- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- sziku69: Szólánc.
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- intecpc: Megbízhatóság, minőség, megtakarítás – Itt az akciós HP nyomtató!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mercutio_ #28102 üzenetére
Szvsz megéri a felárat, de ha tényleg nem játszol, akkor szvsz hagyd a fenébe a VGA-t!
A helyedben apróról vadásznék valami Haswell i3-at, annak az IGP-je simán elvisz egy DOTA2-t, hasonlókat 720p-ben (dual channel ram jól jön itt is), és hosszabb ideig kiszolgál, mint az a Penya.
Ha azért van némi játék is, akkor inkább az A8: gyors RAM-okkal elvisz szinte mindent 720p-ben.
-
válasz
kisza25 #28059 üzenetére
0:35-nél lehet is rajta látni a 6pin-es tápcsatit....
Akkor marad a várakozás az R7 250-re.(#28063) F34R
Ugyan én Megadrive-os vónék', de tudom értékelni a művet.
Konfigot nem találtam, csak a lapot láttam, hogy ASRock H97M-ITX, ill. valami MSI vga, gondolom valami GeForce a paneltáp miatt. -
válasz
Mercutio_ #28048 üzenetére
Ez érdekel engem is, különösen az 55-60WTDP-s, tápcsatimentes kategória.
Más: VGA-csere miatt szétkaptam a gépet, és éreztem, hogy az alaplapi chipset hűtőbordája elég meleg. Most van az, hogy erősen túrom az aprót valami jó hűtőért, és az első valamirevaló ajánlatra lecsapok.
-
Hmm... a GIGABYTE GA-B85N Phoenix ára is visszaesett 25k-ra.
-
válasz
flashpointer #27998 üzenetére
Esetleg a RAM hűtőbordáin végig lehetne menni Dremel-lel.
Bár a garinak akkor annyi valszeg'... -
-
válasz
Archttila #27926 üzenetére
Ejj... nekem anno a Compker-ben az árukiadó fickó direkt kibontotta, és még a kupakot is levette, hogy ellenőrizhessem, mivel egyre több elhajlott tüskéjű deszkát vittek vissza nekik...
Mindenképpen próbáld meg gariztatni, ha nem menne, aprón van olyan szakember, aki vállalja a "fésülést". Szerk.: ja, shteer már írta.
(#27925) Nova96
Egy i3+750Ti rendszer terhelés alatt nem eszik 150W-ot sem, az a táp meg egy ágon tud leadni olyan 340W-ot. Lazán bírnia kell!(#27939) gianni85
Szokás, vagy sem, én már minden új lapnál a helyszínen megnéz(et)ném. -
válasz
Nova96 #27921 üzenetére
Az ISK600 jó döntés, szvsz a legkompromisszummentesebb ITX ház a piacon: van benne elég hely meghajtóknak, VGA-nak, procihűtőnek, normál ATX tápnak, de alig nagyobb egy Elite 120-nál.
Zalman ZM350-FX, ehhez gyárilag adnak átalakítót (Logout ismertető). Bár az ISK-ban elfér egy normál méretű táp is, de azoknak elég sok, és hosszú a kábele, ezektől zsúfolttá válhat a kocka.
Ha hosszabb távra tervezel, akkor talán megérheti a Ti változatú GTX 750, ami bár drágább olyan 6-8k-val a simánál, de 20%-kal gyorsabb is. Döntsd el Te, attól függ mire használod, de valszeg' időtállóbb.
-
válasz
Nova96 #27919 üzenetére
alaplap: MSI H81I - 21k - ez tényleg minden alapvető funkciót tud, és az MSI deszkái megbízhatóak is.
ház: aprón van most egy Antec ISK 600, én azt ajánlom, ill. a CM Elite 130-at venném a felsoroltakból (120-asom volt, és jó kis házak azok).
proci: intel pentium g3220 / itt még gondolkozok a i3-on megéri rá spórolni vagy nem? - aprórón van egy csomó olcsó i3, nézz körül, hátha.
ram: 4gb kingston hyperx 1600mhz / később +4 GB - perfekt
vga: gigabyte gtx 750 2gb - jó a márka, és a típus is, de mindenképpen a Low Profile verziót venném, mivel az helytakarékosabb, és nem kell hozzá tápkábel.
táp: fsp hexa+ 400W - inkább valami Chieftec SFX tápot, adapterrel.
hdd: WD 1TB blue -
válasz
flashpointer #27811 üzenetére
Nem nooormális.
Egyébként ez egyértelműen egy Csifi BT-02B...
-
Köszi az infót!
A Core 500 jól néz ki, jók a porszűrői és a belső elrendezése, viszont nem tetszik a nagy felső rács, és gyak. ugyanakkora, mint az ISK600-am, szóval nem valószínű, hogy cserélnék. Gyári spec.
Most már a Cooler Master kellene, hogy előrukkoljon egy új ITX-házzal!
-
válasz
Andrew.f79 #27602 üzenetére
Mire kell az i7 passzívan, ITX-ben?
-
válasz
Andrew.f79 #27598 üzenetére
Legalább nem a 84W-os.
Limitation of CPU cooler: 61mm + ehhez jön az ATX tápok magassága, ami 86mm, összesen 147mm, amit én inkább 145-nek vennék a biztonság kedvéért (mert mi van, ha valami nehéz kerül a ház tetejére, és benyomódik a lemez?). Macho Zero 162mm...
(#27597) Mercutio_
Nincs ötletem, x@rd le, vagy próbálj rá egy jobb 25mm vastag ventit.(#27599) HookR
Beelőztél. -
válasz
Andrew.f79 #27592 üzenetére
Jó nagy lesgen, de a 145mm-es magasságot ne haladja meg, pl.: Thermalright Macho 90
Ugye a 45W-os változatot akarod venni az i7-ből? Mondd, hogy igen...
Más: PHANTEKS PH-TC12LS HTPC 50mm alatt marad, és elég jókat írnak róla.
(#27593) Pista0001
Ninja-kból csak a Mini férne be, de azt én mostanában nem láttam sehol. -
válasz
patomi #27569 üzenetére
Emlékszem, hogy Te lecserélted a ventit, de szerintem én nem vagyok olyan vájtfülű. Majd BIOS-ban én is a legcsendesebb fokozatra állítom. (Meg nekem nem pico tápom van, hanem SFX.)
(#27570) HookR
Ha nem sürgős, akkor biztosan várnék.
Nem akarod az ITX-Box v7-et kicsit tágasabbra tervezni? -
Üdv!
AXP-100 és Big Shuriken 2 közül ti melyiket választanátok?
És miért? -
válasz
Archttila #27533 üzenetére
Mivel a konfig, amit tervezel, nem egy AM1-es HTPC/letöltőgép, és az egyetlen ventiről beszélünk, ezért szvsz jogosak az aggályaid. Én megvárnám a rácsosat.
(#27532) Nirvanus
Nem rossz, kb. mintha egy SG13, és egy ISK600 gyereke lenne.
Csak kár, hogy papírból van... 2.2kg... -
válasz
D1Rect #27521 üzenetére
Silverstone SG02-F fehér színben, nálunk is kapható: 1
Cooltek V6: ennek csak az előlapja fehér/ezüst, de amúgy is csak az látszik.Mondjuk egyik sem hangszigetelt, de ebben a mértben nem is láttam még olyat.
Esetleg Silverstone Fortress FT03 Mini, de az nem 30k... -
Vga nem fogja blokkolni a ventitket, linkelt képen van 2db beszerelve, 2 slotos vga mellett.
Attól még, hogy be lehet szerelni 2 ventit, a légáramot még mindig blokkolja maga a VGA.Igaz hogy az alaplap szellőzése fel lett áldozva a vga-ért, de szerintem megérte...
Szerintem meg nem. Ilyen kis házba inkább APU mehetne, mellé meg egy TV-tuner / hangkártya.Nem mondom hogy hibátlan, lehetne mit javítani rajta...
Simán raknék az előlapra egy rácsot, az ODD alá meg 2db 80mm-es ventit. Persze ehhez 1-1 cm-rel nagyobb ház kellett volna.Frissíteni megérte ezt a modelt, legalábbis nekem (és valszeg sokan másoknak is), nagyon elgondolkodtatott
Jó neked, én passzolom ezt az SST-t (is). -
A két ház ugyanakkora, annyi újítás történt, hogy most már 2 slot-os LP VGA-k is beférnek, cserébe a hűtőborda a GPU-n valszeg' blokkolja az oldalsó 2db 80mm-es ventit. Szóval vagy rakok bele ugyanúgy 1 slot-os VGA-t, mint a régibe, vagy vagy nem lesz hűtésem.
Köszi, Silverstone! Megérte a frissítés...
Szvsz ennek úgy lett volna értelme, hogy hagyják a régi elrendezést, 2 slot-ot adnak a VGA-nak, kicsit nyújtják a házat, hogy 3.5-ös HDD-ből is beférjen 2 db fektetve, és 80mm-es ventit raknak a HDD-rack elé is.
-
Ez a Sapphire nagyon jó kis monyónak tűnik, 70k-ért nem drága, a teszt alapján ráadásul nagyon jó a hűtése is (szerencsére nem VaporX)! Upp!
Viszont a szóban forgó Chieftec BT-04B-U3 házba nem hinném, hogy beférne még mellette egy felső 120mm-es venti, szóval hátul meg kellene pakolni jóféle 60mm-es légkavarókkal. Nem mondom, hogy rögtön Noctua-ért kell szaladni, de két darab Noiseblocker BlackSilent Pro PR2 azért már megfizethető szvsz, előre meg mindenképpen beraknék egy jobb, PWM-es, 80mm-es ventit.
-
Valaki Akasa AK-FN078 Slimline PWM 120mm ventivel használja a Big Shuriken-t, és állítólag nagyon baráti a hangja.
-
válasz
Chesterfield #27304 üzenetére
A gyári helyett.
-
válasz
Chesterfield #27301 üzenetére
Annak szvsz elég kell, hogy legyen.
Azért valami minimális procihűtő idővel nem árt, ha befigyel. -
válasz
Chesterfield #27298 üzenetére
Az csak a konfigtól, és a szellőzőrácsoktól függ.
-
válasz
Archttila #27215 üzenetére
Specifikációk alapján 12V-os ágon 480W-ot tud leadni, szóval teljesítményre tutira elég.
Megfontolhatnád ezt is: ZM450-FX
Ez ugyan teljesítményre gyengébb, de még így is elég neked (450W a géped max. 250W-os fogyasztásához), és a hibás gyári adatokkal szemben 100*125*63,5mm-es méretekkel rendelkezik, ami 30mm különbség a Silverstone 100*130*63,5mm-es terjedelméhez képest. Nem moduláris, de így legalább a csatikkal sem lesz gond.Ja, és spórolsz 10k-t.
-
válasz
rbalint88 #27206 üzenetére
Az sem rossz ötlet, a tápja 12V-on max. 60W-ot ad le, szóval indokoltnak érzem az alacsony fogyasztású procit.
A házhűtés hiánya miatt még raknék bele egy komolyabb procihűtőt, mondjuk egy Scythe Shuriken Rev.B-t, vagy hasonló 8-9mm-es ventivel rendelkező cuccot.
-
válasz
rbalint88 #27196 üzenetére
Akkor SG13-at mondanék háznak, vagy még Antec ISK300-150, Chieftec FI-01B-U3.
Azt még áruld el, hogyan akarjátok működésre bírni az mSATA SSD-t?
Csak mert abban a lapban meg sem fog nyikkanni...Ezek vannak mSATA támogatással:
GA-B85N
GA-B85N Phoenix
GA-H81N (csak SATA2 sebességgel)
... vagy mélyen zsebbe nyúltok, és 40k fölött már van több típus is, bár már azok is inkább M.2-es SSD-ket fogadnak. -
válasz
rbalint88 #27194 üzenetére
Ha nem akar majd fejleszteni az új Intel-generációkra, és nem használja ki a wifi-t, akkor egy MSI H81I-vel 10k-t spórolhattok - szerintem most ez a legjobb ár/érték arányú, olcsóbb ITX deszka.
Ha lenne casual játék, akkor egy A8-7600-n is elgondolkodnék, GIGABYTE GA-F2A88XN-WIFI lappal, esetleg MSI A88XI AC-vel.
SFX FSP 4k az aprón.
Silverstone SG05-öt, vagy SG13-at mondanék ezekre az igényekre, DVD-író függvényében (esetleg Cooltek U2, vagy V6, V6+), vagy ha nagyobb a helyigény, akkor Antec ISK600.
-
válasz
shteer #27018 üzenetére
Hát, ártani nem árt, az biztos.
Ha nem csipázod a barnát, akkor ott van az olcsósított Redux-változat, szürkében. Szvsz az is simán hozza a Noctua-színvonalat, az Industrial árának kb. feléért. Persze ha fussa' rá...
(#27020) imibogyo
Szerintem minden házban jól mutatnak, feldobják az egyhangú színvilágot. -
válasz
kisza25 #27002 üzenetére
A hűtője mindenképpen.
(#27003) kisza25
Jah, de nem LP.
Azt a hűtőt meg utólag fabrikálták rá valami Firepro-ról.Egyébként nem lenne lehetetlen, mivel az R7-250-nek magasabb a hivatalos TDP-je a GTX750-eknél (65W vs 55W és 60W), és előbbinek van LP 1slot változata a Sapphire kínálatában.
-
válasz
flashpointer #26991 üzenetére
Esetleg a DDR3-as Gainward GT740-re szerelt hűtő is jó lehetne, bár nem tudom, hogy a KEpler-architektúra mennyivel fűt jobban/kevésbé.
-
válasz
flashpointer #26991 üzenetére
Igen, én is a GT740-et néztem, de a 128bit mellett a DDR3 karcsúnak tűnt. Viszont olcsóbb is annyival.
(#26992) shteer
A "nem-TI"-s változata ül az én gépemben is, szóval ja, csak pont a hűtés is számítana.
Persze ha lehetne cserélni, simán beruháznék valami utángyártott, AC Accelero-szerű hűtőre. -
válasz
flashpointer #26988 üzenetére
De az ára sem.
Egyébként melyik lehet a legerősebb LP, one slot dVGA?
R7 250, HD 7750? Ezeken kívül? -
válasz
imibogyo #26985 üzenetére
Értem, akkor nem rossz megoldás.
Hát igen, ördögi kör.
Nekem is azon fő mindig a fejem, hogy kevesebb fájdalommal, olcsóbban, és nem sokkal nagyobb méretben jobban járnék egy mATX házzal, pl. egy olcsó, hangszigetelt Silverstone PS09-cel... Jó az ITX, de ha valaki fájlszerveren, multimédiás HTPC-n (Kabini rulz) kívül többet akar, akkor talán jobban jár mATX-szel.Lehet én is váltok. Most passzív Athlon 5350-es rendszeren gondolkodom, talán egy passzív R7-240-essel, ami nagyon szimpatikus lenne, de mindig oda térek vissza, hogy kevés lenne az erő.
-
válasz
imibogyo #26980 üzenetére
Szép, láttam is már ilyeneket, de én külső notiadapterre gondoltam.
Ha megint a házban foglalja a helyet (és termeli a hőt), akkor kenhetem a hajamra.Csak azt nem értem, hogyha...
- úgyis a házban van a tápod,
- nem mersz szellőzés nélkülit venni,
... akkor miért szenvedsz panel/pico táppal, miért nem hagyatkozol simán egy SFX-re, vagy TFX-re? -
Rendelt már itt valaki ilyen 12V-os adaptert?
Valóban képes tartósan, megbízhatóan leadni 120W-ot?
Csak mert úgy láttam, hogy a fix 12V-os, nagyobb teljesítményű adapterek ált. horror áron mennek... -
Csak most vettem észre: Zalman ZM 350-FX ismertető zed1983 tollából!
UPP a tápnak, és az írónak!
-
No, végig is szaladtam rajta - mondjuk nem volt nehéz, az elmúlt fél évben ezeket bogarásztam...
Ami igazán kéne, azt vagy csak a távol-keletről lehetne rendelni, pl. Abee-sorozat, vagy már elérhetetlen, mint a Jonsbo V1. Utóbbit nem tudom, miért kellett elkaszálni, igen jó háznak tűnik - inkább frissíthették volna USB3-as csatikkal, kevésbé bazári front panel-lel a Cooltek égisze alatt.
Egyébként ha írnál hozzá egy kis bevezetőt, ill. beszúrnál pár képet, akkor szvsz simán címlapos írás lehetne!
-
válasz
flashpointer #26915 üzenetére
Hmm... az a ABKO NCORE NBOX S2 igen jónak tűnik!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest