Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Osibaa

senior tag

válasz HookR #3188 üzenetére

OFF:

ATX táp, 2 slotos 27 centi hosszú vidikártya, több darab 3,5" HDD... nem egyszerűbb ezt egy mATX házba berakni? Egy 17x17 cm-es lap tényleg annyivel csábítóbb egy 24,5x24,5 cm-es lapnál, hogy emiatt zéróról építs fel neki egy házat? Értem én, hogy kihívás és hasonlók... jól van, befogom, nem vagyunk egyformák. :)

ON:

Alapvetően tetszik a koncepció. ;) Ha jól értem, akkor 2 hőzóna van benne, az egyik a vidikártya, ami a ház alsó részében elintézi magának a hűtést (alul beszív, hátul kifúj), illetve van a ház + táp, ahol a tápot is az alaplap hűtésére használod, és az egész felső zónából kiszippantja a meleget a két felső brutál venti. Egy dolgot érzek úgy, hogy gondolkodni kellene rajta, a merevlemezek elhelyezését. Értem én, hogy az ATX táp miatt nem fér sehova, de a ház oldalára "akasztást" nem tartom jó megoldásnak. Egyrészt így növeli az egész ház méreteit, másrészt ilyen közel az oldallaphoz szerintem felerősödik a zörgése, harmadrészt a hűtés szempontjából sem tűnik optimálisnak. Ezeknek kellene még valami jó kis helyet találni a ház belsejében, lehet az általad is írt SFX táp a jó megoldás erre, nem tudom. Van esetleg olyan rajzod, ahol SFX táp van bent (és mondjuk nem függ a ház oldalán a két lemez)? Mekkora lenne úgy a ház teljes mérete?

• zodo

nagyúr

Gratula a tervezéshez és a megjelenítéshez. :C

Viszont, ha már kérdezted akkor nekem nem tetszik valamiért.
    Kicsit "túl tervezettnek" tűnik. :B

Csak pár gondolat, hirtelen:

Nem értem minek a 2 db 14-es venti felülre. => Ok. akkor inkább hdd-t oda.
    Inkább fektetném a házat, mondjuk a jobbra. => Vga szellőzése szerintem fojtva lesz, ha így marad.
    Kábelezés. :F

Na, szóval csak annyi lenne a lényege, hogy pl. az Antec NSK 1380 kockája sem nagyobb annyival és ha az odd+ hdd keretet megdolgozod* kicsit akkor kb. ugyan itt vagy. :U

* slim odd felülre alá pedig 2 db 3,5" hdd vagy 4 db sdd vagy ezek kombinációja

Esetleg az én SG05-et is el lehet így képzelni, ha átdolgoznám a te kb. terved alapján.
    pl.
    Kicsit szélesítek, hosszítok rajta.
    Tápot előre teszem.
    Alaplapot kicsit megemelem, hogy alá férjen egy slim odd.
    Ház, jobb oldalára a beállítom egymás mellé a 2 db 3,5-ös hdd-t vagy 4 db sdd-t.
    Ventik a ház tetejére és kész.

Szvsz. :U :B

Amúgy, tényleg örülők, hogy nekiállsz és csinálod a saját elképzelésednek, igényeidnek megfelelő házat! :R

• canniball

nagyúr

Létezik 180-as venti? Én még ott tartok hogy a 140-es is ritka...

• toldy

őstag

Szia
    Az elgondolás jó csak van pár dolog, dekezdem elöbb a válaszaimmal.
    1,reset gomb szerintem nem de power led igen
    2, szerintem nem, elegendő ez a magasság. Mivel a kártya hossz max 29 centi egy nem nagyon van szükség nagyobb tápra ( 120mm ventis tápok is van 600w az meg mindnere elegendő)
    3,szerintema 2db venti jobb mert így jobban kitölltik illetve a táp levegőét is egybül küldi ki.

Előlapi csatlakozókból szerintem a 2db usb verzió elegendő ( vannak olyan hátlapi usb kivezetések amik alaplapra köthetőek). Valamint szükség van odd-re? És végül: ezt a házat magadnak csinálod vagy ilyen kis szériásnak? Mert kicsit túl rugalmas és ez szerintem sok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés