- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
válasz
megema #40522 üzenetére
leheccséges. a prociban nem voltam biztos, hogy elég lesz a pentium, vagy kell-e i3, de a megcélzott feature szettet kizárólag az asrock fatal1ty z170/270 hozza jelenleg, ami 6100/7100 i3mal együtt kb. 2x annyiba fájna.
de aztán megnéztem, hogy az asustor mivel szereli a médialejátszós nasait, és elég kell, hogy legyen a penya. -
Patice
nagyúr
válasz
megema #39987 üzenetére
Nekem a NAS-nak épített gépemnél bevállt a Fractal Design Node 304. Jelenleg 6 lemez pörög benne és max. a lemezek hangját hallom belőle, a ventiket nem. Semmilyen rezgés hangja nem hallható, talán a házon sem érezhető, hogy áttevődne rá rezgés, de ha hazamegyek, akkor lecsekkolom.
WD RED 8TB: épp ma megyek egyet átvenni és másik kettő is tervben. Kíváncsi vagyok mennyire remeg. Este beszámolok róla.
-
törölt tag
válasz
megema #39960 üzenetére
-Szétszegecseled a házat. Azokat az éleket amelyek végigfutnak egymáson, kihúzod vékony réteg szilikon ragasztóval, összeszegecseled.
-A Lemezeknek (lehetőleg külön hogy ne interferáljanak) készítesz tálcát ami vízszintes síkban engedi kitérni a lemezt(ebben az irányban produkálja a lemezmotor a rúgásokat), függőlegesben minimálisan. Erre nagyon jó minőségű szilikon tüske a legalkalmasabb, mert nem öregszik el, és nagyon jól csillapítja a rezgést. A táp, jel kábelezést is úgy kell megoldani hogy legyen bőven ráhagyás, szabadon mozoghasson, ne tudja átvinni a rezgést, a környezetnek.
-A ház összefüggő sík felületeit (ahol nincs sűrűn besajtolva merevítő borda a lemezbe) beborítod olaj-és benzinálló 2-3mm-es gumi lemezzel.Gumi csík a két pelenka lemez között, az energia átadást fogja segíteni, valami elkezd majd rezegni a házban/házon attól az energiától amit az átad. Ha azt a valami-t megszünteted mint "energiafelvevőt" akkor megint a betáplálás (HDD) környékén fog valami rezegni, és így tovább...
Így nagyon sok időt el lehet vele tölteni, amit írtam azzal látszatra sokkal több a munka, de első bekapcsolásra működik.(#39965) energy4ever: Nagyon tetszik, a kitartásért szintén jár poros pont
Alul az 120-as vagy 140-es venti? milyen típus az, ami bírja zajosodás nélkül a rotorral lefelé való üzemet?!
Noctua?
(#39969) Melorin : 3
-
energy4ever
addikt
válasz
megema #39962 üzenetére
Gumi nem lesz jo, ha nagyon otthine megoldast akarsz, akkor szivacs. Ha szebbet szeretnel, akkor az a konyhai dorzsi(ami a szivacson van, kb 3mm-es fekete), na olyat lehet venni kulon lapkent. Az fekete, es nem uttne el a geptol annyira.
Az amit en linkeltem, lehet mar nem menne be a ket kiallo resz miatt, amit irtal, viszont a mostani hdd tartod tetejere szerintem passzolna!
-
energy4ever
addikt
-
törölt tag
válasz
megema #39948 üzenetére
Szia!
Ha jól értem a leírást ezek az öntapadós szivacslapok a házban keletkező zajokat akadályozná meg abban, hogy az oldallapokon, nyílásokon keresztül környezetbe jusson.
Nincs kétségem hogy csinál valamit, de nem biztos hogy abban az alacsony frekvenciatartományban nyelne el jelentős mennyiségű energiát, amiben a HDD lemezmotorja a rezonanciát kelti.
Nagyon leegyszerűsítve három dolog lehet célravezető :
-El kell hangolni a fém elemeket(házban, teljes szerkezetet) arról a rezonancia frekvenciáról amivel a HDD működik. (növelni kell az elemek, szerkezet tömegét, az egymás közti kapcsolatuk minőségét)
-A HDD és ház közti kapcsolatnak minimális rezgés energiát szabad átengedni.
-Az elemekre/szerkezetre mégis átkerült energiát, fel kell etetni valamilyen elasztikus anyaggal. -
>Deego..
senior tag
válasz
megema #39953 üzenetére
" A kereszttartókra rakjak gumicsíkokat és ne rögzítsem a szöggel? Esetleg fúrjam nagyobbra a szög lyukát és valami gumi gyűrűt rakjak bele? "
Ez szerintem nem hozná az elvárt eredményt.
Én cserélném egy masszívabb HDD keretre a jelenlegit. Hasonlóra mint az itt található és befér a venti elés is.
Csak egy tipp, de lehet beválna. -
>Deego..
senior tag
válasz
megema #39948 üzenetére
Olvastam a hdd rekesz rezonancia/zaj hsz-od egy másik topicban.
Szerintem felesleges az ilyen zajszigetelés. A rezonancia során keletkezett zajt csak részben csökkenti + a hardverek hőmérséklete is megemelkedik majd ha alkalmazod.
De ez esetben nézz a varázslónál, mert találni érdekes dolgokat.
Elsősorban egy ilyen gumis alátéttel próbálkoznék. -
HookR
addikt
válasz
megema #38924 üzenetére
"Szerintetek beférnének?"
Ránézésre a táp számára kialakított fém ketrec mélysége nem nagyobb 180mm-nél és mivel a táp keresztmetszetében nincs kialakítva nyílás a kábelek számára, el kell fordítani őket oldalra az átvezetőnyílásokhoz. Erre 20mm még szorosan, de éppen elég. A moduláris tápok hátrányban vannak ebből a szempontból, mert a kábelek meghajtását a végükön lévő műanyag csatlakozó miatt eleve csak ~12mm-rel hátrébb tudod megkezdeni. Éppen ezért moduláris táppal ildomos 150mm-en belül maradni.
Alternatívák:
- Nyílást vágsz a táptartó ketrecen a tápkábeleknek, hogy hajtás nélkül át lehessen fűzni őket a ház eleje felé.
- A táp a ház hátulján egy fémkeret segítségével rögzül a házhoz. A fémkeret és a ház hátlemeze közé tehetsz (a házcsavarokénak megfelelő 6-32 UNC menetű) távtartó csavarokat, így azok magasságának megfelelően, rögzített állapotban hátrébb kerül a táp. -
törölt tag
válasz
megema #38931 üzenetére
Ha ere az 1 problémára koncentrálsz valóban megoldás a moduláris táp.
Az hogy nem kapcsolja be a ventilátort, úgy, hogy nem is segít rá semmi a szellőzésére, valamint csak a pcb-vel felfelé, ventilátorral lefelé lehet felszerelni oda, amitől az alkatrészeken ragad a meleg konvenciós áramlás nélkül, és 24/7-ben ebben az állapotban marad."Irónia ON"
Valószínű hogy 100% probléma mentes lesz a táp.
"Irónia OFF"
Bocs hogy "csak" kötözködök, igazi válaszok nélkül.
Passzív üzemet "bronz" tápnál nem erőltetnem, abban a házban, a bontható csatlakozók meg arra a 2 percre kényelmesek a többi időben csak kockázatot jelentenek.
Helyedben levágnám a kábel felesleget, ha nem használod másra a 300W-os tápot, és 6 csatlakozó bontásával kiemelhető lesz a táp.
-
tlac
nagyúr
válasz
megema #14996 üzenetére
virtualizációt ne keverjük ide
ha egy raid kötetre akarsz linuxot és win is telepíteni, akkor nyilván olyan megoldás kell, ami az oprendszerek felett áll, tehát pl. az alaplai (ami amúgy szoftveres, de mindkét rendszer egyformán fogja kezelni) vagy a rendes kártyás megoldás
ha csak egy oprendszered lesz, akkor annak a szoftveres megoldását tudod használniegyébként meg itt a raid topik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- EAFC 25
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox tulajok OFF topicja
- World of Tanks - MMO
- Motoros topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest