Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz Doky586 #19296 üzenetére

A gyakorlatban úgy tapasztaltuk, hogy a jack hegyén lévő érintkező - ami alapesetben a bal hang lenne, az lett a videó a Prime box jack aljzatában. Szóval nem a 3as, hanem a 4es számozású a rajzon.

A piros-fehér-sárga kábellel így a fehér csatlakozó a videó jel.
    A piros-kék-zöld kábellel pedig a kék a videó.

Azt nem tudom, hogy a bal és a videó van-e felcserélve vagy a hang egymással is fel van-e cserélve. Nem voltam ott személyesen. A föld az a kábel felőli része lehet, különben nem működne :)

Ezekhez meg attól függően, hogy apa vagy anya rca van rajtuk, toldóval vagy közvetlenül közhető jack aljzatra alakító, amibe fülest vagy külső hangszórót lehet dugni. Ha más is számítógép monitorral használna Prime boxot, akkor annak hasznos infó lehet.

Rendelés után második napon már át is adta a DPD futár.

[ Szerkesztve ]

• azbest

félisten

válasz Doky586 #19296 üzenetére

Nem csoda, hogy zúgott :D
    Köszi, ez jó hír. Mármint, hogy a föld jó helyen van.
    Ugyanis, ha nem tévedek, akkor ezt egy ilyen kombóval rövid madzaggal lehet kezelni:
    (a rendes videokábel ground-video-right-left) De így csak fel kell cserélni a videót és a jobb oldalt). Már csak el kell juttatnom hozzá valahogy... valsz egyszerűbb rendelnem neki, mint a sajátomat feladni postán.

Onnan ez a megoldás, hogy van egy kínai android boxom, ahol szintén egyedi a kiosztás. Ha jól látom a képen, akkor az meg ground-right-left-video volt [link]

Persze a saját kábele + scart toldó + scart-rca + rca - jack aljzat átalakító is működne, de szerintem azzal a kábelkorbáccsal anyám körbekergetne a ház körül :D

Egyébként mással is gyűlt már meg bajon. Például a mi box3 -jackbe a xiaomi mikrofonos fülesem nem jól működik, kell közéjük egy 4 pólusról sima 3 + mikrofon szétválasztó kábel, mert valsz nem a tövénél van a groundja bekötve. A camcordereknél meg tán kicsit hosszabb a jack, ott meg azért nem szokott működni néha még a megfelelő kiosztás sem. Szóval van kavar rendesen.

Ezen kívül hdmi -> vga+audio átalakító is jó lehetne, olyanom is van, és vga bemenettel is elmenne a monitor.
    Sőt, hdmi -> hdmi + audio leválasztóm is van, de az dvi bemenetű monitorral nem jó, mert olyankor az eszközök sem szoktak kiadni hangot a dvi miatt. Szóval tényleg sokmindent láttam már és csináltam már, csak most a távolság volt akadály, hogy rendbe tegyem neki. Ha szerncsém van, akkor a hozzá közel lakó rokonnak van kölcsön kábele és akkor nem kell postázni sem :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés