- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
#22145024 #14207 üzenetére
Akkorinkább duplájáért megveszem komplett netbook-ként, nem sokkal több helyet foglal és komplett használható rendszer.
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14207 üzenetére
"A "Get a Life"-ot meg nem értem. Ez vmi játék volt anno?"
Hogy a név honnan ered, nem tudom, de a ház a Super Mario féle gomba egy korai, pixelesebb ábrázolásának megtestesítése."Kész van esetleg a dobozod? Már rég nem látam róla progress reportot.
"
Nem véletlenül.
Az akkori képeknél azt írtam, hogy az előlap minimális átalakításával a mögé rögzülő HDD is kaphatna gumigyűrűs felfogatást (nem csak az alaplap alatti). Végül egyszerűbben lett megoldva. Mivel eleve ráhagyással méreteztem számára a szélességet (előlap belső kimarása), elegendő volt a két HDD tartó lemezdarabot 2 mm vastag helyett 1 mm-esre cserélni.
Szükség is volt a gumigyűrűre, mert a masszív ház felerősítette a HDD hangját. Azóta számottevően csöndesebb, ám cserébe a ház nem tud hűtőbordaként funkcionálni. Itt jön képbe a 2db oldalsó 92/100mm-es venti hely. Jelenleg 1db 92x25mm-es, 930rpm-re leszabályzott venti gondoskodik a 2db HDD, valamint egy időközben a PCIe slotba beugró, műanyag burkolatától és így gyári ventilátoraitól megfosztott, passzívvá vált HIS HD7750 iCooler LP alu bordájának szellőztetéséről. Majd veszek mellé egy másikat, csak mostanáig nem tudtam, hogy pontosan milyen VGA kerül bele, azaz a 25mm vastag venti elfér-e, marad-e véglegesnek.
Ezen kívül változni fognak az alaplap és az alsó HDD rögzítésért felelős kereszttartók úgy, hogy a 3.5"-es HDD előrébb kerüljön és mellé még épp elférjen 2db 2.5"-es meghajtó. Így lesz fix helye az SSD-nek, ami jelenleg a ház mellett szomorkodik.
Ezáltal a házikó 2db 3.5"-es és 2db 2.5"-es meghajtó befogadására lesz alkalmas, a 2db 92/100mm-es venti és a low-profile VGA mellett. Illetve az oldalsó ventik helyére opcionálisan továbbra is mehet harmadik 3.5"-es HDD, ha netalántán kedvem szottyanna megsütni a VGA-t.(#14208) zodo: "Lassan de biztosan halad az IBM mini DIY projekt."
De nem ám a babérjaimra törni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest