- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
OFF:
ATX táp, 2 slotos 27 centi hosszú vidikártya, több darab 3,5" HDD... nem egyszerűbb ezt egy mATX házba berakni? Egy 17x17 cm-es lap tényleg annyivel csábítóbb egy 24,5x24,5 cm-es lapnál, hogy emiatt zéróról építs fel neki egy házat? Értem én, hogy kihívás és hasonlók... jól van, befogom, nem vagyunk egyformák.
ON:
Alapvetően tetszik a koncepció.
Ha jól értem, akkor 2 hőzóna van benne, az egyik a vidikártya, ami a ház alsó részében elintézi magának a hűtést (alul beszív, hátul kifúj), illetve van a ház + táp, ahol a tápot is az alaplap hűtésére használod, és az egész felső zónából kiszippantja a meleget a két felső brutál venti. Egy dolgot érzek úgy, hogy gondolkodni kellene rajta, a merevlemezek elhelyezését. Értem én, hogy az ATX táp miatt nem fér sehova, de a ház oldalára "akasztást" nem tartom jó megoldásnak. Egyrészt így növeli az egész ház méreteit, másrészt ilyen közel az oldallaphoz szerintem felerősödik a zörgése, harmadrészt a hűtés szempontjából sem tűnik optimálisnak. Ezeknek kellene még valami jó kis helyet találni a ház belsejében, lehet az általad is írt SFX táp a jó megoldás erre, nem tudom. Van esetleg olyan rajzod, ahol SFX táp van bent (és mondjuk nem függ a ház oldalán a két lemez)? Mekkora lenne úgy a ház teljes mérete?
-
zodo
nagyúr
Gratula a tervezéshez és a megjelenítéshez.
Viszont, ha már kérdezted akkor nekem nem tetszik valamiért.
Kicsit "túl tervezettnek" tűnik.Csak pár gondolat, hirtelen:
Nem értem minek a 2 db 14-es venti felülre. => Ok. akkor inkább hdd-t oda.
Inkább fektetném a házat, mondjuk a jobbra. => Vga szellőzése szerintem fojtva lesz, ha így marad.
Kábelezés.Na, szóval csak annyi lenne a lényege, hogy pl. az Antec NSK 1380 kockája sem nagyobb annyival és ha az odd+ hdd keretet megdolgozod* kicsit akkor kb. ugyan itt vagy.
* slim odd felülre alá pedig 2 db 3,5" hdd vagy 4 db sdd vagy ezek kombinációja
Esetleg az én SG05-et is el lehet így képzelni, ha átdolgoznám a te kb. terved alapján.
pl.
Kicsit szélesítek, hosszítok rajta.
Tápot előre teszem.
Alaplapot kicsit megemelem, hogy alá férjen egy slim odd.
Ház, jobb oldalára a beállítom egymás mellé a 2 db 3,5-ös hdd-t vagy 4 db sdd-t.
Ventik a ház tetejére és kész.Szvsz.
Amúgy, tényleg örülők, hogy nekiállsz és csinálod a saját elképzelésednek, igényeidnek megfelelő házat!
-
toldy
őstag
Szia
Az elgondolás jó csak van pár dolog, dekezdem elöbb a válaszaimmal.
1,reset gomb szerintem nem de power led igen
2, szerintem nem, elegendő ez a magasság. Mivel a kártya hossz max 29 centi egy nem nagyon van szükség nagyobb tápra ( 120mm ventis tápok is van 600w az meg mindnere elegendő)
3,szerintema 2db venti jobb mert így jobban kitölltik illetve a táp levegőét is egybül küldi ki.Előlapi csatlakozókból szerintem a 2db usb verzió elegendő ( vannak olyan hátlapi usb kivezetések amik alaplapra köthetőek). Valamint szükség van odd-re? És végül: ezt a házat magadnak csinálod vagy ilyen kis szériásnak? Mert kicsit túl rugalmas és ez szerintem sok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged