- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ch4os
aktív tag
válasz
saturn27 #12657 üzenetére
"Nameg egyelőre konkrét elképzelésem sincs, csak annyi, hogy legyen kicsi, egyszerű, jól átgondolt, minimalista dizájn, elférjen egy 3,5"-ös vinyó meg egy 2,5"-ös SSD, jó szellőzés,
meg ilyesmi."Úgy tűnik UGYAN ABBAN a cipőben járunk.
Nekem valahogy mindehol a minimalista design halt meg. - (Nem tetszett/ik egyik ház sem.)
Ez alatt értem, hogy nem kell előre ODD, sőt még az usb-t is megkockázatom hogy szintén nem kell, ha lehet alumínium, vagy igényesebb műanyag, amit a nappaliban a TV alá lehet tenni. Bútor miatt nekem kontrasztban a világosabb szürke-alumínium-fehér valamelyike jönne be.
Hely ahol elférne: 18 magas x 35 mély x 50 széles - de nem akarom hogy az egész csak a "doboz" legyen.Konfig nekem is nagyjából hasonló NoVGA + erős proci (i7) + 3,5"HDD + SSD - 2db TV-re rákötve. - Csúcsfogyasztással 120W-ot számolok, idle kb. 70W.
Ezek után én is hasonló házakon átestem és rájöttem, hogy legtöbbször a már meglévő 2TB 3,5"HDD-m miatt sokszor nagy áldozatokat hozok. - Legtöbbször kisebb hűtés fér el alatta, böszmébb/nagyobb ház kell, rosszabb szellőzés, hangosabb winyo, nagyobb fogyasztás.
Elkezdtem gondolkodni a nagy HDD kiváltásán. - SSD úgy is gyors + 2db 1TB-os 2,5 HDD-vel ki tudnám váltani a mostanit, esetleg később 1db 2TB-ossal.Ma ott állok, hogy nagyjából megvan a ház, de sehol sem tudom megnézni milyen...
Mondok pár példát hátha valamelyik esetleg tetszik:
TOP1 - Lian-Li PC-Q16
Pros: Alu ház, HDD 1db 3,5+3db 2,5, Jó szellőzés(14cm venti!!!)
Cons: 300W táp feleslegesen sok (150W-is elég lenne, lásd lentebbi írt fogyasztási adatok), 3,5"-es HDD tartó mindenképp a házban marad, akkor s ha csak 2,5" vinyód van (mondjuk ezen kis barkáccsal lehet segíteni), 60mm-es hűtés fér el a táp alatt, de ha kikerül, akkor már kis trükközéssel, de mehet a 100-120mm-es., nem nagyon jön be az elején a furatos hűtő rész. Alábbinál jobban megoldva.Itt egy nagyon jó fórum róla, ahol i5-tel építik be, a többi hasonló a konfigban.
Fórumból részlet:
using a Power meter connected between PSU and AC outlet to measure total power draw..FSP 300W 80PLUS PSU
AC Idle Power = 30 W
AC Max Power = 70 W (running Prime95 on 4 cores)160W pico PSU
AC Idle Power = 25 W
AC Max Power = 55 W (running Prime95 on 4 cores)this shows that pico PSU is more energy efficient.
aside from energy savings you get, using this cute PSU free up more space in you casing. when using mini ITX case specially, this could give you an opportunity to improve case air flow, use a higher/bigger CPU cooler, or add more hardware inside.
Ha ez igaz, akkor messzire eldobom (na jó eladom) a 80+-os szuper-hiper tápot belőle (Éves szinten 3-4eFt-nyi villany + jobb szellőzés a táp lyukon keresztül, esetleg a táp helyére 2x6cm venti - de ez már nagy hákolás számomra)TOP2 - SilverStone SST-SG06S
Pros: Alu ház, HDD 1db 3,5+1db 2,5, Jó szellőzés(12cm venti), tetszik az elején az oldalt szellőzős megoldás, 82mm-es CPU hűtés fér el a táp alatt
Cons: Slim ODD elől nem bejövős (én úgysem használnám), 300W táp feleslegesen sok (150W-is elég lenne), videokártyának kialakított hely számomra felesleges.TOP3, 4 - Realan E-I7 és E-Q8
Pros: Alu ház, Gyönyörű, E-I7 magassága vagy még +1-2 cm elférne, E-Q8 lekerekített eleje, E-I7-nek sokkal jobb a hűtéskialakítása (oldalsó ventikkel), Mindkettő paneltápos
Cons: HDD alá alig fér be a CPU hűtés 54 vagy 46mm, mi a fenének van 2 és 3,5mm vastag alumíniumból a ház???, beszerzés nehezebbEz alapján ha valaki esetleg látja igényeimet, akkor mondhatna egy TOP0-t.
Vagy a fentiek alapján elmondhatná, hogy melyiket vegyem. (Tegyük fel van rá 20-30eHUF.) -
Pista0001
addikt
válasz
saturn27 #12657 üzenetére
A modder legjobb barátja a hardverapró meg a PC bontó. Olcsón lehet régi házat kapni, kapcsolókat, gombokat, ledeket lehet azokból bontani, ahogy alaplap tálcát és hátlapot is. Így biztos minden szabványos lesz. Mivel pesti vagy lemez és egyéb fém alapanyagot a Metaloglobusban kaphatsz, a 13. ker Mór utcai telephely ajánlottabb mert ott negyed tábla lemezt is kiadnak (500*1000 mm), ha kell fel is vágják neked megfelelő méretre, és nem drága. Ugyanitt kaphatsz különböző keresztmetszetű alumínium szálanyagot is (L-profil, T-profil, stb), ezek is sokkal olcsóbbak itt mint a barkácsáruházakban és a kínálat is sokkal nagyobb. Természetesen ezt is felvágják ha kéred. A kért méreten belüli vágásokért fizetni kell, de szerintem megéri, főleg a lemezanyag esetén (értsd: veszel 1/4 táblát, a teljes tábla negyedelése díjtalan, viszont ha ezt a 1/4 táblát kisebb darabokban szeretnéd elvinni akkor a további darabolásért fizetni kell). Plexit a plexis.hu-tól érdemes beszerezni, nagy szín és méretválasztékuk van, formálni és ragasztani is tudják igény szerint (a linkel gépem fedelét ők készítették), a 9. kerületben vannak a volt húsnagyker területén. Egyéb elektronikai kütyük a 13. ker. Lehel úton a Lomex-ben kaphatók (többek között) jó áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest