- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Pajac: tpm.msc
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
viperabácsi
addikt
válasz
Mercutio_ #24160 üzenetére
Nekem sima ga-b85n van , ahhoz is csak az antenna bekötéséhez való kábelt adtak.
Érdekes , hogy ha az ember rákap az ITX ízére nem tud megállni 1-nél.Most faternak rakom össze a gépet.Annyira megtettszett az ITX (adatlapomon a sajátom.)
Lap : giga b85n - (megvan)
proci : i3 4130 - (megvan)
ram 2x4gb kingmax - (megvan)
wifi modul - (megvan)
msata ssd -(ez még nincs meg)Esetleg ebben tudtok adni tanácsot?Valószinű msata 3 -as kellene 60 gb körül.
-
lazydog
addikt
válasz
Mercutio_ #24093 üzenetére
Ha nálad a zöldség már kiveri a biztit, akkor asszem velem van a hiba
Könnyen lehet.
Te magad írod, hogy eredetileg a zöldségnél is durvábbat akartál írni.Egyébként az a furcsa hogy idle állapotban, de böngészés és egyéb hasonló igénybevétel során, alig eszik többet 20W-nál.
Viszont minden induláskor, tehát a Win boot alatt, és az UEFI-biosban, felkúszik 80W fölé is a fogyasztás. -
lazydog
addikt
válasz
Mercutio_ #24089 üzenetére
Szerintem meg, szaktopik ide vagy oda, ne versenyezzünk abban hogy ki tud csúnyábban/durvábban fogalmazni.
Ha kicsit összeszedem magam, ebben valószínű hogy alulmaradsz.Hogy szakmázzunk is:
Nemrégiben hasonlót raktam össze magamnak egy A4-7300-al, igaz nem ebben a házban, illetve ezzel a paneltáppal.
Az lett a vége, hogy kénytelen voltam PicoPSU-ra váltani, mert a paneltáp padlót fogott. Sőt, még így is közvetlenül, az adapterről kellett a az alaplapra vezetni a 12V-ot. -
lazydog
addikt
válasz
Mercutio_ #24086 üzenetére
Fogalmazzunk finomabban, udvariasabban!
Egyébként benéztem, tényleg jár hozzá paneltáp is. Más kérdés, hogy valószínűleg kevés lesz a tervezett konfighoz.
Tehát kell még venni helyette egy PicoPSU-t.viperabácsi
Talán nem állítok zöldséget azzal, ha azt mondom, a PicoPSU a jobb, megbízhatóbb, és jobban terhelhető. -
flashpointer
őstag
válasz
Mercutio_ #24030 üzenetére
Szerintem a 40 liter nem egy nagyobb mITX ház kategória hanem egy elcseszett atx ház amibe nem megy bele csak matx
Ha már matx akkor csakis inwin bk644 kár hogy 25k -.- (és hasonlót nem is kapni) -
TomiLi
addikt
válasz
Mercutio_ #24030 üzenetére
Nem csak mATX lapokat, hanem ATX-es lapokat is.
(pont van egy ilyen az asztalomon....
)
Az igaz, hogy mint ATX-es ház nem nagy!
Ha már házak:
Ami érdekesebb lehet ITX vonalon (szerintem), az a Corsair Carbide 240. Ez is mATX ház alapból, vagy vizes ITX. Szerintem nagyon ötletes, és ugyanúgy kétkamrás az elrendezése, mint a Coolteknek. -
mrbig25
őstag
válasz
Mercutio_ #23781 üzenetére
Sajnos léghűtő témában nem igazán vagyok naprakész, de majd valaki biztos tud segíteni.
Én csak annyit tudok mondani/tanácsolni, hogy ha elfér a gyári hűtő és a hőmérsékletekkel sincs gond, akkor használd azt nyugodtan. Leszabályozva annak se vészes a hangja.UI: a 7cm-es ventivel szerintem az az EKL se lehet halkabb a gyárinál.
-
mrbig25
őstag
válasz
Mercutio_ #23778 üzenetére
A 1150-nek ugyanúgy 75x75mm a furattávolsága, mint az LGA1155/56-nak, szóval felrakható.
Szüleim gépében ilyen Thermaltake hűtő van, mert a házba /LC-Power 1340/ nem fért be a gyári Intel hűtő, viszont a gyári ventilátorával csak és kizárólag minimum fordulaton nevezném halknak...nem némának, csak halknak.
Hatékonyság: egy Celeron G1620-at hűt, de max. 2-3°C-al hűvösebb, mint a gyári hűtő...cserébe olyan hangja van, mint egy porszívónakEgy másik ventivel lehet, hogy jobb lenne a helyzet, de annyit szerintem nem ér meg.
-
Vigneau
félisten
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Mercutio_ #23544 üzenetére
szia!
külön vga-t semmi képen nem szeretnék venni.
olyan apu-t keresek amivel el lehet 720p-ben dotázni (35 fps), de jó full hd (60Hz) filmezésre, netezésre, zenehallgatásra. (az inteles alaplapban az tetszett, hogy volt direk usb dac kimenete, Fm2+ -ban nincs ilyen?) -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #23507 üzenetére
Hát igen az itthoni ára az nem semmi!
Ez volt az első számú jelöltem az itx-es "játszós" masinához, de megvenni nem merném/mertem külföldről akciósan sem, mert a visszajelzések szerint nem mindegyik "sikerül". Utána meg a posta/idő miatt nem is lenne olyan "akciós"...(#23506) shteer: röviddel utána kiléptetett a rendszer, ennél nagyobb baj ne legyen!
-
thxer
aktív tag
válasz
Mercutio_ #23397 üzenetére
Erre a thinitx-re rákeresve nem is jött olyan rossz ajánlat:
MITAC PH12LI bár erről a márkáról sosem hallottam.
Árban nincs sok különbség a DDR3 és DDR3 sodimm között, és a raid vezérlőnek is elég az x4, bár azért a 16-os jobb lenne későbbre. VGA nem lesz benne. -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #23356 üzenetére
Fektetni is lehet, és rárakni a monitort, mint a régi szép időkben.
(Jó ég, hogy én mennyire utáltam az ilyen gépeket.)De szerintem meg is lehet fordítani, és akkor felülre kerül az USB.
(#23355) HookR: Lehet, hogy az egyik a talppal együtt, a másik meg anélkül van? Nekem legalábbis ez a gyanús, de utánanézni nem fogok, mert ahhoz mindenféle oldalakon kell kattintgatni, és őszintén szólva semmi kedvem hozzá.
-
válasz
Mercutio_ #23264 üzenetére
Köszi, megnyugodtam! (Máshol is megerősítettek...)
Ha veszek majd valami plexis házat (250D, SG08), akkor nagyon dzsigi lesz pluszban egy narancs LED-sorral...
Meg aztán kicsit hiányoznak is a régi, gazdag színvilágú lapok - ma már olyan egyhangú az egész kínálat, csak a különleges, ruppósabb (Sniper, Vantage, ECO, Fatal1ty, stb.) verziókat dobják fel egy kis vidámsággal. Régen ez alap volt.
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #23262 üzenetére
tehát mindet ők gyártják jelek szerint, mondjuk az a ház már azért nagyobb, de vannak ettől nagyobb mini-itx házak, szóval szerintem azért alternatívaként nem rossz,
nem mellesleg belemegy ATX táp és 12cm venti, mondjuk ennek meg a tetejéről hagyták le az USB csatikat,
most nézem az ITX verzióba is belemegy a normál mérető táp -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #23239 üzenetére
Szerintem lesz, csak a nyák aljára fog szorulni, mert máshol nem nagyon férnek el egy közepesen/jól felszerelt lapban, ott meg a szellőzés nem a legoptimálisabb neki.
"akkor se biztos, hogy olcsó lesz"
Nekem a szabadidőm a legértékesebb így az "olcsó" amihez nem kell hozzányúlni éveken keresztül, max.: portalanítani kell.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #23235 üzenetére
Arra utaltam hogy az esetleges eladásnál ilyen árakra lehet számolni.
Egyszer csak jönnek az m.2-es USB3.1-es lapok és ezek is mennek a levesbe.(#23236) AxBattler: Ha rendszeresen túrod az aprót bele lehet futni. Elvétve van olyan user aki nem csak árulja, hanem el akarja adni.
Visszatérve a lapra, nézd meg mennyiből lehet "betölteni", ha belefér miért ne?!
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #23170 üzenetére
Itt elvileg még egy hete is volt belőle. Nem csodálom, ha elfogyott, mert jó ár/érték arányú deszkának tűnt. Közben látom, lett helyette másik H81-es mini-ITX lap a kínálatban:
Gigabyte GA-H81N-D2H hivatalos oldal - [link]
========================================
Illetve akad egyéb érdekesség is. Bár microATX-nek vannak feltüntetve, kvázi mini-DTX méretűek:
Gigabyte GA-H81M-S2V hivatalos oldal - [link]
========================================
Gigabyte GA-H81M-S hivatalos oldal - [link]
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #23170 üzenetére
Csak a korosodó 5670-esemet szeretném lecserélni, valami "maibb" kártyára. Játék nincs, a programok meg úgy-ahogy elmentek ezen az alsó-középk. cuccon is. Viszont jó lenne az építendő újabb gépbe egy másik kártya, ami lehetőleg low profile, érezhetően nagyobb teljesítményt ad és kevesebbet eszik. Egy sima 660-as, vagy sima 750-es értelmes választás lehet?
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #23141 üzenetére
A történetben így hirtelen el sem tudom dönteni, mi a számomra "legfelkavaróbb" momentum:
1, az illető hozzáállása az üzlethez,
2, hogy még egy használt GTX 750-re sincs pénze,
3, vagy hogy ami kevés pénze van, azt mind elköltené egy használt GTX 750-re?Azért azt se zárnám ki, hogy a 2,-t illetően hazudott. Van aki arra izgul, hogy mennyit tud alkudni. Ha nem sikerül eleget, akkor inkább odébbáll.
-
-
törölt tag
-
VitaD5
tag
válasz
Mercutio_ #22850 üzenetére
Upsz, picit félre néztem.
20-22 ezer Ft között meglesz. Valaki megtudná nekem mondani, hogy amúgy mitől lettek a RAM-ok kétszer drágábbak az elmúlt pár év alatt!?
(#22849) Pista0001: Ezzel a problémával megtudok barákozni, de ezt a tápot a képek alapján inkább nevezném fél modulárisnak.
Szerk.: Most vettem észre, hogy a G sorozatból csak ez nem fél moduláris. Nem baj, szeretek barátkozni! -
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #22752 üzenetére
Van is otthon két SWIF2-m, a Kaveris gépembe vannak építve, de csak a 8 centis van gumizva, mert a 12-est a Big Shuriken 2-re raktam. Megszenvedtem én is a gumival, de aztán a laposfogó segített.
Jut eszembe, maradt is négy gumibiszbaszom, ha kell esetleg valakinek.
-
válasz
Mercutio_ #22681 üzenetére
Jah, egy AM1-es hűtő mellett nagynak tűnik, akárcsak az én gyári hőcsöves, AM3-as cooler-em:
Jó-jó, a stock 70*70*15-ös kávédarálót lecseréltem egy SWIF2-80P-re, de a gyári FM2-es hűtőnél még anélkül is láthatóan masszívabb:
(#22684) kisza25
Ügyesen megmoddoltad azt a kis házat! Grats, bár nekem ez már kicsit zsufi!Ilyen 9cm-es Arctic-om van nekem is, jó kis darab, csak sajnálom, hogy mod nélkül nem fér bele az Elite 120-ba. Mondjuk SFX táppal nem sok híja van, ha az alaplapon kicsit előrébb lenne a z APU foglalata, könnyen lehet, hogy beférne.
-
mrbig25
őstag
válasz
Mercutio_ #22604 üzenetére
Lényegében véve mindegyik FSP300-60GHS...
A Bequiet feketére festette a borítást + harisnyázta a kábeleket, a Silverstone pedig még megfejelte saját ventiprofillal, ennyi.(#22605) Grave444
"Nem csak annak, a mostani SG05 lite-nak is, ami táp nélkül 14K alatt kapható."
Hozzászólásom első mondata:
Csak a 450-es táppal szerelt változatnak fekete a belseje + a nemrég megjelent táp nélküli Lite változatnak. -
Patice
nagyúr
válasz
Mercutio_ #22451 üzenetére
Igen, azokat már néztem. Én is rövid SATA kábelekre gondoltam, ami javítana a helyzeten.
Hol lehet őket beszerezni jó áron? Ismertebb boltban néztem, de 400-900 Ft között mozog darabja.Vagy miből lehet csinálni SATA kábelt?
Esetleg valaki, aki gyárt ilyeneket?
(eBay-en, AliExpressen még szétnézek...)
-
tlac
nagyúr
válasz
Mercutio_ #22272 üzenetére
nem csak a kicsik, akár a nagyok is
GTX Titan, 10W -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #22153 üzenetére
Ez csak hasonlít rá, az ára £45.99.
7-10"-os tuch-screen-en gondolkodtam én is, a cooltec-cube elejére, a 2700MUD lapomnak van hozzá LVDS csatlakozója. De arra jutottam hogy valamilyen Remote App.-al kényelmesebb. Meglehet spórolni a sétát, kiesebb fogyasztás(5-10W a háttérvilágítás, mérettől függően) mellett.
(#22164) Möre83: +1 a deltára
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #22062 üzenetére
nem akarlak elszomorítani, de ez igaz, hogy lowprofil, de 2 slot magas, nem tudom, hogy elférne-e:
Duracellm...: mondjuk 26 újan -
kisza25
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- Sorozatok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okos Otthon / Smart Home
- Poco X6 Pro - ötös alá
- The First Berserker: Khazan
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged