.
[ Szerkesztve ]
-
Gyíkac
aktív tag
válasz Diokhan #79106 üzenetére
De, ha nem volt bekapcsolva az achi s nem ment a trim akkor lehet hogy cak 500 gb volt írva rá.. de már van rajta 2-3 badsector. nem tudom az elmúlt években van e erre már valami csoda technika.. bár úgy veszem észre a gép felismeri ha SSD-t teszünk be. De tény ami tény a smart kezeli ezeket. De maradjunk annyiban, hogy van badsectoros ssd. Legalábbis az én tudásom szerint. Eddig egy ajánlatot már kaptam, ha van másnak is keressen, lehet kettő is érdekel.
-
Gyíkac
aktív tag
Sziasztok,
Keresek Miskolcon SATA 3-as 120 gb körül ssd-t.
Nem lerottyant állapotban :kondíció: 70-100%
Badsectoros nem érdeke.
Akinek van elfekvőben jelezze, s egy árat is küldhet mellé.
-
Vangelis
félisten
#ámen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Okos Otthon / Smart Home
- Eredeti játékok OFF topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Sennheiser IE600 (Garanciális)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest