Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMSZoli
tag
Helló,
Én otthon egy AMD64 3000+-os Shuttle Barebone-t hoztam össze, de az 200 körül volt, Radeon9550 kártyával (van belőle ventillátormentes is) és 1GB-al, heatpipe-os a procihűtés, vagyis nagyon halk a cucc. viszont drága).
DE pl a nagymamámnak (aki aktív PC felhasználó) vettem még 2 éve bruttó 50000Ft-ért egy komplett Book PC-t (merevlemezzel, CD-íróval, mindennel integrálva), ami ugyan bővithetetlen, és mondjuk csak Intel815-ös videó van benne, de mindenre jó, még egy kevés játékra is.
Érdemes körülnézned három fronton:
- VIA EDEN alaplapok és házak, akár ventillátormentes működés, aránylag elfogadható sebesség. Van egy-két igen vicces kialakítású gép is. Sajnos a videókártyájuk a Radeon9200-nál jóval gyengébb, ProSavage, ami már 2-2.5 éves architektúra, játékra már tényleg nem alkalmas.
http://www.mini-itx.com/
Itt a kedvencem a Commodore64 és Commodore 1541 floppyházba házba épített PCk
[link]
[link]
- Ha magad akarsz építeni gépet, vegyél igényes házat jó tápegységgel (ezalatt nem a brutális 450W-ot értem, hanem a csendes, jó minőségű tápos verziókat, 280-300W is elég is). Ha rám hallgatsz, vegyél olyat, amiben van Firewire, így kásőbb megspórolsz egy bővítőkártyát, ráadásul baromi gyors külső merevlemezeket lehet így rárakni (nem a HDD miatt, hanem a csatolás miatt). Az USB2.0 a speckó szerint ugyanolyan gyors, ne dőlj be, a valós tesztek szerint (talán a megosztott USB miatt) kb 2x gyorsabbak a Firewire-n keresztül csatolt HDD-s eszközök.
BookPC-k jók, melyek mindent integrálva tartalmaznak és MicroATX-esek.
A Radeon9200 mellett az Intel GMA900 vagy GMA950 is jónak mondható sebesség tekintetében. Intel Exteme2-t kerüld. (úgymond ''extreme slow'')
Ezekből a házakból Magyarországon tényleg szinte csak a DTK-t árulják, pedig egyébként rengeteg van. Szerintem mindenképp olyat keressél, amelyikben van AGP vagy PCI-X csatoló is van és úgymond Riser, hogy vízszintesen beépíthető legyen a normál méretű videókártya, vízszintesen. (mivel Low profile videókártyát nehezen találsz majd az erősebbekből). CSak rá kell keresni Google-ban.
[link]
[link]
- Drágább, de komplett megoldás: Szerintem nézzél rá pl. az ACER Veriton 3700GX (egy igen erős 3GHz-es konfiguráció, kicsi, csendes, oprendszerrel, 3 év gari, de kb 222eFt)
[link]
vagy a Dell Optiplex GX620 vagy GX520 Small Form vagy UltraSmallFactor (ezekbe slim DVD drive kell, ami drágább!) a DT (desktop álló) ház sem túl nagy...
Mi a cégnél a korábbi Dell GX280-at használunk, amit elmondhatok, hogy nagyon csendesek, de pl az USB-vel néha gondunk van (egyes CD-írókat nem szeret).
Remélem tudtam segíteni
Üdv: MMS -
taltos
senior tag
[link]
[link]
A második szerintem jobb konstrukció, bár lehet hogy azt jelenti, hogy az elsőből többet tudsz alkudni
Emellett most elég sok akciós mac mini van még például az xms.hu-n vagy a macbolt.hu -n. Nézz utána, lehet hogy megérné Neked a vírusnélküliség, a használtaból adódó élvezet.
Na, nem zavarok tovább!
ps.: ha időd engedi, akkor kukkants be!
[link] (alulról kezd olvasni, a második oldalról
)
[Szerkesztve] -
xedos
addikt
Én építettem már 3minigépet...
A tapasztalatom az, hogy olcsóbb megvenni a gyári barebone-t!
Legalábbis ha tényleg picit akarsz.
Egyébként az alaplapi video nem elég? Ha nem játszol, akkor használható!
Mini házból a DTK-t javasolom. 10K körül lehetett kapni... (viszonylag kis méretű)
Olcsó alaplap: AMD-nél a VIA KM400A chipkészletűt ajánlom.
Ezen van SATA, AGP 8X, USB2 , FIREWIRE, hang és video is! -
taltos
senior tag
Próbálj utána nézni a Mac miniknek...

-
pubwart
aktív tag
[link]
valami ilyesmire gondoltam
[Szerkesztve] -
pubwart
aktív tag
válasz
--=Gefi=--
üzenetére
Neeeeeeem, neeeeem.
Akkor én gondoltam, vagy én írtam le rosszul. Nekem ilyen barebone rendszer kéne. Csak nem komplett, hanem megvenni simán alkatrészekből.
Mini-alaplap
meg mini ház, ami kritikus, ezekről nem sokat hallottam -
--=Gefi=--
tag
Notebookot otthon összehegeszteni elég rizikós megoldás lenne. Abba azért akármilyen régi meg elavult szinte minden integrált, ami lehet, illetve a szellőzőrendszere is speciális módon van kialakítva, hogy nehogy túlmelegedjen, a tft-ről már nem is beszélve...
Szerintem jobban jársz, ha körülnézel használt notik ügyében egy pár helyen pl. [link] -
pubwart
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék otthon saját erőből egy ilyen kis minigépet összeraknom. A keret: minél kevsebb. Az a nagy helyzet, hogy megyünk ki külföldre tanulni egy félévre (asszony, meg tán énis) és nincs lé egy full új laptopra. Merthát sok ami sok. Ezért gondoltam egy ilyen megoldásra.
A cél:
All in one alaplap (ez lehet akár egy komolyabb is)
olcsócska proci (ne full gagyi)
512/1 giga ram
nagy vinyó
egy passzív max 9200 ati tv-outtal
és egy minél kisebb ház
dvd író
Talán ennyi. Nem is lesz ez többre használva. Letöltés, NET, skype, office, videó. game sose
kb ennyi.
thx
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ócsó