- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
N@idia
őstag
válasz
gigollo #29575 üzenetére
Egyikbe se a pumpának külön tápcsatlakozója van abba kell dugni, de javítsatok ki ha tévedek...Egyébként milyen vízhűtésről van szó ?
Vízhűtések topicja -
szzoo
tag
válasz
gigollo #28971 üzenetére
5 év hosszú idő, ahhoz javaslom, hogy mindenből a legfejlettebbet és időtállóbbat vedd. (Csak hülyéskedek
)
Belegondolok 5 éve milyen konfigom lett volna (nem volt, mert csak laptopom volt): ma kalapálnék a gépházon, mert már nem kellene kis mini-itxnél nagyobb gép, lecsípnék az alaplapból mert így már nem férne be a házba. Forrasztanék fel pár usb 3-at, kéne pár SATA 3 6,0 Gbit/s csatlakozó is. Máshol élek mint 5 éve, itt nem ésszerű vezetékes hálózatot kiépíteni, sőt a lakásban nagy a wifi interferencia így kéne intéznem dual-band WiFi kártyát is, hogy menjen 5GHz-en. Időzavarban vagyok, nem tudom melyik szabvány mikor jött ki, de emlékeim szerint ebből 5 éve 2010-ben sok minden még nem volt elterjedt, nem volt elérhető az olcsóbb (jó ár-érték arányú) szegmensben.
Én is nagyon ritkán váltok, előző laptopom 8 évig használtam, régi telefonom 5 évig. Ha a mostani gépem még működni fog mikor úgy érzem, hogy korlátoz (elavul vagy én változok és mondjuk nano-itx-re váltanék
), akkor talán befektetem a tv alá htcp-nek. 4k videót még akkor is vinni fog, 5 év múlva talán nem lesz túl alacsony felbontás. Ha reálisan nézem 5 év alatt ígyis-úgyis megöregszik, sőt: éven belül a coolereket cserélhetem mert nem lesz hangtalan a gép, kb. 4 év múlva meghal az SSD, azért a tápegységnek sem adok 5 évnél sokkal többet...
-
Gaben01
őstag
válasz
gigollo #28966 üzenetére
Én akkor egy i3 4330-at javasolnék, amiben szintén HD4600-os igp van. A különbözetet pedig arra költöt amire jónak látod. Én már lassan 2 éve használom elégedetten dvga nélkül egy mini-itx konfigban. Nem eszik sokat, alig melegszik, ergo a hűtése se egy nagy kihívás (sokáig használtam a gyári hűtőjével, amíg nem sikerült egy axp-100-at vennem nagyon korrekt áron).
-
Mercutio_
félisten
-
szzoo
tag
válasz
gigollo #28963 üzenetére
Egyszerű, ha a processzor nyers ereje kell, akkor Intelt vegyél. Ha dVGA nélküli gépet szeretnél, akkor egy AMD APU-t.
Nekem helyhiány miatt fontos volt a pici mini-itx gépház. Én x4 860k-t nem raktam volna a gépembe a magasabb TDP miatt (95W vs 65W), mert a tápegység nem lett volna elég az x4 860k-hoz, lehet normálisan hűteni sem tudnám. Nagyobb gépházzal és táppal meg megnyílik a lehetőség egy erősebb APU-ra is, szóval megint nem az x4 860k-t venném.
Néztem én is i3 és i5 procikat (nem a túl drágákat, csak amik még a közel dupla áruk ellenére is belefértek volna a keretbe), de az IGP adatok miatt nem azt vettem. Meg mert rossz a tapasztalatom a munkahelyemen lévő közepes sandybridge i3 procival (pontos típust fejből sajnos nem tudom), amin valamiért az ubuntu unity felület animációi is akadnak. Olcsóbb Haswell procit IGP-vel már win10 alá sem vennék, mert nem tudom van-e észrevehető lemaradása.
Az A8 7600 egy olcsó proci, de számomra kompromisszumok nélkül bevált. Amire használva van az pár régebbi játék, internet, nagy méretű fotók-videók kezelése, android+java fejlesztés. Viszont én ezt a konfigot nem akarom bővíteni, ha akarnám nem ezt vettem volna.
Mivel az x4 860k-t is elégnek gondolod (valószínűleg meg is felel az igényeidhez), akkor szerintem elég lenne egy i3 proci is és talán jutna pénz egy vgara. A gépházra nekem kb. ugyan ennyi volt a keretem mint neked, de az i5 4460 már túl drága lett volna. Fontos volt számomra a wifi+bluetooth kapcsolat ami miatt drága alaplap kellett, SSD nélkül sem vennék gépet + szántam pénzt a járulékos dolgokra mint a házhűtés.
-
szzoo
tag
válasz
gigollo #28957 üzenetére
Ha nem akarsz dVGA-t, de kevés játék azért lesz, akkor ajánlom az AMD APU-kat. Pl:
AMD A8 7600 dobozos Socket FM2+ - 24.390 Ft
Hogy mi hogy fut, azzal tele van a youtube. pl.: "AMD A8 7600 gameplay" vagy a játék nevére rákeresve. wow-ot nem találtam, de dota2 van.Én is ezt a CPU-t használom, mert kb. ugyan erre kerestem gépet mint te.
Teljes config aktuális aqua-s árakkal:
AMD A8 7600 dobozos Socket FM2+ - 24.390 Ft
Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI (R3.0) alaplap - 29.490 Ft
8GB 2133MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Savage Red CL11 (2x4GB) (HX321C11SRK2/8) - 19.490 Ft
120GB Kingston SSD SATA3 2,5" HyperX 3K meghajtó (SH103S3/120G) - 22.290 Ft
Antec ISK 310-150 150W Mini-ITX ház fekete /0-761345-08184-9/ - 23.390 FtÖsszesen: 119050 Ft
Kb ugyan ez az én configom is, csak Antec ISK 300-150 a gépház (ezt most nem kapni), 2400MHz-es a ram, meg van +1 hdd és optikai meghajtó. 140e ft-ba mindez még talán neked is beleférne. Az amd gyári hűtőt nem cseréltem le, mert a házba vettem 2 darab Be Quiet! Shadow Wings T8025-MR-PWM 8 cm hűtő ventilátor (BL024) (2x 4.190 Ft) és így a proci hűtő nagyon ritkán pörög fel.
Persze ilyen kicsi gépház csak akkor jöhet szóba, ha biztosan nem kell videokártya. Más gépház esetén elég egy kisebb (300 watt körüli) jó táp, nekem ez a 150w-os is kiszolgálja ezt a configot.
-
Pista0001
addikt
válasz
gigollo #28955 üzenetére
ssd nélkül nem raknék össze gépet, beleszoktam a jóba.
kipróbálnám a helyedben az intelt igp-vel, ha nem elég a játékok vagy valami egyéb miatt akkor még vehetsz bele később dvga-t. tápból nem kell túl combos holmi, az intel i5 proci a 750-nel együtt se nagyon eszik többet 150 wattnál (elméletileg, gyakorlatilag 100 se nagyon lesz, i3-mal meg főleg), annyit meg bármelyik atx táp tud. ne kihasználatlan wattokra pazarold a pénzt, inkább a lehető legmagasabb 80+ tanusítványra költs. zajban meghálálja egy kevesebb veszteséggel működő táp. egy 300-350 watt körüli bőven elég, kb feles terhelésen fog dolgozni.
-
Goose-T
veterán
válasz
gigollo #28944 üzenetére
Ez a Sharkoon pl. elég jó lehet, ennél legalább nem az alaplap fölé rakták a tápot, mint a Cooler Master-ekben.
Egyébként magadtól találtad ki, hogy ennyire elb*szott konfigot veszel, vagy ajánlotta valaki?
1. Egy darab RAM modul, hogy véletlenül se legyen dual channel.
2. FM2-as AMD Athlon X4 proci DVGA mellé - ennyi pénzért erősebb Intelt kapsz, ráadásul ha levonjuk azt a pénzt az alaplapra szánt keretből, amennyit fölöslegesen kifizetsz a VGA/HDMI/stb. kimenetekért, akkor még annál is jobbat tudsz venni. A méregdrága Zalman hűtőt sem kell megvenned, és még 10 rugóval többet költhetsz procira.
3. 500GB-os vinyó? 2000 Ft-ot hozzáteszel, és kétszer akkorát kapsz.Az egyedüli jó választás az a VGA (meg esetleg a táp, ha már mindenképpen modulárisat akarsz).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest