- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Szakik egy Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/wifi lapba melyik ssd lenne jobb választás:
Samsung 860EVO (sata)
A-Data ADATA XPG SX6000 PRO (NVMe)Tartok kicsit az nvme melegedésétől, kisebb házba (ML09B vagy Node 202) lesz
-
Mercutio_
félisten
Urak, nincs valakinél egy felesleges IS-40
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #46007 üzenetére
Ha jól tudom AM4 matx lapból nem nagyon van normál állapotban rövidebb és megfelelő elrendezésű
-
Mercutio_
félisten
Nekem úgy rémlik bootnál nincs semmilyen energiagazdálkodás, ott maximális energiát vesz fel a rendszer, sőt indítási "tüske" jelentkezik. Márpedig a 2x00G-s Ryzen-eknél a megadott TDP csak a procira vonatkozik, a benne lévő IGP ezen felül dolgozik, simán belenyal a 100W-ba.
Az a datasheet nekem piszok fura, kizártnak tartom, hogy nulla vesztesége legyen a panelnek, a külső kocka is 87%-os
itt valakinek egy inteles konfig is már necces volt vele, bár lehet, csak egyedi eset volt.
Mindfactory-n egy vevő írt valami 55%-os cos-fí értékről
-
Mercutio_
félisten
Jah értem.
Nincs túl nagy választék passzív házakbólA korábban linkelt Streacom mellett pl. Intel NUC-okhoz készít az Akasa (de nem tudom van-e és mikori NUC jelenleg piacon, és ahhoz ház), van ez a HDPlex, MonsterLabs kijött elvileg ezzel, de nem biztos, hogy a gyakorlatban hozza az elvárt hűtést, és ott vannak a mindenféle egzotikus, beszerezhetetlen kínai cuccok.
-
Mercutio_
félisten
Szakik gondban vagyok
Költözik a 1151-es konfigom Streacom ST-F7CS Eco(?) házba (hasonló, de a korábbi verzió amiben a merevítés még enyhe U-alakú és van egy ilyen ventire merőleges része) és az alábbi problémákba ütköztem:
1. A gyári Intel venti nem fér be az ODD/HDD keret alá, ha jól mértem max ~35mm hely van, kapható itthon olyan venti ami ennek megfelel és halkabb a gyárinál?
2. A ház korábbi verzió még usb2-es előlapi csati (és kártyaolvasó) van benne, az alaplapon (Asus Rog B250I ) viszont csak usb3-as csatlakozó van, milyen adapter kellene ehhez és van-e emberi áron itthon is?
3. Ha kihagyom az 1. pontbeli keretet hogy helyezzek el stabilan a házban 1 hdd-t (2,5"), illetve hogyan lehetne rögzíteni az ODD-t? (levágni a keret lefelé álló nyulványát valamivel? -
Mercutio_
félisten
Lehet nem fogalmaztam elég egyértelműen, de még nem költöztem be
az én házam nem passzív, azt az apróról linkelte valaki ami passzív, Streacom de másik típusszám.
"Sima" noti slot-in meghajtóm van, de nem biztos, hogy megtartom, lehet egy külső meghajtóval fogom kiváltani, mert a beépítő/rögzítő keret blokkolja a hűtés légáramlását.
-
-
Mercutio_
félisten
Hm, az komoly, hogy az AXP-100 nem rakható fel AM4-es foglalatra?
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #44414 üzenetére
Bizony, a márciusban megvett (és azóta se beépített) 3000MHz-s 2x8Gb-s ramkitem ára annyit csökkent 1/2 év alatt, hogy az áfa-t már buktam
de ugyanígy jártam az 500Gb-s SSD-vel is
AxBattler: Jaja, hülye voltam, hogy az amd mellett nem vettem meg nyáron az Intel deszkába is a procit, most már nem is fogom
-
Mercutio_
félisten
válasz
AxBattler #44410 üzenetére
Nem jött össze a kisebb csíkszélességre váltás és emiatt kevés a gyártókapacitás, hiány van prociból (az OEM-ek felé is) amiből hiány van az meg ugye drágul
Ez (bár nem akkora mértékben) de az AMD procik árát is elkezdte felhúzni, és erre jön most a szokásos karácsonyi felár... -
Mercutio_
félisten
Segítsetek szakik!
Jól gondolom, hogy AMD Ryzen 2400G alá, ha a cpu-t nem akarom húzni (sőt, inkább alulfeszelném) és csak az IGP-t szretném meghajtani elég az Asock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac és felesleges a Fatal1ty X470 Gaming-ITX/ac?
Illetve van-e jobb választás B450-ben?
-
Mercutio_
félisten
Assenemtum
Eladtam a GTX1050Ti-t még nyár elején, közben vettem paneltápot a Streacom házba így a mostani G4600-as konfig elvileg abba átmegy az SG05-ből.
Van itthon egy 1151v2-es alaplap, de közben úgy elmásztak az intel procik árai, hogy nem vettem bele semmit, van még egy AM4-es lap + 2400G + sallangok (ssd, 2x8gb ram) ezt kellene összeraknom és beüzemelnem valamelyik házban, aztán eldönteni tetszik-e, de szeptember előtt esélytelen.
AxBattler: Ha nem jön be lesz rá elővételid
-
Mercutio_
félisten
válasz
#16939776 #43774 üzenetére
Nemtom, én a Macriumot használom, a cikkben van linkelve WinPE 32/64 bites iso-ja (de lehet a hozzá kapcsolt topicban van frissebb), amit csak kiírok, arról bootolok és forrás/cél kijelölés aztán klikk-klikk-klikk és megvan.
Amire még figyelni kell, hogy klónozás utáni első boot-nál nem lehet a gépőre kötve a régi rendszer mert akkor az új nem hoz létre néhány olyan állományt ami a működéshez kell (mert megtalálja a régi rendszeren)
-
Mercutio_
félisten
Vessetek a mókusok elé, de rákívántam
-
Mercutio_
félisten
Mint sokunknál itt a topicban nálam is az a helyzet, hogy bőven elég 4 mag (sőt, 95%-ban 2+ht) arra amire általában használom (home office, word, excel, pdf doksik, böngészés 20-30 tab, zene, 1080p filmezés, havonta egyszer valami 5-8 évvel ezelőtti játék) az egész addig érdekes míg összerakom a konfigot.
Egyébként ha visszaállnak a proci árak a 2-3 héttel korábbira a mostani 1151v1 2mag+ht helyére jön az inteles lap és a 8400 (remélem a w7 kibírja a lap+proci cserét) napi használatra és mellette lesz egy Ryzen APU-s konfig a W10-zel ismerkedni.
Ha utóbbin túl vagyok és belaptam a W10-et, megnézek pár játékot hogy futnak (bár úgy tippeltem a procis-topicban olvasottak alapján, hogy az én kazuár igényeinek kielégíti amit tud az apu) akkor "átköltözöm" az intel konfig pedig megy apróra.
DE az ördög nem alszik, lehet , hogy addigra kijön a gty 1050-ek utódja és megy az intelbe és a ryzen megy a háztólmint írtam az építés az érdekesebb rész (viszont már legutóbb is kiütést kaptam a vevő jelöltektől...)
-
Mercutio_
félisten
Jó pár éve járok a topicba, ez inkább friss szerzemény demo akart lenni
Eredetileg az volt a terv, hogy mindkettőt összerakom (2400G illetve i5 8400-zal) de most az "erős forint" miatt pihentetem a dolgot, hátha normalizalodik helyzet mert a várt árcsökkenés helyett 10%-ot emelkedtek az árak
-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #43495 üzenetére
Valóban, ez magasabb, mint a ThinITX, a notitápos ellátás zavart meg
(így jár aki 2 meló közben kukkant be)
-
Mercutio_
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #43493 üzenetére
ThinITX
-
Mercutio_
félisten
Specification fülnél
- 1 x Ultra M.2 Socket, supports M Key type 2280 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s) (with Summit Ridge, Raven Ridge and Pinnacle Ridge) or Gen3 x2 (16 Gb/s) (with A-Series APU)*
*Supports NVMe SSD as boot disks
-
Mercutio_
félisten
Ahogy az árakat és a "választékot" nézem a büdös életben nem térek át AM4-re (2x00G)
és az ilyen OpenGL hibák se tudom a hétköznapi felhasználót mennyire érintik
-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #42651 üzenetére
Tippre az lesz a válasz (ha náluk kit-tel tesztelve nincs gond), hogy a különböző gyártók/szériák ramjainak együttes működését senki nem ígérte , vegyen bele kit-et.
Ezért is célszerű lenne a támogatott ramok listájában lévő kitet keríteni előtte és megnézni azzal is produkálja-e, ha biztosra akar menni.
Persze ha nem hajt a tatár mehet vissza gariba , hátha tényleg hibás a lap . -
Mercutio_
félisten
Érdekesség hasonló integrált de mITX-ben is kijöhetne...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Ringman #42627 üzenetére
8400-ig elvileg elég lesz a B-s lap, az efölötti magasabb TDP-s prociknál lesz gondban.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mercutio_ #42605 üzenetére
Akkor linkelem a lapok gyártói honlapjait is, hogy itt legyen egy helyen az is:
- MSI H310I Pro (89€?)
- ASRock H370M-ITX/ac (112€?)
- ASRock B360M-ITX/ac (110/130€?)
- ASRock H310M-ITX/ac (117€?)
- Gigabyte H370N WiFiAsus lapok még nincsenek fent a gyártói oldalon.
-
Mercutio_
félisten
No, ezek már talán nem lesznek error404
Osztrákoknál ASRock H310M-ITX/ac 117€, B360M-ITX/ac 110 illetve esélyesebb, hogy 130€, H370M-ITX/ac 112€
Asus Strix H370-I 143€A másik Asus-t és a gigát még nem listázzák.
Ez így nem az a kimondott low price szekció
ennyi erővel már Z370-et is vehet az ember, vagy épp AMD 2200G/2400G+B350-et
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest