Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Doky586
nagyúr
válasz kőbaltás #19642 üzenetére
" Állandóan pixelesedett a kép és nem volt hang. ... de csak azt mondta, hogy az elosztó (splitter) a rossz. Feltett egyet ami két kimenetű"
Ettől nálad megszűnt a pixelesedés?
DTT-0901 el mérve mekkora nálad a jel erősség?Nálam amíg a TV-be volt dugva a koax, addig 100%-nak mutatta a jelerősséget, átdugva ezen stb már csak 74%-nak mutatja. Ha nálad az elosztó kivételétől teljesen elmúlt a kockásodás akkor én is veszek egy antennaerősítőt a padlásra.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz #91713792 #19584 üzenetére
Igen. Az aktuális 1.-től érvényes aszf:
18.oldal. Hatályba lépés időpontja: 2020. július 1....szükség van:
a) megfelelő antennára és az ahhoz kapcsolódó eszközökre (kábelek, erősítők, stb.); és
b) egy DVB-T MPEG-4 dekóderre vagy ha a szolgáltatás igénybevételi helye ( előfizetői hozzáférési pont) esetében a 4/A. sz. melléklet szerinti technológiai váltás megtörtént, DVB-T2/ HEVC képes, Conax Contego kártyaolvasóval vagy integrált chippel rendelkező dekóderre (azaz jelátalakító készülékre) vagy egy olyan televízióra, amelybe már beépítették az MPEG-4/DVB-T2/HEVC dekódert; és
c) egy Conax Contego kártya leolvasóra vagy integrált chippel rendelkező Conax Contego CA modulra (amennyiben a dekóder vagy a beépített dekóderrel rendelkező televízió nem képes a Conax Contego kódolt kártya fogadására)
d) egy „MinDig TV Extra” kártyára (kódolt kártya), kivéve ha az előfizető a b)-c) pont szerinti integrált chippel ellátott eszköz valamelyikével rendelkezik.
A kódolt adások vételére kizárólag a b)-c) pontban meghatározott vételi eszköz esetén van lehetőség.Na még kivárok. Majd kiderül az igazság.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz azbest #19568 üzenetére
Az a helyzet hogy valóban nem tiszta..
1db előfizetésem van 1db kártyára (1db készülékre)
Kaptam egy gagyi DTT-0901 set top boxot ingyért. Ezt vagyok kénytelen most használni mert a TV nem T2 kompatibilis. Az őszig biztos meg fogják kérdezni hogy melyiket szeretném megtartani. Gondolom vagy letiltják a 10 éves kártyát, vagy vissza kell küldenem a STB-t.Ha letiltják a kártyát akkor többé nem használhatnám az Amiko-t se mert csak contego (kártya nélküli) CA modult fognak árulni (?) Ezért kéne most SÜRGŐSEN megvennem az Amiko STB-t mielőtt megkérdik mit tartok meg..? Na az ilyen sürgős vásárlás nem az én műfajom. inkább kivárnék.
Erről a contego dologról mondhatnál valamit. Ez nem valami interneten át adott extra szolgáltatást nyújtó valami?
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz lócitrom #19565 üzenetére
"olyan vevőt lehet érdemes venni, ami eleve modult fogad"
Pont ezért. Ez az amiko csak kártyát tud fogadni, modult nem."még e hónapban igényelsz kártyát, akkor meg elég lehet az Amiko"
Nem akarok igényelni, mivel kártyám már van vagy 10 éve..
TV-m nincs ami tudná a T2-t..Tehát milyen modul fogadós boxot lenne érdemes venni?
Olyat ami nem csak ez év végéig használható, hanem jövőre is a Contegohoz is.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz tibor2010 #19557 üzenetére
"Az új kártyák csak Conax Contego-t tudó modullal működnek együtt. Olyan vevőt érdemes venni, aminek modulfogadója is van."
Ha jól látom a Amiko impulse h265 nem tud ilyet. (vagy igen?) nincs modulfogadója.
Tehát nem javaslod a megvételét. (?)https://mindigtv.hu/amiko ?
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Mennyire szabad most belevágni egy Amiko impulse 265 vásárlásába?
(MM ben 17e ért adják)
Annak fényében hogy a hónap végén megszünik a kártyák árusítása. -
Doky586
nagyúr
válasz Doky586 #19540 üzenetére
Storno. Megoldódott.
Már minden más T2-n van, csak a mindigtv két ingyenes transpondere van T1-en és a FőnixTV volt a harmadik (ami szintén ingyenes és T1). Az ingyenes HEVC csatornát ezért nem találta meg. Így összesen 14 db csatorna van. Conax kártya infó is elég régi, lehet hogy az már csak a T2 transpondereken át frissülne (?) amit már úgyse tudok venni.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Jelenleg Pest-en mennyi T1-en sugárzó transponder fogható? (régi stb-hez)
Mintha 3-at talált volna, de azt hittem csak 2 van. (#19535), kb 13db (free) csatornát talált csak.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
válasz SztiviVander #19419 üzenetére
Igen ezt mondtam, végre kezded megérteni. A budai toronyból sugárzott transponder természetesen pesten is vehető volt. Miután itt megszünt, valaki említette hogy szegeden vette. De én nem tudom ezt leellenőrizni hogy igazat mondott-e..
Ha egy készülék tudja venni ezt a váltottsoros (nemigazán szabványos) HEVC-t akkor 99% biztos hogy a szabványos progresszív adást is tudja majd venni. (ez olyan mint hogy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár) (valószínű a T1-be nem lehet becsatolni az AVC-k közé csak így, azon teszt pedig külön független T2 transponderen volt)
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz joe2517 #19413 üzenetére
a 24-es csatorna jele nem teljesen szabványos. Inkább a T2 teszt transponder hevc adását rögzítsd, amelyiken a ah tornyot mutatják. Először Budán volt, aztán talán levitték Szegedre (?), most nem tudom hol van, csak az az igazi hevc, nem a fütyülős 24..
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz pusiga #19402 üzenetére
A szolgáltatós STB nélkül nem lehet részed az örökös bekockásodásban, belassulásban, kedvencek szerkeszthetetlenségében, gagyi távirányítóban, stb..
Ha ezek nem hiányoznak akkor használhatod úgy a TVd ahogy eddig, a küldött szolgáltatós STBt pedig őrizgesd a fiókban, lehet jövő évben visszakérik..
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
válasz azbest #19268 üzenetére
Én próbáltam a box hoz adott scart adaptert is a plazma tvm el. Tökéletesen működik, sőt jobban mint vártam. Azzal próbálod?
Nyilván az eredeti két képeden kívül még kell egy scart közdarab is. A Rca szétosztódba pedig sima stereo jack kell nem olyan amit mutatsz. PC hangszórókon is sima stereo (3 pólusú) jack van. -
Doky586
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
válasz brazos #19204 üzenetére
Erre próbáltam én is célozni hogy 576 SD csatornán semmi előnye a VVC-nek a HEVC-vel szemben, gondolom 1080 HD-n is minimális. Nem sok jövőt jósolok neki földfelszini sugárzásban. (csak műholdon)
Több csatorna mindig jobb mintha egyetlen UHD csatorna kiszorítana 6db SD csatornát..
-
Doky586
nagyúr
válasz DarkByte #19178 üzenetére
Így van a free csatornák nem változnak (legfeljebb a frekvenciájuk).
A kérdésem a fizetős csatornákra vonatkozott, mert csak azok kockásodnak, főleg a családi és mini csomag csatornái.
Áprilistól szeptemberig egy átmeneti időszak van. Itt BP-en már minden átállt T2-re, de hogy melyik állt át már HEVC-re arról semmi infóm nincs. (Box se ír ki ilyesmit)[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Lasersailing #19167 üzenetére
Úgy látom a 1Mbps kódolású AVC csatornákon jelentkezik gyakran.
Remélem ha AVC-ről átteszik HEVC-re és/vagy megnövelik az adatsebességet akkor elmúlik..T1 T2 szerepel a listákban melyik transponder miben ad, de hogy melyik csatorna megy T2-n AVC-ben és melyik HEVC-ben vagy mikor váltanak az sehol nincs leírva.
Iptv-t nem szeretnék. Más kábel nincs nálam, mi van még? Upc tányérosTV..?
-
Doky586
nagyúr
válasz Lasersailing #19165 üzenetére
Ilyen gagyi minőségű a box..
-
Doky586
nagyúr
válasz bena_butus #19153 üzenetére
Az általam használt progiban be kellett egy pipát tenni ha T1 helyett T2-t akartam volna.
[kép]
Jobb felül a pipa, csak jelen esetben az S2 helyett T2 -t képzelj oda..
Ha a hw-en ezt nem engedélyezed akkor szoftverben bármit állíthatsz nem fog menni.De mivel nekem nics ilyen képességű stickem így már a progit is töröltem a gépről.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz bena_butus #19129 üzenetére
Egy teszt erejéig csak a T2 stick legyen bedugva..
-
Doky586
nagyúr
válasz bena_butus #19126 üzenetére
Igen kell a kártya. De az szerepel is a rajzodon. Ha kivetted dugd vissza..
A kártya és a box egymástól függetlenek, mindkettő érvényes.
-
Doky586
nagyúr
válasz bena_butus #19123 üzenetére
Szerintem ideiglenesen dugd át az antennakábelt és kerestesd újra a T2 stickel a csatornákat.
-
Doky586
nagyúr
válasz bena_butus #19119 üzenetére
Gondolom DVB-T1 stickjeid vannak. Ezekkel nem fog menni. A csatornák egy része már átállt T2-re. (Csatornákat érdemes újrakerestetni). A t2 stickek ritkák mint a fehér holló és drágák is. Az avc-hevc váltás miatt a pc progiban mást is kell majd állítgatni, úgyhogy nem lessz könnyű..
Szeptemberig még lesz változás, utána T2 only a fizetős csatornákon. Addig még érvényes az előfizetői (smart) kártya.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Dreimus #19075 üzenetére
A TVd leírásában ott van mind a T2 mind a HEVC. De a jelenlegi 24-es sorszámú csatornán 'csak' egy interlanced hevc megy amit a kompatibilis TVk harmada nem ismer fel, úgyhogy nem mérvadó. A végleges majd progresszív hevc lesz, legalàbbis ez az itu ajánlása. Úgyhogy ne kapkodj.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz zoltan.bagi #19061 üzenetére
Minden csatorna bejön a szolgáltatós STB-vel.
-
Doky586
nagyúr
Hogy kell az órát átállítani a szolgáltatós STB-n..? Hogy a nyári időszámítás szerint járjon?
Vagy majd hétfőn átállítják központilag?
-
Doky586
nagyúr
válasz SztiviVander #18945 üzenetére
Jellemzően hány diák néz TV-t 0-7h közt..?
-
-
Doky586
nagyúr
válasz Jester01 #18847 üzenetére
"Tehát az ingyenes alapcsomagra kell előre beállítani. Csak annyira, hogy a nyomorult előfizető legalább az antennát be tudja vele lőni"
De melyik város? Melyik frekvencia? Mindenkinek egyedileg?
Az országban vegyesen vannak, hol ezen, hol azon frekin. Kézi hangolás menüpont meg nincs a szolgáltatós boxokban.. Automata hangolás meg a jelenlegiben is aktiválódik egyből. -
Doky586
nagyúr
-
Doky586
nagyúr
válasz Jester01 #18844 üzenetére
"Mondjuk eleve miért nincs a dobozon valamilyen verzió"
Szándékosan. Ezzel 'garantálják' a TV csatornák (rtl+, atv, stb) jogászai felé hogy csak magyarország az ellátott terület. A TV csatornák (műsorszolgáltatók) jőval több pénzt kérnének az AH-tól ha nem 1 hanem 5db ország lenne a hivatalos lefedettségi zónában.
A boxokat a posta csak magyar címre szállítja ki.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz analog_man #18831 üzenetére
"5v támogatást azonnal be kellett kapcsolni. Ez az új boxnál is probléma"
Az első bekapcsolás után én bekepcsolva találtam a menüben, Te nem? (nálam nincs rá szükség így nem tudtam letesztelni)
-
Doky586
nagyúr
válasz SztiviVander #18806 üzenetére
Lehet hogy te tudod mit tud a TV-d de az átlagember nem. Ezért az adateggyeztetéseken valószínű rengeteg olyan válasz érkezett hogy 50 vagy 80% hogy tudja majd a TVm az új rendszert is.. Vagy azt mondta biztos tudja de téved. Emiatt 1 hétig nem tudná nézni a fizetős csatornákat.. Az előfizető nem érezné magát felelősnek ezért mert joga van butának lenni és perelni is joga van. Nyilván inkább küldenek STB-t ennek elkerülésére mindenkinek. Az ügyvédek jogászok korszakát éljük.
Analóg átállás előtt nem volt fizetős adás, nem perelhették őket, ezért nem küldtek előre semmit.
-
Doky586
nagyúr
Még mindig jobb ha kapsz valamit amire nincs szükséged; mintha nem kapnál de szükséged lenne rá.
-
Doky586
nagyúr
Megosztom veletek egy új felfedezett durva hibát a DTT-0901 AH BOX-on:
Nem lehet kikapcsolni..!
Pontosabban ki lehet, a zöld led pirosra vált, a hdmi jel is kikapcsol.
De amikor pár óra múlva ránézek már újra van hdmi jel, de a led még mindig piros kikapcsoltat jelez. De van hdmi jel (1080i-50Hz) tiszta fekete képernyő. (Ez úgy tünt lel hogy némítva kapcsoltam ki, és pár óra múlva amikor a tv-t átkapcsolom a hdmi bemenetre de még ki volt elvileg kapcsolva a box: ott virít a jobb felső sarokban a fehér áthúzott hangszóró ikon)
Ezzel biztos nem teljesíti a dobozra nyomtatott "eco <0.5W áramfelvétel készenléti állapotban" matricát. Ami a német autóbotrányhoz hasonlóan csak a mérés idejére 'kapcsol ki', utána suttyomban visszakapcsol és fogyasztja a ~4W-ot..Másik hogy nálam pár naponta ki kell húzni a tápkábelét pár pillanatra mert úgy belassul a menü. Valami memory leak van a szoftverében valahol.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz SztiviVander #18766 üzenetére
Lesznek emberek akik vesznek DVB-T2 HEVC képes új TV-t de még soha az életben nem voltak MindigTV előfizetők. Nekik nem lesz se plasztik kártyájuk se Conax moduljuk..
Erről jut eszembe. Én mint régi előfizető ha veszek jövőre egy új TV-t akkor ugyan lesz plasztikkártyám de vajon a 12éves Conax jó lesz hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz drótos #18762 üzenetére
Szerintem. Az AH nem programoz boxot. Ő megrendelő. Valami külsős csapat csinálja a programozást szerződés szerint. Ez nyilván kevésbé jó eredményre vezet mint azon gyártóknál ahol minden a kis cégen belül zajlik.
Valószínű hogy az AH belezavarodott ebbe a felmérésbe hogy kinek kell és kinek nem box. Inkább mindenkinek küldenek. Majd később az átállás után kiderül és addigra kidolgozzák a visszaküldési metódust, az új tv tulajoknak új conax és új kártya küldést. Várjuk ki a végét. Addig ott az ingyenes box.
A csatornákkal úgyis ~évente szerződnek, jövőre meglátjuk amit meg kell látni, ez az év meg erre van fenntartva..
-
Doky586
nagyúr
válasz SztiviVander #18709 üzenetére
Hívd fel őket és kérdezd meg.
Valószínű ingyen visszaküldhető bármelyik pontán ugyanúgy mint a Telekom BOX-ok, csak bele kell írni ki küldi kinek.. -
Doky586
nagyúr
Erről jut eszembe:
Van valami hiba/igény bejelentő oldal ahol az AH-BOX hibákat le lehet adni a fejlesztőknek? Pl:
- nem működik a BACK gomb: ahol a legutoljára nézett adóra lehet gyorsan visszalépni és nem kell emlékezni a sorszámára.
- EPG alatt mutassa a kép jobb felső sarkában az aktuális időt (óra:perc) hogy ne kelljen mindig zseblámpával megnézni a karórámat csatorna kereséskor.
- Info gomb megnyomása az aktuális műsort úgy mutassa grafikusan hogy látszódjon a műsor elején vagy végén tartunk-e, ne kelljen a kezdési időt és a karórámat nézegetni ehhez.. -
Doky586
nagyúr
Vannak true RMS teljesítménymérős lakatfogók, de ezek ára 60-100eFt, vagy még több.
Az én háztartási fogyasztásmérőm egy évtizede is csak 5eFt volt.DC oldalon jóval könnyebb lenne mérni még egy gagyi <8eFt multiméterrel is, de nekem nincs kedvem csípőfogóval szétvágni az új és AH tulajdonú készülék vezetékeit..
-
Doky586
nagyúr
Nincs 'állása'.
1W felbontású. W állásban ezt, VA állásban azt mérte.
Nyilván inkább kávédarálók hűtőszekrények, TV-k fogyasztásához tervezték, ilyen kicsi fogyasztást nem biztos hogy túl pontosan mér..
(De még így is pontosabb mint aki bután összeszorozza a dugasztápon szereplő számokat)[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz analog_man #18638 üzenetére
"Ezek szerint a TV-d nem alkalmas az új rendszerre."
Hát ez elég nyilvánvaló. Különben nem volna szükségem rá...
Nem beszélnék róla.Remélem nem kérnek felárat azért hogy fejlesztik bele a szoftvert. De azt se hiszem hogy ha nem fizetek pluszt akkor lecserélnék egy USB nélkülire. Mint azt a #18636 hsz szolgáltatói azon okból tették.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest