Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
Blackmate
senior tag
Regiopark-os parkolókban ingyenes a parkolás zöld rendszámos autóknak Miskolcon?
-
jFox
addikt
Szerintem az egy kicsit bentebb lesz a főúttól.
A volt BÉM területén épül egy új üzem. Szerintem ahhoz lesz lehajtható sáv.És Sajószentpéter előtt az indokolatlan körforgalomnál mi az a "kavicsos parkoló"? Csak nem elkezdik végre az elkerülőt csinálni?
[ Szerkesztve ]
--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
elistvan
őstag
Sajóbábony irányába Miskolctól kifelé plusz sávokkal bővítik az utat vagy mi az a nagy vaddisznótúrás egész a volt BÉM-ig?
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
derrik
őstag
Sziasztok!
Mikro elektronika szakembert keresek!
Raspberry alaplap módosításhoz [link]
Miskolc vagy környékén
Ár megegyezés szerint.... -
Diokhan
addikt
válasz 77Gabesz #79380 üzenetére
A sarkalatos pontja nem a proci, hanem az alaplap. Ha a lap nem támogatja, hiába van benne bármilyen proci. Az én lapom pl a win10et nem kajálja meg.
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Egerben a Kossuth L. utca környékén esetleg tudnátok ingyenes parkolási lehetőséget javasolni? Csütörtök, péntek, szombat és vasárnap is egész napos programom lenne ott.
Ha lenne tippetek, javaslatotok, szívesen fogadnám, aki ismerős arra. -
jFox
addikt
Sziasztok!
Keresek próbára, jó ár esetén megvételre, Xbox One Bluetooth kontrollert.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
tux74
csendes tag
-
cocka
veterán
válasz caprine #79385 üzenetére
Vagy van még egy trükk, hogy van ugye a WintoUSB, ami iso-ból egy frissen telepített verziót képes egy hordozható USB-s HDD-re másolni, aztán megnézed, hogy mi van, ha arról akarsz bebootolni. Nálam meg az ezeréves laptopon nem akar települni a Win10, de előtte meg már telepített rendszerrel próbáltam, ott is hibaüzenet volt. LOL
-
caprine
senior tag
válasz 77Gabesz #79382 üzenetére
Nekem egy Asus TUF lapossal voltak hasonló élményeim. Öcsém vaci új céges gépe, M.2 SSD beraktam, pöpec (külön szopás volt, hogy ezt a lapost mindkét m.2-es vezérlővel gyártották, így csak szétbontáskor derült ki melyik van benne), W7-et kért rá (gyártónál csak 10-eshez voltak driverek), de állandóan volt valami a telepítésnél, több W7 verzióval is próbáltam, több iso beállítással de semmi. Talán a nvme drivere nincs benne alapból a telepítőben, mindegy nem jött össze. Leszedtem egy W10-et és simán elsőre felment rá, csont nélkül, szóval szerintem driver hiba.
[ Szerkesztve ]
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
77Gabesz
csendes tag
Hát cocka, ha jobban értenék hozzá, nem lenne ilyen kaotikus a mondandóm, de azért köszönöm, hogy megpróbálod kibogozni, mi volt a segítségkérésem alapja.
m.2 SSD= PCI Express M.2 SSD
Örülök, hogy a GPT UEFI-t szereti a WIN7, sajnos nálam nem igazán ezt mutatja.
Igen hibáztam amikor NTFS-t írtam, FAT32 szerencsésebb lett volna. Meg bekavart az is, hogy nem igazán értem lemezkezelőnél mit jelent a GPT flag.
Azt olvastam, hogy FAT32-es pendrive-ról gond nélkül települ, ez okból kerestem egy olyan WIN7 verziót, amiben az instal.wim nem 5,7 GB, hanem 4 alatti. Na azzal sem sikerült, pedig nekiugrottam több install-nak is NTFS-re, majd FAT32-re formázott pendrive-ról.Az ok pedig, hogy miért ez az erős elvágyódás a WIN10-től egyszerű. Roppant erőszakos frissítés terén, aztán meg összeakad, legújabban a kriptográfiai szolgáltatások terhelik a procit, korábban a böngésző(k) omlottak össze minden előjel nélkül, még korábban az online tanításoknál dobálta szét magát naponta több 10x.
Gabesz
Nickemben a 77 nem az IQ-m, hanem a születési évem!
-
77Gabesz
csendes tag
Kösz a tippet jFox !
Ma este alábbi verziókat próbáltam meg a 2019 aug. x64-es kiadással, Rufus-szal, egy ma vett vadi új pendrive-ra kicsomagolva:
partíciós séma: GPT
Cél: UEFI (nem CSM)
illetve
partíciós séma: MBR
Cél: BIOS (vagy UEFI-CSM)Secure boot-ot mindkét alternatívánál disable-re állítottam, aztán kipróbáltam enable-lel is.
Eredmény mind a 4 esetben:
Windows is loading files. Windows is starting. És ekkor a monitor felső kávájánál enyhe színes csíkozás, majd kifagy. Nem a tipikus windows install képernyő jött be.Gabesz
-
77Gabesz
csendes tag
válasz Diokhan #79377 üzenetére
Szia Diokhan!
x64-es 2019 augusztusi, x64 2016 Aug és egy 2010-es x86-x64 ultimate volt a tesztalany.
Intel i3 10110U 2,1 GHz proci, 12 GB RAM.
A proci támogatja, más kérdés, hogy WIN7 alatt driverek nem biztos, hogy mindenhez akadnak....Gabesz
-
cocka
veterán
válasz 77Gabesz #79376 üzenetére
A leírásod nagyon kaotikus.
m.2 SSD-vel
Szerintem itt a probléma gyökere, mert talán nem minden m2 SSD-vel kompatibilis a Win 7.
Mivel a Win7 nem szereti sem a GPT-t sem az UEFI-t,
De szereti, ha 64 bites. Lásd szakirodalom: [link]
Felgörgetsz egy kicsit és Table 3-nál van a lényeg.
ezért NTFS-re formáztam az SSD-t,
Miért, egyébként GPT-nél nem NTFS-re formáznád az SSD-t? Hanem mire? Azért formázod NTFS-re az SSD-t, mert a Win 7 nem szereti a GPT-t meg az UEFI-t. A kettő nem ok-okozat. Ennek a mondatnak értelme sincs. Kb. mintha azt mondanám, hogy nem szeretem a sört, ezért eszek egy kis jégkrémet.
-
77Gabesz
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asus Vivobook S14, GPT-re particionált m.2 SSD-vel. UEFI-s. Eddig WIN10 volt rajta, most Win7-et akarok rárakni.
Mivel a Win7 nem szereti sem a GPT-t sem az UEFI-t, ezért NTFS-re formáztam az SSD-t, a pendrive-ról való telepítéshez meg FAT32-re a pen-t.(szakirodaalom szerint)Rufus-szal próbálkoztam, egy olyan iso-val, amiben nincs 4 GB-nál nagyobb file....
Annyira jutok, hogy feltelepíti az összetevőket, újraindul, windows startképernyőnél pedig kifagy. 4x mentem végig ezen az úton, mindig ugyanezzel a hibával. Ja, ki-, bekapcsolás után normál és csökkentett módos indításnál is kifagy. Hiren's boot pendrive sem tudta kijavítani....Ez volt a vasárnapi programom, kudarcom. Bármilyen ötletet meghallgatok, ami segít rávenni a laptopot, hogy megegye a WIN7-et, mielőtt baltát állítok a fejembe, vagy a laposba
Köszönöm, Gabesz
-
bozsozso
őstag
válasz bozsozso #79365 üzenetére
Kaptam beárazást a beárazós topicban így csökkentettem az árakat.
Eladó egy gardrób szekrény is. 75k
-
HookR
addikt
Nem próbáltam, de találtam egy ilyet is: Active@ Partition Recovery
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
cocka
veterán
válasz Jarod1 #79369 üzenetére
A chkdsknek meg kell adni a partíció betűjelét. Ő jelenleg semmilyen partícióhoz nem fér hozzá. Ezért javasoltam, a hexeditoros mentést, mert az arról szól, hogy ha magát a HDD-t felismeri rendesen hardvereszközként, csak nincsenek partíciók mert valami elcsesződött, akkor meg lehet nyitni az adott lemezt a lemeznévre kattintva egy hexeditorban és az kb. elejétől a végéig hexában kilistázza a teljes lemez tartalmát. Hátrány persze, hogy nyilván ilyenkor a szabad helyet is elmenti, szerencsés esetben azért az ilyen progik képesek tömöríteni, tehát nem egy 931 gigás fájlt kell tárolni. Meg darabolni is tudnak, ha vmiért a user úgy dönt, hogy egyben ekkora fájl kezelhetetlen.
Sőt hát bizonyos progik képesek a lemezen lévő adatmaradványokból összeállítani valami fájlrendszernek kinéző akármit, tehát ha ezt a vinyót megnyitja és ott látszanak a fájlok, akkor még inkább nyert ügye van.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Van még elvileg AOMEI Partition Assistant, de ahogy azzal is, a legtöbb hasonló programmal az a baj, hogy nem a partíció javítás a fő profilja, hanem mellesleg egy alap partíciónáló program része a partíció javítás. Amit ajánlottam, az meg kifejezetten erre van kihegyezve.
De ha találsz még partíció helyreállító progit, ami szintén elsődlegesen erre való, velem is oszd meg, köszi.
-
cocka
veterán
válasz elistvan #79368 üzenetére
Régen volt ilyen: Partition Table Doctornak hívták, de ma már nem merem javasolni, mert:
Large disk support - Supports large disk up to 400 GB
Még ha azt írta volna, hogy supports large disks with at least 128 GB space vagy vmi hasonló
Tehát ezt vagy csak odamásolták vagy a múltban élnek.
Na, elvileg ez az új verziója:
Komplett hexa mentést azért csinálnék előtte (mittomén winhexszel vagy hasonlókkal) az egészről, hogy meglegyen a jelenlegi állapot is. Persze vannak egyszerűbb hexeditorok is, amik képesek lemezképet meg ramot olvasni.
-
anorche1
őstag
válasz elistvan #79366 üzenetére
Topic hozza
De nem fogjak javasolni az adatmentest ugyanarra a winyora, ahonnan mentesz."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
elistvan
őstag
Hoztak nekem egy külső házban lévő 1 terrás vinyót ha rádugom a gépre . a kívánja-e formázni üzenet jön elő. GetDataBack látja a partríciókat. Kérdés: Lehet-e ezt anélkül javítani, hogy egy másik vinyóra mentesem az adatokat? Tehát van-e olyan szoftver ami egyből tudja javítani a sérülést mert valami 10 óra hosszát ír a szkennelésre, plusz ugye a megtalált adatok másolása, a vinyóü formázása, visszamásolás macerás. Szóval van erre egyszerűbb módszer?
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
bozsozso
őstag
válasz bozsozso #79329 üzenetére
Ha valamit esetleg nem jól áraztam, nem szidni, légyszíves privátban jelezzétek.
Illetve úgy néz ki eladó sorba kerül egy gardrób szekrény is. 75k
Eladni szeretném, nem árulni ha ajánlat van kérem jelezd.
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok,valakit ha érdekel akkor szóljon
Tiszta hülye aki nem normális
-
Vangelis
félisten
Seácok.. nem hirdetés akar lenni, de fogtam jó áron edigitalnál tölthető elemeket.. nem tudok bemenni érte, ha esetleg kell valakinek akkor elviheti.
Pedig jó cucc csak lejár a átvételi idő lassan.GP ReCyko Pro NiMH tölthető akkumulátor, HR6 (AA) 2000mAh, 4db (B22204) Átvehető
1 248 Ft 2db 2 496 Ft
GP ReCyko Pro NiMH tölthető akkumulátor, HR03 (AAA) 800mAh, 4db (B22184) Átvehető
873 Ft 2db 1 746 Ft
Mindösszesen 4 242 Fttehát 4 csomag akku
Privátban elérhető vagyok
[ Szerkesztve ]
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
mezis
félisten
válasz Wiz Khalifa #79360 üzenetére
Lavóros lehetett az, nem tányéros!
Vagy Ti mekkora tányérról esztek ?mezis
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz hroberto #79359 üzenetére
Persze, viszont a digi tányérosa kritikán aluli volt akkoriba a többihez képest.
Mert mikor váltottunk érdekes a másiknál egyszer nem volt olyan gond. Persze az is lehet hogy ez valami magic volt mint az android és az én kapcsolatom. Az is olyan magic hogy senki a büdös életbe nem tudná megválaszolni miért van.
Smoke some weed nigga!
-
hroberto
veterán
válasz Wiz Khalifa #79358 üzenetére
Azért a "tányérost" nem lehet egy lapon említeni a kábeles megoldással. Amúgy több településen szünetelt a szolgáltatás. Gondolom valami központi gebasz volt.
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
F.B.I.
veterán
válasz Wiz Khalifa #79356 üzenetére
Nem hozza, nálam 4 éve nem volt ilyen... azért fura.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
Faxxa. Pedig vihar sincs.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
Akinek DIGI van, megy a net?
-
bnorci71
addikt
Ki tud egy jó kisgépszervízt?
Apósom vagy 5 éve szétszedte a robi kapát mert nem indult, össze már nem rakta na ezt kellene feléleszteni"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
cocka
veterán
válasz Gaga_30 #79345 üzenetére
Hát a teleonkábelről nekem az RJ11 jut eszembe, nem az RJ45. De ha ezek mindenféle konverzió nélkül kompatibilisek egymással, akkor OK. Másrészt a cat5e-ről meg az RJ45 és nem az RJ11.
Az tuti, hogy az egyik két érpár, a másik 4. És a csatlakozók sem egyformák.
[ Szerkesztve ]
-
gvass
tag
Sziasztok!
Playstation 3-at keresek megvételre, ha valakinek van vagy tud eladó darabról, kérem keressen.A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval. - Winston Churchill
-
Gaga_30
tag
válasz Wiz Khalifa #79343 üzenetére
Köszi!
Kicsit kiesnek, de a Cat5e kábel megoldja remélhetöleg.
Köszi! -
Gaga_30
tag
Sziasztok!
Telefonkábelt hol kapok holnap reggel? kb 17 m kellene csatlakozók nélkül.
Köszi!
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Nem tudtok esetleg fuvarost aki a mai napon a pesti úti auchanból felhozna az avasra egy hűtőt? Ha van rakodó az sem baj.
-
Diokhan
addikt
válasz Wiz Khalifa #79334 üzenetére
De volt, húsz évvel ezelőtt rallyztam is amatőrben, sokmindent tapasztaltam.
Bnorci igen ismerem azt a futóművet.Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Caldera
aktív tag
válasz WildBoarTeam #79336 üzenetére
Kb. annyit úgyis vesztenél, ha kp-val fizetnél. Így meg tényleg annyit fizet az ember, amennyit parkol.
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
bnorci71
addikt
szerintem kel lennie
régóta Simple appal parkolokDiokhan
nem csak a rossz beállítás hanem pl. a csatolt hátsó lengőkar sajátossága is az elmozdulás az úton, és ugye ez az egyik legolcsóbb így gyak. a legelterjedtebb futómű"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Diokhan #79333 üzenetére
Nem a nem jól beállított futóműről van szó de mind1 is.
Ezek szerint neked nem volt még olyan szintre ültetett kocsid ami pattogni is képes bizonyos útviszonyokba. Slamed Static car
Smoke some weed nigga!
-
Diokhan
addikt
válasz Wiz Khalifa #79330 üzenetére
Nos, a nem jól beállított futómű valóban tud ilyet okozni.
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
HookR
addikt
Miskolcon is van 5 (10?) perc türelmi idő parkolásnál?
Tehát, ha a büntetés kiszabásának időpontját követő 5 percen belül van érvényes parkolójegyed, akkor azt bemutatva eltekintenek a pótdíj fizetésétől, mint Bp.-n?▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
cocka
veterán
válasz Sirandrish #79315 üzenetére
Ezer éve léteznek:
De hogy neked ad hoc elő tudnak-e varázsolni a kalapból ilyen óraszíjat úgy, hogy ne kelljen várni rá, arról nyilván fogalmam sincs. Egy próbát megér.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Diokhan #79328 üzenetére
Jah hogy ott annyival kell menni?
Amúgy nekem a Calibranal édes mind1 volt. Annyira feszes volt a futómű hogy 100-nál is akkorát dobott mint egy kicsit nagyobb tempón is. De a legdurvább az volt ami az M3-M30 csatlakozásnál volt. Ott amikor oszkároztam a mikrobuszt 70-nél is úgy megdobta hogy csak pislogott sok utas. De csak kijavították azt pár év után.
Smoke some weed nigga!
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Van pár eladó dolgom ha esetleg érdekel valakit.
MSI B150M MORTAR
i5-6500 ventivel
2*HyperX Fury Black 8GB DIMM Memória, DDR4, 2400MHz, CL15
GIGABYTE GV-RX470G1 GAMING-4GD RX470 4GB GDDR5 G1 Gaming PCIEIlletve úgy néz ki eladó sorba kerül egy gardrób szekrény is.
Ár megegyezés szerint, ajánlatokat pü-ben. A félgépet elsősorban egyben szeretném eladni szükség esetén van hozzá egy fsp táp is.
-
Diokhan
addikt
válasz Wiz Khalifa #79327 üzenetére
Ha tartod a 110et, akkor semmi gond nincs.
Vangelis, köszi, most már még várom a hétfőt.
-
77Gabesz
csendes tag
Sziasztok!
M30-as Miskolc-dél és Felsőzsolca csomópontok közt díjmentes még?
Gabesz
-
Sirandrish
legenda
Köszi mindenkinek, sajna picit elhuzodott a túra, igy nem tudtam sehova bemenni
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Vangelis
félisten
Nekem van 22mm es itthon adok ajándékba egyet. Csak barcika
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
bnorci71
addikt
Szentpéteri kapu Tesco középen az üzletsoron van órás pult pl.
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
anorche1
őstag
Miskolcon és környékén csinálnak valahol minőségi alváz- és üregvédelmet?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Caldera
aktív tag
Próbáld meg a [Molnár Órást] belvárosban van több üzlete.
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
Sirandrish
legenda
Heyho. Miskolcon vagyok atutazoba, es elszakadt az oraszijam.
Hol tudnék 22mm-es oraszijat venni Miskolcon, nem arany áron?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
törölt tag
lehet valahol homokfúvóba homokot venni miskolcon? nem ilyen tüzépes bányás cucc
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Valaki családból nem akar szabadulni Ignis/Wagon R től? Vagy valami hason árú szaladgálós autótól? Köszi előre is !
-
bnorci71
addikt
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
18650-es akkucellából szeretnék 2db-ot vásárolni töltővel? Hol keresgéljek? -
senior tag
válasz zetecR #79302 üzenetére
Szervusz, szervusztok!
Nem csak neked, mindenkinek.
...árban megegyezünk, ha érdekel!szerk.: Socket370 lap, a procikhoz.
[ Szerkesztve ]
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
retró procikat keresek (saját magamnak, nem bizniszelni ), akár 8086-tól felfelé, intel, AMD, Cyrix, Winchip, bármi jöhet - épkézláb áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest