- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamyka
senior tag
válasz
Pista0001 #12743 üzenetére
Áhá értem/értelek, de a másik hely sem magyar, egyenlőre szerintem nem szándékozom gépet venni/építeni csak írta itt valaki hogy picit olcsobb a másik helyen, kb: 3 ezer ft-al olcsobb, de rá megy a postára a lové, szal nem biztos hogy az olcsó, tényleg olcsó.. nah de ez csak az én véleményem
-
saturn27
tag
válasz
Pista0001 #12656 üzenetére
Bevallom kísért a gondolata annak, hogy valami saját házat kellene csinálni, de egyelőre hagyom leülepedni, mert hajlamos vagyok arra, hogy könnyen belelkesedjek. Nameg egyelőre konkrét elképzelésem sincs, csak annyi, hogy legyen kicsi, egyszerű, jól átgondolt, minimalista dizájn, elférjen egy 3,5"-ös vinyó meg egy 2,5"-ös SSD, jó szellőzés, meg ilyesmi.
Amúgy vannak ilyen jó boltok, ahol be lehet hozzá szerezni lemezeket meg egyéb gombokat/csatlakozókat? Gondolom van, de esetleg valami ajánlott hely, ahol jó áron mérik a cuccot?Szeretnék alaposan utánanézni és átgondolni a dolgokat, aztán ha minden megfelelő, akkor lehet megpróbálom.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #12597 üzenetére
Jó, de az ITX-nél a 'mini' előtag nélküli verzió nem utal- megtévesztő módon- eltérő méretre, mint a DTX esetében.
Amúgy a mini-ITX-nek is vannak ám kisebb testvérei: Nano-ITX (120 x 120 mm), Pico-ITX (100 x 72 mm), Mobile-ITX (60 x 60 mm)
(#12595) radi8tor1: Tippelj, hova lett a #12575 és #12576-os hsz.!
...illetve
.
-
HookR
addikt
-
Ch4os
aktív tag
válasz
Pista0001 #12527 üzenetére
Ez tényleg jobb.
Képeket nézve a 16cm-es házmagasságból ha leveszem az alul és felül kiesett helyet, akkor kb. egy 10-12cm magas hűtő belefér. - Valakinek evvel kapcsolatban tapasztalat? - Így már nem lenne annyira megkötve az ember keze.
Ház elejébe pedig ahogy látom beférne egy SSD + 2TB HDD. (DVD nem kell) -
Ch4os
aktív tag
válasz
Pista0001 #12523 üzenetére
1. Jólárasítva veszem.
2. Bocs, nem csak HTPC, hanem böngészős + FTP szerver + Torr + kép és videofeldolgozó (RAW --> JPEG) PS LightRoom, Gimp, ...Netes videóban megtaláltam, hogy kb. 5.2cm marad a táp és a alaplap között. Ide milyen hűtés lenne megfelelő?
Annyi még, hogy pont a proci felett van a táp aminek lefele fúj a ventije (videón látszik), amit szintén ki lehetne használni a proci hűtésekor. Ergo nagyobb, de passzív borda? Vagy kevés lenne csak a táp ventije az egészhez? -
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #12499 üzenetére
Közben kiderült, hogy a Sharkoon WPM nem is férne el... 165 mm hosszú/mély (nézőpont kérdése), Bitfenix oldalán pedig látszik, hogy 160 mm a max, ahol még kényelmes a szerelés.
A BQT is necces, de pont 160 mm.Lehet szerencsém van?!
Köszi a visszajelzést, nekem is hasonló érzések keringenek a márka kapcsán. Azért ez elég jól mutat:
dB(A) at 20% load 16.2
dB(A) at 50% load 16.8
dB(A) at 100% load 20.1 -
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #12475 üzenetére
Oh, erre nem is gondoltam... Köszönöm szépen!
Feleslegesen nem dobok ki pénzt, rajz alapján én is belátom, hogy igazatok van.
Azért az elég durva hogy a 200-as spectre durván 50 cfm-et, míg a 200-as spectre pro 150 cfm-et tud! Akkor tényleg nem kérdés melyik a jobb vétel.
Hangra, "zajra" ez a 27,5 dB nem lesz sok(k)? -
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #12473 üzenetére
Ahogy néztem szerintem az első befektetés egy Bitfenix Spectre vagy Spectre Pro 230mm-es venti lesz a frontpanelhez, alacsony fordulaton is brutál nagy légszállítása van, hátulra meg lehet egy 140es lesz, de egy ideig tuti hagyom a gyárit.
A corsair féle vízhűtést a későbbiekben gondoltam, még ötlet szintjén van az egész. De szerintem most elég lesz ezt beadni asszonykának, hogy ez a prodigy ház húdetuti, és nagyonjó, nagyonkell ez nekünk -
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #12471 üzenetére
Köszi!
Olvasgattam én is róla egy keveset (azóta), megkérdezem majd a tulajdonosokat a topic-ban, hogy mennyire változott a kép a kezdetek óta.
Ebben igazad van, hogy 15-20k körül már egy Alpenföhn Brocken vagy Scythe Ninja3 cpu hűtő is van + házventivel. Elgondolkozok rajta erősen. -
-
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #12400 üzenetére
Ez is érdekes kis házikó, meg kell hagyni. Akkor sikerült leszűkítenem a kört egy, vagyis két házra, nem olyan rossz az.
Nem tervezem, hogy vízhűtésre váltok, így nekem fontos szempont a jó szellőzés, ezek alapján, akkor egyértelműen fekete.
Elöl egy 200/230 mm venti lenne, hátul meg egy 120/140 az már úgy bika huzatot csinálna, és nem lenne semmi para, hogy melegszenek az alkatrészek. -
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #12398 üzenetére
Meglesz.
Amit szeretnék a háztól:
- atx tápegységet fogadjon (előző konfigból megvan)
- jó hűtés/szellőzés
- dual bracket vga-kat fogadjon
- méretben ha kicsit nagyobb nem probléma (nem ragaszkodok minihez)
- későbbiekben i5 esetleg i7 procit zúzok majd bele, ahhoz meg egy kellően nagy cpu hűtő, ami akár passzívban is elvinné a rendszert
- árban kb. 20-25k maximum.Ezek alapján eléggé leszűkül a választék gondolom.
(Csak prodigy?!) Amúgy melyiket érdemesebb a full rácsos feketét, vagy a kevésbé rácsos fehéret?
-
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #12393 üzenetére
A procihűtő még nincs bent a gépben, szóval az akár még módosulhat is, ha nagyon muszáj. Alaplapról vélemény?
Ha nem jöhet szóba másik ház, azt se nagyon bánom ez a prodigy szerelem első látásra, bár még nem tudom, hogy fekete vagy fehér mellett döntenék...@Benőke
Árban tényleg jobb, mint a prodigy, csak azt olvastam róla, hogy hűtés tekintetében nem a legjobb. -
batagy
őstag
válasz
Pista0001 #12355 üzenetére
Szia!
Kösz a segítséget.
De most mégegyszer csináltam egy új fogyasztásmérést. A konfig tehát:
- Atom D525 lap (Asus AT5NM10T-I)
- 2GB RAM
- IDE-SATA átalakító Conceptronic CSATAC2
- DVD író Pioneer DVR-109
- 1 db USB Pendrive, Corsair Flash Voyager 8 GB
- 1 db 3.5" vinyó, Samsung HD105SI (EcoGreen 5400 RPM)Max terhelést raktam rá:
- 100% proci
- DVD olvasó olvasott
- letöltés 3.6 MB/sec-kel, ez a vinyót is terheli.
- webszerver futott.Így a Düwi mérő 48-50W-ot mutatott, de ez Seasonic S12 II 430 W-os tápon keresztül.
Szóval így is elég a paneltáp, a 48W-tal a 12V ágon? Kicsit így már aggasztóbb.... (?)
-
batagy
őstag
válasz
Pista0001 #12350 üzenetére
Szia!
A meghajtott konfig Atom D525-ös lap (Asus AT5NM10T-I), 1 db 3,5" Samsung vinyó HD105SI (EcoGreen 5400 RPM), 1 db DVD író, amit max olvasásra használok benne, írásra nem, és 1 db USB pendrive, amin az oprendszer fut.
Egyszer méregettem már, 34W körül volt idle és 37W körül terhelésre, de abban a vinyó nem volt benne. Viszont a mérőmben nem bízok 100%-ra.
Hosszú távon biztonságosan elegendő a 4A (48W) a 12V ágon?
-
TESCO-Zsömle
titán
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #12178 üzenetére
Viperabácsi: Itt egy teszt pl. Durván olyan 40-50%-kal gyorsabb.
ITX AM3 lapból én is a J&W-re és a Sapphire-ra emlékszem, ezeket biztos láttam (amikor én is azt kerestem
)
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #12094 üzenetére
Kértem árakat a Realan házakra és tápokra (Amiben az E-X5/E-X6 és az LR1106 árait mintha felcserélte volna - $15.5 vs $16.-, na de annyi baj legyen.).
Pl.:
- E-i7 - $49.- (benne: LR1005-Q + 12V/7A)
- LR1005-Q - $13.-
- 12V/7A adapter - $11.50
- 12V/10A adapter - $17.-
- E-i7 + LR1106 + 12V/10A adapter - $116.5 (=57.5 + 59.- szállítás)Ha jól számolom, az E-i7 + 2db LR1106 az $56.-, illetve a fenti példa alapján a postaköltség is kb. ennyi, úgyhogy igen, $110-120.- körül lesz. Plusz 4.2% handling fee, ha fizetési módnak a Paypal-t választod.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #12164 üzenetére
"Sandy procik közül az i3-2105 (ha jól emlékszek) a legolcsóbb amiben HD3000 van, alatta mindben csak HD2000. Ez a processzor - bár ez csak az én feltételezésem - szerintem nem is szerepelt az eredeti tervek között, csak a szakma kicsit zajos lett, senki nem értette hogy alsó kategóriás proci miért nincs a jobb IGP-vel."
Elsősorban a kihozatali arány határozza meg, hogy melyik prociban mit tiltanak le és milyen formában adható el. Aztán ahogy az adott típus elér egy minimális mennyiséget, úgy lehet piacra dobni. Később persze, ahogy javul a kihozatal, már könnyebb alkalmazkodni a piaci igényekhez, akár épp modulok letiltásával (lásd pl.: 3-4 magosítható Athlon X2-esek esete).
Mivel az IGP elég nagy hányadát alkotja a processzornak, nagy a valószínűsége a hibának is, ami miatt vissza kell minősíteni.(#12162) Kiki18: "Külön probléma,hogy LP videókártya sem rakható a rendszerbe,így csak integrált megoldásban gondolkodhatok."
A Llano-t, vagy - ha várhat még 1-2 hónapot, akkor - a Trinity-t a magasabb fogyasztás miatt zártad ki? Csak mert ha szempont a játék is, akkor inkább az AMD APU-i adják magukat. -
válasz
Pista0001 #12164 üzenetére
Ha igazad van,akkor felesleges befektetés a 7-es széria. Úgyértem,hogy 6-os alaplappal és egy G6** procival sok pénzt spórolhatnék(legalábbis gondolom).Bár nem tudom,milyen áron vannak a H61-H67 szériás deszkák,amik ITX méretűek persze.
TESCO-Zsömle: Szinte mindenre.Filmnézés,net,chatelés,zenehallgatás,játék(már amennyi kitellik egy IGP-ből...COD2 ,Cod4,NFS szériák,TW szériák, és így tovább).
Játék is ritkán lesz,nem ez a "játék gép".
És DDR3 alaplapra lenne szükségem,főleg mert olcsón hozzájutni. -
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #12149 üzenetére
Ó pardon! - VTX3D HD6670 az argep.hu.
"Mondjuk drágább is a Sapphire jóval."
Érdemes egy pillantást vetni az árgrafikonra. Egy hete még 22,5e Ft körül volt, most meg 28e... :/ -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #12108 üzenetére
Te kezdted el firtatni, hogy mi fér a házba, és mi nem. Én csak azt írtam, hogy a 6 vinyón és az alaplapon kívül mást nem szándékozom betenni.
A viynók fejenként megesznek 10W-ott, marad 30 az alaplapnak.
radi8tor1: Kicsit utánajártam a HP Microservernek és nem megy bele 6 vinyó, csak 4.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #12095 üzenetére
Am ez az ár komoly?
Szerettem volna majd venni egy Fractal Design Node 304-est NAS-nak, de ez biztos nem áll meg 100€ alatt... Bár táp nélkül lehet rá esély...
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #12079 üzenetére
Házak közül csak az E-X5 és E-X6-ra kérdeztem rá még a múltkor, kíváncsiságképp. $16.- darabja.
Illetve Realan LR1106-250W12VDCX2 árak szállítással, DHL-lel:
1pcs: USD36.5 (=15.5 + 21shipping fee)
2pcs: USD61 (=15.5*2 + 30)
3pcs: USD82.5 (=15.5*3 + 36)
5pcs: USD124.5 (=15.5*5 +47)
10pcs: USD227 (=15.5*10 + 72)Amúgy Logout-on mrbig25 írása: Bitfenix Prodigy - a kisóriás
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #12075 üzenetére
Szerintem nem. Nem tudnál olyan olcsón gyártatni. Még ha feltételezzük is, hogy sikerül, akkor is ott a dilemma, hogy a köznapi ember bemegy a boltba, és meglátja 4k-ért a polcon a te 200W-os tápodat, meg az 420W-os M-Tech-et... A döntés innentől kezdve egyértelmű, mert a 420 több, mint a 200. És ennyi. Nagy ívből nem érdekli, hogy mi van benne... Az OEM-ek meg most is kapnak minőségi tápokat 400W alatt...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #12068 üzenetére
Pedig manapság egyre nagyobb értelme lenne a jó hatásfokú (passzív?) 200-300W-os tápoknak...
45W-os procihoz meg 65W-os VGA-hoz szőrőstül-bőrőstül elég lenne egy 300-as, és abba már lenne annyi tartalék, hogy ráakaszthatnak 10 vinyót...
És ha már árak... A legolcsóbb még ajánlható táp a 350W-os FSP 8k-ért, amit sehol se lehet kapno, csak rendelésre. Ha be akarsz menni egy boltba minőségi tápért, akkor 400W-os FSP van 10k-ért. Ennél olcsóbban Hipó, Kodegány meg hasonlók mennek. Én találtam olyan boltot is, akinél a Vargáné tápokan van a legnagyobb keletje... Nem is mentem oda többet...
Ismerősnek kezdett el időnként berregni a venti. Furcsa, ciripelő hangja volt. Mint utólag kiderült, nem a venti volt a ludas. A primer kondenzátor fütyülte az elektrolitot...
Hiába, no! Intel gyári hűtőről San-Ace venti még nem döglött le csapágyhibával.
-
Goatman
aktív tag
válasz
Pista0001 #12066 üzenetére
Köszönöm a választ, eddig a hagyományos PC-k vonalát erőltettem, így aztán lövésem sincs a dolgok mikéntjéről ezen a fronton. Pl. ezek a 180W-os tápegységek elegendőek a nevezett összeállításhoz? Mert rendes ATX-ből azért kell a 350-400W minimum, ahogy észrevettem..
Ha gyári hűtést hagyok meg a procin az mennyiben vállalható?
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #12058 üzenetére
"Milliméter pontos modellek kellenek, de van olyan méret amit nem tudunk ellenőrizni, mert nincs megadva a radi gyártójának a honlapján. Nem tudjuk hogy milyen szélesek a vízterek, főleg a csatis oldal. Kellene a pontos méret a szélétől az első csavarfuratig, tehát szerezni kellene egyet, bármilyen méretben. "
Éppenséggel megfelelő szögből készült nagy felbontású képekkel és a gyártó/szabvány által meghatározott méretek birtokában, akár +/-0,5mm-es pontossággal lemérheted/lemodellezheted a kiszemelt alkatrészt. Persze leginkább a külsőt, ami nincs takarásban. Radiátort is modelleztem már így, illetve legutóbb a Scythe Slip Stream 140-esre voltam kíváncsi, mennyire lenne útban a hátlapra szerelt LR1106 kábeleinek.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #12056 üzenetére
Egyet értek, de sokaknak ez csak arra kell, hogy nagyjából megtudják mi/hol/hogy. Elfér-e, vagy sem. Én se szoktam a végletekig belemenni a részletekbe (nem a f@xt...
) mert akkor egy egyszerű modell is nagyon sokáig tart.
Jut eszembe, ha nem derogál nagy szájú égett téglát okítani, beavathatnál 1-2 profibb program használatába, amibe jártas vagy. Olyasmi kéne, amivel animálni is lehet, szófal megjeleníthető rajta a mozgás, képes kezelni a mozgó alkatrészeket.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #12054 üzenetére
Az a durva hogy sokszor tök ki vannak dolgozva a részletek, de a méretek pontatlanok. Ennek így mi az értelme?
Pont az, amit mondtam. Mikor az arcod elé tolnak pár renderelt képet a kész gépről, nem az lesz az első benyomásod, hogy ott alul a két csavar 1mm-el odébb van, hanem hogy milyen csúnya a textúra, mennyire elnagyolt a modell.
Ezeken a képeken nem azt nézi az ember, hogy a furatok jól vannak-e, és annyi lamella van-e a hűtőn, amennyi a valóságban. Azt nézed rajta, hogy jó-e az összkép. Jól nézne-e ki egyben, amit kigondoltál.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #12050 üzenetére
Na igen. Fél évente, évente visszatalálok SCC-re, és mindig hajlamos vagyok megfeledkezni a modellek minőségében, kidolgozottságában tapasztalható óriási szórásról. Egyik végleten ott a már-már ultra realisztikus Gigabyte H55N-USB3, a másikon meg elnagyolt, pontatlan modellek. Ráadásul Inventor után a Sketchup felér egy fizikai kínzással, különösen Intel IGP-n, amin nem érezni a hardveres gyorsítás előnyeit.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #12035 üzenetére
Ha gondolod, össze is legózhatod 3D-ben. Sketchup Components Collection-ben már egy ideje ott figyel a Bitfenix Prodigy is, a többi alkatrésszel egyetemben.
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #12031 üzenetére
140-es radiból, ahogy nézem ez a HWLabs talán beférne, de nagyon ki lenne centizve.
Egyébként, ahogy nézegetem "általánosan jó" megoldás nincs a vízhűtésre. Mindenkinek magának kell kitalálnia, hogy mit hova akar, mert sok minden függ a radik vastagságától, elhelyezésétől, VGA blokk kialakításától, stb...
Ha pedig az ember bent akarja mondjuk hagyni az egyik HDD racket is, akkor borul minden -
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #12024 üzenetére
Csak 100x100-as, vagy 92x92-es venti kompatibilis a házikóm rögzítőfurataival. Mivel nekem címezted, feltételezem, hogy e célból írtad.
==================================
Lian-Li PC-Q16 review - mnpctech.com
==================================
Small Is Beautiful: 10 Years of Mini-ITX e-book - ha valakit érdekel.
Hogy érdemes-e elolvasni, nem tudom. De a témája miatt mindenképp a topikban a helye.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #12011 üzenetére
"Bár nekem úgy tűnik hogy a linkeden is ilyen narancssárgát láthatunk, csak az előlapja és a plasztikok meg az alaplap tartó származik a feketéről."
Úgy látszik nem tudta kivárni, míg a színesek is forgalomba kerülnek.
A fórumban írta, hogy ő színtereztette. Gondolom fekete volt eredetileg.
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #12018 üzenetére
Tegnap írtam meg, remélhetőleg 1-2nap múlva megjelenik.
A venti 3k lenne postával...ennyiért szerintem sehol se veszed meg újonnan.Egy 175-180mm hosszú 140-es radinak be kéne férnie kényelmesen fektetve, úgy hogy a csatik az oldallap felé néznek. Lehet, hogy ezt fogom választani, majd kiderül.
Közben leesett, hogy tényleg drága lenne a posta
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #12014 üzenetére
hátsó méretek
tető méretek
Mivel a gép már össze van rakva -vízzel együtt-, így nem fértem oda mindenhova tökéletesen, ezért 1-3mm differencia lehet...Mivel elől ott van a pumpám, így a hdd keretet már nem szerelem vissza, de emlékeim szerint befér az előlap és a hdd keret közé a 30mm vastag venti.
A tervezett elrendezés: elől 240-es radi, hátul 120,-vagy 140mm-es radi. Ez a tervezett rendszerhez bőven elegendő lesz, így a múlt héten a ház elejébe vásárolt 23cm-es Bitfenix ventim felesleges lesz /ha kell eladó
/
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #11964 üzenetére
"A 4 pinesből csak a 4 pines aljzatba van ez a szál továbbítva, tehát a legutolsó ventilátor fordulatszámáról tud az alaplap. Pontosabban tudna, mert ha minden venti ilyen, akkor ugye nincs egyiknek sem bekötve a visszajelzés a 4 pinesbe, viszont mindegyiken fityeg egy külön szál egy külön csatival. Én azt csináltam, hogy a rövid sárga szálat kiszedtem a két 4 pines közül, levettem a hosszú sárga szál végéről a csatit és benyomtam a 4 pinesbe a rövid helyére. Így az első venti fordulatszámáról van visszajelzés, és nem fityegnek mindenféle felesleges vezetékek amiket úgysem lehet hova dugni."
Lehet, hogy én nem értek valamit, de nem lett volna egyszerűbb bedugni az utolsó venti 3 pines csatiját a saját 4 pines hosszabbítójába?
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #11962 üzenetére
Azt hiszem az Arctic F9 PWM jó is lesz, thx.
- Csendes.
- Csapja a szelet, ahogy kell.
- Különösen vonzó a PST fícsör: továbbítja a PWM jelet a rákötött ventilátornak, így akár 5-öt is fel lehet fűzni egymás után ugyanarra a 4 tűs alaplapi csatlakozóra. Márpedig ilyenből az enyémen is csak egy van.
- És hab a tortán, hogy csupán 1000.- Ft darabja.===================================
[link] - Költséghatékony megoldás egyenes furatokhoz.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #11960 üzenetére
Közben látom, hogy az Alpenföhn Panorama-n is 100x100x15mm-es venti van, az is jó lenne.
Vagy esetleg 92x92x20mm-es, de az a méret szintén fehér holló...A vastagság végül is nincs kőbe vésve, mert a HD7750 LP-ről úgyis leugrana a gyári hűtő és egyedi passzív borda menne a helyére, amit a ventikhez igazítva alakítanék ki.
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11951 üzenetére
Jövőhéten méricskélek és megmondom a tutit, hogy befér vagy sem.
Egyébként a VGA témán nagyon gondolkodom, mert ha valamilyen okból kifolyólag eladásra kerülne a sor, akkor a VGA+fullcover blokk pároson elég nagyot lehet bukni...
Ezért lehet, hogy egy komolyabb univerzális blokkot fogok venni, hogy VGA cserénél ne legyen para. VRM hűtést pedig házilag is meg lehet oldani igényesen.Sir Psycho
Tény, hogy vegyes a felhozatal, ezért vásárlás előtt utána kell nézni és olyan helyen vásárolni, ahol megvan a 3év gari. -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11949 üzenetére
Ha felülre dupla radit raksz, akkor a hossza miatt nem biztos, hogy hátulra tudsz radit rakni...néhány radinál még a 25mm vastag venti is nehezen fér oda. Ha pedig mégis befér egy radi, akkor ventit belülre már nem tudsz rárakni. De jövőhéten, ha nálam a ház, akkor tudok mondani pontos méreteket majd.
Sir Psycho
Az Asrock a 7-es szériás alaplapjaira már 3év garit ad...így minden bolt, ami egy kicsit is ad magára, az vállalja a gyári 3éves időtartamot.
Az, hogy több bolt is csak két évet ad az új, 7-es szériás Asrock lapokra, az már csak a boltot minősíti le... -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11946 üzenetére
Egyelőre egy Magicool Xtreme dual megy felülre. Később veszek egy olcsóbb, univerzális GPU blokkot, így ez elég lesz a jelenlegi i3 + 6770 pároshoz.
Később ha erősebb proci és VGA kerül a gépbe, akkor megy előre egy Magicool 180 vagy egy Phobya Xtreme 200 a dual radi mellé. -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11944 üzenetére
Ha minden jól megy, akkor jövőhét szerdán itt lesz a házikó. Gyors fényképezkedés után írok egy cikket logoutra, utána pedig szerelés, vizezés...aztán majd meglátom, hogy kell-e valamit alakítani a házon vagy jó lesz ahogy van.
A hardver már megvan a vizes rendszer nagy részével együtt. Egyelőre csak a proci lesz víz alatt, mert elfogyott az erre elkülönített pénzmag, így vizes VGA csak később lesz. -
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #11930 üzenetére
Végre, de időpontot még mindig nem látok, bár mindegy, mert talán ha évvégére vagy később lesz pénzem, hogy megépítsem a Black Beast-et, amit tervezek
A kábelcsatorna külön szimpatikus újítás az előző verzió óta.
Amennyire nem tetszett a legelején, azóta annyira megtetszett. Fejben minden nagyjából el van tervezve, csak pénz kell... -
Destloler
tag
válasz
Pista0001 #11810 üzenetére
Köszönöm a segítségedet, valahogy nem lehet megcsinálni hogy működjön. Utána olvastam és elméletileg nem mSata kompaibilis de ott van valami HACK hogy mit kell csinálni hogy működjön. Nem tudnátok valami olyat ajánlani ami pci msata ssd vagy cf kártya helyet. Előre is kösz a segytságet
-
Mattanyahu
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Renault, Dacia topik
- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fujifilm X
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest