Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MMSZoli

tag

Helló,

Én otthon egy AMD64 3000+-os Shuttle Barebone-t hoztam össze, de az 200 körül volt, Radeon9550 kártyával (van belőle ventillátormentes is) és 1GB-al, heatpipe-os a procihűtés, vagyis nagyon halk a cucc. viszont drága).

DE pl a nagymamámnak (aki aktív PC felhasználó) vettem még 2 éve bruttó 50000Ft-ért egy komplett Book PC-t (merevlemezzel, CD-íróval, mindennel integrálva), ami ugyan bővithetetlen, és mondjuk csak Intel815-ös videó van benne, de mindenre jó, még egy kevés játékra is.

Érdemes körülnézned három fronton:
    - VIA EDEN alaplapok és házak, akár ventillátormentes működés, aránylag elfogadható sebesség. Van egy-két igen vicces kialakítású gép is. Sajnos a videókártyájuk a Radeon9200-nál jóval gyengébb, ProSavage, ami már 2-2.5 éves architektúra, játékra már tényleg nem alkalmas.
    http://www.mini-itx.com/
    Itt a kedvencem a Commodore64 és Commodore 1541 floppyházba házba épített PCk :))
    [link]
    [link]

- Ha magad akarsz építeni gépet, vegyél igényes házat jó tápegységgel (ezalatt nem a brutális 450W-ot értem, hanem a csendes, jó minőségű tápos verziókat, 280-300W is elég is). Ha rám hallgatsz, vegyél olyat, amiben van Firewire, így kásőbb megspórolsz egy bővítőkártyát, ráadásul baromi gyors külső merevlemezeket lehet így rárakni (nem a HDD miatt, hanem a csatolás miatt). Az USB2.0 a speckó szerint ugyanolyan gyors, ne dőlj be, a valós tesztek szerint (talán a megosztott USB miatt) kb 2x gyorsabbak a Firewire-n keresztül csatolt HDD-s eszközök.
    BookPC-k jók, melyek mindent integrálva tartalmaznak és MicroATX-esek.
    A Radeon9200 mellett az Intel GMA900 vagy GMA950 is jónak mondható sebesség tekintetében. Intel Exteme2-t kerüld. (úgymond ''extreme slow'')
    Ezekből a házakból Magyarországon tényleg szinte csak a DTK-t árulják, pedig egyébként rengeteg van. Szerintem mindenképp olyat keressél, amelyikben van AGP vagy PCI-X csatoló is van és úgymond Riser, hogy vízszintesen beépíthető legyen a normál méretű videókártya, vízszintesen. (mivel Low profile videókártyát nehezen találsz majd az erősebbekből). CSak rá kell keresni Google-ban.
    [link]
    [link]

- Drágább, de komplett megoldás: Szerintem nézzél rá pl. az ACER Veriton 3700GX (egy igen erős 3GHz-es konfiguráció, kicsi, csendes, oprendszerrel, 3 év gari, de kb 222eFt)
    [link]
    vagy a Dell Optiplex GX620 vagy GX520 Small Form vagy UltraSmallFactor (ezekbe slim DVD drive kell, ami drágább!) a DT (desktop álló) ház sem túl nagy...
    Mi a cégnél a korábbi Dell GX280-at használunk, amit elmondhatok, hogy nagyon csendesek, de pl az USB-vel néha gondunk van (egyes CD-írókat nem szeret).

Remélem tudtam segíteni

Üdv: MMS

Új hozzászólás Aktív témák